Comentarii: Litera cu care se încep majoritatea capitalelor de pe continentele date. În Europa: Berlin, Belgrad, București, Budapesta, Bratislava, Berna, BruxellesYüklə 35,69 Kb.
tarix28.07.2018
ölçüsü35,69 Kb.
#61280

 1. În Oceania - 5P

În Americi- 6B și 6S
În Asia - 7B
În Africa – 7M
În Europa - 7?

Rsp: B

Comentarii: Litera cu care se încep majoritatea capitalelor de pe continentele date. În Europa: Berlin, Belgrad, București, Budapesta, Bratislava, Berna, Bruxelles.

Sursa: http://www.nationsonline.org/oneworld/capitals_australia.htm

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Liste:

E. W. A. K. E. 5.
T. M. M. H. F. M. 
B. I. G. I. O. B.
A. K. 1. A. L. S.

Completați fiecare listă cu o literă conform logicii.

Rsp: K. M. H. G.

Comentarii: Listele sunt 3 ligi din cuc și superliga, iar literele lipsă sunt primele litere ale echipelor organizatoare de azi.

Sursa: http://cuc.md/

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Stând foarte aproape unul de altul, suflându-și unuia altuia în ceafă și fiind într-o îmbrățișare continuă, un tânăr o întreabă pe o domnișoară dacă ar prefera un venus, ea îi spune că ea de fapt preferă un pastel.
  Numiți dregătorul.

Rsp: Pârcălab/Vlaicu Pârcălab

Comentarii: Cei 2 merg în microbuz, băiatul o întreabă pe fată în apropierea străzii Vlaicu Pârcălab dacă ea va coborî la Eminescu, ea zice că de fapt la Alecsandri.

Autor: Alex Lebedev, Moon Power


 1. După un eveniment de acum 14 zile, s-a iscat un scandal. O persoană de pe Facebook a denumit acest scandal printr-o parafrazare a unei povești pe care o știe fiece copil. Pentru a vă mai da un indiciu, am ruga un membru al echipei Moon Power să citească acestă întrebare.
  Numiți titlul poveștii parafrazat.

Rsp: Ursu păcălit de juriu (se acceptă și Ursu păcălit de Eurovision)

Comentarii: Acum 2 săptămâni a fost finala Eurovision Moldova, după care Adrian Ursu a spus că l-a furat juriul și pe nedrept a câștigat Pasha Parfeny.

Autor: Alex Lebedev, Moon Power

 1. Dacă eşti un bun orator, ai fantezie, talent, poţi fi în ea, dacă ai urmărit intenţiile nemiloase şi ai auzit ceva dulce-amărui, cu siguranţă era ea. Cine este ea, dacă denumirea ei provine din franceză şi poate fi atribuită şi sportivilor?

Rsp: Verva

Comentarii: În filmul Cruel Intentions, soundtrackurile faimoase îi aparțin formației The Verve – Bittersweet. VÉRVĂ s. f. Însuflețire, avânt, imaginație, fantezie care animă pe cineva (fiind exprimată prin cuvinte); bogăție verbală rezultată din această stare de spirit; volubilitate. ◊ Expr. A fi în (sau in) vervă = a) a fi însuflețit, volubil, avântat; b) (despre sportivi, artiști etc.) a manifesta o formă deosebit de bună. – Din fr. verve. 

Sursa: http://dexonline.ro/definitie/verv%C4%83

Autor: Andrei Curăraru, Moon Power


 1. În sec XVI, Stanford era apreciat în mediul militar pentru că putea intra perfect în scăriţa de la şaua calului şi permitea un mai bun control în timpul galopului. Iar Cântărețul american Prince, Lady Gaga și Victoria Beckham îl poartă pe Standford mereu. Cine este Standford dacă în ziua de azi el este un must-have în garderoba aproape oricărei fete.

Rsp: Tocul înalt/Pantof cu toc (Pantof nu se acceptă, Toc simplu se acceptă)

Comentarii:  standford ii prietenul gay a lu kery bradshaw din sex and the city

Sursa: http://istoriiregasite.wordpress.com/2010/03/19/inventii-in-istorie-tocul-cui/

Autor: Alexandrina Apostol, Moon Power 1. Această poză o putem găsi pe un Landing page la o pagină de Facebook. Ce promovează ea, dacă știm că nu departe de locul unde suntem noi există așa ceva.

c:\users\alex\desktop\mason.jpg

Rsp: Pizza/Pizzerie

Comentarii: E o pizza tăiată în 8 felii. Ochiul din mijloc e chestiuța care ține bucățelele. Nu departe de institut e Andys Pizza.

Autor: Alex Lebedev, Moon Power

 1. Capitala e singura capitală din lume care se traduce în limba locală - capitală.
  Un olandez cu deceniu în urmă făcea aici istorie. În 2010, a fost capitala design-ului. 
  Cum se numește capitala, dacă viața acolo e bună.

Rsp: Seul (Seoul)

Comentarii: Viața e bună – LG, Lifes Good. Olandezul – Guus Hiddink, Coreea de sud a luat locu 4 la mondiale din 2002.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Seoul

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. În SUA când împlinești 21 ani, mulți îți recomandă să bei cocktailul pe nume 3 wise men. Variații ale cocktailuri sunt multe. Dacă adaugi lapte, e three wise man and a baby. Dacă adaugi un mexican, for fi 4 Horsemen. 
  Nu vă întrebăm cine sunt primii 3, dar numiți cu exactitate 2 din cele 3 regiuni administrative de unde sunt ei.

Rsp: Scoția, Tennesse, Kentuky.

Comentarii: 3 wise men: Johny Walker, Jack Daniels și Jim Beam. Mexicanul e Jose Cuervo.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Wise_Men_(cocktail)

Autor: Alex Lebedev 1. Sunt un învingător de sorţi, un rege printre regi, un luptător neînfricat, dar şi un vehicul post-apocaliptic, sacrificat pentru cel Ales. Cine sunt, dacă în toate timpurile am rămas babilonian?

Rsp: Nabucodonosor

Comentarii: El a fost și rege și numele corabiei din Matrix.

Autor: Andrei Curăraru, Moon Power

 1. H. Jackson Brown mă compara pe mine fără disciplină cu o caracatiţă pe rotile. Cine sunt dacă, după o pildă biblică, pot fi irosit, înmulţit sau îngropat în pământ cu uşurinţă?

Rsp: Talantul (Talent nu se acceptă, se acceptă doar denumirea exactă).

Comentarii: Talantul - unitate monetară antică. Iar HJB vb de Talent. În popor la talent se mai spune talant. Cuvântul talent a provenit de la talant.

Sursa: Biblia

Autor: Andrei Curăraru, Moon Power


 1. În timpul prohibiției în SUA era popular un slogan: Zboară în Cuba și bea X. Chiar și Companiile pan-americane foloseau acest slogan să atragă turiști din SUA. Unii chiar cred că un super-erou are beciul plin cu X.
  În 2012, X împlinește 150 ani. Nu știm dacă ați gustat X dar vă rugăm să-l numiți.

Rsp: Bacardi

Comentarii: Barcardi e un rom din Cuba ce are ca logou un liliac la fel ca batman.

Sursa: http://www.bacardi.com/

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Toți știm ce înseamnă rahat în română. La fel toți au gustat rahat din Turcia. 
  Ce înseamnă rahat în finlandeză, dacă știm că Jonathan Swift spunea că un om înțelept ar trebui să aibă rahat în cap, nu în inimă.
  Iar când vă vom strânge hârtiuțile cu răspunsuri veți realiza că X înseamnă rahat.
  Ce este rahat în finlandeză?

Rsp: Bani

Comentarii: Când se strâng hârtiuțele mereu se strigă timpul. Și Time is money. Banii ar trebui să fie în cap nu în inimă.

Autor: Alex Lebedev, Moon Power

 1. Pe ce steag, în afară de steagul Coreei de sud putem întâlni simbolul Yin-Yang-ului. Dacă știm că președintele acestie țări acum este: Tsakhiagiyn Elbegdorj, deși noi știm această țară după un al conducător. Formația Iron Maiden are un cântec cu numele conducătorului pe albumul din 1981: Killers.

Rsp: Mongolia

Comentarii: Conducătorul care îl știm noi e Gingis Khan.

Sursa: http://www.worldflags101.com/m/mongolia-flag.aspx

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. În Coreea de Sud.
  Pe 14 februarie, Valentines Day, fetele dăruiesc ciocolate la băieți.
  Pe 14 martie, White Day, băieții dăruiesc la fete.
  Cine se adună pe 14 aprilie pentru a mânca tăiței cu sos negru și a sărbători Black Day?

Rsp: Persoanele care nu au mâncat ciocolată nici pe 14 feb, nici pe 14 martie. (Se acceptă și persoanele singure, celibatare, forever alone. Nu se acceptă văduve).

Comentarii: În Coreea data de 14 în fiece lungă are vreo legătura cu dragostea.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Day

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Ebbo, Ken-do, Maestro, Maggi, The Kid. Dacă știm că toți aruncă culorile: negru, roz, albastru, cafeniu, verde, galben, roșu și alb pentru a ajunge la maxim. Numiți cine este The Rocket?

Rsp: Ronny O”Sullivan

Comentarii: Acestea sunt nicknamurile la snookeriști profesioniști și celebri, și unul din cei mai buni și cei mai rapizi e Ronny

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_snooker_player_nicknames

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Pentru el dragostea e egală cu zero. Iar trecerea peste cuplu de nedespărțit: Nadejda și Feodor, îi iulie 2011, a însemnat 1.
  Cine este el?

Rsp: Novak Djokovic

Comentarii: Nadea și Fedea sunt poreclele informale a lui Nadal și Federer. În tennis Love este egal cu zero. Iar în iulie 2011, Novak a devenit nr 1 mondial.

Sursa: http://alexlebedev27.wordpress.com/2011/07/04/27-love-novak-djokovic/

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Oraş biblic, intrat începînd cu 1996 sub controlul autorităţii naţionale palestiniene este şi oraşul de origine al lui David,al doilea rege al israelului. În traducere denumirea acestuia însă , înseamnă Casa Pîinii. Numiţi-l.

Rsp: Betlehem

Comentarii: Beth-Lehem, Casa Pânii.

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Bethlehem

Autor: Dan Ursu, Moon Power 1. Esop, cunoscutul autor al fabulei greierul şi furnica este şi atracţia principală a unei expresii la fel de faimoase:
  Ésope reste ici et se repose. (Esop stă aici şi se odihneşte). Dacă aveţi vederea ageră, peste un minut ne veţi spune într-un cuvânt de ce este specială această expresie.

c:\users\alex\desktop\esop.jpg

Rsp: Palindrom

Comentarii: Se citește în ambele direcții la fel.

Autor: Dan Ursu, Moon Power


 1. Într-una din investigaţiile sale, Sherlock Holmes,pentru a determina arma crimei foloseşte un raţionament cît se poate de ...elementar: Aflîndu-se într-o pădure, el determină cu exactitate piatra cu care a fost ucisă victima deşi aceasta nu avea nici o urmă de sînge pe ea. Cum?

Rsp: Sub piatră creștea iarbă/ erau frunze

Comentarii: Sub pietre în mod natural nu crește nimic și nu se află nimic. Dacă piatra a fost folosită ca arma crimei înseamnă că ea a fost mutată din loc și s-a oprit într-un loc ne caracteristic ei.

Autor: Dan Ursu, Moon Power


 1. Una din ciudăţeniile piraţilor este faptul că aceştia purtau un cercel de aur în ureche. Aceasta juca printre altele şi rolul de testament deşi intenţia piraţilor care purtau un asemenea accesoriu era una mult mai practică. Dar care anume?

Rsp: Dacă mor, să fie vândut și înmormântat pe banii acestuia

Autor: Dan Ursu, Moon Power 1. Eu sunt o plantă erbacee otrăvitoare, cu flori bune-violete și cu fructe negre-lucioase, folosite în medicina. Scriitorul Niccolo Machiavelli pune uneia din operele sale numele meu. Chiar dacă nu arde cine sunt eu?


Rsp: Mătrăgună

Comentarii: Alecu Mătrăgună e vocalistul formației Paralela 47 care a participat la Eurovision 2012 cu cântecul Arde.

Autor: Alex Lebedev, Moon Power


 1. Ce legătură are crucificarea lui Isus şi prabuşirea bursei de valori din New York in anul 1929?


Rsp: Vineri

Comentarii: Ambele evenimente sau petrecut vinerea . Evenimentu petrecut vineri in 1929 mai este cunoscut ca Vinerea Neagra iar ziua crucificarii lui Isus este cunoscut ca Vinerea Sacră/Patimilor

Autor: Alex Lebedev, Moon Power


 1. Se zice că vin din "ținutul soarelui de noapte", acolo unde în mijlocul verii soarele nu apune aproape niciodată și iarna aproape niciodată nu răsare. Deși sunt puțini care mai cred în existența mea, italienii au demonstrat că Eu sunt mort. Cine sunt eu?

Rsp: Moș Crăciun

Autor: Alex Lebedev, Moon Power 1. Listă:

Rubens – 169

Henri Matisse – 205

Andy Warhol - 343

Salvador Dali – 504

Marc Chagall – 516

Nick Lawrence – 557

Pablo Picasso – 1.147

Ce înseamnă numărul de lângă fiecare pictor, dacă știm că Pierce Brosnan a avut o dată de-a face cu asta.Rsp: Nr lucrărilor furate

Comentarii: În filmul: The Thomas Crown Affair, Pierce Brosnan fura tablouri.Sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2092698/Pablo-Picasso-stolen-artist-world-1k-pieces-work-missing.html

Autor: Alex Lebedev, Moon Power

Yüklə 35,69 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə