Exemplu NrYüklə 18,5 Kb.
tarix26.07.2018
ölçüsü18,5 Kb.


R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA

POLIŢIA ROMÂNĂ

Nr. 7523 din 11 mai 2018

BULETIN DE PRESĂ
Identificat de poliţiştii petrileni, la scurt timp după ce a tâlhărit un minor în vârstă de 14 ani
La data de 10.05.2018, în jurul orei 19:40, Poliţia Oraşului Petrila a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 14 ani a fost agresat în Parcul Pensionarilor, din Petrila.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a stabilit faptul că, în jurul orei 18:00, minorul se afla singur pe acoperişul fostei clădiri în care a funcţionat popicăria din Parcul Pensionarilor, iar un tânăr i-a sustras telefonul mobil din buzunarul pantalonilor.

Minorul le-a relatat poliţiştilor că i-a cerut tânărului să îi restituie telefonul, însă respectiva persoană a refuzat, motiv pentru care i-a solicitat să-i restituie cardul de memorie din telefon. În timp ce tânărul desfăcea telefonul, minorul l-a lovit peste mână, moment în care tânărul a scăpat telefonul, iar acesta s-a desfăcut în mai multe bucăţi. Minorul a luat acumulatorul telefonului de pe jos, în timp ce tânărul a luat telefonul şi cardul telefonului, după care l-a lovit pe minor, solicitându-i să îi dea şi acumulatorul.

În momentul respectiv a sosit prietena minorului, care i-a solicitat tânărului să restituie acestuia telefonul mobil, în caz contrar aceasta afirmând să va sesiza poliţia. Tânărul i-a restituit minorului telefonul mobil, însă nu i-a mai restituit şi cardul de memorie.

Poliţiştii au demarat o serie de verificări în zonă şi au reuşit, în scurt timp, să îi identifice pe tânărul în cauză, un petrilean în vârstă de 19 ani, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

De asemenea, poliţiştii au recuperat şi cardul de memorie sustras, care a fost restituit părţii vătămate.
În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Aninoasa au efectuat o acţiune în urma căreia au depistat un tânăr de 21 de ani, din Aninoasa, pe numele căruia Judecătoria Oradea a emis, la data de 09.05.2018, un mandat de executare a pedepsei închisorii prin care a fost condamnat la un an si 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată în formă continuată.

Fapta pentru care a fost condamnat definitiv tânărul a fost comisă la data de 10.10.2017, în jurul orei 03.00. Poliţiştii au stabilit că cel în cauză, purtând pe față o cagulă de culoare neagră, a intrat în incinta unei săli de jocuri din Oradea, unde a amenințat-o cu un pistol (tip airsoft) pe angajata sălii și i-a solicitat banii din casierie. Întrucât aceasta a strigat după ajutor, tânărul a părăsit locul faptei fără să sustragă bani sau bunuri. În aceeaşi noapte în jurul orei 05.25, tânărul a intrat într-o altă sală de jocuri din Oradea unde, de asemenea, i-a amenințat cu un pistol (tip airsoft) pe angajații sălii, cărora le-a solicitat banii din casierie, dar întrucât aceștia au acționat butonul de panică, acesta a părăsit locul faptei fără să sustragă bani sau bunuri.

Tânărul a fost depus de poliţişti în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei privative de libertate.A pus în pericol circulaţia pe drumurile publice:
În data de 10.05.2018, în jurul orei 02:20, poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe raza municipiului Hunedoara, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

Pentru o circulaţie rutieră în siguranţă, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să nu efectueze depăşiri riscante, să îşi păstreze răbdarea pe tronsoanele aglomerate, să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să menţină în mers o distanţă suficient de mare, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere.

Notă: facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, persoanele ce fac obiectul cercetării penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, potrivit legii.
Amplasarea aparatelor radar:


DN 7 Deva - Sântuhalm – Simeria

DJ 687 Cristur – Hunedoara

DJ 687 Hunedoara – Hăşdat

DN 66 Călan – Băcia

DN7 Mintia – Veţel

DN7 Veţel – Leşnic

DN7 Leşnic – Săcămaş

DN7 Ilia – Gurasada

DN7 Gurasada – Burjuc

DN7 Burjuc-Zam

Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos - Bejan

Uricani pe DN 66A, str. Muncii

http://hd.politiaromana.ro

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Deva, str. M. Eminescu, nr. 130, România

Telefon: 0254/206722, fax: 0254/227.954

E-mail: bogdan.nitu@hd.politiaromana.ro


Yüklə 18,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə