Despre Şcoala “George Coşbuc” în presa localăYüklə 34,66 Kb.
tarix06.08.2018
ölçüsü34,66 Kb.
#67419

Despre Şcoala “George Coşbuc” în presa locală

Proiecte prof. Ana Puşcaş

Articole din media locală
link-uri


 1. 3 mai 2010

 2. si alte surse link,

 3. aici, city news

 4. 4 mai 2010

 5. Deschiderea EcoFizica- 5 mai 2010

 6. 7 mai 2010

 7. Vizitare EcoFizica

 8. Despre proiect

 9. 11.05.2010

 10. Activitate final proiect

Detailat: 1. 3 mai 2010


http://www.informatia-zilei.ro/mm/2010/05/03/salonul-artelor-va-gazdui-o-expozitie-de-proiecte-scolare/

Salonul Artelor va gazdui o expozitie de proiecte scolare


In perioada 5-14 mai, Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Judeteane “Petre Dulfu” din Baia Mare, va gazdui expozitia de proiecte scolare, realizate de elevi in cadrul cercurilor de fizica a scolilor partenere in proiectul “Dinamica Mintii in studiul fenomenelor fizice”. Unitatile de invatamant partenere sunt: Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, :coala “George Cosbuc”, Scoala “Dimitrie Cantemir”, Grupul Scolar Tehnic (Baia Mare) Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” (Satu Mare) si Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar” (Zalau). Elevii au lucrat sub indrumarea cadrelor didactice, respectiv Carmen Silvia Muresan, Ana Elena Puscas, Claudia Cziprok, Doina Dumitrascu, Zoita Bucsa, Mandita Baias si Claudia Radu. Pe langa proiecte artizanale, de creatie proprie si reviste scolare, vor fi expuse auxiliare didactice create de profesori in vederea imbunatatirii activitatii didactice.


 1. si alte surse link,

Concurs interjudeţean pe linia proiectelor educaţionale


Incepând de maine şi până pe data de 14 mai elevii maramureşeni se vor întrece din punct de vedere al proiectelor pe linie educaţională. Aula Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu din Municipiul Baia Mare va găzdui Salonul Artelor axat pe expoziţii interjudeţene în care tinerii vor putea să pună în practică proiectele pe care le-au conceput în ceea ce priveşte fenomenele fizice. Din cele şase instituţii şcolare înscrise în concurs patru sunt doar din Municipiul Baia Mare. Potrivit programului maine va avea loc deschiderea oficială a expozitiei de proiecte intitulată Dinamica minţii în studiul fenomenelor fizice. La eveniment vor participa Colegiul Economic Nicolae Titulescu, Grupul Şcolar Tehnic, Şcoala George Coşbuc respectiv Dimitrie Cantemir toate din Baia Mare, dar şi Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu din Satu Mare în speţă Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr din Zalău. Începand de vineri, 7 mai, orele 14.00, şi panp sambătă, 8 mai, ora 14.00, vor avea lor prezentările de proiecte. Pe langă proiectele propriu- zise vor fi expuse şi obiectele artizanale create de către elevi, reviste şcolare, dar şi multe alte obiecte realizate de către profesori în scopuri didactice.

 1. aici, city news

Proiectele micilor fizicieni, expuse la biblioteca


Biblioteca Judeteana Petre Dulfu va gazdui in perioada 5-14 mai, in Salonul Artelor, expozitia de proiecte scolare, realizate de elevi in cadrul cercurilor de fizica a scolilor partenere in Proiectul „Dinamica Mintii in studiul fenomenelor fizice”:
* Colegiul Economic Nicolae Titulescu Baia Mare
* Scoala cu clasele I-VIII George Cosbuc Baia Mare
* Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare
* Grupul Scolar Tehnic Baia Mare
* Scoala cu clasele I-VIII Dimitrie Cantemir Baia Mare
* Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau

Elevii au muncit sub indrumarea profesorilor: Carmen Silvia Muresan, Ana Elena Puscas, Claudia Cziprok, Doina Dumitrascu, Zoita Bucsa, Mandita Baias si Claudia Radu. Pe langa proiecte artizanale, de creatie proprie si reviste scolare vor fi expuse auxiliare didactice create de profesori in vederea imbunatatirii activitatii didactice.


Programul actiunii:


* Miercuri (5 mai), ora 14:00 - Deschiderea expozitiei
* Vineri (7 mai), ora 14:00 - Sambata (8 mai), ora 9:00 - Prezentarea proiectelor
* Vineri (14 mai), ora 14:00 - Festivitatea de inchidere

city news

4. 4 mai 2010

LA BIBLIOTECA "PETRE DULFU"

Expoziţie de proiecte şcolare

• A.D. VERESCU

În perioada 5-14 mai 2010, "Salonul Artelor" din cadrul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu" Baia Mare va găzdui expoziţia de proiecte şcolare realizate de elevi în cadrul cercurilor de fizică a şcolilor partenere în Proiectul "Dinamica Minţii în studiul fenomenelor fizice".

Şcolile implicate în proiect sunt: Colegiul Economic "Nicolae Titulescu", Şcoala "George Coşbuc" Baia Mare, Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" Satu Mare, Grupul Şcolar Tehnic Baia Mare, Şcoala "Dimitrie Cantemir" Baia Mare, Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău, sub îndrumarea profesorilor: Carmen Silvia Mureşan, Ana Elena Puşcaş, Claudia Cziprok, Doina Dumitraşcu, Zoiţa Bucşa, Măndiţa Baias şi Claudia Radu. Pe lângă proiectele artizanale, de creaţie proprie şi reviste şcolare, vor fi expuse auxiliare didactice create de profesori, în vederea îmbunătăţirii activităţii didactice.


Deschiderea expoziţiei va avea loc miercuri, de la ora 14.00, iar prezentarea proiectelor va avea loc în perioada vineri, 7 mai (de la ora 14.00) - sâmbătă, 8 mai (de la ora 9.00). Festivitatea de închidere va avea loc vineri, 14 mai, ora 14.00.

5. Deschiderea EcoFizica- 5 mai 2010http://www.informatia-zilei.ro/mm/2010/05/05/la-biblioteca-judeteana-a-avut-loc-expozitia-eco-fizica-2010/

La Biblioteca Judeteana a avut loc expozitia “Eco Fizica 2010″

Peste 200 de elevi au prezentat diferite obiecte realizate din materiale ecologice


Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” (CENT) a organizat, miercuri, expozitia de proiecte scolare “Eco Fizica 2010″. Eveniment care face parte din proiectul scolar “Dinamica mintii asupra formelor fizice”, initiat in urma cu doi ani in colaborare cu alte sase licee din Baia Mare. Expozitia reprezinta o noua actiune din cadrul proiectului. Ajunsa la a doua editie, “Eco Fizica” are ca scop dezvoltarea cunostintelor elevilor in domeniul fizicii.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” unde, peste 200 de elevi au prezentat diferite obiecte realizate din materiale ecologice. Aparate foto, telescoape, aparate de masura, machete, precum si alte inventii ingenioase realizate de elevi pe parcursul anului scolar au putut fi admirate la expozitie. Pe langa elevii Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”, la acest eveniment expozitional au mai participat elevi de la alte 5 institutii de invatamant. Este vorba despre: Scoala Generala “Dimitrie Cantemir”, Scoala Generala “George Cosbuc”, Grup Scolar “CD Nenitescu”, Grup Scolar Tehnic si Liceul Teoretic “Emil Racovita”.Expozitia va ramane deschisa pana in 14 mai

Pe langa inventiile realizate de catre elevi, in cadrul evenimentului au mai fost prezentate si revistele scolare ale celor 6 institutii de invatamant participante.

“Eco Fizica 2010″ a fost deschisa de catre Carmen Silvia Muresan, cadru didactic la CENT si coordonatorul principal al acestui proiect. Printre cei care au mai luat cuvantul s-a numarat si Maria Loghin, inspector scolar de fizica si chimie. Expozitia va ramane deschisa in salonul artelor din cadrul Bibliotecii Judetene pana in 14 mai, data la care va avea loc si festivitatea de premiere. De asemenea, cei care viziteaza expozitia au ocazia sa voteze cele mai bune inventii realizate de catre elevi, voturi in urma corora se vor desemna si castigatorii “Eco Fizica 2010″.

6. Vizitare EcoFizicahttp://www.informatia-zilei.ro/mm/2010/05/10/liceenii-baimareni-au-marcat-ziua-europei-printr-o-activitate-interactiva/

Liceenii baimareni au marcat Ziua Europei printr-o activitate interactiva

In Salonul Artelor de la Biblioteca Judeteana a fost organizata si o expozitie tematica de carte


Liceenii de la doua colegii baimarene, respectiv Colegiul National “Mihai Eminesvu” si Colegiul National “Vasile Lucaciu”, au marcat Ziua Europei, printr-o activitate interactiva. Astfel, ei au vizionat cateva filme, in care era prezentata istoria Uniunii Europene, a zilei de 9 mai, dar si a relatiei dintre Romania si Uniunea Europeana. Misiunea elevilor a fost aceea de a raspunde la intrebari legate de UE. De asemenea, ei au putut admira si o expozitie de carte tematica, realizata de bibliotecarii Bibliotecii Judetene, special pentru manifestarea elevilor.

Activitati si cu elevii mai mici

Elevii claselor a VII-a A si B de la :coala cu clasele I-VIII “George Cosbuc” din Baia Mare, director Cristian Buzila Garda, coordonati de profesoarele Silvia Dumitrescu si Ana Puscas au marcat Ziua Europei la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” printr-o activitate complexa care s-a desfasurat in Salonul Artelor. Mesajul picaturii de apa a fost transmis publicului printr-o prezentare power point, coordonat de profesoara Ana Puscas. “O Europa de descoperit” a fost titlul prezentarii realizata de profesoara Silvia Dumitrescu si a vitrinei de carte realizata cu aceasta ocazie de Sectia pentru Copii. “Experiente epocale in fizica”, a fost vitrina de carte prezentata de bibliotecara Corina Span. La sfarsitul activitatii le-a fost prezentata elevilor expozitia Eco-fizica, la care au participat cu lucrari si elevii Scolii “George Cosbuc”.

7. Despre proiect

Invenţii liceale în cadrul cercurilor de fizică

• Alina ANDREICA

Zilele trecute, Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu" a găzduit deschiderea oficială a expoziţiei de proiecte şcolare realizate de elevi, în cadrul cercurilor de fizică ale şcolilor partenere în Proiectul "Dinamica Minţii în studiul fenomenelor fizice".

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Colegiul Economic "Nicolae Titulescu", Şcoala "George Coşbuc" Baia Mare, Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" Satu Mare, Grupul Şcolar Tehnic Baia Mare, Şcoala "Dimitrie Cantemir" Baia Mare, Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău, sub îndrumarea profesorilor: Carmen Silvia Mureşan, Ana Elena Puşcaş, Claudia Cziprok, Doina Dumitraşcu şi Zoiţa Bucşa, Măndiţa Baias şi Claudia Radu. Pe lângă proiectele artizanale, de creaţie proprie şi reviste şcolare, au fost expuse şi auxiliare didactice create de profesori, în vederea îmbunătăţirii activităţii didactice.


Fizica nu mai este demult o materie care să fie în topul preferinţelor elevilor, dar disciplinele ştiinţei învăţate prin proiecte i-au încurajat pe elevi "să se ia la trântă cu legile fizicii" şi să observe că în univers totul se explică prin fizică. Atenţia celor prezenţi a fost însă atrasă de exponatele construite din diferite materiale, majoritatea dintre ele "eco" (lemn, placaj, cutii de carton, sârmuliţe, obiecte din metal ş.a.), de genul: sisteme de oglinzi, becul incandescent, aparat foto cu energie eoliană, clocitoare electrică din carton, aparate de verificat cunoştinţele, turbine cu aburi confecţionate din sticluţe de medicamente cu elice din doze de bere, lampă muzicală cu senzor, sistem de iluminare solară ş.a. Chiar dacă la o primă vedere exponatele par "rudimentare", contează că sunt funcţionale. "Eu şi colega mea am confecţionat telefonul de carton. Am folosit două bobine, nişte discuri cilindrice, ceva sârmă izolată şi le-am conectat la o baterie. Telefonul nostru de carton poate fi folosit pe o distanţă de 20 metri. Am experimentat la şcoală şi s-a dovedit că merge", au mărturisit Daniela Farcaş şi Oana Zachia.
"Proiectul acesta a demarat acum doi ani, la iniţiativa Colegiului Economic «Nicolae Titulescu», Baia Mare. Acum l-am extins şi l-am făcut proiect interjudeţean. Fiecare participant a venit cu câteva materiale de creaţie proprie sau copii făcute din materiale din jurul casei. În cadrul proiectului sunt implicaţi peste 200 de copii şi ne bucurăm că sunt atât de mulţi elevi preocupaţi de legile fizicii", a precizat coordonatoarea proiectului, prof. Carmen Silvia Mureşan. Prezentarea proiectelor va avea loc de azi, 7 mai (de la ora 14.00) şi sâmbătă, 8 mai (de la ora 9.00). Festivitatea de închidere va avea loc vineri, 14 mai, ora 14.00.

Comentarii: gabriel nicolae teodorescu


Felicitări profesorilor de FIZICA din MM referitor la situatia din Ro. speranta, e ultima … mie speranta mi se pare cam prea scumpa;și incep să nu mi-o mai permit 7 mai 2010 la 13:06 ·

8 11.05.2010


Luna porţilor deschise la Şcoala "George Coşbuc"

• Alina ANDREICA

Luna mai este dedicată, de Şcoala "George Coşbuc" (director prof. Cristian Buzilă) din Baia Mare, manifestărilor intitulate "Luna porţilor deschise". Manifestările au debutat pe 5 mai, cu deschiderea standului expoziţional al şcolii, în cadrul Expoziţiei Eco Fizica - 2010, găzduită în Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu".

Anul acesta, activităţile au ca generic: "Mesaj pe o picătură de apă". Acest proiect, coordonat de prof. Ana Puşcaş, depăşeşte graniţele unei singure discipline şi doreşte să arate modul în care este privită dezvoltarea personală a elevului, prin formarea de competenţe durabile în timp, în care finalitatea este unitatea cunoaşterii. Pe parcursul a două săptămâni expoziţionale, "picătura de apă" poartă copiii prin toate domeniile activităţilor desfăşurate în şcoală.


Programul de deschidere a "Lunii porţilor deschise" a continuat cu un moment ştiinţific, prezentat sub forma unei scenete, "Water Circle Adventure", în care cei 19 elevi actori, coordonaţi de prof. Cristina Dan şi prof. Denisa Buzilă Gârda, au arătat că ştiinţa poate fi frumoasă, învăţând în acest mod. Impactul a fost cu atât mai mare cu cât elevii s-au jucat cu conceptele ştiinţifice prezentate într-o curată limbă engleză şi au încântat prin lejeritatea cu care şi-au interpretat rolurile. Prin cântec şi joc scenic, elevii din clasa a III-a A (inst. Maria Dragoş) au arătat cât de importantă este apa pentru viaţă. Toţi cei prezenţi au primit, pe această cale, "picături de apă" cu mesaje ecologice. În zilele de 7 şi 8 mai, manifestările au continuat cu prezentarea integrală a altor proiecte.

9. http://www.informatia-zilei.ro/mm/2010/05/14/au-fost-premiate-proiectele-scolare-prezentate-in-cadrul-expozitiei-eco-fizica/


Au fost premiate proiectele scolare prezentate in cadrul expozitiei “Eco Fizica
Au participat cu lucrari peste 200 de elevi de la sapte institutii de invatamant


Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” (CENT) a organizat recent expozitia de proiecte scolare “Eco Fizica 2010″. Evenimentul face parte din proiectul scolar “Dinamica mintii asupra formelor fizice”, initiat in urma cu doi ani, in colaborare cu alte sase licee din Baia Mare. Ajunsa la a doua editie, “Eco Fizica” are ca scop dezvoltarea cunostintelor elevilor in domeniul fizicii.

Alaturi de elevii de la CENT, la expozitie au participat cu diferite inventii, proiecte scolare si experimente peste 200 de elevi de la sapte institutii de invatamant< Scoala Pribilesti, Scoala Generala “Dimitrie Cantemir”, Grupul Scolar “C.D. Nenitescu”, Scoala Generala “George Cosbuc”, Grup Scolar Tehnic, Scoala Generala “Gheorge Lazar” din Zalau si Colegiul Tehnic “Eliza Zamfirescu” din Satu Mare. Fiecare dintre lucrarile realizate s-a remarcat prin ceva anume, iar acum, la incheierea expozitiei, au fost acordate diplome tuturor participantilor atat la sectiunea proiecte, cat si la reviste scolare. De asemenea, au mai fost acordate diplome de onoare si pentru profesorii coordonatori de la fiecare institutie de invatamant participanta. Diplomele au fost inmanate de Carmen Silvia Muresan, cadru didactic la CENT si coordonatorul principal al proiectului. Evenimentul a fost gazduit de Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”.Copiii din Viseu au vizitat expozitia

Tot ieri, in paralel cu evenimentul de mai sus, elevii de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 7 si prescolarii de la Gradinita cu Program prelungit Nr. 1 Viseu de Sus au realizat activitatea “Prieteni prin joc si cuvant”. Manifestarea a constat intr-un recital de poezie, o prezentare de carte reunita in expozitia “Marile povesti ale Europei” si vizitarea Bibliotecii Judetene. Un alt moment al actiunii a fost prezentarea expozitiei de proiecte scolare, reviste, experimente si auxiliar didactic “Eco-Fizica”, proiect coordonat de profesoara Carmen Silvia Muresan si gestionare site profesoara Ana Elena Puscas. Sfarsitul activitatii a avut loc la Gradinita de Arta din Baia Mare, printr-un schimb de experienta intre cele trei institutii. Cadrele didactice implicate in activitate au fost Mariana Nasui si Violeta Pascu Maria Banjurec, Silvia Nasui, Rodica Huszak, Dochita Mircea, Lucia Oltean si Daniela Codrean.Apariţii media locala - Proiecte 2009-2010 prof. Ana PuşcaşYüklə 34,66 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin