Asya kalkinma bankasi iŞ olanaklari semineri 2012



Yüklə 11,17 Kb.
tarix28.07.2018
ölçüsü11,17 Kb.
#61539




Eskişehir Ticaret Odası
Chamber of Commerce





ASYA KALKINMA BANKASI, DEİK İŞBİRLİĞİNDE “ASYA KALKINMA BANKASI İŞ OLANAKLARI SEMİNERİ 2012”,

(31 EKİM - 1 Kasım 2012, İstanbul )

Sayın Üyemiz,

DEİK’in 12 yılı aşkın süredir ortak çalışmalar yürüttüğü Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank – ADB), dünyanın en önemli kalkınma bankalarından biri olarak bölge ülkelerinde altyapıdan enerjiye, eğitimden sağlığa kamu ve özel sektör kaynaklı pek çok kalkınma odaklı projeye finansman sağlamaktadır.


Asya Kalkınma Bankası’nın yapısını ve faaliyetlerini Türk iş dünyasına tanıtmak ve banka tarafından finanse edilen projelere katılım koşulları hakkında Türk firmalarını bilgilendirmek amacı ile düzenlenen “Asya Kalkınma Bankası İş Olanakları Semineri” 31 Ekim - 1 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul TOBB Plaza’da gerçekleştirilecektir.
Bilindiği üzere Türkiye, Türk özel sektörüne yeni pazar olanakları yaratılması ve Orta Asya’da yeni kurulan Türk Cumhuriyetlerinin dünya ekonomisi ile entegre olmasına destek olmak amacı ile Asya Kalkınma Bankası’na 1991 yılında “donör ülke” statüsü ile üye olmuştur. Asya’nın kalkınmakta olan ülkelerinde ADB tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından bu yana özellikle inşaat alanında önemli görev almaya başlayan Türk firmaları Bankanın projelerine malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık sağlayabilmekte ve bu kapsamda, ADB’nin ihalelerine teklif verebilmektedir. Kurulduğu ilk yıllarda daha çok üye ülke hükümetleri tarafından hazırlanan projelere finansman sağlayan ADB, son yıllarda söz konusu ülkelerde özel sektörün doğrudan desteklenmesinin kalkınmaya olan etkisinin tespit edilmesi ile giderek artan oranda özel sektöre de kredi vermeye başlamıştır.
“Asya Kalkınma Bankası İş Olanakları Semineri” ile Türk firmalarının Bankanın söz konusu projelerinde daha fazla görev alabilmesi ve bu doğrultuda gerekli bilgi alışverişinin sağlanması hedeflenmektedir. İki gün sürecek seminer programı kapsamında, Asya Kalkınma Bankası’na ilişkin gerçekleştirilecek genel sunumun ardından, son dönemde hızlı kalkınma grafiği çizerek Türk firmalarının ilgisini çeken Endonezya, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan’da Banka’nın sunduğu proje imkanları ile ilgili bilgi verilecektir. Öğle yemeğinin ardından 31 Ekim günü seminer, ADB destekli projelere ilişkin ihale süreci, değerlendirme kıstasları bilhassa ürün ve hizmet tedariği alanında ( inşaat, mühendislik ve malzeme tedariği veya üretiminde faaliyet gösteren firmalara yönelik ) bilgi verilecektir. Ardından, dileyen üyelerimize randevu alarak ADB yetkilileri ile ikili görüşme yapma imkanı sunulacaktır.
Seminer’in ikinci günü 1 Kasım 2012 Perşembe günü, danışmanlık alanında (enerji, su temini, yol/havalimanı, demiryolları , finans, telekomünikasyon, IT, tarım ve sulama, çevre, sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik) ADB destekli projelere ve ihale süreçlerine ilişkin bilgi verilecektir. Danışmanlık alanında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyen üyelerimize randevu alarak ADB uzmanları ile ikili görüşme yapma imkanı sunulacaktır.
Asya ve Pasifik Bölgesi’nde halihazırda Asya Kalkınma Bankası tarafından finanse edilmekte olan ve ihale süreci devam eden projeler hakkında bilgiye ve bu projelerin ihale ilanlarına ise http://www.adb.org/Business/Opportunities/default.asp internet sayfasından erişim sağlanabilir.
Ekte taslak programı sunulan söz konusu seminere katılmak isteyen üyelerimizin ilişikte bulunan katılım formunu eksiksiz doldurarak, katılım ücreti olan 100 TL’nin İş Bankası, Beyoğlu Şubesi (Şube kodu: 1011) DEİK Türk – Asya Pasifik İş Konseylerinin TR 70 0006 4000 0021 0113 3147 26 no’lu hesabına yatırılarak banka dekontu ile birlikte en geç 26 Ekim 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar yatırılarak DEİK’e (Dilek Morgül; Tel: +90 212 339 50 18, Faks: +90 212 270 37 84, e-mail: dmorgul@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir.
Söz konusu Seminer’in üyelerinize duyurulması hususunda desteğinizi esirgemeyeceğiniz inancı ile konuyu bilgilerinize sunarım.

Saygılarımızla,



EK 1: ADB & Türkiye Bilgi Notu
EK 2: Asya Kalkınma Bankası Tarafından Finanse Edilen Belli Başlı Projeler ve Malzeme Temini
EK 3: Program
EK 4: Katılım formu

EK 5: Form
Yüklə 11,17 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin