Aspiverde componente redox: ginseng, ceai verde, afine, aloe vera, seminţe de grapefruit, propolis, laptisor de matca, l-cisteYüklə 214,32 Kb.
səhifə1/5
tarix05.09.2018
ölçüsü214,32 Kb.
#77539
  1   2   3   4   5

Componentele ASPIVERD REDOX: ginseng, ceai verde, afine, aloe vera, seminţe de grapefruit, propolis, laptisor de matca, L-cisteina, glicină, acid glutamic, apa de mare, vitamina C, vitamina E, vitamina A, colostru şi soia .

Ginseng


Prospect Ginseng
Panax înseamnă panaceu sau leac şi este derivat din limba greacă. Ginseng inseamna barbat-rădăcină in limba mandarina sau vechea limba chineza. Ginseng (Panax ginseng) aparţine familiei Araliaceae , sunt aromatice şi au aproximativ 700 de specii care cresc în Asia tropicala şi subtropicala şi America. . Planta poate avea până la 60 cm în înălţime, şi se foloseste rădăcina, care se recolteaza atunci când se considera adulta, între 4 şi 6 ani. Este o planta perena, care infloreste vara, iarna isi pierde frunzele iar primavara infloreste din nou . Habitatul lor natural sunt pădurile montane din peninsula coreeană şi din interiorul Chinei, Manciuria, Siberia Orientala şi Nepal, dar cererea lor impune cultivarea acestora în Asia, Statele Unite şi Canada.
OMS şi Comisia Europeana
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recunoaşte trei aplicatii ale ginsengului. Aplicatiile probate clinic sunt pentru OMS preventia si reconstiruirea , în cazurile de oboseală fizică şi psihica, slăbiciune, epuizare, oboseală, lipsa concentrarii şi convalescenţă. Aplicaţiile tradiţionale, în parte inregistrate in cartile de medicina sunt tratamente de diabet zaharat, impotenta, protecţia împotriva intoxicatiei ficatului şi împotriva tulburărilor digestive precum gastrita si ulcerul. Şi aplicaţiile medicinei populare ne testate prin experimente sau studii clinice, cum ar fi boli de ficat, răceli, febră, tuberculoză, reumatism, vărsături în timpul sarcinii, tensiune arterială crescută, respiraţie dificilă şi tulburări nervoase. Ginseng este inclusă în lista Consiliului Europei ca o aromă alimentara de origine naturala. Este, de asemenea, un supliment alimentar in legislaţia Statelor Unite, în Food and Drug Administration (FDA) ginsengul este inclus în lista de plante considerate sigure.. Comisia Germană E, o referinţă în Farmacia europeană, a aprobat utilizarea de Panax ginseng fără prescripţie medicală ca un tonic pentru a revigora şi a consolida, în cazuri de oboseală şi slăbiciune, scăderea capacităţii de muncă şi de concentrare, şi, de asemenea, pentru utilizarea în timpul convalescenţei. Pentru Comisie, nu exista contraindicatii cunoscute, efecte secundare şi interacţiuni cu alte substanţe. Ca termen , în general, se poate folosi până la trei luni, dupa care se poate relua , deşi nu este recomandabil din nou. Printre efecte: in diferite tipuri de stres, va creste capacitatea de adaptare.
Adaptarea la stres
“Nenumărate experimente şi o investigaţie aprofundată, care acoperă mai multe decenii a arătat că ginseng este o substanţă destul de inofensiva care revigorează organismul celor care suferă de boli , mentine oamenii sanatosi care se bucura de această comoară neinteleasa care este sănătatea . Deşi ginseng este cunoscut si folosit de mii de ani, se pare că a fost proiectat tocmai pentru a satisface una dintre nevoile cele mai urgente ale epocii moderne: combaterea efectelor stresului .Este cel mai mare merit.El insusi ,stresul, nu omoara,dar poate distruge vitaminele si hormonii din corp, distruge nervii, atrofiaza glandele de secretie interna , degajeaza proteinele care produc ulcerul gastric si colitele, favorizand marirea vaselor cardiovasculare si transforma organismul tanar , sanatos si dinamic intrunul bolnav, obosit si imbatranit inainte de vreme” { Erwin Moller, biochimist si nutritionist}.

Ginsengul a fost folosit in medicina traditionala din Asia de acum 5000 de ani ca un tonic şi restaurator. O multime de studii recente confirmă acţiunea sa asupra sistemelor imunitar si cardiovascular în plus cunoscuta sa activitate adaptogena si asupra sistemului nervos central, în conformitate cu M ª Victoria Naval Lopez, care impreuna cu alţi membri ai departamentului de Farmacologie de la Universitatea Complutense din Madrid îşi revizuiesc mai multe studii realizate pana in 2002, in vivo, in vitro şi clinice pentru a confirma activităţile atribuite ginseng. Acesta este calificat ca o planta adaptogena , care poate stimula rezistenta organismului la situaţile de suprasolicitare, mai ales datorita ginsenocidelor, ale căror acţiuni sunt, pe scurt, blocajul indus de analgezie, nootropic, scăderea tensiunii arteriale,antiaritmic,, îmbunătăţirea funcţiei cardiace hemolitic şi imunitatea celulară şi indica inhibarea agregării plachetare . Pfendtner Ingrid spune că pentru a se trata de un adaptogen, efectul ginsengului se observa cand echilibrul intern este perturbat , cand este supus la o tulburare nervoasa,o infectie sau cand este epuizat fizic. Un organism tratat cu ginseng este pregătit şi mai bine protejat împotriva tulburărilor care il afectează din exterior, corpul se adapteaza , ginseng este un adaptogen “O substanţă al cărei efect este adaptat la fiecare situaţie, aceeaşi substanţă acţionează în mod diferit în funcţie de situaţia şi statutul persoanei care il foloseste. Poate mări sau micşora tensiunea arteriala, provoaca o creştere sau o scădere a nivelului de zahăr din sânge, acţionând ca un stimulent sau tranchilizant. Când valorile sunt echilibrate de obicei nu ar trebui sa apara un efect imediat. În fiecare persoană stimuleaza, sprijină şi îmbunătăţeşte procesul de apărare al organismului. Ginsengul actioneaza în diferite părţi ale corpului nostru,datorita caracterului sau ajuta pentru a echilibra anumite stari in care armonia s-a rupt, normalizeaza functiunile organismului si face posibila imbunatatirea anumitor deficiente si reduce hiperactivitatea.

Pentru Iona Purtí, la fel ca si usturoiul şi eleutherococul, Ginsengul este o planta somatésica, care menţine echilibrul organismului, care supervizează sănătatea, nu strict curativa dar preventiv, care încurajează şi îmbunătăţeşte răspunsurile hormonale ale organismului, care acţionează asupra corpului , în cazul în care aceasta are cea mai mare nevoie de ajutorul lor. Acesta este un adaptogen extraordinar,regulatorul organismului , care creste rezistenta si intareste mecanismele de aparare al organismului, şi restabileşte echilibrul şi sănătatea daca aceasta a fost dezechilibrata, ridică capacitatea de adaptare şi acţioneaza, dacă este necesar.

Cerinţele unui adaptogen sunt: 1) sa aibe o acţiune generală şi nu specifica şi să acţioneze prin intermediul numeroşilor factori metabolici. 2) un efect tonic, de standardizare şi de reglementare. 3) sa nu aiba efecte secundare sau sa induca modificări fiziologice.

Un adaptogen stimuleaza glandele suprarenale, tonifica sistemul nervos central , creste producţia de anticorpi ,creste rezistenta şi creşte toleranţa la glucoză .
Acţiuni în organism
În sistemul nervos central Ginsengul actioneaza ca tonic , creste rezistenta la oboseala si stres, imbunatateste memoria si are un efect anabolic. În aspect cognitiv are un efect nootropic care îmbunătăţeşte sinteza de acetilcolina şi metabolismul proteic în creier şi scade nivelul de serotonină şi specii reactive de oxigen sau radicalii liberi. Are o activitate revigoranta, cu efect favorabil asupra aspectelor funcţiei psihomotorii ca atenţia, de prelucrare a informaţiilor, a timpului de reacţie auditiva şi functiile senzoriale şi motorii integrate.

Iona Purtí consideră că acţiunea Ginsengului se datorează în principal componentelor de steroizi, substanţe chimice care acţionează ca anabolic natural. “Un anabolic este o substanta care intareste sanatatea generala a corpului, descompune alimentele in zahar , furnizeaza energie şi reglementează consumul de energie ,contrar catabolismului , de exemplu, amfetamina, care temporar oferă mai multă putere persoanei, dar plecand de la nutrienti de care organismul a fost privat, cheltuindu-si rezervele sale de energie intr-un proces periculos în cazul în care continuă o perioadă lungă de timp. “

Asupra sistemului cardiovascular, consumul de Panax ginseng reduce consumul de oxigen al miocardului şi produce vasodilataţie , protejează împotriva leziunilor miocardice asociate cu anoxie (oxigenare insuficienta) severa, are, de asemenea, măsuri împotriva aritmii induse , infarctul de miocard şi scăderea tensiunii arteriale, prin relaxarea musculaturii netede. Are un marcat efect hipotensiv cu bradicardie (incetinirea bătăilor inimii), cu toate că dozele mari de ginseng cauzeaza vasoconstricţie , mai degrabă decât vasodilataţie.

Acesta a arătat că ginseng normalizează tensiunea arterială în ambele situatii de hiper şi hipotensiune arterială, este eficient în hiperlipidemie, reduce continutul seric şi colesterolul in sânge şi trigliceride,imbunatateste colesterolul HDL şi reduce viscozitatea de trombocite, care este utilă pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

Totodata , se poate justifica, partial reputatia sa ca afrodisiac, studiile pe pacienţii cu disfuncţie erectilă au sporit reputaţia ginsengului pentru cresterea potentei sexuale . Pentru Ingrid Pfendtner ginsengul nu este un remediu care stimuleaza potenta sexuala, dar indirect, ajută la atenuarea efectelor produse de stres, relaxează, stimulează şi tonifica corpul, si permite mintii sa fie libera pentru dragoste.

Jorge D. Pamplona Roger confirmă faptul că acesta nu este un afrodisiac în sens strict, deoarece nu se excita dorinta sexuala, el îmbunătăţeşte, capacitatea şi functiile organelor genitale .

În ceea ce priveşte sistemul imunitar, ginseng stimulează acumularea de neutrofile şi răspunsul imun, cu efecte antitumorale ale polizaharidei de ginseng. Activitatea sa antivirală poate fi echilibrata la nivel imunologic.

În aparatul gastrointestinal ginsengul relaxeaza si catifeleaza partile imflamate şi protejează împotriva ulcerului gastroduodenal, aparent prin reducerea capaciatatii de aderenta reducand astfel patogenitatea bacteriei helicobacter pylori, o cauză majoră de formare a ulcerului gastric. Rădăcina de ginseng duce la imblinzirea proceselor metabolice, creşte corticosteronul si scade glucogenul seric şi glicemia în diabetul zaharat de tip II, deoarece accelereaza lipogeneza hepatică şi mareste stocarea glicogenului .

S-a demonstrat ca Ginsengul mareste capacitea de munca, unul dintre indicii utilizaţi pentru a măsura capacitatea de adaptare. Acesta acţionează ca un modulator al axului hipotalamo-hipofizo-suprarenal: “Aceasta ar putea fi motivul pentru îmbunătăţirea în 11 parametri de calitate a vieţii într-un studiu dublu-orb, folosind un extract standardizat de ginseng.”

Unul dintre principalele efecte observate ca detoxifiere este acţiunea antiradicala ca si captator al radicalilor liberi. S-a observat, de asemenea, un efect protector al ginsengului împotriva hepatotoxicitatii indusa de alcool şi medicamente hepatotoxice: “Ginseng are un efect protector împotriva daunelor cauzate de ingestia de alcool, .. ... Scăderea concentraţiei de alcool în sânge se datorează unei scaderi a absorbţiei în tractul digestiv .”

În ceea ce priveşte acţiunile hematologice , Maria Victoria Naval constată că a existat un efect inhibitor al agregării plachetare prin regularea nivelurilor de tromboxani:. “Ginseng reduce coagularea sângelui şi potenteaza fibrinoliza” De asemenea, s-a documentat asupra acţiunii sale hemostatice şi anti-inflamatorii. Turul studiilor efectuate în jurul ginsengului concluzioneaza ctiunile sale asupra biosintezei de ADN şi ARN.”Extractul de ginseng poate spori biosinteza ARN şi încorporarea de aminoacizi in nucleul celulelor renale si hepatice. De asemenea, creşte biosinteza de ADN şi proteine în măduva osoasă, efectele benefice pentru tratamentul anemiei hemoragice au fost confirmate ca o creştere a încorporării de fier în celulele sanguine. “

Pentru Dr. Jorge D. Pamplona Roger, nu este indicat asocierea cu medicamente care contin fier pentru ca acest mineral este incompatibil chimic cu principiile active ale ginsengului reducandu-i efectele.


Ginseng, vitamine si minerale.
Ginseng poate fi utilizat în stare pura sau combinat cu vitamine si minerale ,laptisor de matca, polen, lecitina si alte plante. Ingrid Pfendtner spune ca: “ Dacă aţi utilizat ginseng ca reconstituent general sau pentru a preveni orice boală poate fi luat în forma de preparate în care acesta este combinat cu alte substanţe. Dacă doriţi să- l luati pentru a va recupera de o boală gravă sau pentru a va pregăti sa faceti fata mai bine pentru un stadiu plin de stres şi munca grea, ar fi mai bine să utilizaţi ginseng pur în doze destul de mari’. Iona Purtí consideră că: “Ginsengul combinat cu vitamine este recomandat in special pentru cei care suferă de pierderi de memorie şi dificultate de înţelegere, astenie , oboseală mentală şi fizică, în convalescenţă după o boală gravă sau intervenţii chirurgicale şi dependenti de alcool şi alte droguri”

Iona Purtí recomandă să îl luaţi înainte de micul dejun sau intre mese, cu apa, lapte sau miere, şi fara nici un aliment acid (cafea, ceai, fructe, sucuri, iaurt, otet, etc.) cu o oră înainte sau o oră după ce a fost inghitit :” Ginsengul este o substanţă alcalină extrem de sensibila, care îşi pierde efectul său , luat cu un produs acid.”

Pfendtner Ingrid consideră că oricine poate lua ginseng, tânăr sau bătrân, bolnav sau cu o sanatate de fier” .Nu există nici o boală cunoscută incompatibila cu ginsengul .
Există o singură excepţie: terapeuţii chinezi nu-l recomanda persoanelor cu un libidou foarte ridicat , irascibili sau supraexcitati, ginsengul marind si mai mult aceste simptome. Persoanele cu această trăsătură tind sa aiba tensiunea arteriala ridicata, motiv pentru care nu este indicat sa fie prescris persoanelor a căror tensiune arterială a fost prea mare.

Ca majoritatea plantelor medicinale , ginsengul produce efectul treptat, astfel încât se recomandă să se ia ginseng timp de 2-3 luni. Astrid Van Ginkel a spus că nu a existat efecte secundare nocive sau simptome de toleranţă dacă sunt luate în dozele recomandate, in jurul a un gram pe zi. Concluziile studiilor toxicologice realizate pe extract de ginseng coreean luate direct confirmă faptul că poate fi folosit cu mare încredere într-o administrare pe termen lung. Cu toate acestea, susţine că ginsengul nu este de preferat sa se administreze în cazurile de hipertensiune, anxietate, excitabilitate si insomnie, precum şi datorita faptului că fiind un stimulent nu este recomandată folosirea sa în continuu. De asemenea, vom reproduce in continuare , deoarece il consideram foarte important un studiu asupra ginsengului roşu coreean.

“Am investigat eficacitatea ginsengului rosu coreean pentru disfuncţia erectilă utilizand Indicele Internaţional de funcţie erectilă, RigiScan (UroHealth Systems, Laguna Niguel, California), nivelurile hormonale si ultrasonografia dubla peneana cu stimularea sexuala audiovizuala. Un total de 45 pacienţi diagnosticaţi cu disfuncţie erectilă au fost observati într-un studiu dublu controlat cu placebo si incrucisat (8 săptămâni de tratament, 2 saptamani pauza si 8 saptamani de tratament), în care efectele de ginseng rosu coreean şi un placebo au fost comparate folosind mai multe variabile. Punctajele din Indicele internaţional de funcţie erectilă mediu au fost semnificativ mai mari la pacienţii trataţi cu ginseng rosu coreean decât la cei care au primit placebo (valoarea iniţială 28.0 + / - 16.7 şi 38.1 + / - 16,6 versus 30.9 + / - 15.7, p <0,01 .) Scorurile la întrebările 3 (penetrare) şi 4 (durata) au fost semnificativ mai mari în grupul de ginseng decât la placebo (p<0.01). Ca răspuns la întrebarea cu privire la eficacitatea generală, 60% dintre pacienţi au răspuns că ginsengul rosu coreean le-a îmbunătăţit erectia. Printre alte variabile, rigiditatea varfului penisului in RigiScan au arătat o îmbunătăţire semnificativă la pacienţii trataţi cu Ginseng rosu coreean.

CONCLUZII

Datele noastre arată că ginseng rosu coreean poate fi o alternativa eficienta pentru tratarea disfunctiilor erectile.”

Hong B, Ji YH, Hong JH, Nam KY, Ahn TY - Un studiu dublu-orb, încrucişat evaluand eficacitatea ginsengului coreean în pacienţii cu disfuncţie erectilă: un raport preliminar. Journal of Urology, 168 (5) :2070-3, 2002 noiembrie


Ceai verde
Ceaiul verde este un tip de ceai Camellia sinensis, care a avut o oxidare minimă în timpul prelucrării. Ceaiul verde nu este fermentat, spre deosebire de ceaiul negru. Frunzele sunt culese proaspete. După ce au fost supuse la prăjire, presare, laminare, sunt zdrobite şi uscate. Ceaiul verde se afla între un sfert şi o cincime din totalul ceaiul produs la nivel mondial.Principalele tari producătoare de ceai verde sunt China, Japonia şi Vietnam

Recent a devenit mai popular în Occident, care consumau în mod tradiţional ceai negru. Aceste studii au aratat ca ceaiul verde contine un nivel ridicat de substanţe numite polifenoli, care au proprietati antioxidante, inclusiv anticancerigene şi antibiotice. Ceaiul verde poate ajuta la prevenirea bolilor de inima si de ficat. Un grup din ce in ce mai mare de studii clinice efectuate atât la oameni cat şi la animale sugerează că un consum regulat de ceai verde poate reduce incidenta de o varietate de tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, pancreas şi stomac.

Atât ceaiul negru cat şi ceaiul verde provin din aceeaşi plantă.

Studiu chimic


Frunzele de ceai contin 5-6% apă şi 4-7% săruri minerale, deosebit de bogate in potasiu si mangan. Alţi compuşi minori, care sunt, de asemenea, găsiti în ceai sunt acizii norganici, cum ar fi malicul, succinicul, oxalicul şi galoquinicul, compuşi glucidici ca inositol , zaharuri reducatoare, gume şi pectine, şi chiar un mic procent de lipide.

Printre principiile active responsabile de activitatea terapeutică se evidenţiaza conţinutul său in compozitiile polifenolice (3%), care sunt de trei tipuri: catechine, flavonoide si taninuri. Este important să reţinem că polifenolii scad odata cu vârsta plantei şi timpul de recoltare, pentru plantele de aceeaşi vârstă, este mai mică in primăvara şi maxima în august-septembrie.

Printre flavonoide, cele mai importante sunt- kemferol, quercetin (quercetin) şi miricetol. Catecolii sunt mai abundente în planta tanara si in ceaiul verde decat în ceaiul negru. Dintre acestea, cele mai active sunt catecolul, epicatecolul şi esterii lor cu acidul galic. În cele din urmă, de asemenea, ea conţine tanine catequicosice condensate (8-25%). Ea are, de asemenea, o cantitate mică de ulei esenţial (0007-0014% în frunze proaspete), care este mai mare în ceaiul negru, deorece se formeaza în cursul fermentatiei frunzelor.

Sa ne reamintim că ceaiul verde suferă o stabilizare cu vapori de apa şi uscat, în timp ce ceaiul negru, suferă o fermentare şi apoi uscare. Acest ulei esenţial conţine hexenol, şi cantităţi mici de aldehide, butiraldehida şi isobuteraldehida şi alcooli fenolici, geraniol, linalool şi citral. Este important să reţineţi că polifenolii se micsoreaza odata cu vârsta plantei şi vremea recoltei.

Dintre toate componentele din ceai , alcaloizii (2-4%) sunt cele mai cunoscute. Sunt derivate din purina, mai cunoscut sub numele “bazele xanthice” , cele mai abundente sunt cafeina şi teofilina.

În planta proaspătă, cafeina se gaseste combinata cu acizii organici pentru a forma un compus cunoscut sub numele de “tannoids”. Acesta este motivul pentru care ceaiul negru are o actiune mai stimulativa asupra sistemului nervos,decat ceaiul verde, deoarece in timpul procesului de fermentare sparge acest tannoids si eliberareaza cafeina. În cele din urmă, nu putem uita să menţionăm prezenţa de vitamine şi enzime.


Actiuni farmacologice
Datorita compoziţiei chimice variate,ceaiul are efecte terapeutice interesante.

Polifenoli din ceaiul verde sunt antioxidanti puternici. Unele studii au demonstrat ca polifenolii cei mai frecventi în ceaiul verde (catehine) sunt mai puternici pentru a suprima radicalii liberi decât vitaminele C sau E.

În plus, diferite studii au arătat că ceaiul verde este anticancerigen şi este capabil de a contracara apariţia şi dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer. El ajută la încetinirea imbatranirii si avansarea unor boli degenerative.

Bazele Xanthice, în special cafeina, face sa actioneze ca un stimulant al sistemului nervos şi bulbar (stimulează şi centrii respiratorii si vasomotorii care se gasesc la nivelul bulbului).

Ceaiul verde are, de asemenea, şi actiune diuretica ,brohodilatatoare si astringenta (antidiareica).

Este hipolipidic, adică, capabil de a reduce nivelurile de LDL-colesterol şi trigliceride plasmatice, în timp ce creşte HDL-colesterol, colesterol bun. Datorita proprietatilor sale antioxidante, previne oxidarea colesterolului si are efect anti-aterosclerotic.

Formarea de cheaguri de sânge (tromboză) este cauza principala de atac de cord şi angină pectorală, ceaiul verde s-a dovedit a reduce formarea de cheaguri de sânge anormale cu eficacitate similară cu cea a aspirinei, datorita activitatii Vitaminei P.

Ceaiul verde reduce nivelul de zahăr din sânge, adică este hipoglicemiant, şi are efecte antibiotice uşoare împotriva anumitor bacterii, cum ar fi stafilococii şi unele virusuri.


Aplicaţii terapeutice
Studiile de laborator arată că extractul de ceai verde protejeaza impotriva multor boli degenerative comune.

Capacitatea ceaiului verde de a preveni cancerul este atât de stabilita, că studiile actuale demonstreaza posibilul potential terapeutic al ceaiului verde impotriva cancerului . Studiile experimentale efectuate sugerează faptul că componentele de ceai verde pot ajuta la prevenirea cancerului de piele atunci când este aplicat direct pe piele. Polifenolii din ceai, de asemenea, pot ajuta la bronzare pielii şi protejarea împotriva daunelor cauzate de soare.

Puternicele efecte antioxidante ale ceaiului verde inhiba oxidarea LDL-colesterol din artere. Oxidarea LDL-colesterol joacă un rol important în combaterea aterosclerozei, şi datorită efectelor sale antitrombotice, poate fi eficienta în prevenirea bolilor de inima. Pentru acţiunile sale stimulatoare ale sistemului nervos, pot fi folosite pentru a diminua oboseala atât oboseala fizică şi mentală.

De asemenea,poate evita simptomele unui atac de astm, datorita activitatii bronhodilatatoare.

În caz de diaree, ceaiul o poate opri deoarece tanini au activitate astringent, dar trebuie să luăm măsuri de precauţie, deoarece unele cazuri pot provoca disconfort gastro-intestinal O substanţă activă din ceaiul verde poate preveni boala Alzheimer, cel puţin la şoareci. În cazul în care efectul este confirmat la om, un extract de ceai verde poate fi oferit ca un supliment alimentar.

Din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de boala Alzheimer. În Germania, numărul de pacienţi se va dubla în următorii 40 de ani, spune Hans-Jürgen Möller, un cercetator de la Asociaţia Germană împotriva bolii Alzheimer.

În prezent, numărul de persoane afectate în Germania, a ajuns la 700 000. Şi nu există pe termen scurt, medicamente împotriva bolii. O promisiune, cel puţin pentru generaţiile mai tinere, este o substanţă activă conţinută în ceaiul verde. Acest lucru poate preveni boala Alzheimer, oamenii de ştiinţă printre care cercetatorul Jun Tan, de la Universitatea din California de Sud, ca parte a unui studiu pe soareci, au injectat o substanţă concentrata care este conţinută în ceaiul verde o albumină.

Şoarecii au fost programati genetic pentru Alzheimer, dar tratamentul a scăzut producţia şi depozitarea în creier a albuminei care joacă un rol important în boala. Aceasta albumină, numita beta amiloid se depoziteaza in creier, cauzând pierderi de memorie şi distrugand fibrelor nervoase.


De asemenea, efecte anti-cancer
Antioxidanti din ceaiul verde au atras atenţia ştiinţei în special în lupta împotriva cancerului. Ceaiul poate preveni debutul bolii şi, în unele cazuri chiar opri cresterea tumorii. Acum este prima dată cand oamenii de ştiinţă au facut legatura intre un vanator de radicali , ECGC, cu boala lui Alzheimer . Ceaiul verde si ceaiul negru sunt frunzele de la aceeaşi planta un arborele al familiei Camellia sinensis. Modul de elaborare a ceaiului verde il deosebeste de ceaiul negru.

In Japonia, frunzele de ceai verde sunt expuse la vaporii de apă în cilindrii ce se rotesc. În China, se incalzeste deasupra unor bucati mari de fier. Acesta este motivul pentru care infuzia de ceai verde chinezesc are o culoare usor portocalie, în timp ce ceaiul verde japonez este deculoare galben lamai pana la verde.

Cercetatorii au injectat soarecilor zilnic timp de luni de zile o substanţă din ceaiul verde, epigalocatenina-3-galat (EGCG). La şoarecii astfel tratati, oamenii de stiinta au descoperit o scădere de 50% de beta amiloid .

Cu toate acestea, a bea o ceaşcă de ceai verde în fiecare zi nu este suficient pentru a preveni boala Alzheimer. Un amestec de alte substanţe conţinute în ceai, de asemenea, contracarează efectul EGCG în raport cu boala. Astfel, oamenii de stiinta propun să izoleze substanţa şi sa o proportioneze ca un supliment alimentar, pentru a avea efect preventiv împotriva bolii Alzheimer.

Un nou studiu constată că un anumit extract din ceaiul verde poate încetini sau preveni boala Alzheimer si dementa. A. Holliday & Companys “Teawell 50 “ este 50 la suta un extract pur EGCG (galatul de epigalocatechina), un flavonoid care este cel mai puternic dintre cele patru catechine majore ale ceaiului verde.

Sponsorizat de către A. Holliday & Company, studiul a fost realizat de Dr. Stephane Bastianetto de la Institutul de Sănătate Mintală Douglas , Universitatea McGill din Montreal.

În cadrul studiului, şobolanii au fost hrăniţi cu alimente care conţineau Teawell 50 , comparativ cu un grup de control a cărui mancare nu continea extractul. Rezultatele au aratat ca soarecii care au mancat Teawell 50 au avut o reducere de 18 la sută de radicali liberi într-o regiune a creierului cheie implicate în procesul de învăţare şi memorie. Această regiune se vede grav deteriorata atunci când este prezent Alzheimer.

“Acest lucru sugerează că un consum regulat de ceai verde poate proteja împotriva efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ, întârzierea sau prevenirea deficitelor de memorie legate de vârstă” a declarat Dr. Bastianetto.

Potrivit Dr. Bastianetto, descoperirea capacitatii Teawell 50 de a traversa bariera hemato-encefalică şi în concentraţii suficiente pentru a ajunge la creier este semnificativă.

“Ceaiul verde are concentraţii mai mari de catechine benefice, mai ales EGCG” a declarat Christine Renken de A. Holliday & Company. “ Substanta extrasa poate fi utilizată în produse alimentare, cum ar fi iaurtul, băuturile, şi suplimentele de hrană pentru animale de companie şi chiar produse de frumusete.”


EGCG a fost asociat cu reducerea condiţilor, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, Parkinson şi unele forme de cancer. Studiile au demonstrat ca EGCG poate inhiba producerea de molecule inflamatorii asociate cu artrita reumatoida, reduce coagularea sângelui şi a colesterolului, imbunatateste sistemul imunitar, stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor si protejaza împotriva bolilor parodontale si a cariilor.
Yüklə 214,32 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin