Chemarea glorioasa a femeilor de a fi mame Zac PoonenYüklə 6,76 Kb.
tarix09.01.2019
ölçüsü6,76 Kb.

Chemarea glorioasa a femeilor de a fi mame
                         - Zac Poonen

Adam si-a numit sotia “Eva” pentru ca era mama. In lumina clara a prezentei lui Dumnezeu in Eden, Adam a stiut exact care era lucrarea sotiei lui. Si Eva a stiut-o. Insa pacatul si traditia umana (influentata de Satan) au intunecat acum intelegerea femeii, astfel ca aceasta nu mai vede gloria de a fi mama. Acum copiilor li se da numele satanic de “accidente” pe cand Dumnezeu ii numeste “daruri” (Ps 127:3). Sunt considerati “inconveniente”, in timp ce Dumnezeu ii considera “binecuvantari” (Ps 127:5; 128:4). Acesta este un alt indiciu de cat de mult s-au indepartat de Dumnezeu chiar si asa numitii crestinii, devenind satanisti in gandire!

Mama lui Timotei, Eunice, a fost foarte diferita. Ea a vazut clar care ii este chemarea. Chiar daca sotul ei era necredincios, acest fapt nu i-a scazut credinta (Fapte 16:1). A fost o femeie cu o credinta sincera (2Tim 1:5), care a stiut Cuvantul lui Dumnezeu. L-a invatat pe Timotei Cuvantul lui Dumnezeu (2 Tim 3:14,15) si mai mult decat atat – i-a impartasit credinta ei sincera. Casa lui Timotei a fost una in care mama lui l-a ajutat sa respire aerul curat al “credintei” in mijlocul unei lumi pline de fumul otravitor al necredintei. Probabil si-a vazut mama adesea rugandu-se, adesea laudandu-L pe Dumnezeu, increzandu-se in El in situatii dificile si niciodata cicalind sau plangandu-se de ceva – pentru ca acestea sunt caracteristicile unei credinte sincere. Nu este surprinzator ca acest Timotei a devenit apostol si conlucratorul apostolului Pavel. Munca mamei lui a adus rod in final.

Aceasta ar trebui sa fie o provocare pentru toate mamele secolului 20. Eunice, mama lui Timotei, a facut mai mult pentru Domnul si pentru biserica fiind o mama de nota zece acasa timp de 16, 20 de ani decat ar fi putut face vreodata calatorind in lume ca predicator timp de 100 de ani! In ani mai recenti am auzit de Susannah Wesley, mama a 15 copii. Saracia i-a urmarit casa si cativa dintre copii au murit in copilarie. Dar i-a crescut pe ceilalti cu frica de Domnul si i-a instruit personal pe fiecare. Unul dintre fiii ei, John Wesley, a crescut si a devenit un instrument extraordinar in mana lui Dumnezeu. Milioane de oameni din toata lumea au fost binecuvantati, in ultimele doua secole, datorita lucrarii si scrierilor lui. Susannah Wesley nu ar fi putut sa faca niciodata nici macar o bucatica din ceea ce a facut fiul ei daca si-ar fi neglijat casa si s-ar fi dus la serviciu sa faca mai multi bani sau daca ar fi calatorind prin lume ca invatator al Bibliei sau ca evanghelist.

Vorbind despre lucrarea barbatilor si a femeilor, Pavel ii spune lui Timotei ca, desi femeile nu pot avea nici lucrarea de a da invatatura nici cea de conducere in biserica, ele pot avea lucrarea de a fi mame (1 Tim 2:12, 15). In contextul scrisorii este clar ca Pavel considera a fi mama o lucrare in biserica. Aceasta este o lucrarea la care Dumnezeu le cheama pe femei – sa fie mame tematoare de Dumnezeu. Timotei vazuse aceasta glorie in copilarie, in casa lui. Acum el trebuia sa le arate acest lucru celor din Efes.

Barbatii exceleaza mai mult ca femeile in toate profesiile. Insa intr-un singur domeniu femeile sunt unice - calitatea de “mama”. Acest singur lucru indica rolul pentru care Dumnezeu a creat-o pe femeie. Mamele care si-au neglijat copiii fie ca sa mearga la serviciu sa castige mai multi bani (sa traiasca intr-un mai mare lux) sau chiar sa fie predicatori, au avut fara indoiala experiente triste mai tarziu in viata, vazandu-si copiii suferind intr-un mod sau altul, datorita faptului ca au fost neglijati in primii ani de viata. Acum nu pot decat sa regrete. Acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru mamele tinere din aceasta generatie de mame. Daca o mama se duce la serviciu pentru supravietuirea financiara a familiei, cu siguranta ca Dumnezeu va da mai mult har acestei familii. Dar, daca motivul este lux si un standard mai inalt de viata, aceasta mama se poate astepta sa secere corupere pentru ca Dumnezeu nu poate fi inselat (Gal. 6:7,8).

Fie ca ochii tuturor mamelor sa fie deschisi pentru a vedea gloria chemarii lor!

Yüklə 6,76 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə