Boală a oilor reapărută după câteva deceniiYüklə 3,39 Kb.
tarix15.09.2018
ölçüsü3,39 Kb.
#81835

Boală a oilor reapărută după câteva decenii

O nouă suspiciune de screpie a apărut într-o gospodărie din satul Berza, comuna Santa Mare. Suspiciunea a venit după sacrificarea unui animal la un abator din Suceava.

Am luat toate măsurile în acest caz, aşteptăm rezultatele analizelor să vedem dacă se confirmă prezenţa virusului. Este vorba de o exploataţie cu 381 de ovine şi 54 de caprine, am izolat locul, nu intră şi nu iese nici un animal de acolo. Laptele se poate consuma de către cei care deţin animalele. Procedura este de durată, având în vedere numărul mare de animale, fiindcă trebuie analizate fiecare în parte”, spune Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

La începutul lunii septembrie, în trei gospodării din Suharău, Dobârceni şi Ungureni a fost confirmată prezenţa screpiei. La Dobârceni a fost descoperit într-o exploataţie cu trei oi, la Ungureni în una cu 326 de oi, iar la Suharău într-una cu 256 de ovine. În aceste situaţii nu toate animalele erau afectate de virus, însă procedura presupune obligatoriu sacrificarea sau genotiparea tuturor animalelor din locaţie. Boala a reapărut în judeţ după câteva decenii.Screpia, cunoscută şi sub denumirea de boală tremurătoare a oilor, nu reprezintă un pericol pentru oameni, dar legea interzice comercializarea cărnii infectată cu acest virus.
Yüklə 3,39 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin