Buletin de presă Evenimente rutiere cercetate de poliţiştiYüklə 17,67 Kb.
tarix29.10.2017
ölçüsü17,67 Kb.


R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI SUCEAVA


POLIŢIA ROMÂNĂ
Nr. 62.766 din 07 Mai 2017

BULETIN DE PRESĂ

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti
La 05.05.2017, ora 11.30, în timp conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, la ieşirea dintr-o parcare, o femeie de 71 de ani, din localitate nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei cu semiremorcă condusă de un tânăr de 24 de ani, din județul Buzău, intrând în coliziune cu aceasta.

În urma impactului, cei doi conducători auto au declarat că nu au suferit leziuni, ci au rezultat doar pagube materiale, evenimentul rutier fiind soluţionat procedural ca și tamponare

Ulterior, în jurul orei 18.30, conducătoarea auto de 71 de ani s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, întrucât acuza dureri la nivelul corpului.

Cei doi conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La 06.05.2017, în jurul orei 09.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localităţii Berchişeşti, o femeie de 34 de ani, din orașul Gura Humorului, s-a angajat în efectuarea manevrei de depăşire a unui autovehicul care circula în faţă sa, fără să se asigure corespunzător, moment în care, a fost acroşată de autoutilitara cu semiremorcă condusă de un tânăr de 26 de ani, din județul Prahova, aflat deja în depăşire.

În urma impactului, autoturismul condus de femeia de 34 de ani a fost proiectat în şanţ.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 29 de ani, din orașul Gura Humorului și a unei femei de 34 de ani, din orașul Frasin, pasagere în autoturismul condus neregulamentar.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La 06.05.2017, ora 18.09, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, ajungând la intersecția nedirijată cu strada Hipodrom, un localnic de 33 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Suceava, care circula pe drumul cu prioritate, moment în care, a frânat, a pierdut controlul asupra direcției de mers, carosabilul fiind acoperit cu pietriș și a intrat în coliziune cu o semiremorcă parcată în fața unui imobil.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 28 de ani, din municipiul Rădăuți și a unui minor de 1 an și 9 luni, din aceeași localitate, pasageri în autoturism.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier
La 05.05.2017, ora 20.45, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca, a oprit pentru control pe raza localității, la intersecția DN 2E cu DN 2K, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Arbore.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”refuz sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.
La 05.05.2017, ora 23.40, o patrulă de poliție intercomunală, a oprit pentru control pe raza localităţii Grămeşti, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Material lemnos confiscat de poliţişti
La 06.05.2017, în jurul orei 15.00, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de poliţie Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei a oprit pentru control pe DC Demăcuşa din comuna Moldoviţa, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 40 de ani din comuna Stulpicani, care transporta material lemnos de esenţă fag.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat neconcordanţe între materialul lemnos transportat și cel din documente, respectiv numărul de piese și diametrul acestora, motiv pentru care, i s-a solicitat conducătorului auto să însoţească echipajul de poliție la un depozit de buşteni din comuna Frumosu, unde, specialiștii silvici vor efectua inventarierea masei lemnoase.

Astfel, conducătorul auto s-a supus dispoziţiilor, însă, în momentul în care a ajuns pe DJ 176 Moldoviţa, a parcat ansamblul auto pe marginea drumului, într-o parcare şi nu a mai dorit să continue deplasarea, decât în prezența emitentului avizelor de însoţire a materialului lemnos, care a sosit la fața locului și care, a avut un comportament scandalos la adresa poliţiştilor, solicitându-i conducătorului auto să descarce materialul lemnos în drum pentru a nu fi confiscat de poliţişti, activitate pe care, bărbatul de 40 de ani a efectuat-o, deși a fost somat de polițiști.

La faţa locului s-a prezentat personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldoviţa, care, în urma inventarierii a stabilit faptul că, bărbatul transporta 450 piese din lemn, faţă de cele 280 înscrise în avizele de însoţire, rezultând un volum total de 27,41 m.c.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Moldoviţa, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr.195/2002 cu modificările și completările ulterioare, iar societatea comercială transportatoare a materialului lemnos a fost sancţionată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată.


http://sv.politiaromana.ro

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Mun. Suceava, Bld. 1 Mai , Nr. 9 , RomâniaTel. 0230.203022 Fax: 0230.522753

E-mail: relatiipublice@sv.politiaromana.ro
Yüklə 17,67 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə