Cauza: Biblioteca artistică „Dimitrie Cuclin” BeneficiarYüklə 11,17 Kb.
tarix01.01.2018
ölçüsü11,17 Kb.
#36743
Cauza: Biblioteca ARTistică „Dimitrie Cuclin”

Beneficiar: ONG-ARTE (Asociația pentru Realizarea Tinerilor prin Educație)
Suma colectată la SemiMaraton ed.II, 2015: 300 lei

Numărul de persoane care beneficiază de implementarea proiectului: 700 - Beneficiarii sunt elevii Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galați, precum și profesorii acestora.
Descriere proiect: Biblioteca Artistică „Dimitrie Cuclin” este un proiect inițiat de Asociația pentru Realizarea Tinerilor prin Educație -ARTE, pentru partenerul nostru, Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați și reprezintă un prim semnal dat comunității, că numai „Prin educație schimbăm o generație! “.

ONG-ARTE încearcă astfel să răspundă unei nevoi mai vechi a acestei instituții de învățământ care este bine cunoscută atât la nivel intern, cât și extern, la primărie cât și de alte organizații. Din anul 2013, cu aprobarea consiliului de administrație a liceului, biblioteca a fost mutată într-o sală mare, corespunzătoare scopului acesteia, la etajul întâi al unuia din corpurile principale ale școlii. Biblioteca este coordonată de o persoană de specialitate și deține câteva zeci de exemplare de cărți, dar și câteva materiale de specialitate (partituri, atlase ș.a.). În prezent însă, ea nu este o bibliotecă funcțională pentru elevii liceului fiind lipsită: de spațiu de depozitare sigur pentru cărți (sunt rafturi vechi, îndoite care stau să se rupă sub greutatea cărților), de mobilier specific pentru beneficiari (scaune și mese), cât și de infrastructura absolut necesară unei biblioteci școlare (calculatoare, acces la internet, videoproiector, aparat de multiplicat, aer condiționat, ș.a.).

Principalii beneficiari ai proiectului sunt copiii și ținerii talentați care studiază disciplinele vocaționale la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați și care alcătuiesc grupul țintă, cât și cadrele didactice îndrumătoare.

Rolul educativ al unei biblioteci este recunoscut de societatea noastră. Accesul beneficiarilor la bibliotecă ține în primul rând de existent acesteia, de interesul acordat în gestionarea ei de cei în măsură să o facă, de ceea ce oferă ea (dotare, cărți, confort) și nu în ultimul rând de interesul beneficiarului.

Noi susținem o idee plecată din interior, din cadrul liceului, unde părinți și profesori au constatat această necesitate. În calitate de ONG educativ, am fost de acord cu ideea proiectului, o susținem și depunem toate eforturile pentru ca ea să fie dusă până la capăt în beneficiul elevilor școlii (aprox. 700 de elevi/an).

Prima acțiune pe care am inititat-o în acest sens, a fost să găsim o firmă de specialitate interesată de planul nostru, nefinantabil la acea dată.

A urmat realizarea unui plan grafic al bibliotecii după standardele în vigoare, adaptabil spațiului existent, urmat de o ofertă de preț.

Din bugetul propriu, asociația noastră a făcut donații de carte către bibliotecă cât și mici investiții la nivel de infrastructura.La nivel macro, prin acest proiect se rezolvă o problemă veche sesizată de părinți și profesori. Biblioteca artiștilor va fi deschisă pentru documentare tuturor elevilor din grupul țintă, dar și pentru profesori. Elevii vor avea acces la împrumutul de cărți pentru orele de cultură generală, dar și pentru orele de specialitate. Având în vedere specificul liceului vom pune accent deosebit pe accesul la materiale de specialitate, iar cu ajutorul internetului elevii vor putea face audiții, vor avea acces la concerte și expoziții on-line, ș.a.. Elevii și profesorii își vor putea imprima partituri și alte materiale necesare studiului și își vor putea petrece în mod constructiv timpul liber (pauzele și numeroasele ferestre dintre ore), fără să mai stea afară pe vreme nefavorabilă, ore în șir, așa cum se întâmplă în prezent. În bibliotecă se vor putea ține ore deschise, diverse manifestări artistice, expoziții.

Rezultatele implementării proiectului: Din fondurile primite ca urmare a participării noastre la ediția a II-a a Semimaratonului, am achiziționat 6 scaune pentru bibliotecă.

Yüklə 11,17 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə