Antitrust: decizia Comisiei privind fereastra Microsoft de selectare a unui nou browser de web ghid de utilizareYüklə 12,56 Kb.
tarix16.01.2019
ölçüsü12,56 Kb.
#97492


MEMO/09/559

Bruxelles, 16 decembrie 2009Antitrust: decizia Comisiei privind fereastra Microsoft de selectare a unui nou browser de web - ghid de utilizare

(a se vedea, de asemenea, IP/09/1941 și MEMO/09/558)

Ce este un browser de web?

Un browser de web este un program care permite utilizatorilor de calculatoare să aibă acces și să navigheze pe internet.Ce este fereastra de selectare și cum poate fi obținută?

Comisia Europeană a convenit cu Microsoft ca acesta să pună la dispoziția utilizatorilor Microsoft Windows o fereastră de selectare care să le permită să aleagă, cu ușurință, browserul de web pe care doresc să îl folosească.

Fereastra de selectare va fi furnizată acelor utilizatori Windows europeni (în prezent peste 100 de milioane) al căror browser de web implicit este Internet Explorer.

Până acum, Microsoft furniza browserul împreună cu programul Windows, în timp ce principalele browsere de web concurente trebuiau descărcate, în general, de pe internet. Aceasta înseamnă că, adesea, nu se instalează alte browsere pe calculatoarele consumatorilor.

Fereastra de selectare se va prezenta sub forma unei actualizări Windows. Aceasta va fi instalată în mod automat pentru utilizatorii care au optat pentru instalarea automată a actualizărilor Windows, astfel încât nu trebuie făcut nimic pentru a se obține acces.

Fereastra de selectare va fi disponibilă începând cu jumătatea lunii martie 2010.Ce este un browser de web implicit?

Acesta este browserul ales pentru dumneavoastră de producătorul calculatorului. Pentru majoritatea utilizatorilor Windows, acesta este browserul de web al Microsoft.

În cazul în care descărcați de pe internet un browser suplimentar pe calculatorul dumneavoastră, îl puteți configura ca implicit în momentul instalării.

Puteți schimba browserul în orice moment.De ce fereastra de selectare este afișată numai utilizatorilor al căror browser de web implicit este cel al Microsoft?

Obiectivul Comisiei este de a se asigura că Microsoft nu abuzează de poziția dominantă pe piața sistemelor de operare a calculatoarelor, denaturând astfel concurența pe piața browserelor de web. Demersul se înscrie în angajamentul Comisiei față de consumatori de a contribui la o mai bună funcționare a piețelor, prin varietate, inovare și calitate.

Însă chiar și atunci când consumatorii folosesc un alt browser de web, ei au, bineînțeles, posibilitatea de a schimba browserul în orice moment.

De ce trebuie să ne exprimăm opțiunea? Și dacă suntem mulțumiți de browserul de web al Microsoft?

Comisia nu impune obligația schimbării browserului de web. Browserul de web al Microsoft poate fi păstrat. Comisia nu face decât garanteze posibilitatea de a alege între numeroasele browsere de web oferite. De fapt, browserul de web al Microsoft poate fi păstrat și, dacă se dorește, se pot adăuga alte browsere, la alegere.

Microsoft și-a arătat disponibilitatea de a crea o fereastră de selectare ca parte a angajamentului prezentat Comisiei de asigurare a unei concurențe bazate pe rezultate pe piața browserelor. În ultimă instanță, experiența dobândită în utilizarea internetului este afectată de browserul ales, iar existența unui set viabil de opțiuni determină fiecare întreprindere să inoveze și să ofere browsere mai bune în viitor. Așadar, există posibilitatea de a păstra configurația actuală sau de a utiliza fereastra de selectare pentru a afla mai multe informații despre opțiunile acestor browsere și pentru a face o alegere în funcție de preferințe.

Ce trebuie făcut atunci când apare fereastra de selectare?

Este la latitudinea fiecăruia. Puteți alege un browser, două sau câte doriți. Puteți considera utilă citirea informațiilor suplimentare cu privire la ceea ce oferă fiecare browser înainte de a alege.Și dacă cineva nu dorește să schimbe nimic/dorește să păstreze browser-ul de web al Microsoft?

Puteți închide pur și simplu fereastra de selectare. Prin descărcarea unui alt browser, cel al Microsoft nu va fi șters din calculatorul dumneavoastră.În cazul în care se alege un alt browser de web se vor pierde browserul de web al Microsoft sau alte configurări personalizate (de exemplu Preferințe)?

Majoritatea browserelor permit transferul configurărilor personalizate în momentul descărcării.

Fereastra de selectare nu va dezinstala browserul de web al Microsoft. Cu toate acestea, utilizatorii Windows 7 îl pot „dezactiva”, dacă doresc acest lucru.

În Windows 7, browserul de web al Microsoft va fi „scos” din bara de taskuri Windows atunci când se lansează fereastra de selectare. Cu toate acestea, utilizatorii pot include, cu ușurință, un browser de web (sau un alt program) în bara de taskuri, inclusiv cel al Microsoft.Unele browsere de web din fereastra de selectare nu sunt foarte bine cunoscute – pot fi folosite în condiții de siguranță?

Toate browserele de web enumerate în fereastra de selectare, precum Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari și Opera, au fost incluse în listă deoarece se numără printre primele douăsprezece browsere care sunt cel mai frecvent utilizate în Europa.Celelalte browsere de web din fereastra de selectare sunt mai bune decât browserul de web al Microsoft?

Este la aprecierea fiecăruia. Fiecare browser de web este diferit. Fereastra de selectare include browserele de web care sunt cele mai populare în rândul utilizatorilor europeni.În cazul în care se închide fereastra de selectare, cum poate fi redeschisă?

Pe desktopul calculatorului va apărea o pictogramă a ferestrei de selectare. Clicând, fereastra de selectare va reapărea. De asemenea, se poate alege „selectează mai târziu” atunci când apare fereastra de selectare în cazul în care doriți să luați o decizie mai târziu. Fereastra de selectare va reapărea în mod automat la următoarea conectare a utilizatorului la Windows.

Yüklə 12,56 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə