Die leichteste Linearführung der Welt auf der Hannover Messe 2015Yüklə 11,68 Kb.
tarix05.09.2018
ölçüsü11,68 Kb.
#77542PRESSEMEDDELELSEVerdens letteste lineærføring

Karbon-skinner fra igus sørger for "let" løb
Let, lettere, karbon: Når det handler om at reducere vægten, uanset om det er inden for flykonstruktion eller bilbranchen, sætter konstruktørerne i stadig højere grad deres lid til kulstofforstærket kunststof, også kaldet karbon. For at kunne leve op til kravene har igus udviklet en drylin W-profil af karbon, som præsenteres på Hannover-messen 2015, sammen med over 100 andre nyheder.
Meget let, stift og umagnetisk – det er de største fordele ved kulstofforstærket kunststof set i forhold til metal. Til anvendelsesformål, hvor disse egenskaber er nødvendige, eksempelvis inden for fly- og medicinsk teknologi, tilbyder igus nu den letteste lineærføring i sin størrelse af karbon, som fås op til 2000 millimeter vandring. Her er det ikke kun det bærende materiale men hele skinnen, der består af karbon, hvilket betyder, at systemet bestående af skinne og slæde er op til 40 procent lettere end et system med aluminiumskinne og hele 60 procent lettere end et system med stålskinne. Denne vægtbesparelse kan betyde store kontante besparelser, især inden for fly- og bilindustrien. Men også andre brancher, hvor højdynamiske bevægelser spiller en væsentlig rolle, som f.eks. inden for robotteknologi, udnytter i stadig højere grad fordelene ved karbonkomponenternes lave vægt.
Da igus i nu mere end ti år har tilbudt aksler af karbon, har kunststofeksperten allerede udført masser af tests og har gjort sig mange erfaringer. "Det har vist sig, at iglidur L250 har de optimale slid- og friktionstal i kombination med aksler af karbon", udtaler Stefan Niermann, chef for forretningsområdet drylin lineær- og drevteknik. "De hidtidige testresultater peger på, at dette også gælder for de nye skinner." For at igus har kunnet udtale sig pålideligt om friktionstal og levetid har denne produktnyhed - ligesom alle andre produkter fra igus - gennemgået en lang række grundige forsøg.


Fås som tandremsaksel helt uden metal

Karbonskinnens høje profilgeometri giver mulighed for fastgørelse ved hjælp af spændebakker, hvorved en kompliceret mekanisk efterbearbejdning bliver overflødig. Derudover er skinnen med høj profil basis for en komplet metalfri tandremsaksel, som fås i længder op til 1000 millimeter. Her anvendes en vending bestående af en karbonaksel, et kunststoftandhjul samt xiros kunststofkuglelejer fra igus-sortimentet. Skinnen kan således helt uden begrænsninger også anvendes i røntgenudstyr inden for medicinsk teknologi. Her spiller det også en stor rolle, at karbonføringen, ligesom samtlige andre produkter fra igus, ikke kræver ekstern smøring og dermed er vedligeholdelsesfrie.

KONTAKT:
igus® ApS

Postboks 243


8800 Viborg

Tlf. 86 60 33 73

Fax 86 60 32 73

info@igus.dk

www.igus.dk


PRESSEKONTAKT
Oliver Cyrus

Head of PR & Advertising


igus GmbH

Spicher Str. 1a

D-51147 Köln

Tlf.. +49 (0) 22 03 / 96 49 - 459

Fax +49 (0) 22 03 / 96 49 - 631

ocyrus@igus.de

www.igus.de


LIDT OM IGUS :
igus GmbH er en internationalt førende producent af energikædesystemer og polymer-glidelejer. Den familieejede virksomhed med hjemsted i Köln er repræsenteret i 36 lande i verden og beskæftiger p.t. ca. 2700 medarbejdere på verdensplan. I 2014 opnåede igus en omsætning på 469 mio. euro med kunststofkomponenter til mobile anvendelser, de såkaldte motion plastics. igus har nogle af branchens største testlaboratorier og fabrikker og er kendt for at stille innovative og kundespecifikke produkter og løsninger til rådighed med kort varsel.

Navnene “igus, chainflex, readycable, easychain, e-chain, e-chainsystems, energy chain, energy chain system, flizz, readychain, triflex, twisterchain, invis, drylin, iglidur, igubal, xiros, xirodur, plastics for longer life, manus, vector“ er varemærkebeskyttet i Tyskland og resten af verden.
Billedtekst:Billede PM1515-1

Verdens letteste lineærføring: På Hannover-messen præsenterer igus sin drylin W-skinne af karbon, der ligeledes fås som tandremsaksel helt uden metal.(Kilde: igus GmbH)Yüklə 11,68 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə