BroșURĂ cercuri (an școlar 2015-2016)



Yüklə 265,71 Kb.
səhifə1/3
tarix02.08.2018
ölçüsü265,71 Kb.
#66075
  1   2   3




BROȘURĂ CERCURI (an școlar 2015-2016)

Clasele Pregătitoare – IV




Nr.crt.

Denumirea cercului

Profesorul

Clasa

Descrierea cercului




Comilandia


Laura Andrieș


II – IV

1h / săpt






Lectura pe placul celor mici

Alina Toma


I-II

1h / săpt

Lectură la vârste fragede, când abia desluşim tainele literelor şi ale cuvintelor? De ce nu? Acest cerc îşi propune ca, prin citirea unor texte scurte, accesibile, cu diferite conţinuturi, elevii să exerseze citirea corectă, conştientă şi fluentă. Mai mult decât atât, elevii vor lucra fişe de lectură atractive, care să îi antreneze în descoperirea personajelor, a timpului în care se petrece acţiunea şi în stabilirea succesiunii evenimentelor. Vor putea dramatiza fragmente din textele citite, vor putea crea propriile poveşti sau cărţi.

Dacă doresc să aibă un ziar al poveştilor, un umeraş cu poveşti, o machetă cu o scenă din textul citit, măşti ale personajelor preferate, elevii sunt bineveniţi la cercul ,,Lectura pe placul celor mici”.




Lectură

Alina Toma

III – IV

1h / săpt

Lumea cărţilor este una minunată! Cercul de lectură îţi va face cunoştinţă cu cele mai frumoase texte şi cu cele mai interesante personaje. Lectura este cea care deschide drumurile către celelalte discipline şi care formează oamenii din punct de vedere cultural, lingvistic şi emoţional.

Vei descoperi cum poţi să te exprimi mai frumos şi corect cu ajutorul cărţilor. Tot ele te vor ajuta să ai un vocabular bogat şi să îţi dezvolţi imaginaţia şi creativitatea.

Aşadar, te aşteptăm la cercul de lectură!




Ce se întâmplă în natură?

Alina Toma

Preg. – I

1h / săpt

Curiozitatea şi dorinţa de cunoaştere sunt specifice elevilor din clasele primare. Dacă vrei să afli ,,De unde vine ploaia?”, cum s-au format munţii, cum cresc şi se dezvoltă plantele, cum trăiesc animalele în diferite medii de viaţă sau ce resurse ne oferă natura, cum le utilizează oamenii în folosul lor, care este locul nostru în Univers, vă aştept, dragi elevi, la cercul ,,Ce se întâmplă în natură?”.

Totul se va desfăşura într-o atmosferă plăcută, în care veţi putea pune întrebări, veţi propune teme pentru cercetare şi descoperire. Vă aştept să descoperim împreună lucruri uimitoare despre natura care ascunde multe mistere.





Învăţăm jucându-ne

Marina Ilie

I

1h / săpt



Jocul didactic facilitează procesul de asimilare, de fixare şi de consolidare a cunostinţelor, a relaţiilor de cunoaştere a adevărurilor, iar, datorită caracterului său formativ, influenţează dezvoltarea personalităţii.

Cercul ,,Învăţăm jucându-ne’’ este un program de jocuri didactice la disciplinele comunicare în limba română, matematică şi dezvoltare personală, prin care voi antrena operaţiile gândirii elevilor, se va dezvolta spiritul de echipă, va fi asigurat un climat favorabil pentru o însuşire rapidă şi temeinică a cunoştinţelor. În cadrul cercului, voi folosi jocuri didactice, precum: plicul cu fapte bune, roata emoţiilor exprimate, prietenul secret, cum se scrie?, găseşte locul potrivit, trenuleţul semnelor de punctuaţie, construieşte după model, adevărat sau fals, micii profesori, găseşte mai multe înţelesuri, caută soluţia potrivită etc..

Interesul pentru activitatea ludică va declanşa un efort susţinut din partea tuturor elevilor, indiferent de nivelul dezvoltării sau pregătirii lor.




Jocul “De-a Joaca”

Stela Vizireanu

Preg –I

1h / săpt

Jocul ,,De-a Joaca” este un lucru cât se poate de serios, pentru că vom învăţa să ne jucăm pur şi simplu. Vor fi jocuri de recreere şi deconectare în care copiii interacţionează unii cu ceilalţi sau în care vor fi puşi în situaţii decizionale concrete.

Activitatea se bazează pe organizarea unor jocuri sociale, constructive, fantastice sau de mişcare. Important este că jocurile îi vor ajuta pe cei mici să înveţe să respecte regulile, să-şi impună dorinţele, să-şi controleze emoţiile. Tot în joacă, vor afla cum să-şi stăpânească nerăbdarea sau cum să-şi învingă timiditatea.





Tic Pitic

Stela Vizireanu

Preg –

Cls I

1h / săpt

Jocurile pe calculator sunt un mediu favorabil pentru învăţarea activă a copilului, deoarece contribuie la creşterea încrederii şi a stimei de sine a acestuia. La TIC Pitic” vom îmbina atracţia copiilor pentru noua tehnologie cu pasiunea lor pentru jocurile interactive. Vor învăţa, în joacă, să utilizeze diverse programe simple şi vor putea să descopere şi alte caracteristici ale PC-ului. Vor accesa jocuri diverse ce exersează atenţia, viteza de reacţie, memoria, gândirea, imaginaţia, inteligenţa vizuală şi chiar limbajul.
(NU se RECOMANDĂ înscrieri în timpul anului şcolar!)



Tic Junior

Stela Vizireanu

Cls II-III

1h / săpt

Jocurile pe calculator sunt un mediu favorabil pentru învăţarea activă a copilului, deoarece contribuie la creşterea încrederii şi a stimei de sine a acestuia. La „TIC Junior” vom îmbina atracţia copiilor pentru noua tehnologie cu pasiunea lor pentru jocurile interactive. Vor învăţa, în joacă, să utilizeze diverse programe simple şi vor putea să descopere şi alte caracteristici ale PC-ului. Vor accesa jocuri diverse ce exersează atenţia, viteza de reacţie, memoria, gândirea, imaginaţia, inteligenţa vizuală şi chiar limbajul.
(NU se ACCEPTĂ înscrieri în timpul anului şcolar!)



Master Tic

Stela

Vizireanu

Cls IV

1h / săpt

Ne-am jucat la TIC Pitic, ne-am antrenat la TIC Junior, este timpul pentru... Master TIC.

Doar pentru elevii claselor a IV-a, doar pentru elevii care stăpânesc deja programul de editare Microsoft Word, precum şi alte tehnici on-line informaţionale de comunicare, doar pentru elevii pasionaţi, propun un cerc în cadrul căruia să reuşim să realizăm prezentări pe diverse teme studiate la ore, în special la ştiinţe, la istorie şi la geografie. Pe lângă tehnicile specifice aplicate, „studenţii” de la Master TIC vor învăţa şi criteriile de bază despre alcătuirea şi conţinutul unei prezentări.



(NU se ACCEPTĂ înscrieri în timpul anului şcolar!)



Matematică– aprofundare şi dezvoltare

Stela

Vizireanu

Cls II

1h / săpt

Matematica este considerată de unii dintre elevi ca o cursă cu obstacole sau un teritoriu greu de cucerit. Exerciţiile şi, mai ales, problemele sunt tratate cu teamă şi cu neîncredere. Aprofundarea exerciţiilor şi a problemelor prin „antrenamente” suplimentare îi poate face pe elevi să abordeze matematica cu mai mult curaj, fără crispare, ajutându-i astfel să asimileze şi să consolideze numeroase noţiuni şi să înlăture barierele care făceau din matematică o disciplină greu accesibilă.

Marina Ilie

Cls III

1h / săpt

Ileana Vâlvoi

Cls IV

1h / săpt



Matematică - pregătire pentru concursuri


Stela

Vizireanu

Cls II

1h / săpt

Matematica e ca urcuşul pe munte: efortul e răsplătit de privelişti măreţe. Ascensiunile în matematică sunt frumoase dacă reuşeşti să savurezi bucuria confruntărilor, fără să renunţi la cea mai mică dificultate întâmpinată, descoperind căi de acces proprii.

La Cercul de performanţă sunt aşteptaţi toţi copiii cu minţi iscoditoare, încrezători în forţele lor şi dornici de a înţelege diversitatea modalităţilor de rezolvare. Puteţi deveni exploratori neînfricaţi ai acestui domeniu depăşind preocupările doar pentru algoritmii de rezolvare şi exersându-vă ingeniozitatea, perspicacitatea, gândirea critică, ideile sclipitoare.



Marina Ilie

Cls III

1h / săpt


Ileana Vâlvoi

Cls IV

2h / săpt



Limba română- aprofundare și dezvoltare

Roxana Vameșu

Cls II

1h /săpt

În cadrul cercului de limba română- aprofundare ne propunem să lucrăm exerciții diversificate de punctuație, de ortografie, de abordare a textelor literare prin extragere de informații esențiale, vocabular, povestire, argumentare și exprimare a propriilor păreri în legătură cu tema textului. Ritmul de lucru, anumiți factori perturbatori ai activității cognitive, care apar pe parcursul unui an școlar, pot determina o slabă aprofundare a anumitor cunoștințe.

Pentru a evita acumularea unor asemenea goluri, vom lucra cât mai multe exerciții care să asigure o exprimare corectă atât în scris, cât și oral.



Dan Epure

Cls III

1h /săpt

Maria Scraba

Cls IV

1h /săpt



Limba română- pregătire pentru concursuri

Roxana Vameșu

Cls II

1h /săpt

Te atrage ideea de învingător? „Învingător printre cuvinte”? Dacă eşti creativ, ai o imaginaţie bogată, iar exerciţiile reprezintă o provocare pentru tine, este timpul să vii la cercul de pregătire pentru concursurile de limba şi literatura română! Aici, suntem siguri că te poţi pregăti cu uşurinţă prin intermediul orelor atractive şi eficiente.

Îmbinând metodele de lucru moderne cu cele tradiționale, alternând jocul cu exercițiul sau cu studiul individual, cercul se adresează tuturor copiilor care doresc să obțină performanță sau doar să mai zăbovească o vreme prin fascinanta lume a cunoașterii.



Marina Ilie

Cls III

1h /săpt

Maria Scraba

Cls IV

1h /săpt




Corpul uman pe înțelesul celor mici


Anda Grigorescu


I-II

1h / săpt



,,Ce se întâmplă cu mâncarea când ajunge în stomac?", ,,De ce mă doare gâtul?", ,,Ce mă ajută să merg?". Dacă ți-ai pus vreodată aceste întrebări sau ai încercat să găsești răspuns la altele legate de corpul uman, atunci te aștept cu drag, micule învățăcel, la acest cerc! Aici, nu numai că vom descoperi o parte dintre misterele pe care le ascunde această ,, mașinărie" uimitoare, ci vom învăța și multe lucruri despre acordarea primului ajutor.




Atelier de creație


Ileana Vâlvoi

II-IV

1h / săpt

Ne jucăm de-a scriitorii! Suntem mici şi acesta este şi avantajul cu care ne mândrim. Lumea din jurul nostru prinde viaţă prin cuvintele pe care le alegem pentru a o descrie. Mentorul nostru ne propune teme, metode de lucru, iar noi compunem mici opere de artă. Atelierul de creaţie este locul unde copiii cu inspiraţie îşi dau măsura talentului, spre bucuria cititorilor.... Scopul antrenamentului imaginaţiei este de a deraia de pe şinele prea obişnuite ale semnificaţiei, de a pândi fulgerele, chiar şi pe cele mai mici, care pot ţâşni în toate direcţiile din orice cuvânt, până şi din cel mai banal.




Autocunoaștere prin artă


Anca Hera

Preg-IV

1h / săpt

Fiecare acțiune întreprinsă își pune într-un mod diferit amprenta asupra fiecărui copil. Detalii aparent nesemnificative capătă o importanță notabilă pentru aceștia și nesoluționarea lor atrage o conduită de neînțeles. Exprimarea liberă, prin artă, este cea mai eficientă și facilă modalitate de consumare a acestor stări/ emoții și, totodată, de înțelegere a propriei realități. Acest cerc își propune să integreze individualitatea spre o cunoaștere mai amplă de sine, dar și spre aspecte privind adaptarea socio-culturală.
Mai mult decât atât, prin exprimarea artistică se bifează și una dintre  condițiile sine qua non în adaptarea continuă la cerințele educative: dezvoltarea motricității fine. Uşurința de a scrie (și, în general, dexteritatea) simplifică procesul de formare pe tot parcursul vieții.
Folosind un fundal sonor și o temă dată sau pe baza unui scurtmetraj educativ, elevii vor alege anumite materiale puse la dispoziție (coli și cartoane de texturi diferite, lipici, foarfecă, creioane, cretă, plastilină, acuarele, diverse obiecte,  sfoară, materiale textile, reviste, ziare etc.). Cu ajutorul acestora, vor realiza un produs/ o lucrare (desen/ pictură, modelaj, colaj sau, pur și simplu, vor alege un obiect care are legatură cu tema). La final, lucrările se vor prezenta, iar copiii vor fi stimulați să găsească detalii care n-au fost remarcate de „autor”.


Grup de maximum 10 elevi!





Exprimare prin mișcare


Anca Hera

Preg-IV

1h / săpt

Avantajele mișcării fizice regulate sunt binecunoscute: asigură nu doar sănătatea, dezvoltarea fizică armonioasă și fortificarea sistemului imunitar, ci și o capacitate de concentrare și de analiză sporite, performanță intelectuală, optimizare a memoriei, echilibru, creativitate și, implicit, creșterea încrederii în sine.
Scopul acestui cerc este acela  de a scoate la suprafață modalități lăuntrice și nestilizate de exprimare autentică, prin destructurarea obiceiurilor din mișcare. Efectele statului îndelungat pe scaun pot fi estompate printr-un program de exerciții fizice care să vizeze conștientizarea tuturor părților corpului și a mișcărilor firești, exprimate prin modalități proprii, în funcție de temă.
Nu vom învăța anumite scheme de dans/ coregrafii, vom afla ce înseamnă o mișcare fluidă a unui corp care-și spune singur povestea, fără o pregătire cognitivă prestabilită.



Brainiac

Maria Scraba

Preg.- I

1h / săpt

Capacitatea de concentrare este esențială în procesul de dezvoltare a copilului, deoarece face procesul învățării mai ușor pentru el și îl ajută să își atingă potențialul maxim. Totodată, este și una dintre abilitățile cu care cel mic are cel mai mult de furcă și care, deși pare greu de educat, poate fi incurajată cu ușurință în comportamentul și gândirea copilului încă de când este mic.

Concentrarea este definită ca abilitatea minții de a-și îndrepta toate gândurile spre un singur lucru/o singură activitate.

Copilul are probleme în a se concentra un timp îndelungat asupra unui lucru sau a unei sarcini care îi este atribuită, mai ales atunci când aceasta nu face parte din aria lui de interese sau nu are o plăcere deosebită în a o realiza.

În cadrul acestui cerc ne propunem să lucrăm foarte multe și atractive exerciții și jocuri cognitive care să îl ajute să se concentreze asupra unui lucru, fără ca ceva din jur să îi distragă atenția și să-i perturbe activitatea. Acest lucru îi va asigura succesul la concursurile școlare, la testele susținute de-a lungul anului școlar, când vor obține rezultate foarte bune , fără a face greșeli simple, de neatenție, dar care cântaresc atât de greu în punctaje.

Pe lângă exercițiile de atenție și de concentrare, vom aborda foarte multe exerciții de memorie, un proces cognitiv esențial în acumularea de cunoștințe și căruia , în ultimii ani, nu i s-a acordat importanța cuvenită, tocmai pentru că este un proces dificil.




Jocurile copilăriei

Alina Hrițcu

Cls. I-II

1h / săpt.

Într-o lume în care touch screen-ul şi tableta sunt jucăriile favorite ale copiilor de orice vârstă, cercul JOCURILE COPILĂRIEI îşi propune să-i aducă pe cei mici la masa de joc, pentru o oră de distracţie şi de interacţiune.

Jocurile de societate, numite şi jocuri de masă, sunt unele dintre cele mai îndrăgite jocuri ale copilăriei. ,,Nu te supara, frate", ,,Scrabble", ,,Puzzle”, ,,Twister” ori ,,Copacul” sunt doar câteva jocuri pe care orice copil ar trebui să le încerce.

Pe lângă faptul că sunt foarte distractive, ele sunt educative şi au ca scop dezvoltarea intelectului, a dexterităţii, a creativităţii şi a imaginaţiei copilului. Jocurile îi învaţă pe micuţi concepte şi informaţii noi; îi determină să facă diverse conexiuni logice şi să gândească strategic; îi învaţă să ştie cum şi când să piardă; îi ajută să-şi formeze spiritul de echipă.

Va fi un timp petrecut cu folos, pe care, cu siguranţă, copiii îl vor preţui!




Secretele succesului școlar

Atelier pentru dezvoltarea personala axat pe imbunatatirea deprinderilor pentru scoala



Irina Ducu

Cls. I-II

1h / săpt.

OBIECTIVE: stimularea gândirii independente şi a gândirii flexibile, dezvoltarea atenţiei şi a capacităţii de concentrare; dezvoltarea perseverenţei; stimularea creativităţii; integrarea eşecului ca pas important pentru succes.
Nicolae Iorga spunea ca ,,Scoala cea mai buna este aceea in care inveti inainte de toate sa inveti’’, iar acest atelier isi propune sa atinga tocmai acele deprinderi necesare si obligatorii procesului de invatare care, odata ce au fost optimizate, conduc sau sustin construirea succesului scolar. Informatia fara deprinderi de invatare este ca buchetul de flori fara ghiveci; in timp se usuca sau se uita.

In cadrul acestui atelier, copiii se vor pregati pentru a face fata avalansei de informatii minunate despre ei si lumea inconjuratoare, vor descoperi ingredientele pentru a straluci si a se implini in masura posibilitatilor lor. De asemenea, ei vor afla ca secretele fundamentale ale succesului scolar sunt, de fapt, calitati pe care ei le pot detine deja si pe care, integrandu-le, le pot folosi in favoarea lor. Participand la activitati creative si recreative (jocuri de miscare si de logica, desen, modelaj in plastilina etc.) impreuna, vom descoperi exact acele calitati pe care copilul dumneavoastra le poate folosi pentru a atinge potentialul lui maxim.



Grup de maximum 8 elevi!



Învățăm să ne împrietenim

Atelier pentru dezvoltarea abilităților socio-emotionale



Irina Ducu

Cls. III-IV

1h / săpt.

OBIECTIVE: invatam sa recunoastem emotii (verbal-nonverbal) si sa le asociem contextelor diferite; invatam sa identificam cauza emotiilor; descoperim consecintele emotiilor exprimate si neexprimate; invatam modalitati eficiente de a face fata emotiilor; descoperim modalitati diferite de interpretare a unui comportament si a unei situatii; exersam modalitati prosociale de rezolvare a conflictelor si impartasim experiente cu ceilalti copii.
Citirea si interpretarea titlului acestui optional conduce inevitabil la raspunsul ,, invatam sa ne imprietenim, dar nu putem fi prieteni cu toata lumea’’. Din nefericire, adevarul este ca nu putem fi prieteni cu toata lumea, deoarece fiecare dintre noi este diferit. Copiii vor afla la acest cerc poate cel mai important lucru al interactiunii umane, si anume, faptul ca, daca nu il putem accepta pe cel de langa noi ca prieten, nu inseamna ca trebuie sa il respingem. Experimentand in cadrul atelierului prin tehnica jocului liber, a jocului ghidat, a jocului de rol etc., elevii vor invata sa se recunoasca pe ei (prin analiza emotiilor, a gandurilor si a comportamentului) in situatii diferite si sa ii cunoasca pe ceilalti din perspective diferite, asfel incat, impreuna sa construiasca o relatie sanatoasa, nu obligatoriu de prietenie, ci, mai degraba, una bazata pe intelegere si respect.

Grup de maximum 8 elevi!



English games

Andreea Târgovețu

Cls. Preg

1h / săpt.
Cls. I

1h / săpt.

Copiii cresc, se dezvoltă și dobândesc abilități prin joacă. Joaca este activitatea pe care micuții o fac în mod natural, spontan și cu cea mai mare plăcere. La cercul de „English games” ne jucăm... și învățăm! Cercul se adresează micuților dornici să învețe limba engleză prin multă joacă și voie bună și implică jocuri didactice diverse, menite să le îmbogățească acestora vocabularul și cunoștințele de limbă străină. Mai mult decât atât, poeziile, cântecele și momentele de karaoke vor face deliciul celor mici!
(Numar maxim de elevi: 8-10)




Limba franceză



Andreea Oprea


Cls. I

1h / săpt
II-III

1h / săpt
IV

1h / săpt

Vino să învăţăm limba franceză prin joc, cu ajutorul unor metode moderne  şi să ne apropiem de o limbă minunată, care alături de celelalte pe care le cunoaştem, ne va ajuta să ne dezvoltăm frumos într-o lume plină de provocări. Hélico, Jojo, Nicolas şi prietenii lor te aşteaptă să porniţi împreună spre aventuri cât mai hazlii!





Limbă și cultură germană

Florentina Popescu


I

1h / săpt
a II-a

1h / săpt
III-IV

2h / săpt


Te aşteptăm la Cercul de limba germană să descoperi lucruri noi despre Germania şi, în acelaşi timp, să înveţi limba germană sub forma unor lecţii interactive, cu lectură de texte, jocuri şi audiţii.
Wir sehen bald!




Limba spaniolă


Ada Bogliș


I-II

1h / sapt
III-IV

1h / sapt


Ai încredere în tine! Vorbeşti engleza, franceza sau germana? Excelent! A venit momentul să înveţi şi limba spaniolă! De ce? Pentru că spaniola este una dintre cele mai răspândite limbi ale zilelor noastre, cu peste 450 de milioane de vorbitori în întreaga lume. Nu mai sta pe gânduri şi alătură-te lor, învăţând limba spaniolă prin joc şi multă voie bună!



Creative Writing

Claudia Voicu


III-IV

1h / săpt


Intră în lumea imaginaţiei cu ajutorul cercului de Creative Writing, o lume unde înveţi să te exprimi liber şi într-un mod original, dar şi să-ţi extinzi vocabularul şi să-ţi îmbunătăţeşti exprimarea.





In love with English

Claudia Voicu


Preg-I

1h / săpt


La acest cerc ne vom juca in limba engleza si vom invata cuvinte noi de la personajele Disney. De asemenea, ne vom folosi imaginatia si talentul pentru a crea proiecte si mini-scenete, vom invata cantece si poezii si vom asculta multe povesti fascinante. Daca esti "in love with English" si vrei sa intelegi desenele in limba engleza si sa te joci cu prietenii tai, vino la acest cerc!




Reading is Power

Rucsandra Băcanu

Cls. IV

1h / săpt.

Acest cerc de lectură în limba engleză este dedicat atât elevilor care sunt pasionați de lectură, cât și celor care și-ar dori să citească, dar... nu știu de unde să înceapă. Vom parcurge împreună texte din cele mai diverse, pornind de la povești și până la fragmente care nu sunt ficțiune, cum ar fi articole din reviste sau online, și vom discuta pe marginea lor, le vom analiza și vom încerca să ne exprimăm punctul de vedere. Astfel, veți avea ocazia să vă îmbunătățiți vocabularul și cunoștințele de limba engleză și veți reuși să vă exprimați cu mai multă ușurință. Cercul își propune să vă deschidă o poartă spre lumea cărților, să vă stârnească pofta de lectură și imaginația și, în același timp, să vă invite să reflectați asupra textelor parcurse și să le priviți cu propriii ochi.




Cor

Silvia Maxim


Preg.-IV

2h / săpt



Prin educația corală, copiii învață să exprime emoții, sentimente, îşi dezvoltă sensibilitatea, unindu-și forțele pentru realizarea unui spectacol. Ne propunem, așadar, ca, în fiecare oră, copilul să învețe un cântec nou, cu tematică diferită, descoperind totodată un element de limbaj muzical pe care să-l valorifice în interpretarea muzicală.



Joaca de-a muzica

Silvia Maxim

Cls. Preg.-II

2h / săpt.

Cercul ,,Joaca de-a muzica” își propune dezvoltarea capacităților de orice gen ale unui copil, pornind de la metoda lui Carl Orff, prin care copiii încep cu ceea ce este instinctiv: joacă, imitație, experimentare și exprimare personală. De asemenea, este o modalitate de a introduce și de a învăța copiii despre muzică la un nivel pe care îl pot înțelege cu ușurință. Vom folosi forme rudimentare din activitatea de zi cu zi,cu scopul creării de muzică, într-o atmosferă de joc, acest lucru permițându-le copiilor să se simtă confortabil. Copiii vor cânta, vor integra mișcarea, vorbirea, cântecul și jocul instrumental. Un alt element foarte important va fi ritmul, cu rol de interconectare muzicală, pornind de la zonele de percuție corporală, forme de mișcare de dans până la redarea de instrumente de percuție.

Obiectivul acestui cerc este de socializare a copilului prin muzică; − stimularea capacităţii lui de trăire empatică; − formarea şi dezvoltarea unor deprinderi, cunoştinţe, atitudini până la obţinerea performanţei; − stimularea spiritului creativ.





Activități sportive

Ciprian Popescu

Preg. - cls I

2h / săpt


Extrem de atractiv, cercul de Activităţi sportive, va completa cunoştinţele elevilor mici, dobândite în lecţia de educaţie fizică, cu multe jocuri dinamice şi distractive, gimnastică acrobatică, elemente din sporturi individuale, ştafete şi trasee aplicative compuse din rostogoliri, treceri printre obstacole, sărituri, căţărări, escaladări şi multe altele. Cu ajutorul cercului de Activităţi sportive, elevii vor face mai mult sport, se vor dezvolta armonios, vor fi mult mai destinşi, se vor reface mai repede după efortul psihic de peste zi şi se vor distra mai mult.




Baschet


Ciprian Popescu

II-IV

grupă fete-1h / săpt, grupă băieți1h / săpt


Baschetul este un sport competitiv, care dezvoltă spiritul de echipă, îndemânarea, agilitatea, rapiditatea, sănătatea cardiovasculară şi încrederea în forţele proprii. De asemeanea, baschetul este un sport care presupune inteligenţă, sacrificiu, rezistentă nervoasă şi este practicat atât de fete, cât şi de băieţi.

Vino alături de noi la cursul de baschet! Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi mai serioşi vor reprezenta şcoala la concursuri. Ne vom şi distra, astfel încât, să veniţi la acest curs de plăcere.








Handbal



Ciprian Popescu



Cls. III-IV

1h / săpt

Handbalul este un sport extrem de atractiv pentru copii. Aceştia au ocazia să simtă imediat satisfacţia golului marcat, dar şi să-şi dezvolte anumite calităţi fizice, precum: viteza de deplasare, de reacţie, de execuţie, forţa şi rezistenţa. În acelaşi timp cu dezvoltarea acestor calităţi, handbalul mai dezvoltă şi spiritul de echipă, altruismul, dârzenia, hotărârea, ambiţia, perseverenţa şi fair-play-ul.

Haideţi să învăţăm acest sport şi să-i urmăm pe handbaliştii români, care, în anii 1964, 1970 şi 1974, au câştigat Campionatul Mondial!








Sport și sănătate


Marius Bălășoiu


Preg.-I

În cadrul acestui cerc, copiii vor face exerciții, ștafete, concursuri, jocuri cu și fără minge pentru dezvoltarea calităților motrice de bază (viteza, îndemânare, forță, rezistență), pentru îmbunătățirea mobilității, a supleței, a ținutei și pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive față de sport.






Fotbal



Marius Bălășoiu

I-II

1h / sapt
III-IV

1h / sapt


„Suntem cei mai buni!”„Am învins!”„Suntem campioni!”. Dacă vrei ca şi tu să spui aşa, vino alături de noi la cursul de fotbal. Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi mai serioşi vor reprezenta şcoala la concursuri. Ne vom şi distra, astfel încât voi, elevii, să veniţi la acest cerc de plăcere, lăsând în urmă inhibiţiile şi timiditatea.

Haideţi să facem sport cu zâmbetul pe buze!






Dans


Mirel Roman

I-II

1h / sapt
III-IV

1h / sapt


La acest cerc, prin diverse tehnici şi proceduri care sunt menite a dezvolta atât conditia fizica, cât şi pe cea acustica, vom invata diferite stiluri de dans . ”Dans” este cercul unde ne mişcăm pe diferite ritmuri ale muzicii, unde invatam să lucrăm în echipă si să punem in scena un spectacol.

Poftiti la dans!





Design vestimentar

Magda Capotă-Morozan

IV

1h / sapt

Acesta este cercul in care invatam ce este crochiul de moda, unde invatam cum se proiecteaza si cum se realizarea o tinuta vestimentara - haute-couture. Produsul finit este etalat de catre copii in prezentarea de moda din al doilea semestru.






Arts&Crafts


Violeta Chirculescu

Cristina Grigoroiu



Preg-IV


Daca vrei să experimentezi alături de colegi tehnici noi de lucru: desenul în tuş, ilustraţia grafică, pictura pe diferite suporturi ( hârtie, pânză, zid, plastic şi obiecte din lut), modelaj (plastilină, papier mache şi caolin), decupare, lipire şi confecţionare de obiecte artistice din hârtie (ornamente de Crăciun, măşti) sau din materiale neconvenţionale foarte variate (decupaje din reviste, obiecte mici din plastic, lemn, materiale textile), vino la cercul de Arts& Crafts!

În cadrul acestui cerc, elevii îşi dezvoltă îndemânarea şi gustul estetic; această activitate dă frâu liber creaţiei şi fanteziei.







Pictură


Violeta Chirculescu
Cristina Grigoroiu



Preg-IV


Pictura este una dintre cele mai vechi expresii artistice umane şi cea mai creativă formă de artă .

Atât interesul, seriozitatea, talentul şi perseverenţa de care dau dovadă elevii mei, cât şi numeroasele performanţe obţinute de aceştia m-au determinat să realizez acest cerc, pentru a le răsplăti efortul şi pentru a le stimula pasiunea pentru Artă şi Frumos.



În cadrul acestui cerc, vom studia diferite tehnici de lucru ( de la pictura în tempera şi acrilic la tehnici mixte sau colaj) şi diverse stiluri de pictură, astfel, prin lucrările realizate, elevii îşi valorifică creativitatea şi aptitudinile artistice.





Să reciclăm creativ!



Violeta Chirculescu



Preg-IV

1h/săpt


Prin intermediul acestui cerc, copiii vor afla ce înseamnă să ai grijă de mediu şi care e contribuţia ta în procesul de schimbare.

Printr-o activitate realizată cu ajutorul literaturii de specialitate şi al filmuleţelor specifice, elevii vor afla despre cum e afectată planeta noastră de aceste deşeuri. Pentru a învăţa cum să preţuiască mediul, pe parcursul cercului, elevii vor fi încurajaţi să colecteze şi să aducă la şcoală lucruri considerate junk: role de hârtie igenică, cutii, ziar, cartoane, nasturi, mărgele, sticle de plastic etc., pe care, cu ajutorul imaginaţiei şi al îndemânării, ei le vor transforma în lucrări creative.

,, Lumea poate fi salvata prin artă…!”




Să cunoaștem lumea prin artă!




Violeta Chirculescu



I-II 1h/săpt
III-IV

1h/săpt


Să cunoaştem lumea prin artă, deoarece cultura şi arta sunt elemente importante în dezvoltarea sensibilităţii umane.

Pornind din preistorie (deoarece primele produse artistice create de om datează de atunci) şi până în zilele noastre, trecând prin toate perioadele , vom descoperi creaţii artistice (sub formă de morminte, temple, cetăţi, catedrale, biserici, statui), ne vom opri asupra lor studiindu-le şi redându-le cât mai fidel.

Prin documentarea realizată cu ajutorul filmuleţelor şi al albumelor de artă, elevii vor stabili periodizarea, particularitățile şi influenţele operei de artă.

Pe baza informaţiilor acumulate, ei vor realiza, în funcţie de caz, schiţe, machete, modelaj, pictură.






Magia hârtiei


Maria Badea


Preg.-IV

1h / sapt

Inca din Egiptul Antic, oamenii si-au dat seama ca, prin rularea hartiei (papirusul), puteau transforma diverse obiecte, in adevarate opere de arta. Tehnica quilling a ramas principala metoda care are scopul de a transforma un obiect oarecare, intr-unul ingenios infrumusetat, intr-o podoaba, intr-un obiect de arta. Quillingul este o forma de arta care implica utilizarea si rularea de benzi de hartie si apoi lipirea acestora impreuna pentru realizarea unor modele decorative exceptionale. Se pot realiza felicitari, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, cadouri.

Acest cerc este menit sa dezvolte imaginatia, sa ajute la responsabilizare si determinare, prin terminarea unui lucru inceput, sa dezvolte latura artistica si bucuria unui obiect facut de tine.



Maximum 12 copii în grupă.



Teme individuale

Profesori supraveghetori diverşi


II-IV

În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Yüklə 265,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin