Dear mister JohnsonYüklə 50,12 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü50,12 Kb.
#25724

Str. Praga, Nr. 1, Parter, Ap.1, Bucuresti – 1, Romania

Tel/Fax: 0040 21 233 4775,

Web-site: www.exploretravel.ro;

Email: office@exploretravel.ro


0
Borneo Photo Adventure

Workshop de fotografie wildlife alaturi de Costas Dumitrescu


Perioada calatoriei: 02 / 16 August 2014Explore Travel impreuna cu fotograful Costas Dumitrescu va invita intr-o noua aventura fotografica in Borneo, o destinatie ideala pentru fotografia de wildlife.
In Borneo se gaseste cea mai veche si inalta padure tropicala din lume si va veti afla in cel mai bun loc din lume unde puteti fotografia urangutanii. La Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre veti vedea cum urangutanii raniti sau orfani sunt ingrijiti si pregatiti pentru reintroducerea lor in salbaticie. Borneo inseamna insa mult mai mult decat urangutani, iar aceasta aventura fotografica va ofera o varietate greu de egalat intr-o alta destinatie si excursie. De-a lungul raurilor si traseelor din jungla tropicala veti cauta alte maimute precum giboni, lemuri zburatori si totodata peste 300 de specii de pasari, dintre care multe sunt unice in aceasta parte a globului. Insula Borneo este celebra si pentru diversitatea sa culturala, excellent prezentata la Sarawak Cultural Village din Kuching unde veti avea parte o descriere amanuntita a modului de viata a populatiei din Sarawak. O vizita a unei “longhouse - case lungi” din Boneo este unul dintre momentele memorabile ale unei calatorii in Borneo, insa in aceasta excursie veti face mai mult decat atat. Veti petrece 2 nopti la Ulu Ai, in inima teritoriului tribului Iban, calatorind astfel parca inapoi in timp pentru a vedea si fotografia populatia locala in cel mai autentic mod cu putinta, dormind 2 nopti intr-un sat al tribului Iban. Ulu Ai este unul dintre cele mai bune modele de turism responsabil din Asia si este un loc ideal pentru a intra in contact cu bastinasii din Borneo, de a te rupe pentru cateva zile de agitatia civilizatiei moderne si de a intelege farmecul vietii simple in comuniune cu natura pe care o traieste populatia Iban. Asia de Sud-Est este si un paradis gastronomic, iar Kuching este unul dintre orasele malaeziene cu o extraordinara diversitate culinara care va intregi exotismul acestui traseu de poveste propus de noi in luna August.

Borneo Photo Adventure by Explore Travel este o noua premiera in Romania, fiind un traseu variat in care voi, iubitorii de fotografie veti practica un turism responsabil incepand de la Ulu Ai in Sarawak pana la junglele tropicale din Sabah, toate sub indrumarea lui Costas Dumitrescu si a celor mai buni ghizi locali din regiune.

Este o aventura fotografica pe care nu trebuie sa o ratati si pentru care avem doar maxim 10 locuri disponibile.
frame3
Costas Dumitrescu este fotograful care va va indruma pe toata perioada acestei excursii pentru obtinerea celor mai bune cadre si fotografii. Este un calator neobosit in cautarea frumosului si este atras foarte mult de drumetiile in salbaticie, avand un portofoliu impresionant de fotografii din categoria landscape si wildlife. Este renumit ca printer cei mai buni fotografi romani de wildlife si pasari.

Fotografia este unica preocupare care nu reuseste sa ma plictiseasca pe termen lung, dar imi creeaza si cea mai mare frustrare …atat de multe lucruri se intampla in jurul meu si nu pot surpride decat o infinitizimala particica …atat de obscura siirelevanta” spune Costas Dumitrescu care va face o invitatia sa fotografiati bogata fauna a Gambiei in luna Mai.


Mai multe detalii despre Costas Dumitrescu gasiti pe www.costasdumitrescu.ro

frame4


 • Este cel mai complet program din Romania pentru explorarea insulei Borneo

 • Este un traseu special creat pentru iubitorii de fotografie in colaborare cu fotograful Costas Dumitrescu, unul dintre cei mai buni fotografi romani de natura si wildlife si indrumatorul grupului pe intreaga durata a circuitului

 • Grupul maxim este de 10 Persoane, conditie esentiala pentru un turism sustenabil in zonele pe care le vizitam si totodata pentru o experienta autentica de calatorie

 • Include 3 zile / 2 nopti intr-un sat al populatiei Iban la Ulu Ai, unul dintre cele mai bune exemple de turism sustenabil din Asia

 • Include vizita celui mai important sanctuar de urangutani din lume – Sepilok Rehabilitation Centre

 • Vizitam cele mai importante locatii din Borneo pentru birdwatching : Bako National Park, raul Kinabatangan si Tabin Wildlife Reserve

 • Folosim cazari deosebite precum lodge-uri multipremiate in mijlocul padurii ecuatoriale din Borneo sau hoteluri boutique in Kuching si Kota Kinabalu.

 • Cea mai mare parte a meselor este asigurata in cadrul excursiilor si in locatii special alese pentru a avea parte si de o experienta culinara in cadrul acestei calatorii.

 • Transportul international este asigurat cu Qatar Airways, avand servicii de 5 stele si un orar de zbor foarte bun si o durata totala a calatoriei foarte buna

 • Posibilitatea de a imprumuta obiective si aparate Nikon pentru aceasta expeditie foto si reducere la cumpararea acestora.


frame5
Ziua 1 : 02 August 2014 : Bucuresti-Doha-Kuala Lumpur

Plecare din Bucuresti cu compania Qatar Airways la ora 18.25 si sosire in Doha la 22.55 pentru o scurta escala. Imbarcare pentru cursa spre Kuala Lumpur cu plecare la ora 01:15. Se calatoreste pe timpul noptii.


Ziua 2 : 03 August 2014: Kuala Lumpur – Kuching / Bun Venit in Borneo

Dupa un zbor de 8 ore veti ajunge la ora 14:10 in capitala Malaeziei, orasul Kuala Lumpur. Preluare de pe aeroportul international si transfer la aeroportul domestic pentru cursa Air Asia spre Kuching. La sosire transfer la Ranee Boutique Hotel pentru cazare si cina de bun venit la hotel – Sarawak Tasting Menu.Cazare Kuching – Ranee Boutique Hotel 4*
Ziua 3 : 04 August 2014 : Kuching

Dupa micul dejun plecare alaturi de ghidul local catre Sarawak Cultural Village. Acest muzeu este cel mai important din Kuching si ofera o excelenta introducere in stilul de viata si traditiile celor mai importante 7 triburi din Sarawak. Veti descoperi deosebirile intre obiceiuri, arte, costume si in final veti vedea un spectacol multicultural de dansuri. Este o buna oportunitate sa fotografiati localnicii in costume traditionale.

Intoarcere la hotel si dupa-amiaza libera. Optional tur culinar prin pietele din Kuching, incercand cateva dintre specialitatile culinare din Kuching.

Cazare Kuching – Ranee Boutique Hotel 4*
Ziua 4 : 05 August 2014 : Bako National Park

Dimineata devreme transfer 35 de minute cu masina, urmat de inca 25 de minute cu barca pana la Bako National Park, situat intr-o peninsula si unul dintre cele mai bune locuri din Sarawak pentru a vedea animale in propriul habitat. Veti fotografia maimutele probiscus, macaci cu coada lunga, maimute silver leaf si multe specii de pasari. Parcul are numeraose carari pe care le veti explora alaturi de ghidul parcului in cautarea celor mai frumoase imagini. Intoarecere dupa-amiaza la hotel si seara libera.Cazare Kuching – Ranee Boutique Hotel 4*
Ziua 5: 06 August 2014: Kuching – Nanga Sumpa Longhouse

Plecare dimineata spre Batang Ai cu oprire pe drum la Lachau Bazaar. Aici veti vedea o piata traditionala pentru localnici, veti putea fotografia viata acestora si surprinde atmosfera dintr-o piata de alimente din Borneo. Un pranz traditional este servit la o cafenea dupa care porniti cu barca spre Nanga Sumpa Longhouse, unde veti ajunge in jurul orei 15 :00. Cazare la Borneo Adventure Lodge si cina. Dupa cina seara este libera in mijlocul naturii.


Longhouse este modul traditional in care locuiesc triburile din Borneo si vizita unei comunitati face parte dintre atractiile principale ale unei excursii in Borneo, oferind o imagine a stilul de viata si a obiceiurior acestor triburi. Exista multe astfel de comunitati care accepta turisti in vizita insa pentru autenticitatea experientei conform sloganului nostru Be A Local Everywhere, am inclus in program o excursie care include 2 nopti in regiunea Ulu Ai, alaturi de un trib Iban. Acest proiect de turism sustenabil a fost inceput in 1986 cand compania noastra partenera din Sarawak a propus tribului Iban de la Nanga Sumpa sa accepte vizitatori in satul lor. Acestia au acceptat insa au cerut constructia unui lodge in apropierea satului pentru ca turistii sa doarma in apropiere insa nu in interiorul satului si sub indrmarea sefului tribului au fost puse bazele acestui proiect considerat un exemplu de turism responsabil. Turistii petrec 2 nopti in inima teritoriului tribului Iban, in acest lodge avand saltele, plase impotriva tantarilor, cazare simpla insa curata si toalete in stil occiental pentru confortul turistilor. Mancarea este gatita cu produse locale si bazata pe retete traditionale. Izolarea satului ofera o calatorie in timp turistilor si posibilitatea de a intra in contact cu populatia Iban pe durata sejurului.
Ziua 6: 07 August 2014: O zi alaturi de populatia Iban.

Dupa micul dejun porniti intr-o plimbare pe traseele din jurul satului de-a lungul raului prin jungle. Veti putea fotografia natura neschimbata de mii de ani si veti continua cu barca per au pana la cascada Enseluai, cea mai frumoasa din zona. Pe drumul cu barca spre cascada veti vedea o prezentare a modului traditional Iban de a pescui. Timp liber pentru plimbare pe langa cascada si pranz BBQ pregatit de gazdele voastre Iban. Intoarcere in sat si dupa-amiaza libera petrecuta in sat alaturi de localnici. Veti putea vedea activitatile lor, veti interactiona cu ei la un pahar de vin facut din orez si va veti relaxa pe ruai (veranda comuna a casei).

Seara cina si cazare la Borneo Adventure Lodge.
Ziua 7: 08 August 2014: Nanga Sumpa Longhouse - Kuching

Dimineata puteti admira sau participa la activitatile locuitorilor din sat, sa faceti fotografii in jurul satului, sa innotati in rau. Veti servi micul dejun si un pranz devreme dupa care va luati la revedere de la gazdele voastre si porniti in jur de 12 :00 spre Batang Ai cu barca. De acolo se continua cu masina transferul pana in Kuching. Sosire in jurul orei 18 :30 si cazare la Ranee Boutique Resort. Cina este servita in aceasta seara la unul dintre cele mai apreciate restaurante locale din Kuching.Cazare Kuching – Ranee Boutique Hotel 4*
Ziua 8: 09 August 2014: Kuching – Kota Kinabalu - Sandakan

Dimineata devreme transfer la aeroport pentru cursa Air Asia spre Kota Kinabalu. Scurta escala si zbor mai departe spre Sandakan. Preluare de la aeroport si transfer la Sepilok Nature Resort pentru cazare.Cazare Sepilok Forest Edge Resort
Ziua 9: 10 August 2014: Sepilok Orangutans Rehabilitation Centre

Dupa micul dejun transfer la Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre, cel mai mare sanctuar de urangutani din lume. Plimbare prin acest centru, vizionarea unui film despre urangutani si la ora 10 :00 veti vedea procesul de hranire a acestora. Veti putea sa va plimbati si sa fotografiati urangutanii pentru ca dupa pranzul servit la hotel, impreuna cu bagajele sa reveniti la Sepilok pentru inca o repriza de fotografii si apoi sa porniti spre Sukau Rainforest Lodge unde ajungeti dupa un transfer de 2 ore. Acest lodge a primit numeroase premii pentru modul de conservare a naturii din zona, pentru locatia sa si pentru excelentele programe de birdwatching. Veti servi cina la lumina lumanarilor chiar pe malul raului si veti incheia ziua cu o prezentare si un slide show despre animalele si pasarile care se gasesc in padura ecuatoriala de pe raul Kinabatangan sustinuta de ghidul naturalist al acestui lodge.Cazare Sukau Rainforest Lodge
Ziua 10: 11 August 2014:Kinabatangan River

Dimineata devreme la ora 06 :00 veti porni cu barca pe raul Kinabatangan catre lacul Kelenenap, unde dimineata este cea mai mare concentatie de animale si pasari. Intoarcere la lodge pentru micul dejun, dupa care porniti alaturi de ghidul naturalist intr-un tur educational pe Hornbill Boardwalk. Veti fotografia pasari, insecte, animale pentru ca dupa pranz sa porniti intr-o noua explorare a raului cu barca in cautarea de wildlife. Cina la lodge.Cazare Sukau Rainforest Lodge
Ziua 11: 12 August 2014: Kinbatangan – Tabin Wildlife Reserve

In aceasta dimineata va deplasati 27 km pana la Gomantong Caves. Dupa o plimbare de 15-20 de minute pe jos pana la intrarea in pestera, veti putea fotografia pestera si animele specifice pesterilor, despre care ghidul naturalist o sa faca o prezentare. Transfer mai departe pana la Ladah Datu unde veti servi pranzul si de unde continuati catre Tabin Wildlife Resere, un alt lodge multipremiat. Veti admira padurea ecuatoriala in drum spre lodge, iar dupa cazare va veti deplasa spre vulcanul de noroi care atrage animale si pasari. Seara veti urca in turnul de observare, un excelent loc pentru fotografierea pasarilor. Seara cina is cazare.Cazare Tabin Wildife Reserve
Ziua 12: 13 August 2014: Tabin Wildlife Reserve

Veti petrece intreaga zi in padure in cautare de pasari si mamifere specifice acestei regiuni. Dimineata plimbare pana la cascada Lipad unde puteti face o baie. Dupa amiaza plimbare in cautarea altor animale. In Tabin Wildlife Reserve se gasesc 3 specii importante precum elefantul pigmeu de Borneo, rinocerul de Sumatra si bivolul salbatic Tembadau. Sunt inregistrate 42 de familii reprezentand 220 de specii de pasari. Seara cina si posibilitatea unei noi plimbari nocturne.Cazare Tabin Wildife Reserve
Ziua 13: 14 August 2014: Ladah Datu – Kota Kinabalu

Dimineata devreme puteti face o ultima plimbare prin padure pentru ca dupa micul dejun sa porniti spre Ladah Datu unde veti servi pranzul si apoi transfer la aeroport pentru zbor cu Mas Wings spre Kota Kinabalu, al doilea oras ca marime din Malaezia. Transfer la hotel si seara libera.Cazare Kota Kinabalu – Eden 54 Hotel 4*
Ziua 14: 15 August 2014: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur

Dimineata timp liber pentru plimbare prin centrul orasului Kota Kinabalu urmat de transfer la aeroport pentru zbor al companiei Air Asia spre Kuala Lumpur. Sosire si preluare de la aeroport si transfer in oras pentru un scurt panoramic al orasului cu oprire in China Town si la Menara Tower pentru fotografii. Cina la un traditional local inainte de transferul inapoi la aeroportul international din Kuala Lumpurpentru zbor al companiei Qatar Airways spre Bucuresti via Doha cu plecare in cursul noptii.


Ziua 15: 16 August 2014: Kuala Lumpur – Doha - Bucuresti

Plecare la ora 03 :30 dimineata din Kuala Lumpur si sosire in Doha la ora 06 :00. Escala pana la ora 08 :10 cand se pleaca mai departe spre Bucuresti. Sosire la 13:05 pe aeroportul Otopeni


frame6


Borneo Photo Adventure - Perioada 02 / 16.08.2014


Persoana in camera dubla

Supliment cazare in camera Single

Tarif grup 10 Persoane


2 980 Euro


490 Euro

 • Grup 10 Persoane

 • Termen de inscriere: 05 Mai 2014

In cazul in care grupul este mai mic de 10 Persoane, tariful se va recalcula sau excursia se va anula. Grupul maxim este de 10 Persoane.
Tariful include:

 • Bilete de avion Bucuresti-Kuala Lumpur si retur cu Qatar Airways

 • 4 Bilete de avion interne cu Air Asia pe rutele Kuala Lumpur – Kuching – Kota Kinabalu – Sandakan / Kota Kinabalu – Kuala Lumpur

 • 1 Bilet de avion intern cu Mas Wings pe ruta Lahad Datu – Kota Kinabalu

 • Taxe de aeroport

 • Taxe de bagaj, taxa de locuri pentru cursele low cost

 • 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele tip Boutique in Kuching si Kota Kinabalu

 • 1 noapte cazare cum ic dejun la Sepilok Forest Edge Resort 3*

 • 2 nopti cazare cu pensiune completa la Borneo Adventure Lodge, langa satul Iban de la Nanga Sumpa

 • 2 nopti cazare cu pensiune completa la Sukau Rainforest Lodge

 • 2 nopti cazare cu pensiune completa la Tabin Wildlife Lodge

 • 2 cine in Kuching

 • Excursii si vizite conform programului alaturi de ghizi locali in fiecare locatie

 • Taxe de intrare in Parcurile Nationale din Malaezia

 • Transportul pe intreaga durata a excursiei cu masina cu aer conditionat si barci pentru explorarea parcurilor

 • Indrumator Foto pe durata excursiei : Costas Dumitrescu


Nu sunt incluse in tarif:

 • Bacsisul pentru ghizi locali : aproximativ 50 USD / persoana – se achita obligatoriu si separat la sosirea in Malaezia.

 • Bauturile in timpul meselor

 • Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei


frame7
02.08: Plecare la 18:25 din Bucuresti. Sosire la 22:55 in Doha. Plecare la ora 01:15 din Doha si sosire la ora 14:10 in Kuala Lumpur in ziua de 03.08

16.08: Plecare la ora 03:30 AM din Kuala Lumpur si sosire in Kuala Lumpur la ora 06:00. Scurta escala si plecare la ora 08:10 din Doha si sosire la 13:05 in Bucuresti


frame8

Destinatie

Numar de nopti

Nume hotel / Lodge si website

Kuching

4 nopti

Ranee Boutique Hotel

Ulu Ai Jungle Experience

2 nopti

Nanga Sumpa Longhouse

Sandakan

1 noapte

Sepilok Forest Edge Resort

Kinabatangan River

2 nopti

Sukau Rainforest Lodge

Tabin Reserve

2 nopti

Tabin Wildlife Resort

Kota Kinabalu

1 noapte

Hotel Eden54

Nota: Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

In Kuching si Kota Kinabalu cazarea este asigurata la 2 hoteluri boutique style avand o clasificare aparte. Facilitatile sunt de 4 stele.

In parcurile nationale cazarea este la lodge-uri iar standardul este intre 3 si 4 stele. Fiecare lodge este cel mai bun din fiecare parc.

In Sarawak aveti 2 nopti cazare alaturi de un trip al populatiei Iban, la Nunga Sumpa Longhouse. Aceasta cazare este simpla, neclasificata insa ofera o experienta unica de calatorie.
frame9


 • Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii

 • plata integrala cel tarziu pe 01.07.2014.


Conditii de calatorie: pasaport valabil minim 6 luni si asigurare medicale. Pentru Malaezia nu este nevoie de viza, insa nu sunt acceptate pasapoartele temporare.
frame10
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

Incepand cu 45 de zile inainte de data plecarii se percep penalizari in functie de momentul anularii:

a) Pentru anulari in intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 25%

b) Pentru anulari in intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 50 %

c) Pentru anulari cu mai putin de 14 zile calendaristice inainte de data plecarii – penalizare 100 %

Recomandam incheierea asigurarii storno a calatoriei pentru a evita penalizarile in cazul unor situatii neplacute care va oblige sa renuntati la calatoria rezervata. Asigurarea storno se incheie in ziua inscrierii la excursie si costa 1,5% din valoarea toatala a excursiei.

Observatii:

* Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala

* In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului

* Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.* MINORII trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a calatori in strainatate. Conform Legii nr 248/20.07.2005, minorii insotiti de ambii parinti trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si acestia pentru a calatori in strainatate. In cazul in care unul dintre parinti poarta alt nume decat minorul, este necesara prezentarea certificatului de nastere a minorului *** Minorii insotiti doar de unul dintre parinti trebuie sa prezinte la frontiera romana declaratie notariala de acord a parintelul care NU calatoreste. In cazul parintilor divortati sau decedati, se prezinta hotararea judecatoreasca definitiva prin care minorul este incredintat parintelui impreuna cu care calatoreste, sau dupa caz certificatul de deces *** Minorii incredintati unor adulti, altii decat parintii sau ocrotitorii legali, trebuie sa fie in posesia declaratiilor notariale ale ambilor parinti, iar adultul imputernicit trebuie sa prezinte certificat de cazier judiciar.

* Toti turistii trebuie sa fie in posesia unui pasaport valabil min. 6 luni de la data calatoriei. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

* toate tarifele includ TVA.
Yüklə 50,12 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə