Apel al asociatiei arad km-zeroYüklə 5,94 Kb.
tarix26.10.2017
ölçüsü5,94 Kb.

APEL AL ASOCIATIEI ARAD KM-ZERO

Catre partidele componente ale USL

Cele cateva luni de cand o alta majoritate a reusit formarea guvernului USL, au permis societatii romanesti sa realizeze farsa cinica la care aceasta este expusa. Daca speranta unui altfel de inceput a fost determinanta primaverii, si mai apoi a verii, o data cu hotararea Curtii Constitutionale s-a putut constata cat de departe sunt de realitate intentiile de schimbare, declarate atat de vehement in ziua de 6 iulie in Parlament. Pentru ca ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada si mai ales argumentele pentru care nu s-a finalizat cu demitere, nu stau deloc in picioare chiar in cazul unei analize de suprafata.
Noi, ca si parte a societatii civile consideram ca netrecand examenul maturitatii politice avem datoria sa va atragem atentia asupra urmatoarelor:


  • Jignirea intregii societati pe care ne-o aduceti prin nereformarea partidelor d-voastra care prin actiunile intreprinse dovedesc faptul ca nu sunt in slujba si interesul cetateanului ci mai degraba in interesul personal si de grup.

  • Prin incalcarea art.8 alin 2 din Constitutia v-ati pierdut calitatea de a ne mai reprezenta vointa, in acest sens nu mai aveti nici dreptul de a ne cere sprijinul in alegeri. Referirea este directa pe nesocotirea votului din 29 iulie 2012.

  • Faptul ca nevoia de a ne cauta bunavointa se repeta ciclic la patru ani in acelasi mod, demonstreaza ca nu doriti sa faceti decat asa cum vreti sau mai corect asa cum puteti. Regulamentele si multe legi pe care le faceti sunt mai degraba ziduri decat liante. Nu ne doriti parteneri.

  • Daca increderea cu care sunteti creditati in mare parte se bazeaza pe vot negativ dat unor grupari mafiote care conduc tara si mai putin pe calitati, arata si preocuparea submediocra de a ne prezenta candidati care sa merite atentie pentru ceea ce sunt, nicidecum pentru ceea ce dau. Iar incapatanarea cu care acestia ni se prezinta, fara a proba lucruri meritorii, fac inutila orice incercare de a mai da o sansa partidului. Cum credeti ca cei care au votat curbele de sacrificii criminale, impuse de un regim criminal, pot sa reprezinte onest de-acum inainte pe aceiasi oameni care au suferit de pe urma votului lor? Dintr-un izvor nu iese decat un singur fel de apa.

In acelasi timp va cerem ca un prim semn de a rezona cu noi, rezolvarea in regim de urgenta a Referendumului in Parlament. Doar de aici se mai pot construi legaturi si relatii intre societate si clasa politica. Daca insa agenda va considera prioritar si important sa negociati peste noi candidatii pentru decembrie, aducandu-ne inainte aceleasi figure neperformante dar suficient de bine infipte in meseria de parlamentar, va asiguram in conditii de reciprocitate, de acelasi dezgust si nepasare cu care ne priviti intre doua cicluri electorale.

Iar daca teama unei motiuni de cenzura face ca acesti plimbatori de scaune sa va stea prin preajma, inseamna ca va doriti sa continuati in acelasi fel.

Refuzam sa credem ca Aradul doar atat poate produce. Daca vreti sprijinul nostru in alegeri schimbati-va lista de candidati in proportie de 75%, cu oameni care inseamna ceva pentru Arad, care nu au dosare penale si nici macar suspiciuni la limita legii. Si care se vor bate pentru Arad neconditionat, si nici nu veti fi in pericol sa va lase la greu.


Asociatia Arad km-zero

Dan Ciucurita

Virgil Florea

Radu Ionescu


27 septembrie 2012

Yüklə 5,94 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə