Echipamente electronice sondajYüklə 469 b.
tarix27.01.2018
ölçüsü469 b.
#40996


ECHIPAMENTE ELECTRONICE Sondaj
MetodologieSumar

  • Majoritatea populatiei detine in gospodarie echipamente electronice si electronice strict necesare: frigider, masina de spalat rufe, uscator de par etc. Mai putini respondenti detin insa echipamente de genul masinii de spalat vase, periuta de dinti electrica si mp3 player.

  • O privire de ansamblu asupra dotarilor gospodariilor reflecta pentru mai mult de jumatate din populatie o vechime a echipamentelor electrice si electronice de peste 3 ani. Exceptie fac echipamentele mai moderne, a caror durata de la achizitie variaza de la 0-6 luni la 2 ani.

  • Ca durata de utilizare a echipamentelor electrice si electronice, peste 50% dintre respondenti sustin ca intentioneaza sa le utilizeze pana cand acestea se strica. Totusi, in cazul electronicelor “la moda”: laptop si telefon mobil, un procent putin mai mare dintre respondenti intentioneaza sa le utilizeze mai putin timp.Sumar

  • Mai mult de un sfert din populatie detine in gospodarie echipamente electrice sau electronice nefunctionale. Printre motivele care i-ar determina sa renunte la acestea se numara acordarea unei reduceri la achizitia unui produs nou, insa si preluarea ccelor nefunctionarea din fata locuintei.

  • Timbrul verde nu influenteaza respondentii in decizia de achizitie a echipamentelor electrice si electronice.

  • Nivelul de informare al populatiei cu referire la organizatiile specializate in reciclarea echipamentelor electrice si electronice este foarte scazut. Astfel, peste 78% din populatie nu stie sa dea exemple de astfel de organizatii. In acelasi timp, respondentii nu stiu de existenta unor amenzi in cazul aruncarii deseurilor electrice si electronice in alta parte decat locurile speciale amenajate.

  • Principalele surse de informare cu privire la echipamentele electrice si electronice sunt reprezentate de internet, dar si de televizor.


Yüklə 469 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə