Basin bülteni "11'e 10 Kala" San Sebastian'da



Yüklə 50,71 Kb.
tarix18.01.2018
ölçüsü50,71 Kb.
#39022




BASIN BÜLTENİ
"11'e 10 Kala" San Sebastian'da
Pelin Esmer'in yeni filmi "11'e 10 Kala" dünyanın en önemli film festivallerinden San Sebastian'da Altın İstiridye için yarışıyor. Başrollerini Nejat İşler ve Mithat Esmer'in paylaştığı"11'e 10 Kala" bu yıl İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü, Adana Altın Koza Film Festivali'nde de En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmıştı. Yönetmen ilk filmi "Oyun" la pek çok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle dönmüştü.
San Sebastian'da bir ilk

18-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 57. San Sebastian Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde yarışacak olan "11'e 10 Kala", aynı zamanda Zabaltegi Yeni Yönetmenler Yarışması'nda da yer alacak . Film, San Sebastian'da aynı anda iki bölümde birden yarışacak ilk Türk filmi.


"11'e 10 Kala" 25 Eylül'de sinemalarda

Yapımcılığını Pelin Esmer, Nida Karabol Akdeniz ve Tolga Esmer'in yaptığı film, 25 Eylül'de Özen Film dağıtımıyla Türk seyircisiyle buluşacak.


Koleksiyoncu ile kapıcısının öyküsü

"11'e 10 Kala", tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey'le kapıcısı Ali'nin öyküsü. Mithat Bey için İstanbul onun koleksiyonu kadar sınırsız, Ali için kapıcısı olduğu Emniyet Apartmanı ve yakın çevresiyle sınırlıdır. Apartmanın diğer sakinleri deprem endişesi ve daha değerli bir eve sahip olma tercihiyle binayı yıkıp yeniden inşa etmek isteyince, Mithat Bey'in koleksiyonları uğruna verdiği savaşların en zorlusu başlar. Artık apartman, yalnız yaşayan bu iki adamın ortak kaderidir. Koleksiyonun devamlılığı için başlayan ilişkileri, Mithat Bey'in Ali'ye İstanbul'u devretmesiyle farklı bir boyuta geçer, birbirlerinin kaderlerini farketmeden değiştirdikleri bir noktada biter.


Yönetmen Görüşü

“11'e 10 Kala”ya, 'dün', 'şu an' ve 'yarın'ı birbirine sımsıkı bir iple bağlayıp, yaşamının her anını koleksiyonuna eklediği bir objeyle dondurup o ipe dizen ve onun üzerinde usta bir cambaz gibi yürümeye devam eden müthiş bir koleksiyoncuyu anlama arzusuyla başladım. İstanbul'un hayatın içindeki çelişkilere olan toleransına sığınıp, birbirinden sınıfları, yaşamları, hayalleri ve gerçekleriyle çok farklı iki yalnız adamın, 83 yaşındaki koleksiyoncu Mithat Bey'le kapıcısı Ali'nin, birbirlerinin yaşamlarına hesapsızca müdahalelerini anlatırken, bir baktım kaybederken kazanan, kazanırken yenilen, biterken başlayan yaşamlarında bu iki adamın birbirlerine sunabilecekleri yine İstanbul'du.


Pelin Esmer
www.11e10kala.com

FİLMİN KÜNYESİ:

Teknik Ekip

Yazan ve yöneten: Pelin Esmer

Yapım: Sinefilm, Stromboli Films, Arte France Cinéma, Bredok Filmproduction

Yapımcılar: Pelin Esmer, Nida Karabol Akdeniz, Tolga Esmer

GörüntüYönetmeni: Özgür Eken

Montaj: Ayhan Ergürsel, Pelin Esmer, Cem Yıldırım

Sanat Yönetmeni: Naz Erayda

Uygulayıcı Yapımcı: Özkan Yılmaz

Ses: Kasper Munck-Hansen

Ses Kurgu: Umut Şenyol

Ses Miksaj: Marc Elsner, Michael Kaczmarek

Oyuncular

nejat işler ali

mithat esmer mithat bey

tayanç ayaydın ömer

laçin ceylan feride hanım

savaş akova ruhi bey

sinan düğmeci sahaf

tülin özen mezarlıktaki genç kadın

aşkın şenol ahmet

selen uçer mahinur

emine şans umar hülya

füsun demirel gülümser'in sesi

liezer abravaya radyo tamircisi

okay şenol 1.belediye memuru

koray bülent tarhan kütüphane görevlisi

kutay ülkü kütüphane amiri

arzu kaçmaz gülsen

ceren süer selen

dilek altuğ ruhi bey'in eşi ayşe

serkan keskin kütüphane fotokopici

nida karabol akdeniz doktor

ahmet sarsılmaz güvenlik görevlisi

gülden avşaroğlu arşiv sorumlusu sevim hn.
Teknik bilgi

Süre: 110'

Çekim formatı: HD

Gösterim formatı: 35mm

Ses: Dolby Digital

BİYOGRAFİLER

PELİN ESMER - Senaryo&Yönetmen

Pelin Esmer Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir yıl Yavuz Özkan'ın sinema atölyesine devam etti. Ziya Öztan, Osman Sınav, Elisabeth Rygard'ın uzun metraj sinema filmlerinde, belgesellerde ve reklam filmlerinde yönetmen yardımcılığı yaptı. Kadir Has Üniversitesi'nde belgesel film üzerine dersler verdi.

2005 yılında Sinefilm'i kuran Pelin Esmer yapımcı ortakları Nida Karabol Akdeniz ve Tolga Esmer'le kendi projelerini gerçekleştirmektedir. İlk belgeseli “Koleksiyoncu” Yunanistan, Küba, Danimarka, Almanya ve ABD'de çeşitli uluslararası film festivallerinde gösterildi; Roma Bağımsız Filmler Festivali'nde En İyi Belgesel ödülünü aldı.

İlk uzun metraj belgeseli “Oyun” 2005 yılında San Sebastian'da yarıştı. “Oyun”, Türkiye'de gösterime giren ve DVD'si yayınlanan ender belgesel filmlerden biri oldu. Dünyada elliden fazla festivalde gösterildi. Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da, aralarında Adana Altın Koza Film Festivali Yılmaz Güney Anı Ödülü ve SİYAD - Türk Sineması Ödülleri Özel Ödülü ile New York Tribeca Film Festivali En İyi Yeni Belgesel Film Yönetmeni Ödülü de olan toplam 14 ödül kazandı. Le Monde, Time-CNN, Variety, New York Magazine, Cinemascope and Senses of Cinema gibi uluslararası saygın basın kuruluşlarından övgü dolu yorumlar aldı.

İlk uzun metraj kurmaca filmi olan “11'e 10 Kala”nın senaryosuna, Paris'te Cannes Film Festivali'nin davetlisi olarak kaldığı Cinefondation'da başladı; senaryo İstanbul'da tamamlandı. Film 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne, 16. Atın Koza Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görüldü.
Filmografi

11'e 10 kala (2009) senaryo, yönetmen, yapımcı, kurgu

Oyun (2005) yönetmen, yapımcı, kamera, kurgu

Koleksiyoncu (2002) yönetmen, yapımcı, kamera



NİDA KARABOL AKDENİZ - Yapımcı

1967 yılında İstanbul'da doğan Nida Karabol Akdeniz, İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. 1995 yılında “İstanbul Kanatlarımın Altında” filmi ile yapımcılık hayatına başlayan Nida Karabol, 2000 yılında “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” adlı filmin yapımcılığını üstlenmiştir. 2005 yılında yurtdışındaki birçok festivalden önemli ödüllerle dönen “Oyun”un ve 2009 yılında ise “11'e 10 Kala”nın yapımcılığını gerçekleştirmiştir.

1996-2006 yılları arasında SESAM (Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) yönetim kurulunda görev almıştır. 2007 itibariyle SE-YAP (Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çeşitli kısa filmler ve film müzikleri konularında çalışmaları olmuştur. Halen Umut Sanat Ürünleri ve Umut Sanat Filmcilik şirketlerinin ortaklarından olup yönetim kurulunda görev almaktadır.

TOLGA ESMER - Yapımcı

1966 yılında İstanbul'da doğan Tolga Esmer, Saint Joseph Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Milano'daki Bocconi Üniversitesi'nden Uluslararası Ekonomi ve İşletme Yüksek Lisans derecesini aldıktan sonra bir süre İtalya'da strateji, yönetim, organizasyon konularında yönetim danışmanı olarak çalıştı. Yurda döndükten sonra kendi yönetim danışmanlığı şirketini kurdu. Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde pazarlama ve iş idaresi konularında dersler verdi.

Yapımcılığa Pelin Esmer'in ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanan “Oyun” filminde yürütücü yapımcı olarak başladı. European Film Business School'da film yapımı, pazarlaması ve dağıtımı konusunda ders verdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema TV Yüksek Lisans Programı'nda film yapımı dersleri vermekte olan Esmer halen yönetim danışmanlığının yanı sıra yapımcılık ve yapım danışmanlığı yapmaktadır.

ÖZGÜR EKEN - Görüntü Yönetmeni

1976 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılından beri sinema ve reklam sektöründe görüntü yönetmeni olarak çalışmaktadır.


Filmografi

GörüntüYönetmeni:

2009

“11'e 10 kala”

Yönetmen: Pelin Esmer

Yapım: Sinefilm
2008

“Süt”

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Yapım: Kaplan Film

28.Uluslararası İstanbul Film Festivali- En İyi Görüntü Yönetmeni

16.Altın Koza Film Festivali- En İyi Görüntü Yönetmeni
2007

“Yumurta”

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Yapım: Kaplan Film

26.Fajr Film Festivali- En İyi Teknik ve Artistik Başarı Ödülü

44.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali- En İyi Görüntü Yönetmeni

40.SİYAD Ödülleri- En İyi Görüntü Yönetmeni

5.Anonimul Uluslararası Bağımsız Film Festivali- En İyi Görüntü Yönetmeni
Yönetmen- kısa film

1999

"Şekerleme"

Görüntü Yönetmeni: Önder Yetkin 16mm.

İFSAK Kısa Film Festivali- En İyi Kısa Film Ödülü

Cine5 Kısa Film Festivali- İkincilik Ödülü

Marmara Üniversitesi Kısa Film Festivali- İkincilik Ödülü


2005

"Kesişme", HDV

Görüntü Yönetmeni : A. Emre Tanyıldız
ÖZKAN YILMAZ - Uygulayıcı Yapımcı

1976 yılında Almanya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra lisansını Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nde, yüksek lisansını Marmara Üniverstesi İletişim Bölümü'nde yaptı. Bilgi Üniversitesi ve Plato Film Okulu'nda eğitmenlik yaptığı sıralarda çok sayıda reklam filmi ve tanıtım filminde çalıştı. Zeki Demirkubuz, Semih Kaplanoğlu, Uğur Yücel, Pelin Esmer, Aslı Özge, Ahmet Boyacıoğlu gibi yönetmenlerle çalışarak çok sayıda ödüllü filmde yardımcı yönetmenlik ve yapımcılık yaptı. Halen kendi şirketi olan İşler Prodüksiyon'da yönetmen ve yapımcı olarak çalışmaktadır.



NAZ ERAYDA - Sanat Yönetmeni

Naz Erayda, Mimar Sinan Üniversitesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde ve Bilsak Temel Oyunculuk ve Sahne Bilgisi Eğitimi Atölyeleri'nde eğitimini tamamladı.

1991 yılında Kerem Kurdoğlu ile birlikte İstanbul Tarlabaşı'nda kurduğu Kumpanya'daki çalışmalarını, 2006 yılında tiyatronun kapanmasına kadar sürdürdü. 1993 yılından itibaren ses, söz ve hareket parçalarından oluşturduğu iş/performans oyunlarını kent dışı ve kent içi kamusal alanlar ve tiyatro mekanları için gerçekleştirdi. Boyut Yayınları'ndan basılan, Kumpanya Tiyatrosu'nun 11 yıllık çalışmalarını içeren “Ne Bileyim Kafam Karıştı” adlı kitabın editörlüğünü yaptı.

“Çizelge Oyun” adını verdiği kavramsal bir oyun yazdı. Kurucu üye olduğu diğer topluluklar;

1988 yılında Şerif Erol, Selma Köksal ve Kerem Kurdoğlu ile İstanbul'da yapılanan “Tiyatro Devran” ve 1995 yılında Övül ve Mustafa Avkıran ile Antalya'da hayata başlayan “5. Sokak

Tiyatrosu”dur. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi,

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde, “Tiyatroda Farklı

Yaklaşımlar/Yeni Dil” üzerine atölye çalışmaları/seminerler/dersler verdi. Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde “Deneysel Tasarım”, Bilgi Üniversitesi'nde “Sanat Yönetmenliği” dersi veriyor. Garaj İstanbul'un üç ayda bir yayımlanan, çağdaş gösteri sanatları dergisi “gist”'in yayın yönetmenliğini yapıyor. Mimar Sebla Arın'la birlikte “1800'lerden Günümüze İstanbul'da Tiyatro Mekanları” konulu araştırmasını sürdürüyor.

“Uzam, zaman, bellek, hareket, ritm, durma, parçalanma, tekrar etme, çoğalma, yaklaşma, uzaklaşma, kaybolma” kavramları üzerine, farklı disiplinleri birleştirdiği iş/performans/oyun çalışmalarına devam ediyor. Erayda, tekstin oyuncu, oyuncunun ses, sesin mekan, mekanın ışık, ışığın giysi olduğu bir tiyatro diline, sesin aynı zamanda sessizlik, hareketin aynı zamanda duruş olduğuna, hayal kurmanın/öteki okumaların/ tamamlamanın seyirciye/izleyene/dinleyene bırakılması gerektiğine, bedeni, görüntüyü, zamanı parçalamanın büyüsüne inanıyor.

Naz Erayda, “Antakya by Naz”, “Sansürcü”, “Kesişmeler”, “İstanbul by Naz”, "Uzun Bir Yıl “, "Yürümek, Durmak, Ölmek Üzerine Bir Çalışma”, “Nurşen”, “Yemek”, “Ne Bileyim Kafam Karıştı”, “Yine Ne Oldu?”, “Hulahoop”, “Hücre”, “Hüseyin Katırcıoğlu İçin 3 Saat”, “A.de Saint-Exupery'nin Küçük Prens'i Üzerine Üç Çalışma”, “Duruş”, “Everest My Lord” (Bülent Erkmen ile birlikte), “Kim O”, “Canlanan Mekan” (Uzun zamandır ölmekte olan bir kentin tiyatral izdüşümü), ”Doğum” gibi projeleri tasarladı ve yönetti.

Pelin Esmer'in “11'e 10 Kala”, Semih Kaplanoğlu'nun “Yumurta” ve “Süt”, Tomris Giritlioğlu'nun “Güz Sancısı” sinema filmlerinin ve “Hatırla Sevgili”, “Asi”, “Yol Arkadaşım” dizi filmlerinin sanat yönetmenliğini, Ezel Akay'ın “Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü” ve “Neredesin Firuze” adlı sinema filmlerinin de kostüm tasarımını üstlendi. Ayrıca 1985 yılından itibaren çeşitli topluluklar/oyunlar için dekor-kostüm tasarımı, kısa-uzun metrajlı filmler ve TV filmleri için kostüm tasarımı, oyunculuk, sanat yönetmenliği yaptı.

Çağdaş Gösteri Sanatçıları Girişimi (ÇGSG) ve Avrasya Sanat Kolektifi (ASK) üyesidir.



MUSTAFA DOK - Ortak Yapımcı (Almanya)

Filmografi

Yapımcı/Ortak Yapımcı olarak Sinema Filmleri

2007 "Janjan“ 99` Yönetmen: Aydin Sayman

2007 "Made in Europe“ 85` Yönetmen: İnan Temelkuran

2009 "11`e 10 Kala“ 110` Yönetmen: Pelin Esmer



Uygulayıcı Yapımcı olarak Televizyon Filmi

2007 ZDF 90' SOKO-Leipzig "Istanbul Connection“ Yönetmen: Axel Barth



Yönetmen ve GörüntüYönetmeni olarak Belgesel Film

2006 "ENG ENG“ 45' Yönetmen, Kamera: Mustafa Dok, Andreas Becker



Kısa filmler

2009 "Köy" 11:20' Yönetmen: Mustafa Dok

2007 "Istanbul Life“ 12` Yönetmen: Halise Baydar, Kamera: Mustafa Dok

2006 "Billy&Willy“ 10' Yönetmen: Mustafa Dok

2006-2007 "Bir Pazar Parçasi" 14` Yönetmen: Chris Breuer, Yapımcı: Mustafa Dok

1999 "Too Blind to See“ 13` Yönetmen&Senaryo: Mustafa Dok




__________________________________________________________________

Sinefilm – Pelin Esmer

Akıncı Bayırı Sokak, Engin Ap, No:18, D:4, Mecidiyeköy, 34394, İstanbul

Tel: 0212 266 09 68 Fax: 0212 272 14 07 info@sinefilm.com



Yüklə 50,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin