Čebelarska zveza Slovenije Slovenian Beekeepers’ Association (sba)Yüklə 9,3 Kb.
tarix01.11.2017
ölçüsü9,3 Kb.
#25823

e1f9aa36-0ec2-4b8e-a91b-60510d87ec71

Čebelarska zveza Slovenije - Slovenian Beekeepers’ Association (SBA)

Brdo pri Lukovici 8

1225 Lukovica, SloveniaT: + 386 1 72 96 100, F: + 386 1 72 96 132, E-MAIL: info@czs.si; http://www.czs.si/

»INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC«

Micul dejun european dedicat mierii – 18 noiembrie 2016

Asociația Apicultorilor din Slovenia, Ministerul Agriculturii, Silviculturii și Industriei Alimentare și deputații Parlamentului European au prezentat ideea de a organiza „Micul dejun european dedicat mierii” în aprilie 2015, în cadrul reuniunii Comisiei pentru agricultură (AGRI), care s-a desfășurat în incinta Parlamentului European din Bruxelles. Atunci a fost acceptată ideea pe scară largă de către deputații Parlamentului European. De aceea, Asociația Apicultorilor din Slovenia a propus ca ulterior să se desemneze oficial „Micul dejun european dedicat mierii”. Deputații sloveni din PE, împreună cu alți deputați din PE din alte țări (44 de semnatari), au pregătit o declarație în formă scrisă referitor la „Micul dejun european dedicat mierii” și la Ziua internațională a albinelor, prin care au îndemnat Consiliul și Comisia să susțină intenția de a desemna ambele zile. La 11 aprilie anul curent a început colectarea semnăturilor și, pe parcursul a trei luni, declarația a fost semnată de către 214 deputați. Însă, pentru implementarea declarației, au fost necesare cel puțin 376 de semnături.

Indiferent de faptul că la nivel de declarație nu am reușit să desemnăm oficială ziua „Micului dejun european dedicat mierii”, noi, apicultorii, vom continua să informăm publicul larg cu privire la importanța albinelor și altor polenizatori, cu privire la produsele apicole, un mod sănătos de viață și importanța alimentelor produse la nivel local.

Vă anunțăm că noi, apicultorii din Slovenia, vom participa la micul dejun dedicat mierii, organizat în grădinițele și școlile din Slovenia deja de zece ani în a treia vineri din luna noiembrie (data rămâne aceeași ca în anii precedenți), adică în 18 noiembrie 2016. Anul acesta am îmbogățit proiectul prin propunerea de a înființa cel mai mare cor, care va fi conceput după modelul unei familii de albine și care va interpreta un cântec renumit și apreciat în Slovenia - „Prisăcarul”, al Ansamblului Lojze Slaka. Fiecare parte a corului îl va interpreta la locul unde se află, însă la aceeași oră, vineri, 18 noiembrie, la ora 10:00. Până în prezent s-au înregistrat aproximativ 38000 de cântăreți. Anul trecut, așa-numitul „Mic dejun european dedicat mierii” s-a desfășurat și în Ungaria, Austria, Cehia, România, Croația, iar anul acesta s-au alăturat acestui eveniment Slovacia și Muntenegru. În cadrul „Micului dejun dedicat mierii”, prisăcarii vor prezenta informații cu conținut educativ referitor la apicultură. Presupunem că în anii viitori se vor alătura acestei idei și mai multe organizații de apicultori din diferite țări. Însă, dacă doriți, vă puteți alătura de anul acesta, organizând în grădinițe sau școli un „Mic dejun dedicat mierii”.

Lidija Senič

Șeful departamentului servicii publice în apicultură în cadrul Asociației Apicultorilor din Slovenia (ČZS).

Mai multe detalii:http://www.ohranimo-cebele.si/Upload/Initiative%20for%20The%20European%20Honey%20Breakfast%20-%20brochure.pdf

http://www.czs.si/Upload/European_Honey_Breakfast.pdf
Kataloq: Upload
Upload -> Azərbaycan Respublikası Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti adau-nun 80 illik yubileyinə həsr edilir adau-nun elmi ƏSƏRLƏRİ g əNCƏ 2009, №3
Upload -> Mühaziry riyazi mYntiqin elementlYri
Upload -> AZƏrbaycan respublikasi təHSİl naziRLİYİ azərbaycan döVLƏT İQTİsad universiteti magistratura məRKƏZİ
Upload -> AZƏrbaycan əraziSİNDƏ İBTİDAİ İcma quruluşU
Upload -> АзярбайжАН РЕСПУБЛИКАСЫ ТЯЩСИЛ НАЗИРЛИЙИ азярбайжан дювлят игтисад университети
Upload -> Mövzu Fənnin məqsədi və vəzifələri
Upload -> Marketinq fənni üzrə İŞÇİ TƏDRİs proqrami
Upload -> Asm-nin iqtisadiyyatı və idarə edilməsi
Upload -> Təqdimatların hazırlanması (Powerpoint, Word, Excel)

Yüklə 9,3 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə