Endpoint Protector adaugă Content Aware Protection pentru a preveni scurgerile de date în cloudYüklə 13,91 Kb.
tarix03.08.2018
ölçüsü13,91 Kb.
#67276Comunicat de presa
Endpoint Protector adaugă Content Aware Protection pentru a preveni scurgerile de date în cloud
Prevenirea Furturilor de Date pentru serviciile de cloud precum Google Drive, Dropbox & Co. este acum parte din Endpoint Protector 4.1
Cluj-Napoca, România, 15 mai 2012: Securitatea datelor companiilor este afectată în momentul de faţă într-o mult mai mare măsură de răspândirea rapidă a serviciilor de cloud precum Google Drive, Dropbox şi iCloud în mediile de lucru. Terminalele de reţea precum porturile USB, CDROM-urile/DVDROM-urile, imprimantele etc. nu mai reprezintă principalele motive de îngrijorare în ceea ce priveşte stoparea scurgerilor de date confidenţiale, surclasate fiind de ameninţările de securitate aduse de Internet şi cloud, prin permiterea unui transfer usor de date prin servicii de uploadare fişiere şi E-mail, aplicaţii de mesagerie instantă precum şi alte tipuri de servicii şi aplicaţii disponibile pe piaţă. În topul acestora se află însă serviciile de cloud, ce aduc noi riscuri de securitate pentru companii la nivel global. Pentru prevenirea pierderilor de date confidenţiale în cloud şi la nivelul porturilor de reţea, compania CoSoSys anunţă disponibilitatea începând de azi a versiunii 4.1 a soluţiei sale de securitate Endpoint Protector în avanpremieră pentru clienţii acesteia. Noua versiune aduce ca noutate introducerea unui modul avansat de protecţie a conţinutului, Content Aware Protection, pentru versiunea de Windows a software-ului.
Noua versiune oferă departamentelor IT funcţionalităţi de securitate avansate pentru minimizarea riscurilor de pierdere a unor fişiere valoroase în cloud sau expunerea lor la alte riscuri de scurgere şi furt de date. Având abilitatea de a inspecta în adâncime date la nivelul porturilor din reţelele companiilor, Endpoint Protector permite administratorilor de reţea să ştie în orice moment unde, cum şi cine încearcă să sustragă informaţii sensibile din interiorul companiei şi, în acelaşi timp, să impună aplicarea unor politici puternice de securitate pentru stoparea transferurilor de date înainte ca acestea să părăsească reţeaua locală, dar şi pentru simpla monitorizare a datelor în mişcare, toate acestea oferind o vedere din interior valoroasă asupra activităţiilor şi intenţiilor angajaţilor.
“Creşterea notabilă a utilizării serviciilor de cloud în cadrul companiilor pentru transmiterea datelor nu a adus numai un aport de eficienţă, ci a atras în acelasi timp noi ameninţări de scurgeri de date dificil de detectat, ce a transformat cloud-ul în una dintre principalele probleme de securitate IT”, a declarat Roman Foeckl, Director General al CoSoSys. “Adoptarea de măsuri de securitate direct la nivelul porturilor este calea cea mai eficientă spre aplicarea unei strategii complete de prevenire a pierderilor de date. Încercarea de a opri datele la nivelul gateway-urilor este de obicei un pas prea târziu realizat din moment ce datele au fost criptate anterior de către un serviciu sau aplicaţie specifică, ce împiedică inspectarea lor în vederea detectării unor eventuale violări de conţinut cu caracter confidenţial. Prin urmare, prevenirea pierderilor de date este necesară a se realiza direct la nivelul porturilor.”
În situaţia în care tot mai multe servicii de cloud adaugă noi riscuri de securitate asupra datelor companiilor, noua funcţionalitate de protecţie conţinut a Endpoint Protector permite etichetarea datelor confidenţiale pe baza policitilor definite de către fiecare companie în parte, ce pot fi mai departe impuse pentru monitorizarea conţinutului cu caracter financiar precum numere de carduri sau informaţii de identificare personală (PII), dar şi coduri numerice personale, cuvinte cheie ori anumite tipuri de fişiere.

Content Aware Protection monitorizează toate transferurile de date şi identifică cu uşurinţă utilizatorii ce încearcă să sustragă de pe calculatoarele din interiorul reţelelor locale date cu conţinut sensibil prin:  • Servicii de cloud (Google Drive, Dropbox, iCloud, SugarSync, etc.), sau

  • Dispozitive portabile precum stick-uri de memorie USB, hard disk-uri externe, sau

  • Aplicaţii precum clienţi de E-mail (Outlook, Thunderbird, etc.), mesagerie instantă (Skype, Yahoo Messenger, etc.), browsere Web (Internet Explorer, Firefox, etc.)

Endpoint Protector 4.1 conţinând modulul Content Aware Protection este disponibil ca şi appliance virtual sau hardware. Astfel, soluţia de securizare a datelor şi dispozitivelor asigură o protecţie completă şi proactivă împotriva ameninţărilor interne şi externe pentru organizaţii într-o manieră simplă, asigurând o integrare şi administrare facilă prin interfaţa Web intuitivă. Pentru a testa Endpoint Protector şi a afla mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi:


http://www.endpointprotector.com/products/endpoint_protector

Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializată în controlul dispozitivelor la nivel de reţea, securitatea porturilor si prevenirea pierderilor de date (DLP) pentru sistemele de operare Windows / Mac şi dezvoltarea de aplicaţii pentru îmbunătăţirea dispozitivelor portabile. Portofoliul aplicaţiilor include funcţii de la controlul dispozitivelor, trasarea şi copierea în umbră a fişierelor, protejarea prin parolă şi sincronizarea datelor până la securizarea reţelelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin distribuitori şi parteneri, dar şi direct către utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.EndpointProtector.com. CoSoSys a redevenit un dezvoltator independent de software din momentul răscumpărării sale de la compania germană Astaro în iulie 2011. CoSoSys se bucură de o creştere continuă a numărului de utilizatori la nivel mondial şi a fost recunoscută în anul 2011 drept una dintre companiile tehnologice cu cea mai mare creştere, fiind inclusă în topul din 2011 a Deloitte Technology FAST 50 pentru Europa Centrală. Compania are birouri în Germania, Statele Unite şi România.

Imagini şi materiale adiţionale:
http://www.endpointprotector.com/company/press_room

Contacte de presă:
CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com

Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.comYüklə 13,91 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə