Ce trebuie sa sti inainte sa iti faci un blog? 2 Crearea unui blog pe wordpress com 3Yüklə 58,44 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü58,44 Kb.
#64754Cuprins


Cuprins 2

Ce trebuie sa sti inainte sa iti faci un blog? 2

1. Crearea unui blog pe wordpress.com 3

2. Setarile blogului 6

2.1. Setari generale 6

2.2 Setari citire 7

z2.3. Setari discutii 8

2.4. Setari confidentialitate 9

2.5. Setari partajare 9

3. Aspect 10

3.1. Teme 10

3.2. Widget-uri 11

3.3. Meniuri 12

3.4. CSS - Cascading Style Sheets 13

3.5. Fundal 13

3.6. Antet (Header) 13

4. Continut 14

4.1. Categorii 14

4.2. Adaugare articole 15

4.3. Vizualizare articole 16

4.4. Comentarii 16

4.5. Pagini 17

4.6. Sistem de rating pentru articole. 17

4.7. Sistem de vot 18

4.8. Media 19

5. Utilizatori 19

Ce trebuie sa sti inainte sa iti faci un blog?

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand vrei sa iti faci un blog, este tipul de blog pe care vrei sa il ai. Poti sa iti faci un blog gratuit pe wordpress, sau poti sa iti faci un blog pe un domeniu si hosting.


Asemanarile intre cele doua tipuri de blog:

 • folosesc aceeasi platforma de wordpress

 • au acelasi panou de administrare, practic nu simti nici o diferenta atunci cand publici continut.


Deosebiri

 • blogul grauit este defapt un subdomeniu la wordpress.com. In cazul nostru adresa site-ului va fi fabricadebloguri.wordpress.com


Avantajele utilizarii unui blog gratuit:

 • dupa cum am tot repetat, nu te costa nimic sa iti faci propriul tau blog, dureaza mai putin de 5 minute sa iti faci un cont si sa incepi sa scri primul articol. Trebuie sa completezi doar un formular de inscriere, asemenea cu cel de creere a unui mail.


Dezavantaje:

 • blogul gratuit are unele restrictii: ai un numar prestabilit de teme (aproximativ 100) pe care sa le folosesti. Nu poti incarca o alta tema si nici nu iti poti crea o tema noua, posibilitatile de modificare a unui template oferit de wordpress sunt limitate.

 • cel mai important impediment este faptul ca nu ai acces la tot codul php. Un programator stie cat de important e sa poti modifica orice si oriunde :).

 • nu se poate monetiza foarte bine.

Tot ce iti ramane de facut e sa alegi ce tip de blog vrei sa iti faci.

In cele ce urmeaza am sa detaliez cum se creaza si se administreaza un blog gratuit pe wordpress.com.


1. Crearea unui blog pe wordpress.com


Primul pas e sa accesezi: http://ro.wordpress.com/si sa intri pe pagina de creare a unui nou blog.


Pe pagina de creere a blogului trebuie sa completezi 5 casute:

 1. numele blogului care trebuie sa fie unic.

 2. numele de utilizator cu care te vei loga pe site si vei putea face modificari

 3. Parola de autentificare

 4. Confirmarea parolei

 5. Adresa de email. Aici vei primi toate informatiile legate de site. Atentie mare, dupa ce completezi toate acestea, pe mail vei primi un link de activare a contului, daca in 2 zile nu activezi acest blog el se sterge si trebuie sa il creezi din nou. Odata ce l-ai activat nu mai ai probleme cu el.


Pagina de creere a unui nou blog pe wordpress.comDupa ce ai completat acest formular, ar trebui sa primesti linkul pe mail si sa iti poti activa contul. Dar pana primesti acest mail, wordpress te lasa sa-ti actualizezi profilul, din urmatoarea pagina. Aceste informatii nu sunt obligatorii.

Pagina de actualizare a profilului


Dupa ce ti-ai activat profilul poti verifica site-ul. Il gasesti la adresa: www. numele ales de tine .wordpress.com in cazul nostru adresa este:http://fabricadebloguri.wordpress.com/
Ca sa poti face toate modificari pe blog trebuie sa te autentifici in panoul de administrare a site-ului. Pe care il poti accesa de aici: www. numele ales de tine .wordpress.com/wp-login.php

Formularul de autentificare pentru panoul de administrareAutentificandu-te iti va aparea panoul de administrare. Am sa iau descriu sectiunile care sunt cele mai importante si am sa iti arat exmple ca sa iti poti modifica blogul astfel incat sa arate cat mai bine si sa aibe cat mai multe functionalitati.

Pagina de administrare a blogului2. Setarile blogului

2.1. Setari generale


Acum ca ai vazut cat de simplu e sa iti faci propriul tau blog gratuit, putem trece la setarile acestuia, care sunt tot la fel de simplu de facut.

Ca sa ajungi la setari, pe partea stanga mai in jos ai meniul “SETTINGS” deobicei e ultimul de jos. De acolo alege primul submeniu, cel pentru setari generale.

De aici se poate seta titlu blogului, descrierea, adresa de email, limba in care este afisat blogul si multe altele. Dar sa le luam pe rand.


Setari generale


Pentru inceput schimbam limba site-ului in romana, pentru ca de acum toate exemplele si capturile de ecran sunt pe interfata in romana.

Dupa ce s-au salvat modificarile, acestea se pot vedea deja pe blog. Iti recomand sa lucrezi cu doua tab-uri la browser, intr-unul sa fie administrarea blogului iar in celalalt, blogul propriuzis in care vei vedea modificarile pe care le faci.Titlul si descrierea se afla de obicei in partea de headder a blogului, dar depinde de fiecare tema cum sunt aliniate. Se modifica in functie de nisa pe care e blogul tau.

Previzualizare titlu si descriere in blog


Favicon-ul reprezinta iconita care iti apare pe tab-ul browserului atunci cand e incarcat blogul tau. Pentru a-l schimba se incarca o poza in partea dreapta. De mentionat ca modificarea nu se face instantaneu ca si pentru celelalte modificari.

E nevoie de ceva timp ca poza sa fie uploadata pe serverele wordpress si ea sa fie afisata.Favicon-ul


Formatul datei este foarte important. De aici setezi cum sa fie afisata data in articolele tale. Poti sa alegi una din setarile prestabilite sau poti sa iti creezi tu o alta setare personalizata. Am sa-ti dau cateva exmple:

Setari pentru zi:

d – afiseaza ziua in doua cifre ( ex. 01 )

j – afiseaza ziua cu fara 0 in fata ( ex. 1 )

D – afiseaza ziua cu trei litere ( ex. sam, dum, lun )

Setari pentru luna

F – luna intreaga in litere (ex. noiembrie )

m – reprezentatie numerica pentru luna care include 0 ( 01 – 12 )

n - reprezentatie numerica pentru luna care nu include 0 ( 1 – 12 )

Setari pentru an

Y – reprezentare a anului din 4 cifre (ex. 2010)

y – reprezentare a anului din 2 cifre (08, 09, 10)
Mai multe informatii despre formatarea datelor puteti afla in manualul php.

Aici: http://php.net/manual/en/function.date.php

Pornind de la aceste setari, iti poti personaliza data dupa cum iti place tie cel mai mult.

Eu folosesc de obicei “d F Y” – 10 noiembrie 2010 sau “d.m.Y” – 10.11.2010 .


2.2 Setari citire

Dupa ce ai facut setarile generale e timpul sa treci la setari mai amanuntite. Urmatorul pas e sa-ti setezi afisarea continutului.

Iti poti alege afisarea pagini principale. Atunci cand cineva intra pe blogul tau poate vedea ultimele posturi sau o pagina statica, cum ar fi descrierea blogului, descrierea activitatii etc. La pagina statica poti pune orice pagina vrei. Mai in jos am sa iti povestesc putin si cum se fac aceste pagini.

Probabil ai vazut pe unele bloguri care afiseaza articolul intreg pe prima pagina si in continuarea lui, alte 5-10 articole, deasemenea intregi. De aici poti sa schimbi, astfel incat sa afisezi doar rezumatul unui articol. Iti recomand sa faci asta daca nu vrei ca vizitatorii sa o ia la goana dupa primele secunde. Nimanui nu ii place sa vada o pagina incarcata de text. Plus ca daca citesc intreg articolul de pe prima pagina, ce interes mai am sa intru pe pagina articolului sa ii dau share pe diferite retele sociale si sa las comentarii.


Setari citire


z2.3. Setari discutii

Tot in aceasta zona se fac si setarile pentru comentariile de la articole.

Daca ti-ai setat blogul in romana iti v-a fi usor sa intelegi la ce se refera fiecare optiune. Nu am sa le descriu pe toate, iti ramane timp sa le incerci pe fiecare.

Ce iti recomand e sa activezi optiunea de aprobare a comentarilor. Activand aceasta optiune vei sti atunci cand cineva ti-a lasat un comentariu si pe de alta parte te feresti de spam. Dar daca sti ca nu poti intra pe net prea des ca sa aprobi comentarile mai bine nu activezi aceasta optiune.

De aici poti seta si afisarea avatarurilor la cei care iti lasa comentarii.

Deasemenea iti poti face liste cu cuvintele care iti intra in spam. Astfel te poti feri de cei care iti lasa comentarii si nu folosesc tocmai cuvintele potrivite.Setari discutii


2.4. Setari confidentialitate


E foarte important sa bifezi aceasta optiune ca motoarele de cautare sa iti indexeze blogul. Sti deja ca daca site-ul tau nu e indexat de motoarele de cautare, in special de google, il ai cam degeaba.

Setari confidentialitate


2.5. Setari partajare


Cred ca ai vazut deja ca una din cele mai bune metode de promovare e recomandarea facuta de alti cititori. Pentru asta se folosesc butoanele de share, printre cele mai folosite sunt facebook si twitter. Iti poti adauga mai multe servicii de sharing a articolelor. Tot ce trebuie sa faci e sa tragi din lista de sus din “Available Services” in cea de jos “Enabled Services” prin metoda drag and drop.

Iti recomand sa setezi optiunea de a deschide legaturile in pagina noua, astfel cand cineva da clic pe butonul de facebook site-ul tau sa nu fie inlocuit de facebook ci sa fie deschis intr-un alt tab.

Deasemenea poti alege unde anume sa apara aceste butoane. La sfarsitul fiecarui articolo, pe pagini (se refera la paginile create de tine, descriere, contact etc.).


Setari partajare articole3. Aspect

In functie de tema aleasa, e posibil sa difere putin submeniurile din cadrul acestui capitol. De exemplu unele teme iti dau posibilitatea sa editezi fundalul site-ului, altele iti dau posibilitatea sa editezi si headerul.

Daca nu ai anumite meniuri de care am sa vorbesc incontinuare, sa nu-ti faci probleme, e din cauza temei.

3.1. Teme

Poate unu din cei mai importanti pasi in realizarea blogului e sa iti setezi aspectul. Primul pas e sa iti alegi tema potrivita pentru continutul pe care o sa creezi. Wordpress iti pune la dospozitie cam 100 de teme din care poti alege.Le poti previzualiza sau le activezi direct.

Dezavantajul da blogul gratuit pe care il faci pe wordpress e ca nu iti poti incarca alte teme. Sunt mii de teme pe internet care le poti descarca gratuit. Doar wordpress iti pune la dispozitie peste 1200 de teme pe care le poti folosi gratuit. Pe langa el mai exista sute de site-uri.

Aspect
Pentru a-ti fi mai usor la cautarea unei teme in dreapta ai un buton pentru cautarea avansata a acestora. Poti filtra in functie de foarte multe categorii.Cautare avansata a temelor3.2. Widget-uri

Widget-urile sunt acele elemente pe care le activezi si iti fac blogul mai interactiv. Sigur ai observat acea casuta in care dai like pe facebook si in care ii vezi pe cei care apreciaza blogul respectiv, acela e un widget. Deobicei sunt amplasate pe meniul din dreapta. Dar depinde in mare masura de tipul template-ului pe care l-ai activat. Sunt unele care au o singura bara, cum e in cazul exemplului meu, sunt altele care au cate doua meniuri pe partea dreapta, unul pe stanga si unul pe dreapta etc.

Se activeaza foarte usor, tot ce trebuie sa faci e sa le tragi din lista cu widgeturi disponibile, in partea dreapta. Acolo le poti sorta ordinea in care sa apara.

Sunt widgeturi carora trebuie sa le faci anumite setari, daca vrei sa dezactivezi acel widget, dar nu vrei sa-si piarda setarile ca poate il mai activezi candva, tot ce trebuie sa faci e sa-l tragi din bara de meniu in lista cu widget-uri inactive.


Widget-uriIn poza alaturata am dat incercuit widgeturile

care le-am activat mai inainte. Acestea apar in partea

dreapta, in ordinea selectata din panoul de administrare. Poti incarca oricate widgeturi, dar iti

sugerez sa nu incarci prea mult meniul din dreapta.

In primul rand ca e foarte obositor sa urmaresti toate

uneltele acelea si pe de o alta parte blogul tau se va incarca mai greu.3.3. Meniuri

Tot din aceasta sectiune poti adauga si modifica meniurile existente. Functioneaza in stilul taburilor de la browser.

Aceste meniuri nu functioneaza la toate temele. Sunt doar anumite teme pe care sunt implementate. Se refera mai mult la meniurile acelea pe doua randuri, sau poate ai vazut la undele site-uri unde este un meniu chiar la inceputul pagini, pe urma e imaginea de headder si urmeaza un alt meniu.

De aici se pot seta.

Meniurile simple pe care le vezi la toate blogurile, le pui din categoria de Pagini. Dar am sa explic mai detaliat in cele ce urmeaza.

Meniuri


3.4. CSS - Cascading Style Sheets

Poti edita stilurile temei ca sa o personalizezi in functie de preferinte si de tipul continutului. Iti recomand sa nu incerci sa modifici ceva daca nu ai mai lucrat pana acum cu CSS si nu ai cunostintele necesare. Un singur ;iti poate da peste cap afisarea blogului.


Editare CSS


3.5. Fundal

Pentru unele teme ai posibilitatea sa atasezi tu o imagine de fundal. Ii poti face tu anumite setari, cum sa fie pozitionata, daca sa se repete sau nu. Aici depinde foarte mult de poza pe care o atasezi. Iti sugerezi sa nu folosesti optiunea “fixed”, cand dai de scrol la o pagina poza de fundal ramane fixa iar scrisul se deruleaza. Mie nu imi place sa vad asa ceva. Imi aminteste de profilele sclipitoare de pe Hi5 care erau facute de pustanii de 12-13 ani.


Fundal

3.6. Antet (Header)

Unele teme iti dau posibilitatea sa incarci o poza pentru antetul tau (header). Pe langa poza incarcata ii poti afisa ca si text titlul si descrierea blogului si ii poti schimba culoarea. Daca, in schimb faci un header fain in photoshop si pui text direct pe poza, poti dezactiva acel text, care ar putea sa iti strice tot designul.

In schimb daca nu scrie pe poza nimic, e necesar sa ai un text sau un logo pe antet.


Antet


4. Continut

4.1. Categorii

Acum ca ti-ai facut setarile blogului, e timpul sa incepi si sa publici continut. Ori cat de mult te-ai chinui sa iti aranjezi blogul, daca nu publici continut de calitate nu ai sa faci nimic cu acel blog. Nu ai cum sa atragi vizitatori fara sa le oferi articole de calitate.

Primul pas e sa iti creezi categoriile. Pe langa faptul ca trebuie sa scri articole de calitate, acestea trebuie sa fie incluse in categorii sugestive. Poti adauga si subcategorii. Dar nu ramifica mai mult de 2 ramuri. Indicat e sa ai categorii si subcategorii. Atat. Utilizatorii trebuie sa ajunga cat mai repede acolo unde vor. Daca ii invarti prea mult si le e foarte greu sa ajunga la informatia dorita, a doua oara nu vor mai intra pe blogul tau.

Cand am lucrat la site-ul facultatii, propusesem crearea unui widget care sa afiseze toate informatile de pe avizier si cu link direct catre pagina unde era tot anuntul. Nu s-a implementat acea idee. Sti cum s-a realizat pana la urma? Ca sa ajungi la mesajele de pe avizier trebuie sa intri prin vre-o 5 link-uri. Da sti de ce? Pentru ca s-a trezit un destept de decan care a venit cu o idee “sclipitoare”: <> Mai era si prof de Marketing.

Iti spun eu ca nu castigi nimic daca ti utilizatorii pe site. Cel putin eu nu stiu pe nimeni sa plateasca in functie de cat timp sta un utilizator pe un anumit site. Daca auzi pe cineva ca ar face asta sa imi trimiti si mie un mail te rog.

Aceeasi poveste se aplica si in cazul meniurilor. Iti sugerez pe cat posibil sa renunti la submeniuri acolo unde se poate. In cel mai rau caz fa o singura treapta de submeniuri.

Ok, ti-am povestit cam multe, sa trecem la subiect. De aici iti poti adauga categoriile. Trebuie sa ii pui un nume si o descriere.

Ca sa o faci o subcategorie ai un meniu din care poti alege categoria care este parinte pentru subcategoria ta.Categorii4.2. Adaugare articole

Aici incepe partea cea mai interesanta, adaugarea articolelor. Ai cateva optiuni de care trebuie sa ti cont la adaugarea fiecaruia.

Pentru fiecare articol trebuie sa adaugi un titlu si continut. Crede-ma ca am intrat pe unele bloguri si nu aveau titlu la articol, citeam si nu stiam care era tema articolului. Nu iti recomand sa faci asa ceva.

Dupa cum ai vazut ai un editor, asemanator celui din word, in care scri articole. E intuitiv si foarte usor de folosit. Pentru articolele mai lungi ai posibilitatea sa extinzi acel editor, sa il faci cat pagina. Deasupra acestuia ai si butoare de adaugat media in continut. Poti adauga imagini, video, audio chiar si sisteme de vot.

Ai optiune de activare sau dezactivare comentarii ,optiunile de sharing sau like pe postul respectiv.

Sa nu uiti sa ii adaugi o categorie, din partea dreapta. Daca ti-ai amintit ca nu ai creat categorie pentru postul respectiv, o poti crea direct de aici fara sa mai intri in meniul de categorii.

Daca nu ai terminat de scris articolul il poti salva ca si ciorna. Il afisezi atunci cand e finalizat si cand ai reusit sa-l corectezi.

O alta optiune foarte faina e ca poti sa programezi cand sa ti se publice articolul. Poate ca ti-ai obisnuit abonatii ca in fiecare luni dimineata sa primeasca un articol de la tine, iar in urmatoarele 2 saptamani o sa fi plecat in concediu. Ei nu trebuie sa stie asta. Iti poti scrie 2-3 articole si le setezi data cand sa se publice. Astfel ca cititorii tai nu iti vor simti lipsa.


Adaugare articole


4.3. Vizualizare articole

Tot in aceasta categorie ai optiunea de a vizualiza o lista cu toate articolele pe care le-ai publicat. Acestea le poti sorta in functie de categorie, data, anumite cuvinte cheie. De aici poti face editari rapide pe articolul respectiv, fara a se mai deschide pagina cu intreg articolul. Poate vrei sa-i schimbi doar titlul sau categoria si atunci e mult mai usor sa ii faci o editare rapida decat sa astepti sa se incarce tot articolul.


Vizualizare articole


4.4. Comentarii

Daca ti-ai activat comentarile la articole, de aici le poti administra. Aici iti vin si comentarile care necesita aprobare pentru a fi publicate. De aici le poti sterge sau le poti edita.


Comentarii4.5. Pagini

Articolele pe care le publici iti apar pe pagina principala. Ei bine de aici iti poti adauga noi pagini, care iti apar in meniul blogului. Iti poti face o pagina “Despre” in care sa scri in mare tema blogului tau, iti poti crea o pagina de contact, o pagina in care sa prezinti echipal, daca sunteti mai multi. Practic iti poti crea cate pagini vrei, dar ai grija ca acestea sa se incadreze fain in tema blogului. Daca sunt prea multe pagini risti sa se decaleze meniul si atunci nu mai arata tocmai bine.

Nu am sa insist prea mult pe setari si cum se adauga ca e asemanator cu adaugarea unui articol, doar ca asta e o pagina si iti apare in meniu, iar articolul apare in pagina principala.

Adaugarea paginilor4.6. Sistem de rating pentru articole.

Din acest meniu poti activa optiunea de a vota articolele, comentarile sau paginile tale. E un sistem cu stelute, pe care vizitatorii apasa si iti voteaza articolul. Te poti rezuma la aranjarea lui in pagina, la inceputul sau sfarsitul articolului. Iti recomand sa pui aceasta optiune la sfarsitul articolelor pentru ca e indicat ca vizitatorul sa iti citeasca articolul si abea pe urma sa il voteze.

Daca vrei sa il modifici putin ai optiunea de setari avansate, unde te poti juca putin cu culorile, cu pozitia lui de afisare, il poti traduce sau ii poti modifica unele titluri.

Sistemul de rating4.7. Sistem de vot

Ca sa iti faci blogul mai interactiv, poti adauga un sistem de vot. E foarte simplu de configurat.

Adaugi o intrebare, cateva raspunsuri, ii setezi template-ul pentru afisare rezultatele si tipul de a vota. Sper ca nu te-am bagat in ceata.

Dupa ce ai adaugat intrebarea si variantele de raspuns, poti seta tipul de template pentru casuta ta cu voturi. Ai grija insa ca acesta sa sa potriveasca cat mai bine in tema site-ului tau. Sa nu fie o discrepanta prea mare intre acestea doua.

Mai poti seta daca se afiseaza rezultatele votului dupa ce un vizitator a votat sau nu. Poate ca e un concurs si atunci nu e bine sa afisezi rezultatele ca sa nu influentezi concursul.

Ce e cel mai important, tipul de vot. Ai trei variante de a bloca voturile repetate: 1. Nu blochezi voturile – Gresit! Un vizitator poate da 1000 de clicuri si ai 1000 de voturi.

 2. Blochezi prin cookie, asta inseamna ca browserul tau retine ca s-a votat de pe acel calculator si nu ii da voie sa mai voteze inca o data. Dar daca isi sterge cookie-urile manual (crtl+shift+del in browser si iti apare optiunea de stergere a cookie-urilor) poate sa mai voteze inca o data, deasemenea daca intra pe un alt browser e aceeasi treaba, pentru ca cookie-urile nu trec de pe un blowser in altul.

 3. Blochezi prin cookie si IP. Asta e una din cele mai bune variante pentru ca daca se sterg cookie-urile blogul tau a retinut IP-ul si nu se mai poate vota. Bineinteles sunt uni furnizori de internet care iti dau posibilitatea sa iti schimbi IP-ul. (Cum ar fi RDS pe fibra optica, dar nu e singurul). Problema, aici cu blocarea IP-urilor e cu doua taisuri, pentru ca in camine de exemplu se comunica printr-un singur IP. Si toti care stau intr-un camin sau mai multe au doar un IP. Deci daca ai activat aceasta optiune si un vizitator a votat, ceilalti din caminele respective nu mai pot vota.

Deasemenea nu uita sa setezi cand expira cookie-urile. Ai mai multe variante de selectie. 1 ora, 3 ore, 1 zi, 1 saptamana, 1 luna. Daca ai blogul in romana, optiunea “nu cred, nu pot sa cred” se refera la faptul ca nu o sa expire niciodata cookie-urile sau IP-ul. Depinde de optiunea pe care ai aleso.

Daca nu sti ce sunt cookie-urile si la ce se folosesc, ti-am extras un paragraf de pe wikipedia:

Un cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează acel server. Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor; aplicații tipice sunt reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de coș de cumpărături ”.
Sistemul de vot4.8. Media

Wordpress iti pune la dispozitie 3Gb spatiu pentru depozitare fisiere media. Aici poti adauga si gestiona fisierele carora le-ai facut uploat pe blogul tau. Iti poti adauga poze, audio sau video. Si acestea le poti integra in articolele tale.


Media

5. Utilizatori

O alta facilitate a wordpressului este faptul ca iti da posibilitatea sa adaugi utilizatori. Poti adauga mai multe tipuri de utilizatori carora le poti pune restrictii in functie de ceea ce au ei de facut pe blogul tau.

Pe wordpress, varianta blogului gratuit, despre care am vorbit pana acum nu poti adauga utilizatori care nu au un cont pe wordpress. Pe varianta unui blog pe domeniu poti adauga astfel de utilizatori. Acolo ai mai multe facilitati.

Asadar, daca vrei sa adaugi un utilizator nou, v-a trebui mai intai ca acesta sa-si creeze un cont nou pe wordpress si abea pe urma sa il adaugi la blogul tau.

Cand adaugi un utlizator trebuie sa il restrictionezi. Ai de ales din cateva profile predefinite. Sa le luam pe rand: • Contribuitor: articole si comentarii

 • Autor: articole (nu poate adauga categorii noi), media si comentarii.

 • Editor : are acces la articole, categorii, media, pagini si comentarii.

 • Administrator: are aceleasi drepturi ca si tine, adica full. Atentie mare insa, pe cine faci administrator, ca iti poate modifica tie drepturile de utilizator si te poti trezi ca nu mai ai drepturi si nu mai poti face nimic la tine pe blog.


Utilizatori

Tot din aceasta categorie iti poti modifica setarile personale. De aici poti schimba mailul pe care sa-ti vina informatiile de la wordpress. Tot de aici iti poti schimba si parola de autentificare la blog.

Setari personale

Ai vazut cat de usor e sa-ti creezi propriul tau blog? Nu ai nevoie de nici un programator langa tine care sa te ajute. Nu ai nevoie de cunostinte solide de informatica. Tot ce trebuie e sa respecti acesti pasi pe care i-am descris.

Acum nu mai ai nici o scuza ca sa nu iti incepi propria afacere online. Tot ce ti-am prezentat aici e gratuit si in 2-3 ore cu siguranta reusesti sa iti configurezi blogul si poti incepe sa scrii primele tale articole.


Tu cu ce alte probleme te confrunti? Ce te mai impiedica sa iti creezi propriul blog gratuit?
Trimite-mi un email in care imi spui problemele tale iar eu am sa te ajut. Scrie-mi unde ai intampinat probleme la crearea blogului sauce nu ai inteles si poate ai fi vrut sa detaliez mai mult.
Astept email-ul tau aici: razvan@fabricadebloguri.com
Acest ghid se distribuie gratuit.

Partener

Cu prietenie,

Razvan Stan.
Yüklə 58,44 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə