Austria giurgiu madalinaYüklə 445 b.
tarix18.01.2018
ölçüsü445 b.
#38738


AUSTRIA


Austria oficial Republica Austriaeste o ţară fără ieşire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de locuitori, situată în Europa Centrală Se învecinează cu Germania şi Republica Cehă în nord, Slovacia şi Ungaria la est, Slovenia şi Italia în sud, şi Elveţia şi Liechtenstein la vest.

 • Austria oficial Republica Austriaeste o ţară fără ieşire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de locuitori, situată în Europa Centrală Se învecinează cu Germania şi Republica Cehă în nord, Slovacia şi Ungaria la est, Slovenia şi Italia în sud, şi Elveţia şi Liechtenstein la vest.Denumirea oficiala : Republica Austria

 • Denumirea oficiala : Republica Austria

 • Capitala : Viena

 • Suprafata : 83858 km²

 • Populatia : 8188207 loc.

 • Densitatea populatiei : 97,6 loc/km²

 • Diviziuni administrative : 9 provincii federale

 • Relieful : Prealpii si Alpii ocupa ¾ din suprafata tarii. Prealpii prezinta sub forma unor  munti  josi. Treapta Montana este reprazentata prin Alpii Tirolului, Alpii Orientali. M-tii tauernul Inalt, M-tii Tauernul Josii, Alpii Stiriei  si Alpi Austriei. LA nord de M-tii Tirolului se afla Alpii Salzburg . In partea ne NV se afla Podisul Bavariei si Culoarea subalpin al Dunarii. In partea ne Ne se gaseste  Campia Vienei .Clima : temperat continentala cu character de tranzitie

 • Clima : temperat continentala cu character de tranzitie

 • Hidrografia : Dunarea ce afluenti sai Inn, Enns cu Salza , raul Drava , lacuri glaciare : Constanta , Neusiedler

 • Vegetatia : este alcatuita din paduri de foioase.conifere,pajisti alpine si vegetatie de stepa in zona de campie.

 • Limba oficiala : germana

 • Sarbatoare nationala : 26 octombrie

 • Forma de guvernamant : republica federala parlamentaraTraditii Austria Fasching.

 • In Austria si Bavaria se pastreaza una dintre cele mai interesante sarbatori : Fasching. Interesanta pentru turistii care vin aici special pentru Fasching, foarte populara printre localnici, este o perioada speciala a fiecarui an, o traditie veche de secole. Pentru ca dincolo de semnificatiile pastrate de la o generatie la alta, este inainte de orice este un prilej de sarbatoare, inainte de postul catolic ce anunta sarbatorile pascale. Numele Fasching vine de altfel de la termenul german vaschanc sau vastschang (Fastschank), ultima bautura dinainte de inceprea postului.Unul dintre cele mai interesante obiceiuri din Austria este cu siguranta "Glocklerlauf Prozession". In fiecare an, pe 5 ianuarie, grupuri de barbati imbracati in alb se intalnesc dupa caderea noptii, purtand si curele late, impodobite cu clopotei grei si felinare colorate, mergand apoi pe strazile satelor si oraselor. Felinarele, adevarate opere de arta populara, sunt purtate pe cap si sunt realizate la capatul mai multor ore de munca. Se spune ca "Glocklerlauf Prozession" aduce lumina in sate si alunga spiritele rele care sunt mai puternice in zilele  lungi de iarna.

 • Unul dintre cele mai interesante obiceiuri din Austria este cu siguranta "Glocklerlauf Prozession". In fiecare an, pe 5 ianuarie, grupuri de barbati imbracati in alb se intalnesc dupa caderea noptii, purtand si curele late, impodobite cu clopotei grei si felinare colorate, mergand apoi pe strazile satelor si oraselor. Felinarele, adevarate opere de arta populara, sunt purtate pe cap si sunt realizate la capatul mai multor ore de munca. Se spune ca "Glocklerlauf Prozession" aduce lumina in sate si alunga spiritele rele care sunt mai puternice in zilele  lungi de iarna.In luna august multi turisti aleg sa vina in Austria, atrasi mai ales de faima statiunilor, precum Bad Ischl, resedinta de vara a imparatului Franz Josef. Aici se gaseste si Vila Imperiala, Kaiser Villa, resedinta oficiala de vara a imparatului, un minunat exemplu de arhitectura traditionala, impletita cu tehnicile si tendintele la moda in epoca. Franz Josef avea sa iti petreaca nu mai putin de 82 de veri aici, sarbatorindu-si chiar si a 81-a aniversare la Bad Ischl, datorita frumusetii locurilor. Si astazi ziua imparatului este sarbatorita cu mare fast in Bad Ischl in fiecare an, pe 18 august, si ideal este sa ajungeti in Bad Ischl chiar cu aceasta ocazie.

 • In luna august multi turisti aleg sa vina in Austria, atrasi mai ales de faima statiunilor, precum Bad Ischl, resedinta de vara a imparatului Franz Josef. Aici se gaseste si Vila Imperiala, Kaiser Villa, resedinta oficiala de vara a imparatului, un minunat exemplu de arhitectura traditionala, impletita cu tehnicile si tendintele la moda in epoca. Franz Josef avea sa iti petreaca nu mai putin de 82 de veri aici, sarbatorindu-si chiar si a 81-a aniversare la Bad Ischl, datorita frumusetii locurilor. Si astazi ziua imparatului este sarbatorita cu mare fast in Bad Ischl in fiecare an, pe 18 august, si ideal este sa ajungeti in Bad Ischl chiar cu aceasta ocazie.Daca ajungeti in aceasta luna in Austria, atunci cu siguranta ca veti avea parte de o vacanta speciala, descoperind obiceiurile si traditiile specifice locurilor, adesea surprinzator de diferite fata de alte tari europene. Pentru o experienta neobisnuita, ar fi frumos sa vedeti Friedenslicht-Laterne, "Felinarul Pacii", plutind pe apele Lacului Wolfgang, ca un simbol al impacarii si dragostei pentru sfarsitul de an si inceputul anului urmator. De-a lungul lacului se afla localitatea cu acelasi nume St. Wolfgang, la numai 49 km de Salzburg.

 • Daca ajungeti in aceasta luna in Austria, atunci cu siguranta ca veti avea parte de o vacanta speciala, descoperind obiceiurile si traditiile specifice locurilor, adesea surprinzator de diferite fata de alte tari europene. Pentru o experienta neobisnuita, ar fi frumos sa vedeti Friedenslicht-Laterne, "Felinarul Pacii", plutind pe apele Lacului Wolfgang, ca un simbol al impacarii si dragostei pentru sfarsitul de an si inceputul anului urmator. De-a lungul lacului se afla localitatea cu acelasi nume St. Wolfgang, la numai 49 km de Salzburg.Drapelul

 • Alături de drapelul danez, drapelul austriac este considerat unul dintre cele mai vechi din lume

 • În conformitate cu legenda, drapelul a fost conceput de ducele Leopold al V-lea al Austriei(1157-1194) în timpul unei lupte înverşunate din vremeacruciadelor. După batalia de la Acra, hainele sale de luptă albe erau complet îmbibate cu sânge, însă atunci când şi-a scos centura a văzut că materialul de dedesubt era rămas alb.

 • El a fost atât de impresionat de această scenă, încât a adoptat aceste culori ca drapelul său de luptă.Ziua Nationala a Austriei

 • 26 Octombrie 2008 - Austria - 53 de ani de neutralitate

 • In Viena, la 15 mai 1955, semnarea « Tratatului de Independenta a Austriei » de catre fortele aliate care ocupau teritoriul tarii (Franta, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite si Uniunea Sovietica) avea sa redea natiunii statutul de stat suveran. Suveran, liber si democratic. Cateva luni mai tarziu, la 25 octombrie, trupele armate ale puterilor semnatare se retrageau din Austria iar Parlamentul statului eliberat de sub ocupatie declara printr-un act constitutional neutralitatea permanenta a tarii.BIBLIOGRAFIE:

 • Artline.ro

 • www.vacanteaustria.ro/despre_austria.php

 • www.turism-360.ro/oferta-descoperiti-frumusetea-peisajelor-traditiile-si-cultura-austriei-si-bavariei_143.html
Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə