Caliente, culoarea anului 2018, după Benjamin MooreYüklə 6,12 Kb.
tarix02.08.2018
ölçüsü6,12 Kb.
#66215

Caliente, culoarea anului 2018, după Benjamin Moore

În ultima vreme, Benjamin Moore (BM) a crescut în ochii iubitorilor de design de interior pentru alegerile din ce în ce mai neașteptate de culoare.

Compania a pornit de la nuanțe mai puțin îndrăznețe, dar relativ sigure, cum ar fi proaspătul albastru deschis, Breath of Fresh Air, și verdele pastelat Guilford Green, la modestul dar dramaticul Simply White al lui 2016. Anul trecut, însă, a ales Shadow, violetul închis spre negru, o nuanță care a făcut parte din paleta întunecată a anului.

„Uneori, Culoarea Anului este mai mult un mesaj decât o predicție a culorilor", a afirmat atunci Sharon Grech, reprezentantul BM. De altfel, Shadow s-a dovedit a fi surprinzător de profetic la început de an 2017, când începuseră deja să apară din ce în ce mai mult interioare întunecate, în întregime negre și violet.

În acest an, compania a ales “culoarea atemporalității”, o puternică nuanță de maroniu spre roșu numită Caliente, adică un fel de grena mai intens. Totuși, alegerea nu reprezintă o surpriză atât de mare, având în vedere că roșul este, cu siguranță, la modă în 2018 iar producția atât de mare de aparatură casnică, dulapuri de bucătărie și chiar automobile roșii, îl împing pe un loc fruntaș în preferințele publicului.

„Roșul este, într-adevăr, atemporal. El tinde să alunece și să curgă. Mi-am amintit recent că înainte de momentul “11 Septembrie”, o mare parte din cercetările noastre au inclus roșul ca fiind culoarea anului, dar tot ce s-a întâmplat atunci a schimbat cu adevărat modul în care oamenii percep această culoare. Ca atare, o perioadă de timp s-au orientat către culori neutre, pasteluri și nuanțe mai puțin agresive. Vremurile sunt diferite acum, iar oamenii sunt gata să fie mai îndrăzneți și mai ostentativi", crede Sharon Grech.

La recentele târguri europene de mobilă, s-a văzut clar o înclinație către modul ostentativ de a decora, a subliniat reprezentantul BM. Metalele și aurul, folosite în special la produsele dure, cum ar fi robinetele și armăturile, sunt în tendințe de câțiva ani, iar mobilierul tapițat cu materiale moi, cum ar fi catifeaua ocru, reflectă această căldură a bunăstării.

Paleta de culori BM 2018 mai are o mulțime de sugestii, care nu sunt chiar atât de „țipătoare”. Griurile calde, precum Stone, Excalibur Gray și Smoked Oyster se asortează foarte bine cu lemnul, tapițeria și accentele strălucitoare, precum și cu metalele mai dificil de asortat cum ar fi cuprul lustruit, oțelul brut și laminat și bronzul mat. Și, dacă tot am ajuns aici, să nu uităm că finisajele mate sunt și ele o tendință a lui 2018.Dacă doriți însă mai multe propuneri cromatice, luați în considerație ocrul Golden Retriever sau somptuoasele rozuri Cherry Wine și Texas Rose. Să nu uităm de sofisticatul Pleasant Pink, rozul care se înscrie în mult-discutatul „Mileniu Roz” a lui BM, acea „cenușă de trandafiri” care poate fi o bună alegere pentru cei care nu sunt pregătiți pentru condimentata Caliente.

Sursa: nationalpost.com
Kataloq: wp-content -> uploads -> 2017

Yüklə 6,12 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə