Audiere publică CÂinii comunitari problemă comunitarăYüklə 7,09 Kb.
tarix01.09.2018
ölçüsü7,09 Kb.
#76255

AUDIERE PUBLICĂ

CÂINII COMUNITARI - PROBLEMĂ COMUNITARĂ

Depozant: STAVILA Mariana

Localitatea: Bucureşti

Data: 05.01.2012DEPOZIŢIE

STERILIZAREA- SINGURA METODA DE REZOLVARE

A PROBLEMEI CAINILOR COMUNITARI

Problema cainilor comunitari, aceste animale atat de credincioase,( care nu au vina decat de a nu-si fi gasit un stapan) nu a fost gestionata ani de-a randul in mod corect. Solutia: Doar STERILIZAREA

Din pacate, pe langa cainii strazii, mai apar si cei care sunt abandonati de stapanii lor. Ar trebui tinuta o evidenta a locuitorilor care au un caine sau mai multi.

Cum s-ar putea da o mana de ajutor pentru hranirea cainilor fara stapan? 1.Patronii restaurantelor, care arunca atata mancare sau o dau la porci, ar putea contribui. De asemenea, hipermarketurile. 2.Infiintarea unei cutii in fiecare petshop, in care iubitorii de animale, atunci cand vin sa procure hrana pentru animalele pe care le au ei acasa, sa depuna bani sau mancare si pentru cainii fara stapan. Acelasi lucru se poate face si in clinicile veterinare. 3. Eu, ca pensionara, cu o pensie de 1067 lei pe luna, sunt gata sa depun lunar o anumita suma intr-un cont deschis pentru cainii fara stapan.Implicarea autoritatilor? Este necesara. In mare parte, ducerea la bun sfarsit a acestei probleme depinde de dumnealor. In primul rand, trebuie sa inteleaga ca eutanasierea nu este o rezolvare. Se impune o conlucrare stransa intre autoritati si organizatiile special infiintate, precum si cu locuitorii iubitori de animale.

Educatia are o importanta deosebita: Sa reusesti, tu ca persoana, sa-l faci macar pe un singur „om” sa inteleaga faptul ca el insusi, pus intr-o situatie vitrega, fara mancare, in frig, haituit si lovit, n-ar reactiona prea bine. Din pacate, sunt parinti care-si indeamna copiii sa loveasca animalele cu picioarele sau cu pietre. Eu insami am vazut asemenea cazuri, De aceea, si scoala are un cuvant de spus, invatatorii si profesorii isi pot indemna elevii sa iubeasca niste suflete nevinovate si atat de credincioase. Biserica, de asemenea, se poate implica in aceasta problema, explicand ca animalele, si aici cu referinta la caini, exista printre noi tot datorita bunului Dumnezeu. Massmedia, care are un impact foarte mare, ar trebui sa arate mai multe cazuri de caini credinciosi, care nu si-au parasit stapanul nici dupa moarte, de caini care ajuta persoane bolnave, orbi sau cu alte deficiente. Foarte multe persoane declara la medic, ca au fost muscate de un caine de pe strada, chiar daca au fost muscate de propriul caine. Massmedia preia „cazul mincinos” si-l prezinta cititorilor sau telespectatorilor. O educatie spre grija fata si de animale, zic eu, ar trebui sa fie si o tema tratata de televiziuni, internet si ziare.
Cu speranta ca mai sunt inca multi oameni cu suflet care se pot implica in aceasta cauza, salut orice Om cu O mare.


A
udiere Publică


Câinii comunitari - problemă comunitară

7 februarie 2012


Yüklə 7,09 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə