Cea mai buna vesteYüklə 15,31 Kb.
tarix05.09.2018
ölçüsü15,31 Kb.

CEA MAI BUNA VESTE
Lectie BIC - 18 dec. 2016


Povestirea biblica - Luca 2: 8-20

Versetul de memorat - “Nu vă temeţi căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul ...” (Luca 2:10)
Adevărul central -
Vestea bună e pentru toţi oamenii!
Introducere:

Puneti pe fundal o melodie instrumentala de Craciun. Lasati copiii sa asculte putin pentru a putea intra in atmosfera. Apoi intrebati-i ce ce sentimete le ofera aceasta perioada a anului. Ce le place cel mai mult in luna decembrie? Ce planuri au pentru acest Craciun?


Povestire biblica - Luca 2: 8-20
Pentru povestire împarte copiii în trei grupe: unii vor fi oiţe, alţii păstori, alţii îngeraşi. Oiţelor dă-le un cartonaş decupat în formă de oiţă. Păstorilor câte un chiopstick beţişor, iar îngeraşilor un cartonaş în formă de aripioare. Spune-le că de fiecare dată când vor auzi în povestire „oiţe”, oiţele vor face „ba, ba, ba”, când vor auzi cuvântul „păstori”, toţi păstorii vor bate cu băţul în podea sau în scaun, iar când vor auzi cuvântul îngeraşi, toţi îngeraşii vor spune: „o veste, o veste”. Faceţi câteva încercări: repetă cuvintele de mai sus şi aminteşte-le copiilor ce trebuie să spună sau să facă.

De mult, într-o ţară îndepărtată, într-o noapte întunecosă nişte păstori (fă pauză pentru ca păstorii să poată bate cu beţele) păzeau turma lor de oiţe (pauză pentru oiţe) pe câmp. Probabil că le era foarte somn (mimează un căscat) pentru că se făcuse târziu şi era linişte (apropie degetul arătător de buze) pe câmpul acela, iar oiţele lor (pauză pentru oiţe) dormeau înghesuite pentru ca să se încălzească. Probabil că şi unii dintre păstori (pauză pentru păstori) au adormit, doar cei mai puternici erau încă treji având grijă ca nici un animal sălbatic să nu se apropie de oiţele (pauză pentru oiţe) lor. De multe ori au auzit animale sălbatice în depărtare şi ştiau că dacă toţi ar fi adormit, turma lor n-ar mai fi fost în siguranţă.

Însă ceea ce ei nu ştiau era faptul că acea noapte era una foarte specială. Dumnezeu alesese noaptea aceea pentru a transmite cel mai important mesaj oamenilor de pe pământ. Şi i-a ales pe păstorii (pauza pentru păstori) aceia pentru a fi primii care primesc mesajul Lui. Aşa că în plină noapte lângă păstori a apărut o fiinţă foarte deosebită, un înger care le-a spus (pauză pentru îngeri):”O veste bună vă aduc”, iar vestea bună e pentru toţi oamenii. Azi în oraşul vostru s-a născut un copil special, care va duce multă bucurie tuturor oamenilor.

Păstorii (pauză pentru păstori) s-au speriat la început, dar când au auzit ce le spunea îngerul (pauză pentru îngeri), au început să se bucure. Iar lângă acel înger (pauză pentru îngeri) au venit mulţi alţi îngeri (pauză pentru îngeri) şi toţi erau foarte bucuroşi şi cântau şi le spuneau păstorilor (pauză pentru păstori): „vestea bună e pentru toţi oamenii.”

După ce îngerii (pauză pentru îngeri) au plecat de la păstori (pauză pentru păstori), aceştia s-au grăbit să meargă şi să caute Copilaşul despre care auziseră. Au mers în orăşelul lor numit Betleem şi l-au căutat, şi l-au căutat, şi l-au căutat până când în sfârşit l-au găsit. Era culcat într-o iesle pe fân, locul acela de unde mănâncă animalele, iar părinţii Lui Maria şi Iosif erau acolo şi se bucurau de naşterea Lui. Păstorii (pauză pentru păstori) când l-au văzut s-au bucurat atât de mult, exact cum le spuseseră îngerii (pauză pentru îngeri). Apoi au plecat de acolo şi uitând de oiţele lor (pauză pentru oiţe) au mers şi au spus tuturor despre Cel care s-a născut în iesle, pentru că ei au înţeles că vestea bună e pentru toţi oamenii.
Repetati cu totii versetul.
Aplicatie - Lectie cu obiect:
"Cine ne mai arata calea?"
Decupati o stea din hartie si luati o Biblie.

Aproape toata lumea stie ca steaua (aratati-le steluta) din noaptea nasterii Domnului i-a indrumat atat pe magi cat si pe pastori spre iesle. Astfel, cu totii au stiut in ce drectie sa mearga pentru a-l gasi pe Pruncul Isus. Dar acum, dupa mai bine de 2000 de ani cum putem noi sa Il gasim pe Isus, Fiul lui Dumnezeu? Cum sa facem asta daca nu mai exista acea stea calauzitoare? Aratati-le steluta. Poate daca acea stea ar rasari din nou cu promisiunea ca Il va arata pe Isus, oamenii ar urma-o. Insa nu o mai avem. Cum altfel am putea sa ne lasam calautiti atat noi cat si pe ceilalti oameni inspre Isus? Lasati-i sa isi dea cu parerea.

in lipsa stelei, Dumnezeu ne-a lasat un semn minunat prin care ne putem apropia de El si anume: Cuvantul Sau - BIBLIA. Aratati-le Biblia.

Biblia asunde secrete uimitoare care ne ajuta in momentele in care avem cea mai mare nevoie. Versetele pe care le auzim ne revin in memorie atunci cand ne sunt necesare noua sau prietenilor nostri. Ce verset preferat aveti?

Cititi acasa in fiecare zi pana la Craciun cate un verset foarte frumos si discutati-l impreuna cu parintii. Aratati-le din nou Biblia.
Joc - Bulgarii miscatori:

Mototoliti hartiute subtiri sub forma de bulgari. Delimitati un spatiu de 2 m si asezati bulgarii intr-un capat. Dati fiecarui copil cate o coala mare sau o revista pe care sa o vanture pentru a misca bulgarii dintr-un capat in altul. Nu au voie sa atinga bulgarii cu foaia.


Joc - animalele canta:

Copiii se aseaza in perechi. Daca sunt putini, se poate face individual. Fiecarei perechi ii este atribuit un sunet de animal. Dati drumul unui colind; toti copiii vor canta (fara cuvinte) folosind doar sunetul animalului.


Craft si Joc - impodobeste bradul:

Oferiti copiilor cartoane colorate. Ei trebuie sa le decupeze sub forma de globuri si sa le agate la capete o ata mai lunga. Desemnati un copil pe post de brad. Toti ceilalti trebuie sa il impodobeasca. Daca aveti si beteala este si mai amuzant. La final, faceti poza cu "bradul de Craciun". Puteti face o serie de mai multe poze, cu siguranta va fi o sedinta fotot foarte reusita.La final, copiii isi pot lua acasa globurile confectionate.
Craft - sugestii. Daca mai aveti timp si doriti, puteti confectiona impreuna un craft de pe site-ul http://krokotak.com/
Rugaciune - Acum mult timp, inainte sa vina Isus pe pamant, cand oamenii greseau, mergeau la preot pentru a mijloci intre ei si Dumnezeu. Apoi aduceau jertfe de animale. Insa acum, de cand Isus s-a nascut, a murit si a inviat pentru noi, El este mijlocitorul, prietenul si fratele nostru. El il roaga pe Dumnezeu sa ne ierte. Haideti sa stam acum in prezenta Celui ce s-a nascut special pentru tine (spuneti numele fiecarui copil in parte). Sa ii multumim pentru DARUL DE CRACIUN, cea mai buna veste adusa tuturor oamenilor!

Yüklə 15,31 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə