Decizie nr. 1687/r-cont şedinţa publică din 08 Octombrie 2015 Curtea compusă dinYüklə 14,6 Kb.
tarix03.01.2019
ölçüsü14,6 Kb.
#88830

Document finalizat
Operator date 3918
R O M Â N I A
CURTEA DE APEL PITEŞTI

SECŢIA A II-A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

DOSAR NR. DECIZIE NR. 1687/R-CONTŞedinţa publică din 08 Octombrie 2015

Curtea compusă din:

Preşedinte:

Judecător

Judecător

Grefier
     

S-a luat în examinare, pentru soluţionare, recursul declarat de pârâtul , în calitate de reprezentant legal al , cod fiscal , împotriva sentinţei nr. pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia civilă în dosarul nr. , intimat fiind reclamantul , CNP , domiciliat în comuna .

La apelul nominal, făcut în şedinţa publică, după calificarea căii de atac, au lipsit părţile.

Procedura de citare este legal îndeplinită.

Recursul este scutit de plata taxei de timbru.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:

Curtea ia în discuţie excepţia tardivităţii recursului, faţă de data declarării acestuia şi de disp. art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004 şi rămâne în pronunţarea asupra acesteia.

  


C U R T E A
Asupra recursului de faţă, constată următoarele:

Prin cererea formulată la data de 1.08.2014 şi înregistrată pe rolul Tribunalului Argeş sub nr. , reclamantul , în contradictoriu cu pârâtul , a solicitat obligarea acestuia să-i comunice informaţiile solicitate prin e-mail la data de 12.07.2014, în termen de 5 zile de la pronunţarea sentinţei precum şi obligarea la plata de daune morale în cuantum de 10 lei.

În motivarea acţiunii, reclamantul a arătat că a solicitat conducerii , o serie de informaţii în legatură cu drepturile sale salariale, pe care le-a detaliat în acţiunea introductivă, însă petiţia sa a rămas fără răspuns. În privinţa daunelor morale s-a arătat că reclamantul a suferit un discomfort prin atitudinea de rea-credinţă şi sfidare a pârâtului, astfel că situaţia dată poate fi acoperită numai prin acordarea acestor daune.Prin sentinţa nr. pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia civilă – complet specializat contencios administrativ şi fiscal, a fost admisă in parte acţiunea formulată de reclamant şi a fost obligat pârâtul să comunice reclamantului informaţiile solicitate prin e-mail la data de 12.07.2014 la punctul nr. 4, în măsura în care înscrisul solicitat a fi înaintat în copie conformă cu originalul nu cuprinde date cu caracter personal, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum şi la plata sumei de 10 lei, cu titlu de daune morale.

Împotriva acestei sentinţe a declarant apel pârâtul , în calitate de reprezentant legal al , cale de atac calificată de Curte drept recurs la termenul de judecată din 08 octombrie 2015.

La termenul de judecată din data de 08 octombrie 2015, Curtea a pus în discuţie excepţia de tardivitate a recursului, constatând că în dispozitivul sentinţei s-a menţionat în mod corect calea de atac a recursului în termen de 15 zile de la comunicare.

Astfel, disp. art. 485 Noul Cod procedură civilă prevăd că termenul de recurs este de 30 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel, însă legea specială aplicabilă în cauză, respectiv Legea nr. 554/2004, la art. 20 alin. 1, în forma în vigoare la data formulării cererii de chemare în judecată, prevede termenul de 15 zile pentru declararea căii de atac.

Analizând actele dosarului, Curtea constată că sentinţa a fost comunicată pârâtului la data de 30 aprilie 2015 (fila 32 dosar fond), iar recursul a fost declarat la data de 04 iunie 2015, deci în afara termenului de 15 zile prevăzut de lege.

Pentru aceste considerente, în temeiul art. 20 din Legea nr. 554/2004 rap. la art. 496 Noul Cod procedură civilă, Curtea va respinge recursul ca tardiv declarat.


PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

DECIDE
Respinge, ca tardiv declarat, recursul formulat de pârâtul , în calitate de reprezentant legal al , , cod fiscal , împotriva sentinţei nr. pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia civilă în dosarul nr. , intimat fiind reclamantul , CNP , domiciliat în comuna .

Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 08 Octombrie 2015, la Curtea de Apel Piteşti – secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Yüklə 14,6 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə