BiLGİ notu ocak 2017



Yüklə 51,29 Kb.
tarix21.03.2018
ölçüsü51,29 Kb.
#46121


http://www.dunya.com/d/news/5489.jpg






HAKKARİ İLİ, MERKEZ İLÇESİ, BERÇELEN (KIRAN) MAHALLESİ, 196 ADA, 4 NO’LU PARSELDEKİ

1.296.84 M² YÜZÖLÇÜMÜNDEKİ TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ

KARGİR BEŞ KATLI BİNA VE ARSASI


BİLGİ NOTU
OCAK 2017





GENEL BİLGİLER

Gayrimenkulun Cinsi ve Fiili Kullanımı, Adres Bilgileri


Gayrimenkulun

Cinsi

Kargir Beş Katlı Bina ve Arsası

Gayrimenkulun Fiili Kullanımı

Gayrimenkul lojman olarak kullanılmaktadır.

Gayrimenkulun Adresi

İl

Hakkari

Köyü/Mevkii

Fakiran

İlçesi

Merkez

Cadde

-

Mahallesi

Berçelen (Kıran)

Sokak

-

TARİFİ: Konu taşınmaza ulaşım için, Hakkari Merkez’den Hakkari-Van Karayolu üzerinden Sümbül Mahallesi’ne devam edilerek, H.Mustafa Akın Camii’yi yaklaşık 200 metre geçildikten sonra sol tarafta konumlu olan taşınmaza ulaşım sağlanmaktadır. Hakkari merkezinde yer alan taşınmaz, toplu taşıma güzergahlarına yürüme mesafesindedir.

Gayrimenkulün dahili koordinat noktası:

Enlem: 37°559812, Boylam: 43°753176




Gayrimenkulun Genel Çevresel Bilgileri


Taşınmazın yakın çevresinde; Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, İl Özel İdaresi, Polis Lojmanları, Türk Telekom Binası, Toki Tekser Konutları ve Hakkari Otogarı bulunmaktadır. Orta ve Üst düzey gelir durumuna sahip kesimlerce konut bölgesi olarak tercih edilmektedir. Söz konusu taşınmaza özel ve toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.




GAYRİMENKULUN MÜLKİYET HAKKI VE İMAR BİLGİLERİ

Gayrimenkulun Mülkiyet Bilgileri


Mülkiyet Durumu

Kat İrtifakı

Kat Mülkiyeti

Cins Tahsisli

Devre Mülk

Müstakil

(Tam Hisse)

Hisseli







X













İli

Hakkari

İlçesi

Merkez

Mahallesi

Berçelen (Kıran)

Köyü

-

Sokağı

-

Mevkii

Fakiran

Ada No.

196

Parsel No.

4

Ana Gayrimenkulun Niteliği

Kargir Beş Katlı Bina ve Arsası

Yüzölçümü

1296,84 m2

Sahibi

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi

Hissesi

Tam

2.2 Gayrimenkulun Takyidat Bilgileri


Tapu kayıtlarını inceleme çalışması, Gayrimenkulun mülkiyetini oluşturan hakları ve bu haklar üzerindeki kısıtlamaları tespit etmek amacı ile yapılır.

TKGM Hizmet Portalı’ndan 27.12.2016 tarihinde saat 14:36 itibariyle alınan takyidat belgesindeki bilgilere göre konu taşınmaz üzerinde;



  • Herhangi bir takyidat bulunmamaktadır.

2.3 Gayrimenkulun İmar Bilgileri


Hakkari Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 26.12.2016 tarihinde yapılan incelemede, taşınmazın imar durumu ve yapılaşma koşulları aşağıdaki gibidir.

  • İmar Durumu:

Konu taşınmaz, 1/1000 ölçekli Hakkari Belediyesi İmar Planı’na göre“Resmi Kurum Alanı (Tedaş)” lejandında kalmakta olup, 41,00 m²’si yola terk alanında ve 201,00 m²’si park alanında kaldığını ve bu terklerden yapının etkilenmediği öğrenilmiştir. Yapılaşma koşulları;

  • Çekme Mesafesi:

    • Yoldan ve yan cephelerden 5,00 m’dir.




1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı

  • Ruhsat ve İzinler:

  • Konu taşınmaz “Kargir Beş Katlı Bina ve Arsası” vasfında olup, İlgili resmi kurumlarda yapılan araştırmalarda taşınmaza ait herhangi bir onaylı mimari projeye rastlanmamıştır. Taşınmaza ait 17.11.1986 tarih ve 8 nolu yapı ruhsatı ve 20.02.1991 tarih ve 2 nolu yapı kullanma izin belgesine rastlanmıştır. Konu taşınmazın tapuda cins tahsisi yapılmış ve kadastro paftasına işlenmiştir.







GAYRİMENKULUN ÇEVRESEL VE FİZİKSEL BİLGİLERİ

Gayrimenkulun Yeri, Konumu ve Çevre Özellikleri


Gayrimenkulün açık adresi: Berçelen (Kıran) Mahallesi, Hakkari-Van Bulvarı, Tedaş Lojmanı, Dış Kapı No: 2, Ada:196, Parsel: 4, Merkez / HAKKARİ’dir.

Konu taşınmaza ulaşım için, Hakkari Merkez’den Hakkari-Van Karayolu üzerinden Sümbül Mahallesi’ne devam edilerek, H.Mustafa Akın Camii’yi yaklaşık 200 metre geçildikten sonra sol tarafta konumlu olan taşınmaza ulaşım sağlanmaktadır. Hakkari merkezinde yer alan taşınmaz, toplu taşıma güzergahlarına yürüme mesafesindedir.

Taşınmazın yakın çevresinde; Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, İl Özel İdaresi, Polis Lojmanları, Türk Telekom Binası, Toki Tekser Konutları ve Hakkari Otogarı bulunmaktadır. Orta ve Üst düzey gelir durumuna sahip kesimlerce konut bölgesi olarak tercih edilmektedir. Söz konusu taşınmaza özel ve toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür.



Gayrimenkulun Konumu ve Çevre Özellikleri


Taşınmazın Konumu

Şehir İçi

Şehir Dışı

Kırsal




X




Bölgenin Genel İnşaat Seviyesi

%75'den Fazla

%25-%75 Arası

%25'in Altında




X




Taşınmazın Dahili Koordinat Noktaları

Enlem

37,559812

Boylam

43,753176

3.2 Gayrimenkulun Tanımı


Konu taşınmaz; Hakkari ili, Merkez ilçesi, Berçelen (Kıran) Mahallesi, 196 ada, 4 no’lu parsel,1296,84 m² yüzölçümüne sahip, “Kargir Beş Katlı Bina ve Arsası” vasıflı, tam hisse ile “TTA Gayrimenkul A.Ş.” mülkiyetindeki taşınmazdır.

Söz konusu parsel üçgene benzer şekilli olup, topoğrafik olarak az eğimli bir yapıya sahiptir. Konu parsel Hakkari- Van Bulvarına Cepheli konumludur. Taşınmazın yer aldığı bölge Hakkari ili’nin önemli lokasyonlarından Berçelen (Kıran) Mahallesi’ndedir. Taşınmazın yakın çevresinde Kamu kurumları, konutlar ve ticari faaliyetlerin yoğunlukta olduğu bölgeler yer almaktadır. Hakkari il Çarşı merkezine yakın konumlu olan taşınmaz benzer nitelikteki konut alanlarının bulunduğu bir bölgede yeralmaktadır. Ana taşınmaz, Hakkari ili, Merkez ilçesi, Berçelen (Kıran) mahallesi, 196 ada, 4 parsel sayılı 1296,84 m² yüzölçümlü arsa ve üzerine 260,00 m² taban alanlı 1350,00 m² kapalı kullanım alanına sahip, ayrık nizamda, inşa edilmiş, 1 bodrum + zemin + 3 normal katlı olmak üzere toplam 5 katlı binadır. Binada; bodrum kat 260,00 m² kullanım alanlı olup, kazan dairesi sığınak ve binaya ait müştemilat, zemin katta ve her normal katta 2'şer daire olmak üzere toplam 8 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Daireler herbiri 136,00 m² olup, 3 oda, salon, mutfak, banyo, WC, antre + 1 balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Dış cephesi dış cephe boyalı durumdadır. Isınma sistemi olarak merkezi kalorifer sistemi bulunmaktadır. Yaşam alanlarında oda hacimlerinde zeminler parke döşeme, duvarlar saten boyalı, tavanlar kartonpiyer ve tavan boyalıdır. Islak hacimlerde duvarlar ve döşemelerde seramik fayans kaplama mevcuttur. Pencerelerin tamamı PVC olup çift camlıdır. Merdiven ve basamaklar mozaik kaplamadır. Daire giriş kapıları çelik kapıdır. Hakkari Belediyesi’nden alınan bilgiler dahilinde satışına engel teşkil edecek bir durum yoktur.




Taşınmazın Fotoğrafları















Taşınmaza Ait Tapu Kaydı Fotokopisi



Taşınmaza Ait CBS Uydu Görüntüsü



İmar Durumu Fotokopisi



Taşınmaza Ait Yapı Ruhsatı



Taşınmaza Ait Yapı Kullanma İzin Belgesi



Kadastro Paftası


Yüklə 51,29 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin