Exemplu NrYüklə 25,07 Kb.
tarix26.07.2018
ölçüsü25,07 Kb.


R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA
POLIŢIA ROMÂNĂ

Nr. 225.873 din 08 decembrie 2017

BULETIN DE PRESĂ
Măsuri ferme de aplicare a legii, adoptate de poliţiştii hunedoreni. În urma unor percheziţii domiciliare, două persoane au fost identificate de poliţişti pe raza municipiului Deva şi reţinute pentru 24 de ore, după ce au comis o faptă de tâlhărie calificată asupra unui bărbat de 76 de ani
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Deva, iar în urma activităților investigative au reuşit identificarea şi reţinerea a doi bărbaţi din municipiul Deva, în vârstă de 48 şi 52 de ani, ambii cu antecedente penale.

Poliţiştii au stabilit că cei doi, la data de 23.09.2017, au deposedat, prin ameninţare, un bărbat în vârstă de 76 de ani, de 7.000 de lei și 1.000 de euro.Persoana vătămată le-a declarat poliţiştilor că a urcat, în municipiul Orăștie, într-o mașină de ocazie în care se aflau două persoane necunoscute, cu care s-a deplasat spre satul Sibișel. Între localitățile Căstău și Sibișel, cele două persoane au oprit autoturismul şi i-au solicitat septagenarului să coboare, nu înainte de a-l deposeda, prin ameninţare, de toţi banii pe care îi avea asupra sa (bani cu care intenţiona să îşi renoveze casa).

Față de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați, la data de 08.12.2017, Judecătoriei Orăștie, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 07.12.2017, în jurul orei 10:30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Vețel au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că, în noaptea de 07.12.2017, în jurul orei 04:30, un agent de pază al societății, care îşi exercita serviciul pe raza localităţii Leșnic, a fost amenințat cu o armă de tip carabină de trei bărbați, care i-au solicitat să le dea motorină (agentul de pază refuzând acest lucru).

De asemenea, cei trei au distrus ușa de acces a încăperii în care își executa serviciul agentul de pază.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată și distrugere, iar în urma verificărilor, la scurt timp, au fost identificaţi cei trei bărbaţi, în vârstă de 20, 29 şi 36 de ani, faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că arma folosită de către aceștia la comiterea faptei a fost una de tip „airsoft”.În data de 08.12.2017, în jurul orei 00:10, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată despre faptul că, pe strada Avram Iancu, din Petroșani, a luat foc un autoturism.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști ai Birourilor de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică, care au stabilit, în urma cercetărilor, că un om al străzii a aprins o bucată de material textil, cu care s-a încălzit, după care, a aruncat-o în direcția autoturismului parcat.

Când a văzut că flacăra se întețește, bărbatul a încercat să stingă focul, însă, în încercarea lui, a împins materialul textil sub mașină, după care, văzând că mașina a luat foc, a fugit de la fața locului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar în urma cercetărilor, poliţiştii au reușit identificarea unui bărbat în vârstă de 53 de ani (persoană fără adăpost), faţă de care se vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă.


ACCIDENTE RUTIERE
La data de 07.12.2017, în jurul orei 18.15, un tânăr de 22 de ani, din comuna Ilia, în timp ce conducea un pe Calea Zarandului, din municipiul Deva, din direcția Simeria, la ieșirea sensul giratoriu din zona străzii Doctor Victor Şuiagă, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers şi a acroşat autoturismul condus de o tânără de 25 de ani, din Orăștie.

În urma evenimentului produs a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 41 de ani, din comuna Ilia, pasageră în autoturismul care a produs evenimentul rutier şi a conducătoarei auto care circula regulamentar.

În data de 08.12.2017, în jurul orei 20:18, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată despre faptul că, pe DN 66, în apropierea stadionului din localitate, la trecerea de pietoni, a fost accidentată o persoană.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că, pe fondul neacordării priorităţii de trecere, un conducător auto în vârstă de 22 de ani, din oraşul Petrila, a accidentat mortal o femeie de 55 de ani, din Petroșani, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, prin loc marcat și semnalizat corespunzător.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor, acesta fiind identificat în cursul aceleiaşi seri, în urma investigaţiilor efectuate.Față de tânărul conducător auto s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat magistraţilor în vederea luării măsurilor legale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliţiştilor.

Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:
În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.


Amplasarea aparatelor radar:

DN 7 Deva - Sântuhalm – Simeria

DJ 687 Cristur – Hunedoara

DJ 687 Hunedoara – Hăşdat

DN 66 Călan – Băcia

DN7 Mintia – Veţel

DN7 Veţel – Leşnic

DN7 Leşnic – Săcămaş

DN7 Ilia – Gurasada

DN7 Gurasada – Burjuc

DN7 Burjuc-Zam

Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos - Bejan

Uricani pe DN 66A, str. Muncii

http://hd.politiaromana.ro

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Deva, str. M. Eminescu, nr. 130, România

Telefon: 0254/206722, fax: 0254/227.954

E-mail: bogdan.nitu@hd.politiaromana.ro


Yüklə 25,07 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə