Benito era un copil neastâmpărat care nu respecta regulile și era extrem de agresiv. La școală era de nestăpânit iar acasă era mereu indispus. Deoarece profesorii din sat nu îl puteau controlaYüklə 445 b.
tarix23.11.2017
ölçüsü445 b.
#32712

Benito era un copil neastâmpărat care nu respecta regulile și era extrem de agresiv. La școală era de nestăpânit iar acasă era mereu indispus. Deoarece profesorii din sat nu îl puteau controla, el a fost trimis la ordinul Salesian la o mânăstire din Faenza.

 • Benito era un copil neastâmpărat care nu respecta regulile și era extrem de agresiv. La școală era de nestăpânit iar acasă era mereu indispus. Deoarece profesorii din sat nu îl puteau controla, el a fost trimis la ordinul Salesian la o mânăstire din Faenza.

 • Acolo s-a dovedit a fi mai nestăpânit ca niciodată, rănindu-l pe unul din colegii săi cu un cuțit și atacându-l pe unul din călugării ce incerca să îl pedepsească. După acest incident, Benito a fost dat afară și trimis la școala Giosue Carducci din Florinpopoli, de unde a fost de asemenea exmatriculat după ce a asaltat un alt coleg cu cuțitul său.Trimis în cele din urmă la un liceu public din Forlí,îl termină cu dificultate datorată,din nou,naturii și comportamentului său. În 1896, Mussolini nu-i decât elev la colegiul din Forlimpopoli; cânta din trombon in fanfară, e un element turbulent și asistă intr-o zi la plecarea emigranților în Brazilia.

 • Trimis în cele din urmă la un liceu public din Forlí,îl termină cu dificultate datorată,din nou,naturii și comportamentului său. În 1896, Mussolini nu-i decât elev la colegiul din Forlimpopoli; cânta din trombon in fanfară, e un element turbulent și asistă intr-o zi la plecarea emigranților în Brazilia.

 • După terminarea liceului,a predat în câteva şcoli rurale,dar fără să se arate prea interesat de munca sa.Se inscrie în 1900 în Partidul socialist și timp de un an incearcă să se angajeze, însă nimeni nu-l accepta. La 18 ani se dedica cu disperare aventurilor amoroase, alearga după fete, le poseda pe scară, în mod brutal, incercând să-și calmeze dorința și să-și consume puterile, să se potolească în acest soi de frenezie.

 • Se inscrie în 1900 în Partidul socialist și timp de un an incearcă să se angajeze, însă nimeni nu-l accepta. La 18 ani se dedica cu disperare aventurilor amoroase, alearga după fete, le poseda pe scară, în mod brutal, incercând să-și calmeze dorința și să-și consume puterile, să se potolească în acest soi de frenezie.

 • Frecventează balurile satului, se ia la bataie. Din această perioadă dezordonată ii va rămane toată viața gustul pentru cuceririle rapide și ... un sifilis prost tratat. Din fericire pentru el, în februarie 1902 este ales ca suplinitor și astfel din februarie până în iunie va preda in școală, va cunoaște viața de invatator, însa îl plictisește.

Mussolini credea că a venit timpul să treacă de la vorbă la faptă. Așadar, în martie 1919, el a organizat întalnirea inaugurală a noii mișcări, „Fasci di Combattimento”, adică „Grupul de Luptă”.N-au venit decât 100 de persoane la întâlnirea de la Milano.Nu aveau prea multe în comun,în afară de ura fața de Statul liberal și disprețul față de retorica luptei de clasă a socialiștilor.

 • Mussolini credea că a venit timpul să treacă de la vorbă la faptă. Așadar, în martie 1919, el a organizat întalnirea inaugurală a noii mișcări, „Fasci di Combattimento”, adică „Grupul de Luptă”.N-au venit decât 100 de persoane la întâlnirea de la Milano.Nu aveau prea multe în comun,în afară de ura fața de Statul liberal și disprețul față de retorica luptei de clasă a socialiștilor.

 • Dar la alegerile din noiembrie 1919, fascismul a eşuat pretutindeni. Fasciştii nu au obţinut nici un loc în Parlament.Încercând să organizeze mai eficient fascismul, în octombrie 1921, Mussolini a înfiinţat Partidul Naţional Fascist. În noiembrie 1921, Mussolini a fost acceptat ca lider la partidului.

 • Personalitatea lui a fost cea mai pregnantă din mișcarea fascistă și publicația lui făcea cunoscute activitațile fasciste. El susținea că fără un lider ca el, fascismul ar fi lipsit de unitate căci diversele facțiuni s-ar risipi.

 • Avându-l pe Mussolini ca lider, fascismul putea fi prezentat ca o mișcare națională având ca icoană o nouă Italie. Ziaristul Mussolini descria violența fascistă nu ca pe o simplă formă de banditism, ci ca pe un rău necesar dacă Italia trebuia scapată de bolșevism. Metoda de convingere a lui Mussolini a dat roade. Spre sfârşitul anului 1921, partidul fascist avea 200 000 de membri. Mulţi treceau de partea fascismului pe care îl considerau în stare să asigure statul disicplinat după care tânjeau demult.Cuvântul fascism provine de la fascie, un mănunchi de nuiele cu o secure legată la mijloc ce simboliza puterea.

 • Cuvântul fascism provine de la fascie, un mănunchi de nuiele cu o secure legată la mijloc ce simboliza puterea.

 • Fascia era purtată în Imperiul Roman ca un semn al puterii şi a devenit emblema Partidului Fascist creat de Benito Mussolini.“Acum douăzeci și cinci de ani eram un copil mândru și violent.Unii dintre tovarașii mei mai au și astazi pe cap cicatrice lăsate de pietrele aruncate de mine. Nomad din instinct, mergeam de dimineața până seara de-a lungul fluviului și furam cuiburi de păsări și fructe. Mergeam la slujbă la biserică... o însoțeam pe mama... Îl ajutam pe tata iî munca lui umilă și grea...”

 • “Acum douăzeci și cinci de ani eram un copil mândru și violent.Unii dintre tovarașii mei mai au și astazi pe cap cicatrice lăsate de pietrele aruncate de mine. Nomad din instinct, mergeam de dimineața până seara de-a lungul fluviului și furam cuiburi de păsări și fructe. Mergeam la slujbă la biserică... o însoțeam pe mama... Îl ajutam pe tata iî munca lui umilă și grea...”

 • „Într-o zi Italia se va teme de mine” (i-a spus mamei lui)

 • Nu eu am creat fascismul: eu doar l-am extras din subconştientul italienilor.Fascismul este o religie. Secolul al XX-lea va fi cunoscut în istorie ca secolul fascismului.Războiul este pentru bărbat, ceea ce maternitatea este pentru femeie. Din punct de vedere filozofic şi doctrinar, eu nu cred în pacea eternă.Fascismul, pe măsură ce consideră şi observă mai mult viitorul şi dezvoltarea umanităţii, complet aparte de consideraţiile politice ale momentului, nu crede nici în posibilitatea şi nici în utilitatea păcii eterne.Este umilitor să stai cu mâinile încrucişate pe când alţii scriu istoria. Nu contează cine învinge.Pentru a face un popor mare, este necesar să-l trimiţi la luptă chiar dacă pentru asta trebuie să-i dai picioare în fund.Şi asta voi face.”

 • Războiul este o lecţie a istoriei pe care niciodată popoarele nu şi-o amintesc îndeajuns”.

 • “Este bine să ai încredere în ceilalți, dar să nu o faci este excelent.”

 • „ De astăzi înainte suntem cu toții italieni și nimic altceva decât italieni. Acum oțelul a întâlnit hotel. Un singur strigăt iese din piepturile noastre – Viva Italia!” (Acesta a fost strigătul nașterii Fascismului. Mussolini a intrat în război)Mihăilă Alexandra

 • Mihăilă Alexandra

 • Nazarovici Elena

 • Lucaci Mirela Cristina

 • Licenco Adina

 • Clasa a X-a E

 • Liceul Teoretic Grigore Moisil

 • Profesor coordonator: Butuc Ana • http://ro.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini

 • http://www.referatele.com/referate/istorie/online13/Viata-lui-Mussolini-Benito--Mussolini-si-nasterea-fascismului-referatele-com.phpYüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə