Acta de la sessió plenària ordinària de 31 de maig de 2012



Yüklə 189,69 Kb.
səhifə1/4
tarix14.11.2017
ölçüsü189,69 Kb.
#31751
  1   2   3   4

n


ACTA DE LA SESSIÓ PLENÀRIA ORDINÀRIA DE 31 DE MAIG DE 2012
Assistents: Sr. Daniel Vendrell Domínguez, Sr. Carles Rius Vaquero, Sra. Marta Casas Comas, Sr. Pere Sarrà Martínez, Sr. Pere Barbado Mariscal, Sr. Joaquim Insa Farré, Sr. Jordi Calpe i Carbonell, Sra. Gemma Fabrés Casals, Sra. Núria Árboles Ortiz i Sr. Diego Mancardi i Sr. Jaume Trias Cambra.
A la Sala d’Actes de la Casa Consistorial, a 31 de maig de 2012, es reuneix l’ajuntament en sessió plenària ordinària, en primera convocatòria, sota la presidència del Sr. Daniel Vendrell Domínguez, Alcalde-President, amb l’assistència dels regidors abans esmentats, assistits per la secretària – interventora de la corporació, la Sra. M. Alba Arrufat Vilaginés, que dóna fe de l’acte.

Essent les vint hores i dos minuts, el Sr. Alcalde-President declara oberta la sessió ordinària donant pas al primer punt de l’ordre del dia:



1.- APROVACIÓ DE LES MINUTES D’ACTA DE LA SESSIONS PLENÀRIES DE 29 DE MARÇ, 24 D`ABRIL I 10 DE MAIG DE 2012.
S`aproven les actes, per unanimitat dels assistents.

2.- APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DE LES NNSS NORMATIVA EN SÒL URBÀ ÀMBIT URBANITZACIÓ SERRA ALTA.
La Sra. Secretària dóna lectura a la segona proposta de l`ordre del dia:
“El Parlament de Catalunya ha promulgat la Llei 3/2009, de 10 de març, de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics per tal de fer front a la problemàtica relacionada amb la finalització dels treballs tècnics i execució d’obres en aquelles urbanitzacions que per manca de finançament encara no han pogut ser recepcionades totalment per les administracions locals.
En aquest nou marc legislatiu, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va atorgar una subvenció de 300.000 euros a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per tal d’executar les actuacions previstes en el programa d’adequació.
Entre aquestes accions, hi trobem la present modificació de planejament urbanístic que tal com indica la memòria de la mateixa té com a objectiu excloure la urbanització de Serra Alta de la llista de Plans Especials previstos en el sòl urbà que es relacionen al Capítol XXII, article 431, donat que a nivell de planejament general està coberta per un pla parcial aprovat definitivament per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de 17 d’octubre de 1984 i acordada la seva executivitat en 19 de setembre de 1985 i el que es considera necessari per a que el sòl passi a ser urbà consolidat, és incloure-la com a Unitat d’Actuació núm. 6 i elaborar els instruments de planejament més detallats (projecte de reparcel.lació i projecte d’urbanització) i posteriorment realitzar les obres d’urbanització corresponents
Tota vegada que l’article 118.5 del TRLUC prescriu que en sòl urbà la delimitació de sectors subjecte a un pla de millora urbana o de polígons d’actuació urbanística que no siguin inclosos s´ha d’efectuar per mitjà de les Normes Subsidiàries de Planejament
Atès d’acord amb allò estipulat a l’article 96 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, modificat per la Llei 3/2012, del 22 de febrer, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’Urbanisme, en endavant, TRLUC, la modificació de qualsevol dels elements d’una figura de planejament urbanístic se subjecta a les mateixes disposicions que en regeixen la formació
Atès el que disposen els articles 85 i demés concordants del TRLUC i els articles 117, 118 i concordants del Decret 305/2006, de 18 de juliol
En ús de les atribucions legalment conferides al Ple Municipal en virtut de l´article 52.2 lletra c) del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya
Proposo al Ple l´adopció dels següents
A C O R D S:
PRIMER.- VALORAR POSITIVAMENT la proposta de modificació de Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal dels Hostalets de Pierola redactada per l’Arquitecta senyora Maria Almirall Ferrerons consistent en la modificació de normativa en sòl urbà en l’àmbit de la urbanització de Serra Alta.
SEGON. – APROVAR INICIALMENT l’expedient de modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal dels Hostalets de Pierola de modificació de la normativa capítol XXI, Unitats d’Actuació i capítol XXII-Plans Especials en sòl urbà, en l’àmbit de la urbanització de Serra Alta.
TERCER.—EXPOSAR l’expedient al públic per un període d´1 mes a comptar des de l´ultima de les publicacions al Butlletí Oficial de la Província, a la Veu de l’Anoia i al taulell d’anuncis de l’Ajuntament.
Els drets d’informació i consulta es podran exercitar a l’Àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores (Plaça de Cal Figueres, núm. 1 08781 ELS HOSTALETS DE PIEROLA), així també a la pàgina web municipal www.elshostaletsdepierola.cat.
QUART. – DONAR AUDIÈNCIA a l’Entitat de Conservació i manteniment de la urbanització de Serra Alta als efectes conseqüents, així com a l’Ajuntament de Collbató en la seva qualitat d’Ajuntament confrontant en l’àmbit de la modificació.”
Inicia el torn d`intervencions el Sr. Sarrà que explica que aquesta modificació de normes subsidiàries és molt petita. Per tal de poder procedir a la recepció definitiva de Serra Alta les normes subsidiàries plantegen que s`ha de fer a través d`una pla especial, això implica que s`ha de fer i aprovar inicialment, a més s`ha de fer el projecte de reparcel·lació i el projecte d`urbanització. A l`aprovar inicialment el pla especial l`únic que es fa és definir en quin àmbit d`actuació s`estan movent. Entenen que l`àmbit ja està definit i per tant no es toca ni perímetralment ni interiorment, perquè ja es va aprovar als anys 80 per un pla parcial. Demanen que en lloc de tramitar-ho a través d`un pla especial es faci com una unitat d`actuació doncs s`estalviarien el projecte de definició d`àmbit, si que després haurien de fer el projecte de reparcel.lació i el d`urbanització. Han parlat amb urbanisme i és lògic i coherent que si ja ho tenen definit perquè tornar-ho a definir.
El Sr. Calpe, li pregunta com es pensa lligar el paper de l`entitat, qui serà el promotor, qui portarà la iniciativa, si s`estipularan quotes pels veïns? Ells entenen que és avançar en la subvenció de 300.000 euros, que es va iniciar quan ells estaven govern i per això donaran suport a aquesta proposta.
El Sr. Trias, exposa que en referència a la lectura de les normes que van presentar va fer una indicació referent al subministrament d`aigua que estava copiat literalment del pla especial, quan la realitat no és la que era, acaba preguntant si s`ha modificat.
La Sra. Secretària li respon que ja s`ha modificat.
Es procedeix a les votacions, que s`aprova per 11 vots a favor (PSC-PM, ERC, CIU i MCH), dels 11 membres assistents.

3.- APROVAR LES BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D`AJUDES EN L`ÀMBIT DE PROGRAMES PER A LA PROMOCIÓ DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DE PERSONES EN SITUACIÓ D`ATUR DELS HOSTALETS DE PIEROLA.
La Sra. Secretària dóna lectura a la tercera proposta de l`ordre del dia:
“Atès que d’acord amb l’article 25.1 de la Llei 7/85, de 2 d’abril Reguladora de les Bases de règim local “el Municipi, per la gestió dels seus interessos i en l’àmbit de les seves competències, pot promoure tota classe d’activitats i prestar quans serveis públics contribueixin a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal.

Atès que d’acord amb l’article 71.1.g del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei Municipal i de règim local de Catalunya “Per a la gestió dels seus interessos, el Municipi també pot exercir activitats complementàries de les pròpies d’altres administracions públiques i, en particular les relatives a: L’ocupació i la lluita contra l’atur.


Atès que en base a l’ordenança municipal de subvencions de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es requereix la publicació d’unes bases de convocatòria per a poder atorgar subvencions.
Vist el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre per la que s’aprova la Llei General de Subvencions, desenvolupada pel Real Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s’aprova el Reglament, i especialment l’article 8.3.a) de la Llei 38/2003, que enumera els principis conforme als quals s’ha de realitzar la gestió de les subvencions i ajuts, que són els de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ D’AJUDES EN L’ÀMBIT DE PROGRAMES PER A LA PROMOCIÓ DE LA FORMACIÓ DE PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR DELS HOSTALETS DE PIEROLA.
EXPOSICIÓ DE MOTIUS
Aquest programa reflecteix l’esforç que des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es realitza per intentar pal·liar l’exclusió social que pot produir-se en totes aquelles persones que es troben en situació de desocupació com a conseqüència de l’actual conjuntura econòmica i no rebin prestacions o subsidis d’atur, i que han optat per la formació com a fórmula adequada per a la millora dels seus coneixements i promoció personal.
Les presents bases pretenen regular l’atorgament d’unes ajudes que seran de caràcter recurrent mentre persisteixi l’actual situació de crisi econòmica, a través d’una normativa procedimental estable, complint amb els principis que han de presidir la gestió de tota administració pública com són els transparència, eficiència i eficàcia en la utilització dels recursos públics.

OBJECTE I ÀMBIT D’APLICACIÓ


Article 1. Objecte de les bases
L’objecte de les presents bases, en el marc general de la normativa vigent en matèria de subvencions, és regular la concessió d’ajudes en forma de beques per a la promoció de la formació de persones en situació d’atur que no rebin prestacions o subsidis d’atur veïnes dels Hostalets de Pierola.
Article 2. Beneficiaris
Podran ser beneficiaris de les ajudes regulades en aquestes bases les persones empadronades als Hostalets de Pierola, amb anterioritat al dia 28 de maig de 2012, aturades de menys de 65 anys que el dia que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds reuneixin els requisits següents:


  • No tenir dret a les prestacions o subsidis d'atur.

  • Ser demandant de feina inscrit a l'oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En tot cas, per ser beneficiaris del programa, els treballadors han de subscriure un compromís d'activitat, en virtut del qual manifesten la seva plena disponibilitat per cercar feina activament, per treballar i per participar en les diferents actuacions afavoridores de la seva inserció laboral que, posteriorment, s'acordin amb els Serveis Públics d'Ocupació.


Per incorporar-se al programa, els beneficiaris han de trobar-se en atur, inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), fer la inscripció al programa de formació de manera presencial al Servei Local d’Ocupació @gafa’t, o de manera telemàtica a través de la web www.agafat.cat, havent de reunir i acreditar els requisits exigits en el moment de la sol·licitud, i subscriure, en el mateix moment, el compromís d'activitat.
Article 3: Obligacions dels beneficiaris


  • Cercar feina activament.

  • Proporcionar la documentació i la informació que es considerin necessàries per a la seva inclusió i el seu manteniment en el programa.

  • Participar en els programes d'ocupació o en accions d'inserció, orientació, promoció, formació o reconversió professionals que determini el Servei Local d’Ocupació @gafa’t.

  • Acceptar la col·locació adequada que ofereixi el Servei Local d’Ocupació.

  • Renovar la demanda d'ocupació respectant el procediment i la data que es determinin al document de renovació de la demanda.

  • Comparèixer, quan s'hagi exigit prèviament, davant del Servei Local d’Ocupació @gafa’t.

  • Lliurar al Servei Local d’Ocupació, en el termini de 5 dies, el justificant d'haver comparegut al lloc i el dia indicats per cobrir les ofertes d'ocupació que facilitin.

  • Adoptar el comportament que fonamenta la inclusió en el programa formatiu i la concessió de l’ajut.

  • Justificar, si s’escau, el compliment dels requisits i condicions, així com també la realització de l’activitat en cas formativa i el compliment de la finalitat que ha determinat la concessió de l’ajut

  • Comunicar les causes de baixa, pèrdua de requisits i incompatibilitats en el moment en què es produeixin aquestes situacions.

  • Reintegrar les quantitats de l’ajuda percebudes de manera indeguda.

Article 4: Baixa definitiva o exclusió del programa per part del beneficiari


Són baixa definitiva en el programa els treballadors que es trobin en alguna de les situacions següents:

  • Incomplir les obligacions que impliqui el compromís d'activitat, tret que hi hagi una causa justificada, degudament valorada.

  • No comparèixer, tot i haver rebut un requeriment previ, davant del Servei Local d’Ocupació @gafa’t; no renovar la demanda d'ocupació respectant el procediment i la data determinats; no lliurar dins el termini al Servei Local d’Ocupació @gafa’t el justificant d'haver comparegut per cobrir una oferta d'ocupació, tret que hi hagi una causa justificada.

  • Rebutjar una oferta de feina adequada o negar-se a participar en programes d'ocupació o en accions d'inserció, promoció, formació o reconversió professionals, tret que hi hagi una causa justificada.

  • Treballar per compte propi o d'altri a temps complet durant un període de formació.

  • Obtenir pensions o prestacions de caràcter econòmic de la Seguretat Social incompatibles amb la feina.

  • Deixar de complir el requisit de mancança de rendes.

  • Accedir a una prestació o subsidi d'atur.

  • El trasllat de residència a l'estranger per cercar o dur a terme una feina, per al perfeccionament professional o la cooperació internacional. No tindrà consideració de trasllat de residència la sortida a l'estranger, prèvia autorització, per un temps no superior a 15 dies naturals un sol cop cada any.

  • Renunciar voluntàriament al programa.

  • Obtenir o mantenir la percepció de l’ajuda de manera indeguda.

La reincorporació al programa de formació es produeix d'ofici després de la feina per compte d'altre a temps complet, prèvia inscripció i comprovació de la involuntarietat en el cessament de la feina, i per sol·licitud de l'interessat en els 15 dies següents al cessament de la feina per compte propi o a la data del retorn de l'estranger, o a la data de l'excarceració, prèvia inscripció i reactivació del compromís d'activitat.


En el cas de baixa en el programa per deixar de complir el requisit de manca de rendes individuals, l'interessat pot reincorporar-se al programa l'endemà de la sol·licitud si acredita que torna a complir aquest requisit prèvia reactivació del compromís d'activitat en el moment de la sol·licitud.

COMPROMÍS D’ACTIVITAT


Article 5: Tutoria individualitzada
El beneficiari inclòs al programa d’ajudes està, en tot moment, a disposició d'un tècnic d'ocupació que li oferirà una atenció individualitzada, l'assessorarà i li proposarà les accions corresponents per la millora de la seva ocupabilitat.
Article 6: Itinerari d’inserció laboral
Un cop autoritzada la inscripció al programa, se celebrarà una entrevista professional entre el tècnic i el treballador, per tal de:

  • Completar i actualitzar la informació sobre el demandant de feina que consta als Serveis Públics d'Ocupació, definint amb exactitud el seu perfil professional.

  • Elaborar un pla personal d'inserció laboral, en funció de les característiques professionals i formatives del demandant de feina.

Partint de tot això, s'estableix l'Itinerari Personal d'Inserció Laboral més apropiat per al treballador, amb el calendari i les activitats per desenvolupar.
Article 7: Gestió d’ofertes de col·locació
L'assessor d'ocupació promou la selecció i participació del demandant de feina en els processos de gestió de les ofertes de col·locació existents al mercat de treball.
Article 8: Incorporació a plans d’ocupació i/o formació
El Servei Local d’Ocupació, en funció de les seves disponibilitats i tenint en compte l’itinerari d'inserció laboral que s'hagi determinat com el més adequat, promouen, amb caràcter prioritari sobre d'altres col·lectius, la incorporació del demandant en algun dels plans o programes següents:

  • Pla Nacional de Formació i Inserció Professional. Per proporcionar al treballador les qualificacions exigides pel sistema productiu i inserir-lo laboralment, quan no tingui formació professional específica o la seva qualificació resulti insuficient o inadequada.

  • Programa de Tallers d'Ocupació o Programes d'Escoles Taller o Cases d'Ofici. Per adquirir la formació professional i la pràctica laboral necessària que faciliti la seva reincorporació al mercat de treball.

  • Plans d'Ocupació per contractar aturats en la realització d'obres i serveis d'interès general i social, per proporcionar a l'aturat l'adquisició de pràctica professional adequada. La participació dels treballadors en els plans d'ocupació es regeix per la normativa que regula la concessió de subvencions del Servei Públic d'Ocupació Estatal, tant en l'àmbit de la col·laboració amb les corporacions locals com amb òrgans de l'Administració General de l'Estat i els seus organismes autònoms, comunitats autònomes, universitats i institucions sense ànim de lucre.

  • Altres actuacions que augmenten les possibilitats d'inserció laboral, com accions de suport a la cerca de feina i d'informació i assessorament de l'autoocupació.

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS PER A LA INCORPORACIÓ AL PROGRAMA DE FORMACIÓ.


El programa consta, per l’any 2012 de cinc packs o unitats lectives formades per dos cursos cadascun.
Article 9. Sol·licitud
La inscripció a cadascuna de les unitats lectives es realitzarà omplint el formulari d’inscripció, i s’acompanyarà de la següent documentació: fotocopia del DNI, NIE o Passaport, acreditació de l’alta en el SOC i la no percepció de cap subsidi o prestació de caràcter laboral, la signatura del compromís de recerca activa de feina i la resta de documents que serveixin a l’interessat per acreditar els diferents criteris de valoració: certificats o volants d’empadronament i/o convivència expedits per l’ajuntament dels Hostalets de Pierola, document acreditatiu d’inscripció com a demanat de feina al Servei d’Ocupació de Catalunya, document acreditatiu de la condició de discapacitat i del títol de família nombrosa expedits pel Departament de Benestar i Família i altres que es consideri oportú aportar.
Article 10: Moment de la inscripció
Abans de l’inici de cada unitat lectiva a partir de la segona s’obrirà el procediment d’inscripció, que s’anunciarà oportunament a la web: www.agafat.cat i al taulell d’anuncis del Servei Local d’Ocupació @gafa’t. Les places ofertes variaran en funció de cada unitat lectiva.
Article 11: Nombre de places
En el cas que el nombre de sol·licituds per participar en els cursos de formació i obtenir les corresponents beques sigui superior al nombre de places disponibles per a les diferents unitats lectives es valoraran atenent als criteris previstos en l’article 21, per part de l’òrgan de valoració. Quedant excloses les persones que obtinguin menor puntuació.
Article 12: Confirmació de la inscripció
Es confirmarà la inscripció en les diferents unitats lectives a través dels canals habituals: panell informatiu a la planta baixa de l’Ajuntament i web de l’@gafat www.agafat.cat
Article 13: Obligacions i drets de la inscripció
La confirmació de la inscripció comporta el dret a disposar d’una plaça en la unitat lectiva escollida. La falta d’assistència no justificada als cursos de la unitat lectiva penalitzarà de manera que el beneficiari d’una inscripció confirmada que no assisteixi als cursos perdrà el dret a inscriure’s en la següent unitat lectiva.

AJUDES A LA INSERCIÓ A TRAVÉS DE LA FORMACIÓ


Article 14. Import
L’import màxim de l’ajut que es pot rebre per persona és de 2.000€, en el cas de la realització de totes les unitats formatives, els cinc packs previstos per a l’any 2012, 400€ per cada unitat formativa o pack. Per tal de rebre l’ajuda cal assistir al 90% de les hores programades de cada paquet formatiu, llevat de causes de força major, degudament acreditades i valorades per l’òrgan de valoració, aportar document justificatiu de l’aprofitament, estar empadronat als Hostalets de Pierola amb anterioritat al dia 28 de maig de 2012 i no haver causat baixa al padró municipal fins que finalitzin els cursos de formació i acreditar la cerca activa de feina.
La concessió de l’ajut per part de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per a la formació serà compatible amb altres ajuts d’urgència social que puguin atorgar-se.
Article 15. Previsió pressupostària
Les ajudes que estan previstes atorgar tenen consignació pressupostària en la partida 241 48000 2012 del pressupost de despeses de l’exercici 2012.
Article 16. Naixement del dret a percebre les ajudes
Les ajudes es percebran a mesura que els beneficiaris vagin realitzant les diferents unitats formatives o packs, compleixin amb la cerca activa de feina i els altres requisits explicitats en l’article 14. D’aquesta manera, cada vegada que es finalitzi un unitat formativa tindran dret a rebre el corresponent ajut de 400€, si es compleixen tots els requisits.
Article 17: Incompatibilitats


  • Amb les prestacions o subsidis d'atur.

  • Amb les pensions o prestacions de tipus econòmic de la Seguretat Social que siguin incompatibles amb una feina.

  • Amb la realització simultània d'una feina per compte propi o d'altri a temps parcial o complet.

TRAMITACIÓ DE L’AJUDA


Article 18: Sol·licitud.
La sol·licitud d'incorporació al Programa d’ajudes per a la formació en les diferents unitats lectives s'efectua segons el model oficial que s'ha de presentar a l'oficina del Servei Local d’Ocupació de manera personal o mitjançant procediments electrònics, a través de www.agafat.cat., havent-se de demanar conjuntament amb sol·licitud de participació en els cursos de formació corresponents, en el cas d’estar-hi interessats.
Article 19: Compromís d’activitat
A més, en el moment de l’entrega de la documentació i de manera personal, s’haurà de formalitzar la subscripció del compromís d'activitat.

VALORACIÓ DE LES SOL·LICITUDS


Article 20: Òrgan de valoració.
La valoració de les sol·licituds serà realitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, podent-se acompanyar dels tècnics especialistes en promoció econòmica i formació, i altres professionals que es que es consideri oportú designar per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, així com d’altres tècnics i si fos necessari dels tècnics dels Serveis Socials dels Hostalets de Pierola. En tot cas també en formarà part la secretària-interventora de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola.
L’avaluació de les sol·licituds o peticions, s’efectuarà d’acord amb els criteris i prioritats d’avaluació establerts a les bases de la convocatòria.
Article 21: Criteris de Valoració:
Els criteris de valoració per a l’atorgament dels ajust seran els següents fins a un màxim de 10 punts.
Tenir acreditada per l'administració competent la condició de víctima de violència de gènere o víctima de violència domèstica, excepte quan es convisqui amb l'agressor, i estar inscrit com a demandant de feina. 1 punt.
Atur de llarga durada sense prestació o subsidi d’atur: amb una durada d’1 a 2 anys: 1 punt, amb una durada superior a 2 anys: 3 punts.
Membres de la unitat familiar en situació d’atur i que no cobrin cap prestació o subsidi d’atur, i que constin com a demandants de feina inscrits al SOC: 2 membres en aquesta situació: 1 punt, tres o més membres en aquesta situació o tota la unitat familiar: 2 punts.
Discapacitat del sol·licitant, parella o descendents : superior al 33% i inferior al 65%: 1 punt, superior al 65%: 2 punts.
Majors càrregues familiar: Sol·licitants amb el títol de família nombrosa general o especial: 1 punt.
Altres criteris de tipus social, econòmic o de risc d’exclusió social: fins a 1 punt.
Article 22: Resolució de sol·licituds:

La resolució de les sol·licituds correspondrà a l’Alcaldia amb prèvia proposta de resolució de la Regidoria de Promoció Econòmica, que podrà realitzar d’ofici quantes actuacions consideri necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s’ha de formular la proposta de resolució.


Article 23: Renúncia dels beneficiaris.
Si algun dels beneficiaris renunciés a la formació i a l’ajut, l’òrgan concedent acordarà a proposta de la Regidoria de Promoció Econòmica, sense necessitat d’una nova convocatòria, la concessió de la subvenció al sol·licitant o sol·licitants següents a aquell en ordre de puntuació, sempre i quan amb la renúncia per part d’algun dels beneficiaris, s’hagi alliberat crèdit suficient per atendre almenys a una de les sol·licituds. Aquesta opció es comunicarà als interessats perquè accedeixin a la proposta de subvenció.
Es podrà consultar a la pàgina web: www.agafat.cat., i al taulell d’anuncis del Servei Local d’Ocupació.

PAGAMENT DELS AJUTS


Article 24: Pagament dels ajuts
El pagament dels ajuts es realitzarà a la finalització de cada paquet formatiu, prèvia sol·licitud acompanyda de l’acreditació d’haver realitzat com a mínim el 90% de les hores lectives de cada paquet, l’aprofitament de les mateixes i la resta de requisits sol·licitats i explicitats en l’article 16 d’aquestes bases.
El pagament de les ajudes s'efectuaran mitjançant transferència bancària al compte bancari que el sol·licitant hagi designat prèviament al model de domiciliació de pagaments conformat per l’entitat bancària i presentat en el moment de formalització de les sol·licituds.
Article 25. Reintegrament dels ajuts
El beneficiari ha de complir tots i cadascuna de les activitats i adoptar els comportaments que van fonamentar la concessió dels ajuts i complir els compromisos assumits amb motiu d’aquests. En altre cas, procedirà exigir el reintegrament total o parcial de les quantitats percebudes i l’exigència de l’interès de demora des del moment del pagament de l’ajut fins a la data en què s’acordi la procedència del reintegrament.

MODIFICACIÓ DE LA RESOLUCIÓ


Article 26. Modificació de la resolució
Concedit l’ajut a sol·licitud de l’interessat, l’òrgan concedent a proposta de la Regidoria de Promoció Econòmica podrà acordar-ne la modificació, sempre que es complexin els requisits següents, apreciats amb caràcter discrecional:


  • Que les circumstàncies que justifiquen la modificació no depenguin de la voluntat del beneficiari.

  • Que les condicions, elements o circumstàncies que es van tenir en compte per concedir la subvenció, s’han modificat fet pel qual és necessari procedir a una revisió de la subvenció concedida.

ACORDS:
PRIMER.- APROVAR les bases específiques reguladores per a la concessió d’ajudes en l’àmbit de programes per a la promoció de la formació de persones en situació d’atur dels Hostalets de Pierola.


SEGON.- PUBLICAR l’aprovació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al taulell d’edictes municipal i a la pàgina web de l’@gafat www.agafat.cat.
TERCER.- OBRIR LA CONVOCATÒRIA per a la primera unitat lectiva i per a l’atorgament de les ajudes corresponents, mitjançant concurrència competitiva, establint-se el període de presentació de sol·licituds del dia 11 de juny al 22 de juny de 2012.”
El Sr. Rius pren la paraula explicant que les bases que pretenen regular aquesta subvenció és amb l`assistència a uns cursos que s`estan preparant. Volen deixar clar que el què es vol és ajudar a la gent que està a l`atur sense cap tipus de prestació, no és que no vulguin ajudar als altres, però no hi ha diners per a tots. Es vol ajudar formant-los i ajudant-los a formar. Estudiat l`evolució de l`atur des del 2006 fins a l`actualitat parteixen d`un 7,01 % a un 15,3% en l`actualitat, l`augment és considerable però estan per sota de la mitja de Catalunya. El problema està que en aquest 15,3 % hi ha una bossa de 154 persones que no tenen prestació i això és un 74% de l`atur registrat. Dins d`aquestes 150 persones hi ha casuístiques de tot tipus, com persones que no tenen cap prestació però que l`estan tramitant i per tant en tenen dret i l`acabaran cobrant, i per tant ja no podran accedir a aquests cursos, hi ha demandants de primera ocupació que no cobren perquè no han treballat mai, hi ha aturats de llarga durada que ja han esgotat tota la prestació, és a dir hi ha totes les casuístiques possibles. En aquest moment el servei de “l`agafat” de l`Ajuntament, de les 154 persones en té inscrites 50 persones. Això els ha fet pensar que s`hauria de fer un esforç per aquestes persones. Ja consta en el pressupost, ja té partida, fa mesos que s`hi treballa. Amb les característiques generals dels aturats han pogut tenir una idea clara de quin tipus d`aturat té el municipi i quines són les línies a seguir i quina formació s`ha de donar. A la gràfica es veuen tres línies, blava, baix nivell formatiu, vermell mig nivell i verda nivell universitari. És en la línia més baixa (blava), que estan preparant una seguit de cursos que els hi demanaran la seva assistència per poder gaudir de la subvenció que avui pretenen aprovar, ha d`haver un 90 % de l`assistència.

S`estan preparant 4 cursos que estaran dedicats a la informàtica, curs d`auto-ocupació, com fer-se autònom, curs de com cercar feina per internet, curs per fer el currículum, curs de coaching, molt important per la gent que té un atur de llarga durada que normalment tenen una pèrdua de l`autoestima important. Curs d`imatge personal i curs de riscos laborals, important perquè actualment cada cop demanen més cursos d`aquest tipus i és una molèstia per l`empresari tenir un treballador i haver-li de pagar el curs i la seva assistència en hores de feina, i entenen que una persona que tingui el curs fet mentre està a l`atur serà un avantatge més per accedir al mercat de treball.

En conclusió, tota aquella persona que estigui inscrita al servei d`ocupació de Catalunya i no tingui cap tipus de prestació d`atur encaixaria inicialment amb aquestes bases. Totes aquelles persones immigrants que estiguin inscrites al SOC també hi tindran dret, perquè tenen permís de residència i han cotitzat. No hi tindran dret aquelles persones que no estiguin inscrites al SOC, siguin nacionals o estrangeres.
El Sr. Calpe, li planteja alguns dubtes, que alguns d`ells ja s`han explicat, el tema dels cursos només hi podran assistir els que reuneixen els requisits o seran oberts a tothom i només cobraran els que reuneixin aquests requisits? I en la tria d`aquests cursos s`ha fet una visió de quina és la demanada de les empreses, per no fer uns cursos que en el territori més proper no siguin d`utilitat?
El Sr. Rius, li respon que en principi hi ha un curs base de 40 hores que empalma amb un altre complementari entre 12 i 15 hores depèn del tema. Un cop completat això un té dret al subsidi o ajuda. A partir d`aquí, i tenint en compte que tots els cursos requereixen d`equipament informàtic, a les bases han volgut preveure regular l`assistència i no està contemplat que hi participin aturats que tenen prestació, però si hi haguessin places vacants no hi hauria cap inconvenient. El tema és que només hi ha 9 ordinadors i hi ha una cabuda de 20 persones, si hi ha 22 parlaran amb els professors i buscaran una solució, si en tenen 40 parlaran amb el govern per buscar solucions, però si en tenen 6 faran una major divulgació per cobrir les places que falten, en tot cas la prestació és només pels que no tenen cap tipus de subsidi.

El Sr. Calpe exposa la segona pregunta que és referent a la tria dels cursos: “S`ha consultat a les empreses?,


El Sr. Rius li respon que no s`ha fet des d`aquesta òptica, tot i que no és un mal plantejament, sinó simplement perquè la part gruixuda és d`informàtica bàsica i no cal preguntar a una empresa si és necessari saber d`informàtica perquè la resposta és si. I els altres complements que hi ha també són molt bàsics. De moment en aquesta primera fase no ha calgut perquè son temes molt bàsics.
El Sr. Calpe, comenta que en quan a les bases es desprèn que aquest programa d`ajudes serà recurrent mentre persisteixi la crisi, perquè en l`article 2 parla que seran beneficiaris les persones empadronades als Hostalets de Pierola, en anterioritat al 28 de maig de 2012, és perquè és aquest any, aquest redactat podria portar algun tipus de problema, perquè si l`any que ve es torna a fer aquest curs del 2012 al 2013 hi haurà gent que no hi podrà optar.
El Sr. Rius, li respon que seria una gran il·lusió poder ser recurrent. Parlant amb gent de la política la que “ens cau a sobre” no pot garantir res, per tant la voluntat d`atendre les persones queda palesa amb aquesta proposta i altres que espera poder tirar endavant, però no poden garantir la continuïtat. En tot cas el tema de l`empadronament han estat els del departament jurídic de l`ajuntament que li van fer parar-hi compte perquè ell no ho havia ni pensat. I si els serveis jurídics consideren que s`ha d`afegir una esmena dient que s`anirà actualitzant això, ell no hi té cap inconvenient.

El Sr. Calpe, explica que si l`any que vinent es torna a fer, si es tornen aprovar les bases cap problema perquè es canviaran les dates, però si no es tornessin aprovar les bases s`hauria de modificar.


El Sr. Rius, li respon que no sap si l’any vinent es tornarà a fer.
El Sr. Calpe, exposa que en l`article 11, es parla del nombre de places, i parla que si hi ha un accés de demanda hi haurà el tribunal que seleccionarà, té un dubte en el tema de la prestació del cobrament de l`ajut i és que es parla que serà efectiu en cas que s`hagi assistit al 90 % de totes les unitats formatives, amb això s`entén que han d`haver-se fet els quatre o cinc cursos. Tal com està redactat sembla que digui això
El Sr. Rius, li respon que la voluntat és que es pugui cobrar pack per pack. Hi ha cinc packs i l`assistència del 90% a les classes significarien 2000 €, però aquí s`ha de cobrar 400 € per 400 €, quan una persona ha assistit al 90% d`un dels packs cobrarà els 400 €, si el redactat no ho deixa prou clar es pot arreglar, i li demana a la Sra. Secretària que redacti aquest punt de manera que s`entengui correctament.
El Sr. Calpe, en l`article 20, pel que fa a l’òrgan de valoració diu:

“La valoració de les sol·licituds serà realitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, podent-se acompanyar dels tècnics especialistes en promoció econòmica i formació, i altres professionals que es que es consideri oportú designar per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, així com d’altres tècnics i si fos necessari dels tècnics dels Serveis Socials dels Hostalets de Pierola.”

Voldrien saber quants tècnics seran i d`on vindran.
El Sr. Rius li respon que els tècnics són els de la casa, els serveis jurídics i els de benestar social, si s`escau.
El Sr. Calpe, li demana més concreció.
El Sr. Rius, li respon que la concreció a vegades pot significar un encotillament que pot ser perjudicial, aquest tema ja l`han parlat i van acordar deixar-ho obert a l`espera de la gent que es presenti. En tot cas els tècnics de benestar social sempre seran un element que hi haurà de ser per si hi ha persones amb problemes socials més enllà de no percebre cap tipus d`ajut, i pugui tenir més problemes que un altre.
El Sr. Calpe, li comenta que és per aquest motiu que entenen que la concreció ha de ser en aquest sentit que quedi recollit en les bases que el regidor, els tècnics de benestar social i la secretària – interventora, sempre hi ha d`ésser.
Segueix dient, el Sr. Calpe, que en l`article 21, criteris de valoració, els hi sembla bé els que plantegen, però proposen que en l`apartat de violència de gènere tingui un punt i no dos com té ara, i que s`incrementi un punt els aturs de llarga durada, que els que tenen entre un i dos anys d`atur passin a tenir dos punts i no un com té, i els de més de dos anys ara té dos i passi a tres punts, el total fent aquest canvi, no varia.
El Sr. Rius, li respon que no té cap inconvenient i que espera de no haver-lo de fer servir mai, i acaba dient que per part seva accepta l`esmena.
El Sr. Trias, comenta que ell només vol parlar de l`article 14 i el 16, que parlen de les quanties de l`ajut, creu que aquests dos articles són absolutament contradictoris, un anul·la el sentit de l`altre. Pel què acaba de dir el Sr. Regidor el què s`hauria de fer és anul·lar l`article 14.
El Sr. Rius, no ho considera contradictori, considero que es dona una redundància, però no té inconvenient en anul·lar aquest article, el 14.

Acaba dient que ell es sotmetrà al que diguin els serveis jurídics de l`Ajuntament.


La Sra. Secretària diu que en un diu l`import i en l`altre explica el dret de naixement de com percebre les ajudes. Es pot arreglar però hi ha d`haver un article que digui quin és l`import i l`altre el naixement a percebre.
Acabat el torn d`intervencions es procedeix a votació que s`aprova per 11 vots a favor dels 11 regidors del Ple, amb les esmenes adaptades que proposa el Sr. Trias i el Sr. Calpe.
Un cop feta la votació el Sr. Rius pren la paraula per agrair al Ple de l`Ajuntament aquesta decisió, sincerament és una mostra de preocupació per a la gent més feble del municipi, i agrair al seu equip l`ajuda rebuda i les tardes de treball per poder presentar aquest projecte tal i com s`ha presentat avui.

Yüklə 189,69 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin