Burghelea ovidiuYüklə 14,05 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü14,05 Kb.
#25258

BURGHELEA OVIDIU

Nascut la Ploiesti 14 Iunie 1973Programul candidaturii la functia de Membru in Consiliul de Administratie al FRC


Premize – de ce imi depun candidatura
Alegerea de a candida la functia de membru in Consiliul de Administratie al FRC, am luat-o din convincerea ca ciclismul romanesc se afla intr-un moment de cumpana, de actiunile si deciziile viitoare ale conducerii FRC depinzand viitorul sportului cu pedale. In cazul unui vot favorabil am individuat problemele de afrontat in Consiliul de Administratie al FRC, la rezolvarea acestora colaborand toti membrii alesi de catre aceasta Adunare Generala.

Prezentare – cine sunt
Romania - practicant al ciclismului de sosea in perioada 1988 – 2003 si MTB Cross Country in perioada 1995 - 2001; in cariera de sportiv am reprezantat culorile diverselor cluburi : Petrolul Ploiesti, Metalul Plopeni, Conpet Ploiesti, Mazicon Bucuresti totalizand 13 medalii la Campionatele Nationale in diverse probe.

Italia – din iunie 2003 stabilit in Italia la Torino; in perioada 2005 – 2011 am urmat cursurile FCI Sector Studii ( Federatia Ciclista Italiana) obtinand pe rand toate brevetele de antrenor de la categorii de copii pana la categoria maxima Under23 & Elite. Am antrenat echipele de cadeti si juniori ale ASD BORGONUOVO COLLEGNO cu rezultate optime pe sosea si velodrom obtinand in perioada 2006-2008 cinci titluri de Campion Regional in Piemonte si numeroase victorii.

Din 2009 pana in 2012 impreuna cu ex-profesionistul Roman Luhovyy am preluat conducerea tehnica a ASD CENTRO REVISIONI CERONE din Torino reusind sa castigam astfel la categoria Under23 & Elite curse de renume cum ar fi: • Milano – Tortona 2010 cu Kashtan Anatoliy

 • Cupra Maritima 2010 cu Kashtan Anatoliy

 • Torino – Biella 2010 cu Ricardo Pichetta

 • Giro delle Valli Cuneesi 2011- cu Ricardo Pichetta

 • Cirie – Pian della Mussa 2011 cu Ricardo Pichetta

 • Alba Adriatica 2011 cu Kashtan Anatoliy

 • Turul Sibiului 2011 – 2° in clasamentul general cu Alessio Marchetti

 • Turul Sibiului 2011 – 1° in clasamentul sprinerilor cu Kashtan Anatoliy

 • Trofeo Valderno 2012 cu Alessio Marchetti

 • Briga Novarese 2012 cu Alessio Marchetti

 • Ascoli Piceno 2012 cu Alessio Marchetti

O mare satisfactie in cariera de antrenor o reprezinta faptul ca un sportiv pregatit in echipa noastra in anul 2012 - ANAYA SEBASTIAN GIANINNI – a trecut in stagiunea 2013 in lumea profesionismului sub culorile Androni Giocatoli Venezuela.

In paralel cu activitatea echipei, in perioada 2010 – 2011, m-am implicat impreuna cu Dl Michele Manganiello (candidat la Vicepresedintia FRC) in organizarea in vederea participarii la cursele internationale de juniori pe teritoriul Italiei a unei echipe nationale mixte compusa din sportivi romani din Italia (copii emigrantilor romani) si din tara; astfel sportivi ca Grosu Eduard, Stancu George, Anghel Adrian, Casar Csaba au avut posibilitatea de a se face vizibili intr-un sistem competitional de inalt nivel.PROGRAM – ce vreau sa fac
Consiliul de Administratie, cum este definit in Statutul FRC, trebuie sa fie centrul propulsiv a miscarii cicliste, trebuie sa favorizeze dialogul si sa solicite propuneri pentru a le putea analiza si delibera in conformitate cu mandatul primit din partea Adunarii Generale actuale.

Ciclismul romanesc si mai ales FRC trebuie sa isi recastige credibilitatea iubitroilor de sport si a autoritatilor, adecvandu-se la nivel international in toate sectoarele sale: administratie, tehnic, transparenta, comunicare, imagine.

In planul tutelei sanatatii si a punerii bazelor unei pregatiri stiintifice a sportivilor este necesara monitorarea sportivilor cadeti si juniori, cei de interes national fiind sprijiniti direct de catre FRC prin programe care sa imbine scoala- viata sociala- competitii internationale.

Transparenta bilantului FRC si comunicarea catre membrii sai a deciziilor fiecarei comisii si structuri ale sale trebuie sa devina un obiectiv primordial al viitoarei conduceri. Nu in ultimul rand trebuie revizuite raportirile cu massmedia – televiziuni, ziare, reviste specializate de ciclism , internet.

Crearea unui logo agresiv, cu grafica actuala eventual printr-un concurs de proiecte, care sa defineasca si sa diferentieze ciclismul romanesc in competitiile internationale si crearea unei linii de echipament tehnic cu un design modern pot aduce un plus de imagine FRC. In acelasi timp este necesara crearea uni sistem de merchandising care sa aduca incasari la bugetul federatiei.

Incheierea de conventii cu societati de asigurare atat pentru accidentari cat si de raspundere civila va duce la marirea sensului de apartenenta la FRC al practicantului ciclismului si al clubului de care apartine. Aceste polite vor fi incluse in costul licentei sportivului fie el amator sau de performanta.

Sprijinirea si initierea unui dialog cu organizatorii de competitii private, atragerea acestora in cadrul FRC prin oferte reale si cinstite: asigurari pentru participanti, pentru organizatori, arbitraj profesional etc. Crearea in acest scop a unei comisii pentru inceperea negocierilor.Diferentierea neta a discilpinelor ciclistice pe criterii stiintifice, in baza calitatilor necesare practicarii fiecareia dintre acestea este o realitate in ciclismul modern. Regulamentul FRC, structura comisiilor si criteriile dupa care sunt constituite trebuie reactualizate intr-o optica moderna.

Crearea de programe in parteneriat cu cluburile si autoritatile locale in vederea garantarii unui calendar competitional minim dedicat ciclismului feminin. Acest sector se poate valoriza numai prin recunoasterea principiului paritar, creand conditii simile la nivel de pregatire al lotului national feminin cu cel masculin si in recunoasterea rezultatelor acestora.

Fiind la inceputul unui cuadrieniu olimpic este necesara crearea unei strategii pe patru ani cu obiective intermediare bine determinate in vederea participarii la Olimpiada de la Rio 2016. In cadrul Jocurilor Olimpice cea mai mare pondere a medaliilor o are pista ( ciclismul pe velodrom). In acest sens trebuie recalificate cele doua structuri din tara noastra respectiv velodronul Dinamo si cel din Craiova. Pregatirea sportivilor de la alte discipline in pista a devenit o obisnuinta in ciclismul modern iar lipsa acesteia se recunoaste in rezultatele sportivilor romani. Nu trebuie uitate insa MTB-ul si BMX –ul (aceasta ultima disciplina nefiind considerata pana acum de catre FRC).

Reinventarea competitiilor de sosea este imperios necesara. Traseele pe care acestea se desfasoara in lumea “buna” a ciclismului sunt diverse de cele din Romania; acestea sunt practic circuite sau variante cu circuite cu lungimi nu mai mari de 25km de repetat de mai multe ori. Acest tip de parcurs garanteaza publicului mai multa vizibilitate si costuri de organizare mai mici; in acelasi timp este mult mai usor de obtinut aprobarea politiei locale si a ambulantei pe traseu, nemaifiind nevoie ca acestea sa se deplaseze de la Bucuresti pentru fiecare competitie. De asemenea reintroducerea Campionatelor Nationale de Contratimp Echipe, Semifond si Contratimp pe Munte reprezinta oportunitati in pregatirea sportivilor pentru competitiile internationale.

Rezultatele exceptionale ale sportivului Novak Carol Eduard il confirma pe acesta ca testimonial al paraciclismului punand intr-o lumina favorabila, prin valoarea sa sociala, aceasta disciplina. Experienta sa si colaborarea cu Comitetul Paralimpic Roman trebuie fructificate si in cazul altor atleti.

Pentru largirea bazei de selectie este necesara crearea de categorii de copii si dezvoltarea de programe impreuna cu Ministerul Educatiei si Invatamantului pentru introducerea ciclismului in scoli. Aceasta comporta participarea cluburilor , a antrenorilor de ciclism din zona ca reprezentanti de drept a i FRC.Cautarea unui partener tehnic in organizarea Turului Ciclist al Romaniei. Bugetul FRC si fondurile extrabugetare trebuie cheltuite in vederea realizarii obiectivelor descrise in Statutul FRC.

In Europa, Tururile nationale nu sunt organizate de catre federatii ci de catre firme specializate care prin aceste evenimente intr-un mic procent aduc castiguri federatiei respective.

Yüklə 14,05 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə