Alpii Elvetieni – Francezi & Italieni, Acoperisul Europei Matterhorn 883m), Mont-Blanc 842m), Jungfrau 454m)Yüklə 42,25 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü42,25 Kb.
#24831
Alpii Elvetieni – Francezi & Italieni, Acoperisul Europei Matterhorn (3.883m), Mont-Blanc (3.842m), Jungfrau (3.454m)


Zermatt ­ Sion ­ Chamonix ­ Geneva ­ Laussanne ­ Montreux

Berna ­ Interlaken ­ Lucerna ­ Zurich ­ Cascada Rinului ­ Zug

Undermatt ­ Melide – Swissminiatur ­ Lugano-Micul Rio de Janeiro


ELVETIA – TARA CANTOANELOR
PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 Bucuresti – Milano

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 12:15 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Alitalia AZ505 cu destinatia Milano. Decolare la ora 14:35, sosire la Milano la ora 15:55. Tur de oras Milano: Castelul Sforseco, Domul, Galeriile Comerciale si Scala din Milano. Seara, timp liber la dispozitie. • Cazare in Como, zona Milano hotel Cruise 4* (pentru plecarile din 26 iunie, 22 august ).

Detalii pe: http://www.hotelcruise.it/

 • Cazare in Milano hotel NH Fiera 4* ( pentru plecarea din 19 septembrie).

Detalii pe: http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/italy/milan/nh-fiera.html

Ziua 2 Milano - Alpii Italieni – Zermatt (226km)

Mic dejun. Astazi vom strabate un peisaj mirific prin Alpii Italieni, iar intrarea in Elvetia o vom face prin Pasul Simplon (2005 m altitudine). Odata depasite serpentinele, primul canton vizitat este Valais si celebra statiune Zermatt (1606m) la poalele masivului Matterhorn (4.478m). In Zermatt vehiculele cu motor sunt interzise, ca urmare portiunea de traseu Tasch – Zermatt se parcurge cu trenul (bilet dus-intors inclus). Din celebra statiune se poate admira varful Matterhorn. Timp liber la dispozitie in Zermatt pentru urcare cu telecabina pe masivul Matterhorn. Intoarcere cu trenuletul in Taesch bei Zermatt.

Cazare hotel Elite 3* sau similar Taesch bei Zermatt. Detalii pe: http://www.elite-hotel.ch/

Ziua 3 Mont Blanc – Chamonix - Geneva (230km)

Mic dejun. Ne continuam calatoria spre Alpii Francezi cu un alt masiv celebru – Mont Blanc (4.810m) cu un popas intr-o alta celebra statiune, de aceasta data din Franta – Chamonix Mont Blanc (1.035m). Numit Chamonix în limbajul curent, oraşul se situează în partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontieră dintre Franţa, Elveţia şi Italia. Chamonix reprezintă „Mecca” alpinismului şi al sporturilor montane. De aici, se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi (3.842 m). Ne reintoarcem in Elvetia, sosind spre seara in Geneva. Cazare hotel NH Geneva Airport 4* (pentru plecarea din 26 iunie ). Detalii pe: http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/switzerland/geneva/nh-geneva-airport.html / hotel Les Nations 4* ( pentru plecarile din 22 august, 19 septembrie ). Detalii pe: http://www.hotel-les-nations.com/en/Ziua 4 Geneva – Lacul Leman

Mic dejun. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa – lacul Leman. La egalitate cu Zurich, ocupa primul loc in lume in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii. Tur oras pietonal Geneva cu ghid local: Palatul Natiunilor Unite, Muzeul Crucii Rosii, Orasul vechi, Catedrala, Zona de promenada „Des Anglais” si celebra fantana arteziana devenita simbol al orasului. Dupa amiaza libera pentru cumparaturi si plimbari pe malul lacului Leman.Cazare hotel NH Geneva Airport / hotel Les Nations 4*. Nota: In aceasta zi, deplasarea se realizeaza cu mijloacele de transport in comun si pietonal impreuna cu insotitorul de grup; autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R.Ziua 5 Laussanne – Montreux – Berna (180km)

Mic dejun. Excursie la Lausanne – capitala cantonului Vaud. Aici isi are sediul Comitetul Olimpic International. Se viziteaza panoramic principalele atractii ale orasului si Muzeul Olimpic. Apoi excursia continua in celebra statiune Montreux – unde se viziteaza Castelul Chilion. Ne continuam drumul apoi spre capitala Elvetiei – Berna unde vom face un Tur de oras cu ghid local si vizitarea panoramica a principalelor obiective turistice: Orasul istoric, Catedrala, Parlamentul, Orologiul astronomic si Turnul cu ceas. • Cazare in Biel, zona Berna hotel Mercure Plaza 4* (pentru plecarea din 26 iunie).

Detalii pe: http://www.accorhotels.com/gb/hotel-6166-mercure-plaza-biel/index.shtml

 • Cazare in Berna, hotel Savoy 4* (pentru plecarea din 22 august). Detalii pe: http://www.hotel-savoy-bern.ch/

 • Cazare in Berna, hotel Holiday Inn Westside 4* (pentru plecarea din 19 septemebrie ).

Detalii pe: http://www.holidayinn.com/hotels/us/en/bern/apysz/hoteldetail

Ziua 6 Interlaken (120km)

Mic dejun. Optional, Excursie la INTERLAKEN – o minunata statiune situata intre lacurile Thuner See si Brienzer See. Aici puteti face o plimbare cu vaporasul pe lacuri sau o ascensiune cu trenul pana la Jungfraujoch – statia de cale ferata de la cea mai mare altitudine din Europa (3.454m). Jungfraujoch este supranumit si „Acoperisul Europei”. Tarif: 25 Euro/persoana, minim 25 platitori. Include: transport autocar dus-intors, servicii ghid. Biletele de vaporas sau tren nu sunt incluse si se achita la fata locului. Cazare hotel Mercure Plaza / Savoy/ Holiday Inn Westside 4*.Ziua 7 Berna – Zurich (125km)

Mic dejun. Excursia continua spre Zurich – cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei. Aici se afla sediul Federatiei International de Fotbal – FIFA. Tur de oras Zurich cu ghid local si vizitarea panoramica a principalelor obiective turistice: Lacul Zurich, Opera, Banca Nationala, Primaria, Muzeul National, Catedrala Grossmunster, Parcul Teilor. Dupa amiaza, optional excursie la Cascada Rinului din cantonul Schaffhausen pentru a admira spectaculoasa cascada. Cascada Rinului (Rheinfall) este cea mai mare cascadă din Europa, aflându-se la graniţa dintre cantonul Schaffhausen, cantonul Zürich şi Germania. (Tarif: 25 Euro/persoana, minim 25 platitori). • Cazare hotel Novotel Airport Zurich 4* (pentru plecarile din 26 iunie si 19 septembrie)

Detalii pe : http://www.novotel.com/gb/hotel-0884-novotel-zurich-airport-messe/index.shtml

 • Cazare hotel Park Inn Airport Zurich 4* (pentru plecarea din 22 august )

Detalii pe: http://www.parkinn.com/airporthotel-zurich

Ziua 8 Zurich – Luzerna – Swissminiatur – Lugano, Micul Rio de Janeiro (300km)

Mic dejun. Inainte de a porni spre partea „Italiana” a Elvetiei, vom face un popas de 2 ore in Luzerna – o alta statiune celebra din tara cantoanelor. Principala atractie o constituie KapellbrückePodul cu Capela construit din lemn in secolul 14. Ne continuam excursia spre Cantonul Ticino, unde vom face un popas la Melide pentru vizitarea parcului tematic „Elvetia in miniatura”, un bun prilej de a revedea la „scara mica” aceasta minunata tara strabatuta in decurs de 7 zile. Vom face un ultim popas la LUGANO – supranumit si „Micul Rio de Janeiro al Europei”. Situat pe malul lacului cu acelasi nume si inconjurat de coline precum cele din Rio de Janeiro, acesta se aseamana izbitor cu orasul de pe Copacabana. Seara, ne vom caza in Milano, • hotel Radisson Blu 4* (pentru plecarile din 26 iunie si 22 august). Detalii pe: http://www.radissonblu.com/hotel-milan

 • hotel NH Fiera 4* ( pentru plecarea din 19 septembrie).

Detalii pe: http://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/italy/milan/nh-fiera.html

Ziua 9 Milano - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul Milano Linate pentru imbarcarea pe cursa Alitalia AZ504 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 10:15, sosire la Bucuresti la ora 13:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni). Sfarsitul pachetului de servicii turistice.


Tarif: 750 Euro /de persoana loc in camera dubla

Date de plecare: 26 iunie, 19 septembrie
Tarif: 780 Euro /de persoana loc in camera dubla

Date de plecare: 22 august

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti – Milano – Bucuresti, zboruri directe operate de compania Alitalia

 • 2 nopti cazare cu mic dejun Milano/ Como hoteluri 4* (Cruise, Nh Fiera, Radisson Blu)

 • 1 noapte cazare cu mic dejun Taesch bei Zermatt hotel Elite 3*

 • 2 nopti cazare cu mic dejun Geneva hoteluri 4* ( NH Geneva, Les Nations )

 • 2 nopti cazare cu mic dejun Berna/Biel hoteluri 4* ( Mercurre Plaza, Savoy, Holiday Inn Westside)

 • 1 noapte cazare cu mic dejun Milano hotel 4* (NF Fiera, Radisson Blu )

 • Tururi de oras la Milano, Geneva, Berna, Zurich

 • Ghizi locali pentru tururile de oras din Geneva, Berna si Zurich

 • Vizitele si excursiile cuprinse in program

 • Bilet de tren dus-intors Taesch – Zermatt – Taesch

 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4* (mai putin ziua 4 conform normelor A.E.T.R.)

 • Taxe autostrazi si parcari

 • Ghid roman insotitor

Transfer GRATUIT la aeroportul OTOPENI (a se consulta ruta de transfer)

Ruta1: Constanta – Medgidia – Cernavoda – Fetesti – Slobozia

Ruta2: Iasi – Tg.Frumos – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Campina – Ploiesti

Ruta3: Sibiu – Rm.Valcea – Craiova – Pitesti


Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 135 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)

 • Intrarile la obiectivele turistice din program

 • Asigurarea medicala (optionala)


Suplimente & reduceri:

Camera SGL +295 Euro/persoana/perioada

Copii 2-5,99 ani - 200 Euro/copil/perioada (valabil doar pentru cazarea in camera dubla cu 2 adulti)

Copii 6-11,99 ani - 50 Euro/copil/perioada (valabil doar pentru cazarea in camera dubla cu 2 adulti)Excursiile si programele optionale

 • Interlaken : 25 Euro/persoana (minim 25 de platitori)

 • Cascada Rinului : 25 Euro/persoana (minim 25 de platitori)


Documente de calatorie:

Pentru aceasta calatorie este necesar PASAPORTUL sau CARTEA DE IDENTITATE in curs de valabilitate

Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.Informatii utile refritoare la transportul cu autocarul:

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher. Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.Informatii utile referitoare la transferul gratuit din provincie:

TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de Agentie cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport. Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la preluare ale pasagerilor. In situatia in care Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati cu 2 zile inainte si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu. Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.Foarte important ! Documente necesare pentru minori:

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste. ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.Promotii early booking si Oferte speciale:

In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Agentia aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus:_______________
Yüklə 42,25 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə