Ankara, …Eylül 2002



Yüklə 16,88 Kb.
tarix09.12.2017
ölçüsü16,88 Kb.
#34337

logo




Basın Bülteni

20.04.2015

Türkiye Galalarıyla Birlikte Festival Heyecanı Artıyor!
Türkiye Galaları Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Sizleri Bekliyor!
Yönetmen ve Oyuncular Türkiye Galalarında Seyirciyle Buluşuyor!
Romanya’dan Almanya’ya, Dünya Sinemasından Başarılı Örneklerin Türkiye Galaları Ankara’da!
Ankara Uluslararası Film Festivali’nin 26.sı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda 23 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Festival kapsamında dünya sinemasından birçok başarılı örneğin de Türkiye Galası gerçekleştirilecek.
Türkiye’de ilk defa Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak filmler arasında, yönetmen ve oyuncularının da katılımı gerçekleşecek olanlar gala heyecanına heyecan katacak. Bunlar arasında yer alan ve Türkiye Galasına başrol oyuncusu Teodor Corban’ın da katılacağı Aferim!, yönetmeni Radu Jude’a 65. Berlinale’de En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülü kazandırmıştı. Radu Jude önceki iki filminde de (The Happiest Girl in the World, Everybody in our Family) kullandığı "gaddarlık" temasını bu kez de 19. yüzyıl Romanya’sının farklı toplumsal sınıfları üzerinden işliyor. Karakterlerin yolculuğu boyunca çingene kölelerin, toprak ağalarının Romanya’sında sınırlara sığmayışın ve şiddetin izlerini biz de günümüzde sürüyoruz.
20. Türkiye-Almanya Film Festivali’nde, İnsan Hakları ve Demokrasi adına Mahmut Tali Öngören Ödülü’nü kazanan ve Kino 2015 seçkisi kapsamında Türkiye Galası gerçekleştirilecek olan Genciz. Güçlüyüz. (Wir sind jung. Wir sind stark.) filminin yönetmeni Burhan Qurbani’ni de Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenin, kültürel çatışmalara odaklandığı bir başka filmi Şehadet (Shahada), 2010 Berlinale’de Altın Ayı adayları arasında yer almıştı. Genciz. Güçlüyüz. adlı bu yeni filminde ise Qurbani, 1992 Ağustos’unda Almanya’nın Rostock kentinde Vietnamlı göçmenlere karşı gelişen pogrom girişimini, olayların farklı noktalarında duran üç farklı karakter aracılığıyla anlatıyor.
Türkiye Galası gerçekleşecek olan bir diğer film, Dünya Festivallerinden seçkisinde yer alan Yük (Petting Zoo). Yönetmeni Micah Magee ve başrolünde yer alan genç oyuncu Devon Keller’ın da gala kapsamında seyircilerle buluşacağı film, kazandığı bursla birlikte daha da güçlenen üniversite hayali, aldığı kürtaj kararına karşı duran ailesinin etkisiyle suya düşen Layla’nın hikayesini anlatıyor. Pek çok ödüllü kısa filmin yazarı, yapımcısı ve yönetmeni olan Micah Magee, bu ilk uzun kurmaca filmiyle 2015 Berlinale’de En İyi İlk Film Ödülü’ne aday olmayı başardı. Ayrıca Magee, gelenekselleşen FESTİLAB kapsamında “Buluntu Hikaye Anlatımı: Evrensel hikayeleri kısıtlı bütçe ile filme çekmek” adlı atölyesiyle, “bağımsız film yapımcısı ve yazar olarak değerlerimiz nelerdir?”, “kısıtlı kaynaklarımızı evrensel hikayeler anlatabilmek için en iyi nasıl değerlendirebiliriz?” gibi soruların cevabını arayacak.
Maya yerlisi küçük bir kızın hikayesine tanık olmamızı sağlayan ve 2015 Berlinale’de En İyi Film dalında Kristal Ayı’ya aday olan Dünyanın En Büyük Evi (La Casa Más Grande del Mundo, yön: Ana V. Bojorquez, Lucia Carreras); dışarıdan gelen yabancıya karşı gelişen güvensizlik hissinin izini, 19. yüzyıl sonlarında karla kaplanmış Alplerin küçük bir köyünde sürmemizi sağlayan ve katıldığı birçok festivalden 30’a yakın ödülle dönmüş olan Karanlık Vadi (Das Finstere Tal, yön: Andreas Prochaska); İkinci Dünya Savaşı görüntüleri eşliğinde Alfred Hitchcock ile Sidney Bernstein’ın Nazi konsantrasyon kamplarıyla ilgili belgesel çalışmasının izini süren Karanlık Basacak (Night Will Fall, yön: André Singer); Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyelerinin çektiği film ve katıldığı televizyon programlarının görüntüleri eşliğinde tarihe yeniden bakmaya çağıran Bir Alman Gençliği (Une Jeunesse Allemande, yön: Jean-Gabriel Périot);Balkanların müzikle harmanlanan ruhunu filme alınan Guça Trompet Festivali ile yansıtan Rock the Trumpet (yön: Sali Saliji) ve Canlı Rüyalar seçkisinde de yer alacak Kurtçuk Besleyen (The Maggot Feeder) filminin çekim sürecini anlatan “Kurtçuk Besleyenin Yolculuğu” (Journey to the Maggot Feeder, yön: Liivo Niglas, Priit Tender), 26. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Türkiye Galası gerçekleşecek diğer filmler.
Ankara Uluslararası Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için: www.filmfestankara.org.tr

www.facebook.com/ankarauff

https://twitter.com/AnkaraUFF
Gösterimler

Kızılay Büyülü Fener 425 01 00

www.buyulufener.com.tr


Farabi Sokak No: 29/1 Çankaya 06690 Ankara - Türkiye

T: +90 312 468 7745 +90 312 468 3892 F: +90 312 467 7830

info@filmfestankara.org.tr

Yüklə 16,88 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin