Consiliul local luica proces verbalYüklə 14,33 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü14,33 Kb.
#23156

JUDETUL CALARASI

CONSILIUL LOCAL LUICA

PROCES – VERBAL

Incheiat astazi –6.10.2016 in sedinta ordinara a Consiliului Local Luica, in baza dispozitiei primarului nr.229/30.09.2016, avand urmatoarea ordine de zi :

1.Aprobarea acordului de principiu de arondare la Serviciul Public Local de Evidenta a Persoanelor a comunei Curcani,judetul Calarasi.

2.Aprobare PUZ –CONSTRUCTII SI ANEXE GOSPODARESTI pe amplasament din extravilanul comunei Luica- T 54/P 10/1,10/2+ P 5/1,5/2-beneficiari APOSTOL IONUT VALENTIN si MARINCOV STEFANITA BOGDAN.

3.Aprobarea avizarii privind achiziționarea clădirii în care își are sediul asociația de dezvoltare intercomunitară ECOAQUA

4.Diverse probleme ale activitatii curente.

La sedinta au participat urmatorii consilieri locali :
ANGHELACHE ELENA

DELIU VASILE

DRAGNE LUCIAN

DOBRIN NICOLAE

IACOB OCTAVIA

IOSIF ION

PISICA LAURA-GABRIELA

STANCIU MARIAN

STATE LAURENTIU

STATE NICOLAE

STRIBLEA MUGUREL- ARISTIDE

Secretarul comunei face prezenta consilierilor si declara sedinta legal constituita, fiind prezenti 11 consilieri din totalul de 11 .

Dna ANGHELACHE ELENA –presedinte sedinta ,supune la vot procesul verbal al sedintei anterioare, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Dl.primar propune marirea ordinii de zi cu inca un punct:Prelungirea termenului pentru construirea de locuinte proprietate personala tinerilor carora li s-au atribuit in folosinta gratuita teren din domeniul privat al comunei Luica,judetul Calarasi.

Supusa la vot ordinea de zi ,astfel marita , a fost aprobata in unanimitate de voturi.

La primul punct al ordinii de zi ia cuvantul dl. Primar,DOBRIN ION si prezinta materialul necesar.Supus la vot proiectul de hotarare - Aprobarea acordului de principiu de arondare la Serviciul Public Local de Evidenta a Persoanelor a comunei Curcani,judetul Calarasi, a fost aprobat in unanimitate de voturi.(HCL nr. 34/2016)

La cel de-al doilea punct al ordinii de zi , Aprobare PUZ –CONSTRUCTII SI ANEXE GOSPODARESTI pe amplasament din extravilanul comunei Luica- T 54/P 10/1,10/2+ P 5/1,5/2-beneficiari APOSTOL IONUT VALENTIN si MARINCOV STEFANITA BOGDAN,dna secretar da citire materialului necesar .Supus la vot acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi.(HCL nr. 35/2016).

Se trece la cel de-al treilea punct - Aprobarea avizarii privind achiziționarea clădirii în care își are sediul asociația de dezvoltare intercomunitară ECOAQUA si dl primar ia cuvantul , prezentand documentele necesare.

Dl.STANCIU MARIAN – care este cotizatia pe care o platim catre SC ECOAQUA SA?

Dl.Primar,DOBRIN ION , - Cotizatia anuala este de 1500 lei. Insa noi nu vom plati nimic in plus pentru achizitionarea cladirii respective.

Supus la vot acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi. ( HCL nr. 36/2016).

La cel de-al patrulea punct al ordinii de zi - Prelungirea termenului pentru construirea de locuinte proprietate personala tinerilor carora li s-au atribuit in folosinta gratuita teren din domeniul privat al comunei Luica,judetul Calarasi, ia cuvantul DL. VICEPRIMAR, DOBRIN NICOLAE , care propune prelungirea cu inca un an a termenului de construire , deoarece mai sunt multi care nu au terminat autorizatiile de construire.

Dl.STANCIU NICOLAE- cu ce i-ati sprijinit pe acesti tineri?

Dl primar- DOBRIN ION - le-am oferit teren gratuit, le-am forat un put si am reusit sa tragem curent electric pe o parte.Am vornit la momentul respective cu un architect , card sa le faca proiectele caselor la un prêt rezonabil,insa ei tot nu au reusit sa termine.Le-am dat si ajutoare de urgent in acest sens.

D.STANCIU MARIAN – de ce nu ati tras current electric si pe cealalta parte?Sa incercam sa-I ajutam totusi cu autorizatiile de construire.

Dl primar- la momentul acela a costat foarte mult si nu am avut fonduri pentru toata lucrarea.

Supus la vot acest proiect de hotarare a fost aprobat in unanimitate de voturi. ( HCL nr. 37/2016).
Se trece la cel de-al cincilea punct al ordinii de zi - Diverse probleme ale activitatii curente.

Dl.STANCIU MARIAN - sa revenim la discutia de sedinta trecuta despre situatia copiilor din Sarbi . Sa incercam sa gasim solutii pentru a fi transportati si ei catre si de la scoala, la fel ca cei de la Valea Stanii.Nu cred ca trebuie foarte multi bani pentru acest lucru.

De asemeni un pericol real reprezinta trecerea elevilor pe langa balta din Sarbi.Nu exista o zona pietonala acolo.

Dna IACOB OCTAVIA- microbuzul este pentru transportul elevilor din sat Valea Stanii , la Scoala Gimnaziala nr. 1 Luica.Programul nu este la fel pentru toti copiii. In acest moment nu ne permitem acest lucru.Sarbi este un cartier , nu un sat aferent localitatii.

Dl.STATE LAURENTIU- sa gasim totusi o solutie macar pentru perioada sezonului rece, pe vremea nefavorabila.Nu cred ca implica costuri asa mari pe care sa nu ni le putem permite.Mai propun ca microbuzul scolar sa ramana in curtea Scolii, pe perioada noptii , asa cum se intampla si in alte localitati.

Dl.STATE NICOLAE- si eu sunt de acord ca elevii din Sarbi sa fie transportati catre si de la scoala cu microbuzul pe vremea nefavorabila.

Dl.Primar – sa gasim solutii si in bugetul de anul viitor sa incercam sa prindem bani pentru acest lucru.Referitor la trecerea pietonala de la Sarbi , noi nu putem interveni fiind drum judetean . Insa exista un proiect de asfaltare a acestui drum si cu siguranta se va lati portiunea aceea .

Dl.STATE NICOLAE- ce se mai intampla cu asfaltarea drumurilor comunale din Luica?Mai puteti asfalta daca vine vremea rea? O alta intrebare- la cat s-au ridicat costurile la lucrarea de reabilitare a fatadei Primariei Luica?

Dl.primar- suntem in perioada de clarificari online pe SEAP , pana pe 20.10.2016.Oricum fondurile s-au terminat , insa noi vrem sa terminam licitatia si vom termina lucrarile la primavara.Lucrarile au costat in jur de 10.000 lei, iar pe materale am cheltuit in jur de 15.000 lei, deoarece le-am cumparat la prima mana , incercand sa facem economii.

Dl.STANCIU MARIAN – am solicitat si eu sa-mi prezentati inventarul bunurilor ce apartin domeniului public al comunei.De asemenea , am cerut baiatului de la asistenta sociala sa ne prezinte cate dosare de autor social sunt in plata.

Dl.STATE LAURENTIU - consilierii au dreptul sa solicite documente in baza Legii 544/2001 privind transparenta decizionala in administratia publica locala.

Dl.,primar- nu avem nimic de ascuns.Puteti veni in timpul programului si solicita informatii personalului din aparatul de specialitate al primarului. De asemenea, toate documentele de interes public sun afisate pe site –ul primariei.

In urma acestor discurtii dna secretar-CONSTANTIN CRISTIANA, prezinta Consiliului Local Luica inventarul bunurilor ce apartin domeniului public al comunei Luica.

Acestea fiind spuse, sedinta se incheie la ora 17,45.

Drept pentru care am incheiat prezentul proces verbal.

PRESEDINTE SEDINTA SECRETARANGHELACHE ELENA CONSTANTIN CRISTIANA

Yüklə 14,33 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə