Căncescu a vândut licenţele preluate de la bbc cu „câteva sute de mii de euro”Yüklə 13,7 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü13,7 Kb.
#23978

Căncescu a vândut licenţele preluate de la BBC cu „câteva sute de mii de euro”

Posted by Ovidiu Vranceanu on November 6, 2012 at 12:33 AM

http://www.bizbrasov.ro/2012/11/06/cancescu-a-vandut-licentele-preluate-de-la-bbc-cu-cateva-sute-de-mii-de-euro/

*Preşedintele CJ Braşov nu a deţinut licenţele decât nouă luni

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a vândut cele patru licenţe pe care BBC a emis în trecut în România pentru „câteva sute de mii de euro”, a anunţat proprietarul Radio Impuls din Cluj-Napoca, Decebal Cotoc, care a cumpărat părţile sociale ale firmei Viocan MixMedia.

Potrivit unui comunicat, de la 1 noiembrie, emisiunile Radio Impuls pot fi ascultate, pe lângă Cluj-Napoca, şi în Bucureşti, Sibiu, Timişoara şi Constanţa, pe frecvenţele pe care în trecut BBC emitea în România. „Am achiziţionat reţeaua BBC în luna iunie a acestui an, iar de atunci am încercat îmbunătăţirea reţelei şi a programelor, astfel încât să putem emite începând din luna noiembrie”, spune Decebal Cotoc, proprietarul Radio Impuls, în comunicat. „Vom emite de la Cluj, însă am adaptat programele astfel încât să acopere interesul naţional. Este o premieră în România când un radio emite naţional din alt oraş decât Bucureştiul”, a mai spus Cotoc.

Licenţele pe care BBC le deţinea la Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu, au fost preluate de Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, la începutul acestui an. Frecvenţele pe care BBC România SRL le deţinea în România sunt cu atât mai importante cu cât acoperă cele mai mari oraşe româneşti. BBC deţinea o licenţă în Bucureşti din februarie 2005, o licenţă în Constanţa – din octombrie 2007, o frecvenţă în Sibiu (din octombrie 2007) şi una în Timişoara (din mai 2006).În urma tranzacţiei, omul de afaceri clujean Decebal Cotos vrea să extindă reţeaua Radio Impuls.

Asociaţii Viocan MixMedia erau Canaris SRL – 99,64% (asociat unic Aristotel Căncescu) şi Antonin Viorel Căncescu (0,36%), în luna februarie, când la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) au fost depuse şi documentele potrivit cărora noii acţionari au intrat în acţionariatul BBC România SRL. Atunci, SC BBC România SRL şi-a modificat denumirea în Viocan MixMedia SRL. De altfel, potrivit documentelor de la Oficiul Registrul Comerţului, societatea BBC România SRL s-a transformat, pe 5 ianuarie 2012, în Viocan MixMedia SRL. În prezent, potrivit documentelor depuse la CNA, asociatul unic al Viocan MixMedia SRL este societatea Sunny Side Up SRL, ai cărei asociaţi sunt Cotoc Decebal Victor – 95% şi Turc Alexandrina Codruţa – 5%.

„Valoarea achiziţionării frecvenţelor se ridică la câteva sute de mii de euro la care se adaugă investiţiile în aparatură, emisie, echipă şi tot ceea ce a fost necesar pentru o cât mai bună transmisie”, a mai spus Cotoc. El a mai spus că „investiţia în achiziţionarea şi dezvoltarea reţelei se ridică la peste 1 milion de euro până în momentul de faţă” şi că doreşte să extindă reţeaua şi în alte oraşe cât de curând. „Voi investi probabil încă pe atât în următorul an”, a subliniat el.

Radio Impuls a fost lansat la Cluj-Napoca în ianuarie 2006. În prezent, Radio Impuls emite pe frecvenţele 88,00 FM (în Bucureşti), 101,5 FM (în Cluj-Napoca), 96,9 FM (în Constanţa), 88,4 FM(în Sibiu) şi 93,9 FM (în Timişoara). Decebal Cotoc mai deţine un post de radio local – Napoca FM -, lansat în primăvara acestui an, şi este proprietarul agenţiei de publicitate Amprenta.

Pe frecvenţele din Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu, BBC a retransmis, din 1 august 2008 până anul trecut, programe în limba engleză din grila BBC World Service. Programele în limba engleză au început să fie retransmise după ce serviciul în limba română al BBC s-a desfiinţat. Radio BBC România şi-a încetat emisia la 1 august 2008, după 68 de ani de activitate neîntreruptă. Decizia a venit în urma unei reevaluări a structurii BBC World Service din perspectiva bugetului instituţiei, stabilit în acord cu guvernul britanic în octombrie 2007, pentru anii 2008-2011.

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, deţine licenţele Super FM/ MIX TV, MIX 2 şi TVF şi este acţionar la Radio Braşov, Radio Braşov Montan, Radio Braşov Popular şi Radio Super FM, dar şi la televiziunea MIX 3. El este cunoscut pentru tranzacţia pe care a făcut-o în anul 2007, când grupul SBS Broadcasting a cumpărat societatea care deţinea reţeaua Mix FM. SBS a preluat atunci de la Căncescu, pentru o sumă estimată la circa 4-5 milioane de euro, un număr de 25 de licenţe locale, care se adăugau astfel celor peste 50 de licenţe locale pe care compania le deţinea deja în acel moment în România. O parte din aceste licenţe cumpărate de la Căncescu au fost folosite de SBS pentru Kiss FM şi Magic FM, iar altă parte, pentru reţeaua One FM. Ulterior, licenţele One FM au fost transformate în actualul Rock FM.Voia să le vândă imediat după preluare

Aristotel Căncescu a preluat licenţele BBC în luna februarie, în urma unei tranzacţii care a durat mai bine de un an. Imediat după preluare, Căncescu ne declara că regreta achiziţia făcută. „Piaţa radio nu merge foarte bine în perioada asta. Primesc date potrivit cărora lunar se închid două-trei posturi de radio”, spunea Căcescu în februarie. „Regret că am cumpărat. Am dat şi foarte mult pe licenţe. Acum este problematică şi vânzarea, pentru că oferta este foarte mare. Voi vedea ce voi face. Oricum, după alegeri vreau să mă reorganizez pe piaţa media”, a spus preşedintele CJ Braşov, unul dintre cei mai cunoscuţi proprietari de trusturi media din ţară.Secțiunea Comunicate a Mediafax

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=5329Omul de afaceri clujean, Decebal Cotoc a achizitionat reteaua de radio BBC si pregateste o premiera in Romania: primul radio care emite national de la Cluj-Napoca

05 noiembrie 2012, 09.08 - Afaceri Artă & Entertainment Social

Bucuresti - 05 noiembrie 2012 - Cel mai ascultat radio clujean va putea fi auzit in cele mai importante orase din tara

Radio Impuls este la ora actuala cel mai iubit si ascultat radio clujean. Incepand cu data de 1 noiembrie emisiunile Impuls pot fi ascultate pe frecventele radio ale fostei retele BBC din Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Constanta.“Am achizitionat reteaua BBC in luna iunie a acestui an, iar de atunci am incercat imbunatatirea retelei si a programelor astfel incat sa putem emite incepand din luna noiembrie” declara Decebal Cotoc, proprietarul Radio Impuls.

“Vom emite de la Cluj insa am adaptat programele astfel incat sa acopere interesul national. Este o premiera in Romania cand un radio emite national din alt oras decat Bucurestiul” ,a completat Cotoc.

Radio Impuls Cluj, in versiunea locala, suta la suta dinamica si de success, a aparut pe piata Clujului in ianuarie 2006. O echipa de tineri nu foarte numerosi, dar foarte entuziasti, s-au luat la bataie cu marile concerne media din Romania.

“Cu toate ca parea un tel aproape imposibil de atins, timpul a demonstrat ca etica noastra de munca si dedicarea pot duce doar la performanta si evolutie”, a mai declarat Decebal Cotoc.

Decebal Cotoc mai detine la Cluj –Napoca un radio local –Napoca FM – lansat in primavara acestui an si este proprietarul agentiei de publicitate Amprenta. Cu o investitie de peste un milion de euro, radio Impuls va concura marile retele media din capitala incepand cu data de 1 noiembrie.

Date contact:


Cristina Szasz, Director PR
0721/917095, cristina@amprenta-advertising.ro

Calin Zeres, director Radio Impuls Network


0730011691, calin.zeres@amprenta-advertising.ro

Extras din proiectul editorial al SC Adway Direction SRL, cu Decebal Cotoc unic acționarYüklə 13,7 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə