Ders kodu, adi



Yüklə 0,59 Mb.
səhifə1/12
tarix15.01.2018
ölçüsü0,59 Mb.
#38590
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12



DERS KODU, ADI,

KYY-53106 Küreselleşme ve Ulus-Devlet

Öz değerlendirme yılı ve saha ziyareti yılı için dersi veren öğretim üyeleri:

Prof. Dr. Örsan Ö. Akbulut

Dersin ön şartları:

Yok

Genel Müfredata bağlı olarak dersin amaçları:



Dersin Açıklaması:

Dersin temel amacı, günümüzde toplumsal ve akademik yaşamın ana tartışma konularından olan küreselleşme ve ulus-devlet olgularını, kuramsal olarak tartışabilmek ve konuyla ilgili çeşitli ve farklı bakış açıları ile, yöntemleri kullanabilmeyi sağlamak, toplumsal gerçekliğin eleştirel olarak açıklanması becerisini edindirmektir.
Derste, küreselleşme olgusunu kapitalizm kapsamında tartışabilmek için kapitalizmin kökenine ilişkin tartışmalardan yola çıkılacaktır. Bu kapsamda olmak üzere, öncelikli olarak, Hill-Dobb-Brenner-Wood yaklaşımı temel alınarak, feodaliteden kapitalizme geçiş olgusal olarak incelenecektir. Kapitalizmin kökenine ilişkin literatürde dışsal yaklaşım olarak nitelenen kuramlar ise, bir başka derste ele alınacaktır. Geçiş olgusu temelinde, kapitalizmin üretim ve dolaşım bakımından niteliği ortaya konularak, küreselleşmenin sanayisizleşme ve mali sermaye ağırlıklı karakteristiklerinin kapitalizm bakımından yapısal bir nitelik ve süreklilik taşıyıp taşımadığı ortaya konulacaktır. Ulus-devlet konusu ise, İngiltere, Fransa ve ABD örnekleri üzerinden tarihsel olarak incelenecektir. İnceleme, İngiliz ve Fransız devletlerinin biçimlenişinin olgusallığı ve egemenlik kuramları ekseninde yapılacaktır. Bu kapsamda, T. Smith, T. Hobbes ve J. Bodin’in egemenlik kuramları incelenecek; Locke’un mülkiyet kuramı söz konusu çerçevede tartışılacaktır. Küreselleşme karşısında ulus-devletin konumu, ulusçuluk tartışmaları bağlamında ele alınacaktır. Bu kapsamda, ulusçuluk olgusu, iki temel ve karşıt kuram esasında incelenecektir. Bir yanda, Hobsbawm’ın diğer yanda ise, A. Smith’in milliyetçilik kuramları ele alınacak, ayrıca, B. Anderson, E. H. Carr ile Balibar-Wallerstein’ın konuyla ilgili yaklaşımları da tartışılacaktır. Derste, tüm bu kuramsal tartışmalar, yine İngiltere örneği özelinde uluslaşma (nationhood) olgusu temelinde ele alınacaktır.
Küreselleşme olgusu, dünya ekonomisi kapsamında yine tarihsel bir bakış açısıyla incelenecektir. Küreselleşme, bu olguyu, liberalizm ve emperyalizm açısından ele alan kuramlar ekseninde çok yönlü olarak tartışılacak; sanayi, tarım, hizmet ve mali sektörlerden yola çıkılarak, üretim ve ticaret karşıtlığı ya da özdeşliği tartışması ile mali sermayenin yeni ya da farklılaşan konumu zemininde, kapitalizmin kriz dönemleri ekseninde somut iktisadi temeline oturtularak incelenecektir. Dünya sistemi ve “yeni” emperyalizm kuramları ile yeni kurumsal ekonominin zayıf küreselleşme tezlerine de ayrıca değinilecektir.
Derste, küreselleşme ve ulus-devlet olguları ile ilgili tarihsel ve kuramsal bilgilerin incelenmesi, iktisat ve siyasetin, toplumsal gerçekliğin bir bütün olarak yorumlanmasında kullanılmasını sağlayacaktır.


İşlenen başlıca konular:

  1. Kapitalizm ve Ulus-Devlet

  2. Feodaliteden Kapitalizme Geçiş Olgusu ve Tartışmaları (1) Feodal Ekonomi ve Toplum

  3. Feodaliteden Kapitalizme Geçiş Olgusu ve Tartışmaları (2) Tarımsal Kapitalizm

  4. Feodaliteden Kapitalizme Geçiş Olgusu ve Tartışmaları (3) İngiliz Merkeziyetçiliği ve Devletin Biçimlenişi

  5. Feodaliteden Kapitalizme Geçiş Olgusu ve Tartışmaları (4) Fransa’da Siyasal Birikim ve “Egemenlik”

  6. Uluslaşma, Ulus ve Ulusçuluk/Milliyetçilik (1) E. Hobsbawm/E. Gellner ve Milliyetçilik

  7. Uluslaşma, Ulus ve Ulusçuluk/Milliyetçilik (2)A. Smith ve Milliyetçilik

  8. Küreselleşmeyi Açıklama Sorunu Küreselleşmenin Temel Nitelikleri (1) Kapitalizmin Krizleri ve Küreselleşme Üretim-Dolaşım-Tüketim

  9. Küreselleşmenin Temel Nitelikleri (2) Kapitalizmin Krizleri ve Küreselleşme Aşırı Üretim ve Eksik Tüketim (1871-1929-1970)

  10. Küreselleşmenin Temel Nitelikleri (3) Üretimin Dönüşümü Sanayileşme ya da Sanayisizleşme ve Triadization

  11. Küreselleşmenin Temel Nitelikleri (4)Kapitalizmin Malileşmesi (1)

  12. Küreselleşmenin Temel Nitelikleri (5)Kapitalizmin Malileşmesi (2)

  13. Emperyalizm, Yeni Emperyalizm ve Küreselleşme

  14. Değerlendirme: Küreselleşme ve Ulus-Devlet

Okutulan tipik kitaplar ve diğer okumalar:

Syllbus’ta yer verilecektir.

Değerlendirme şekli:

Final değerlendirmesi, yoruma dayalı “take home” tipi sınav olarak yapılacaktır. Vize değerlendirmesi ise, sunu biçiminde gerçekleştirilecektir. Sunular sınıfta sunum ve bir “paper” hazırlama biçiminde olacaktır.



DERS KODU, ADI,

GKY-53114 Çağdaş Siyasal Akımlar

Öz değerlendirme yılı ve saha ziyareti yılı için dersi veren öğretim üyeleri:

Prof. Dr. Örsan Ö. Akbulut

Dersin ön şartları:

Yok

Genel Müfredata bağlı olarak dersin amaçları:



Dersin Açıklaması:

Toplumsal ve siyasal yaşam, insan-doğa ilişkisi temelinde, “iktisadi” bir etkinlik olarak oluşur. Bu derste, temel olarak, insan-doğa ilişkisinin bir evresini oluşturan kapitalizmin, biçimlendirici öğesi olan siyasal alanının, farklı akımlar temelinde incelenmesi amaçlanmaktadır. İnceleme iki temel ayak üzerine oturtulmuştur. İlki, siyasetin iktisat ya da iktisadi olan ile ilişkisinin ortaya konulması, ikincisi ise, kapitalist ekonomik çerçevenin siyasetlerinin tartışılması. Böylece, yaşanılan toplumsal ve siyasal gerçekliğin çok yönlü olarak incelenmesi sağlanabilecektir.

Genel olarak, çağdaş siyasi akımlar, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinin lisans ders programlarında yer alan ve liberalizm, sosyalizm, anarşizm, muhafazakarlık başlıkları altında her bir akımın kendi içinde ve soyut betimlenmesi üzerine kurulu bir içeriğe sahiptir. Bu dersin yüksek lisans düzeyinde olması da dikkate alınarak ancak bundan daha temel ve ilkesel düzeyde olmak üzere, belirtilen eksikliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir ders kurgusu geliştirilmiştir. Ders, bu yönüyle alanda ilk olma özelliği de taşımaktadır. Ders dört ana eksen üzerine kurulmuştur. Genel literatürde benzer isimli ders ve kitaplarda ele alınan siyasi akımlar, bu dört temel eksen esasında incelenecektir. İlk eksen, kapitalizm ve siyasettir. Bu başlıkta, ekonomik alan-siyasal alan ayrılığı temelinde, siyasetin kapitalizmle ilişkisi ele alınacaktır. İkinci eksende, liberalizm odaklı olarak kapitalizmin siyasetleri temel alınmıştır. Üçüncü eksende, kapitalizme anti-siyasetler başlığında, Marxism ve anarşizm tartışmasına odaklanılmaktadır. Son eksen, kapitalizme muhalif siyasetler olarak, sosyal demokrasi ve muhafazakarlığı kapsamaktadır. Dersin özgün ve yüksek lisansa uygun niteliği, literatürde varolan ve genel kabul gören akımların, kapitalizm ve siyaset odaklı olarak incelenmesidir.




İşlenen başlıca konular:

  1. KAPİTALİZM ve SİYASET (1) EKONOMİK ALAN –SİYASAL ALAN AYRILIĞI

  2. KAPİTALİZM ve SİYASET (2) SİYASAL ALAN ve SİYASET

  3. LİBERALİZM

  4. YENİ- LİBERALİZM

  5. MİLLİYETÇİLİK ve MİKRO-MİLLLİYETÇİLİKLER

  6. FAŞİZM

  7. POST-MODERNİZM

  8. MARXSIZM

  9. POST-MARXISM

  10. ANARŞİZM

  11. MUHAFAZAKARLIK

  12. YENİ-MUHAFAZAKARLIK

  13. SOSYAL DEMOKRASİ ve YENİ-SOL

  14. DEMOKRASİ ve DEMOKRASİ TARTIŞMALARI




Okutulan tipik kitaplar ve diğer okumalar:

Syllbus’ta yer verilecektir.

Değerlendirme şekli:

Vize değerlendirmesi, sorunlaştırmaya dayalı soru biçiminde “open book”; final değerlendirmesi ise, yoruma dayalı “take home” tipi sınav olarak yapılacaktır. Ayrıca, sunular, final puanı içinde değerlendirilecektir; sunular sınıfta sunum ve bir “paper” hazırlama biçiminde olacaktır.




DERS KODU, ADI,

KYY-54101 ANAYASA HUKUKU

Öz değerlendirme yılı ve saha ziyareti yılı için dersi veren öğretim üyeleri:

Prof. Dr. Faruk BİLİR

Dersin ön şartları:

YOKTUR

Genel Müfredata bağlı olarak dersin amaçları:

-Anayasa Hukuku ile ilgili genel bilgilerin verilmesi.

  -Türk Anayasal hareketlerine ilişkin temel bilgilerin aktarılması. Bu çerçevede Türk Anayasalarının temel özelliklerinin açıklanması.

 - 1982 Anayasasının yürürlükteki anayasa olarak incelenmesi.

 - Temel insan hakları ve korunmasına ilişkin sistemlerin uygulamalı olarak incelenmesi.



  • Devletin temel organlarının açıklanması

Dersin Açıklaması:

Kamu Hukukunun bir dalı olan Anayasa Hukuku devletin yapısını, işleyişini, devletin organlarını, bu organların birbirleriyle olan ilişkilerini ve kişilerin temel hak ve hürriyetlerini düzenleyen ve inceleyen hukuk dalıdır. Anayasa Hukukunun konusu devlettir. Anayasa Hukuku, devleti öncelikle siyasal açıdan inceler. Anayasa Hukuku, sadece anayasa yer alan kuralları değil, aynı zamanda onun dışında kalan yazılı metinleri ve yazılı olmayan kuralları da inceler. Çünkü devletin temel yapısı ve işleyişi ile ilgili kurallar yalnız anayasa adını taşıyan metinlerde yer almaz. Anayasa dışındaki bir çok kanunda da devletin yapısı ve işleyişi ile ilgili kurallar bulunmaktadır.

 Anayasa Hukuku, siyasi kurumları ve siyasi olayları da inceler. Bu bağlamda, siyasi partiler, seçim sistemi, siyasi rejimler ve baskı grupları da Anayasa Hukukunun inceleme konuları arasında yer alır



İşlenen başlıca konular:

Anayasa hukuku hakkında genel bilgi verilmesini takiben anayasaların sınıflandırılması Türkiye de anayasal gelişmeler ve bu anayasaların temel özellikleri Cumhuriyetin temel ilkeleri, Demokrasinin anlamı ve kurumları, seçim kavramı ve demokratik seçim ilkeleri, Hukuk devleti kavramı, hukuk devletinin gerekleri, hukuk devletini sağlamanın mekanizmaları, sosyal devlet ilkesi Temel hak ve hürriyetlerin sınıflandırması, temel hak ve hürriyetlerin objektif ve anayasal sınırları Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması, durdurulması ve temel hak ve hürriyetlerin ulusal ve uluslar arası düzeyde korunması Genel olarak hükümet sistemlerinin anlatılmasını takiben bu bilgiler ışığında Türk hükümet sistemi Devletin hukuki fonksiyonları, kuvvetler ayrılığı ve fonksiyonların tasnifi Yasama fonksiyonu, yasama yetkisinin tanımı ve özellikleri Yasama işlemleri, kanunların yapılması, parlamento kararları ve içtüzük kurallarının özellikleri Türkiye Büyük Millet Meclisinin yapısı, milletvekillerinin seçimi, seçim sistemleri Milletvekilliği sıfatının kazanılması, yasama sorumsuzluğu ve yasama dokunulmazlığı ile milletvekilliğinin sona ermesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin iç örgütlenmesi ve çalışma düzeni Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri Yürütme fonksiyonu, kanun hükmünde kararnamelerin niteliği usul ve şekli, konusu yargısal denetimi ve meclis tarafından görüşülmesi Tüzük, yönetmelik ve yürütme organının diğer düzenleyici işlemleri ile bunların çıkarılma usulü Cumhurbaşkanının seçimi, görev ve yetkileri, cumhurbaşkanının işlemleri Cumhurbaşkanın hukuki, cezai, siyasi sorumluluğu ve görevinin sona ermesi Bakanlar Kurulunun kuruluşu, yapısı, görev ve yetkileri ile kurulun çalışma usulü Bakanlar Kurulunun siyasi, hukuki ve cezai sorumluluğu, Bakanlar Kurulunun ve bakanların görevinin sona ermesi Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, yüksek yargı organları Anayasa yargısı, anayasa mahkemesinin kuruluşu ve görevleri, anayasaya uygunluk denetiminin konusu Anayasaya uygunluk denetim şekilleri, soyut norm denetiminin, somut norm denetiminin şartları ile bireysel başvuru Anayasa mahkemesinin kararlarının niteliği, yürürlüğe girmesi Olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilanı, hukuki sonuçları, yargısal denetimi uluslararası antlaşmaların Türk hukuk düzeni içindeki yeri Anayasaların yapımı, değiştirilme usulleri


Okutulan tipik kitaplar ve diğer okumalar:

 -       Türk Anayasa Hukuku Prof.Dr. Hasan TUNÇ – Prof..Dr. Faruk BİLİR - Doç.Dr. Bülent YAVUZ

 -       Anayasa Hukuku Uygulamaları Prof.Dr. Hasan TUNÇ – Prof..Dr. Faruk BİLİR      





Değerlendirme şekli:

Öğrencilerin derse katılımı da dikkate alınmak kaydıyla yapılacak yazılı veya sözlü sınavlar



Ders kodu, adı,

Kamu Personel Yönetimi

Öz değerlendirme yılı ve saha ziyareti yılı için dersi veren öğretim üyeleri:

2016-2017

Yrd. Doç. Dr. Süha Oğuz Albayrak

Dersin ön şartları:

-

Genel müfredata bağlı olarak dersin amaçları:

Derste, Türkiye’deki kamu personel yönetimi tarihsel bağlamı içerisinde, yapı, işleyiş ve örgütlenme boyutuyla ayrıntılı olarak incelenecektir.

Dersin Açıklaması:

Derste, Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kamu personel yönetiminin değişimi ele alınacak ve mevcut yapı analiz edilmeye çalışılacaktır. Kamu personel rejiminin değişimi tarihsel olarak dört dönem itibariyle ele alınacaktır:

1) 1923-1960 (kurucu personel rejimi-parçalı yapı)

2) 1960-1980 (merkeziyetçi ve tekçi personel rejimi)

3) 1980-2000 (parçalı personel rejimi)

4) 2000 ve sonrası (Esnek dönem: Toplu sözleşmeli rejim)

Tarihsel analiz yapıldıktan sonra mevcut kamu personel rejimi yapısı ve işleyişiyle ayrıntılı biçimde ele alınacaktır. İşleyiş incelenirken toplu sözleşmelerin kamu personel rejimi üzerindeki etkisi özellikle irdelenecek ve kamu personel yönetiminin yeni boyutuna dikkat çekilmeye çalışılacaktır. Ders içerisinde karşılaştırma yapabilmek üzere ABD, İngiltere ve Almanya kamu personel rejimleri de ayrıntılı biçimde incelenecektir. Son olarak kamu personel rejiminin sevk, idare ve koordinasyonundan sorumlu kamu kurumları ayrıntılı biçimde ele alınacaktır.



İşlenen başlıca konular:

1. Hafta: Yöntem ve İçerik Belirlenimi

2. Hafta: Kamu Personel Yönetimi Tarihçesi

3. Hafta: Kamu Personel Yönetiminin Nicel Yapısı

4. Hafta: Kadro Rejimi- Sözleşmeli Personel Sistemi

5. Hafta : Kamu Hizmetine Giriş

6. Hafta : Ödev ve Sorumluluklar/Haklar ve Yükümlülükler

7. Hafta: Görevde Yükselme Sistemi ve Performans Değerlendirme

8. Hafta: Disiplin Sistemi ve Kamu Görevlilerinin Yargılanması

9. Hafta: Uzmanlık Sistemi/Çekirdek Personel

10. Hafta: Toplu Sözleşme ve Kamu Personel Rejimi

11. Hafta: ABD, İngiltere ve Almanya Kamu Personel Rejimi

12. Hafta: Akademik Personel, Hakim-Savcılar, KİT Personeli, Yerel Yönetimler Personeli

13. Hafta: Kamu Personel Yönetiminin Kurumsal Yapısı

14. Hafta: Genel Değerlendirme/okumalar

Okutulan tipik kitaplar ve diğer okumalar:

Adal, Hasan Şükrü, Kamu Personel İdaresi, Ahmet Sait Matbaası, İstanbul, 1968.

Akgüner, Tayfun, Kamu Personel Yönetimi, Der Yayınları, İstanbul 2001.

Akyıldız, Ali, Tanzimat Dönemi Osmanlı Merkez Teşkilatında Reform (1836-1856), Eren Yayıncılık, İstanbul, 1993.

Albayrak, Süha, Oğuz, ABD Kamu Personel Rejiminde Esnek İstihdam (At-Will Employment) Eğilimi, Mülkiye Dergisi, 40(2), Yaz 2016, s. 43-66.

Albayrak, Süha, Oğuz, Türk Kamu Yönetiminde Hizmete Alma Politikaları, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2006.

Albayrak, Süha, Oğuz, Sayan, İpek, Özkal, “Kamuda Melez Bir Statü: Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel”, Mülkiye Dergisi, Cilt: XXXV, Sayı:272, Güz, 2011, s.195-216.

Aslan, Onur, Ender, Kamu Personel Rejimi-Statü Hukukundan Esnekliğe, TODAİE Yayını, Ankara, 2005.

Aslan, Onur, Ender, Kamu Personel Rejiminin Anayasal İlkeleri, TODAİE Yayını, Ankara, 2006.

Aslan, Onur, Ender, “Devlet Planlama Teşkilatı: 1980 Sonrası Dönüşüm”, Amme İdaresi Dergisi, C:31, S:1, Mart 1998, s.103-123.

Aslan, Onur, Ender, “Cumhuriyet ve Kadın Memurlar”, Amme İdaresi Dergisi, C:39, S:4, Aralık 2006, s.117-149.

Aslan, Onur, Ender, “Fordizmden Post-fordizme Türkiye’de Memurların Maaş Düzeni”, Amme İdaresi Dergisi, C:43, S:1, Mart 2010, s.81-122.

Aslan, Onur, Ender, “Maaş İlişkisi ve Türkiye’de Memur Maaşları (1970-2008)”, Amme İdaresi Dergisi, C:44, S:3, Eylül 2011, s.109-140.

Battaglio, R.Paul, E.Condrey, Stephen, “Civil Service Reform: Examining State and Local Government Cases”, Review of Public Personnel Administration, Vol. 26, No: 2, June 2006, s. 118-138.

Bowman, James S, West, Jonathan P., “Ending Civil Service Protections in Florida Government”, Review of Public Personnel Administration, Vol. 26, No: 2, June 2006, s. 139-157.

Dikmen, Ahmet Alpay, Makine, İş, Kapitalizm ve İnsan, Tan Kitabevi Yayınları, Ankara, 2011.

Ersan Aysel, “Personel Yönetimi ve Devlet Personel Uzmanlığı”, Amme İdaresi Dergisi, C:7, S:4, Aralık 1974, s.93-104.

Ersan Aysel, “Devlet Memurları Kanunu ve Kadro Uygulaması”, Amme İdaresi Dergisi, C:8, S:4, Aralık 1975, s.41-57.

Eryılmaz, Bilal, Kamu Yönetimi, Umuttepe Yayını, Kocaeli, 2012.

Giritli, İsmet Kamu Yönetimi Teşkilatı ve Personeli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yayını, İstanbul, 1979.

Güler, Birgül Ayman, Kamu Personeli Sistem ve Yönetim, İmge Kitabevi, Ankara, 2005.

Güler, Birgül Ayman, Türkiye’nin Yönetimi: Yapı, İmge Kitabevi, Ankara, 2009.

Harvey, David, Postmodernliğin Durumu, (çev: Sungur Savran), Metis Yayınları, İstanbul 2012.

Karasu, Koray, “İngiltere’de Kamu Yönetimi”, Kamu Yönetimi Ülke İncelemeleri, İmge Yayınevi, Ankara, 2009, s.169-312.

Kellough J. Edward, Nigro, Lloyd G. (ed.), Civil Service Reform in the States, State University of New York Press, Albany, 2006.

Mıhçıoğlu, Cemal, Amerika Birleşik Devletlerinde Kadroların Sınıflandırılması, A.Ü. SBF yayınları, No:82-64, Ankara, 1958.

Orhun, Hayri, Türkiye’de Devlet Memurlarının Hukuki Rejimi, İçişleri Bakanlığı Yayını, R. Zelliç Basımevi, İstanbul, 1946.

Ömürgönülşen, Uğur, “Türkiye’de Kadro Rejiminin Gelişimi I” Hacettepe Üniversitesi İİBF Dergisi, C: 5, S: 1-2, 1987, s. 69-95.

Ömürgönülşen, Uğur, “Türkiye’de Kadro Rejiminin Gelişimi II” Hacettepe Üniversitesi İİBF Dergisi, C: 6, S: 1-2, 1988, s. 127-152.

Ömürgönülşen, Uğur, “Amerika Birleşik Devletleri’nde Kamu Yönetimi”, Kamu Yönetimi Ülke İncelemeleri, İmge Yayınevi, Ankara, 2009, s.313-412.

Sayan, İpek, Özkal, “Sicil Sisteminden Performans Değerlendirmesine”, Kamu Yönetiminde Yöntem ve Sorunlar, Ed: Şinasi Aksoy, Yılmaz Üstüner, Nobel Yayıncılık, Ankara, 2006, s. 521-536.

Sayan, İpek, Özkal, “Türkiye’de Kamu Personel Sistemi: İdari, Askeri, Akademik, Adli Personel Ayrımı”, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Cilt: 64, Sayı:1, Ocak-Mart, 2009, s.201-245.

Sayan, İpek, Özkal, Albayrak, Süha, Oğuz, “İstisnailikten Genelliğe, Geçicilikten Sürekliliğe: 4/B Sözleşmeli Personel İstihdamı”, Amme İdaresi Dergisi, C:44, S.3, 2011, s.141-172.

Tutum, Cahit, Personel Yönetimi, TODAİE Yayını, Ankara, 1976.

Tutum, Cahit, “Yeni Personel Rejimi Üzerine”, Amme İdaresi Dergisi, C:3, S:3, Eylül 1970, s.11–29.

Tutum, Cahit, “Devlet Memurları Kanununun Genel Bir Eleştirisi”, Amme İdaresi Dergisi, C:7, S:4, Aralık 1974, s.52-72.


Değerlendirme şekli:

  • Vize: Kitap özeti (%70) Teslim vize haftası + Kitap özeti sunuşu (%20) + Derse katılım (%10).

  • Final: Eve ödev (%60) Teslim final haftası + Derse katılım (%20) + incelemeler (%20).




Yüklə 0,59 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin