"Exista o forta atat de bine organizata, atat de subtila, atat de perfecta si atat de patrunzatoare, incat e mai bine sa nici nu te gandesti macar la ceea ce ai putea intreprinde impotriva ei."Yüklə 38,93 Kb.
tarix26.10.2017
ölçüsü38,93 Kb.
#14517

Material informativ despre noua ordine mondiala (NOM) compilat de Danbv.
A fost postat prima data in 2004 pe un for si este util fiind foarte concis, avand in plus pentru cei interesati,
trimiteri catre alte numeroase surse de informare.


Motto:
"Exista o forta atat de bine organizata, atat de subtila, atat de perfecta si atat de patrunzatoare, incat e mai bine sa nici nu te gandesti macar la ceea ce ai putea intreprinde impotriva ei." - Presedintele american Woodrow Wilson.

"Lumea e guvernata de cu totul alte personaje pe care nici nu le imagineaza cei ai caror ochi nu patrund culisele."


-omul de stat englez
Benjamin Disraeli.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Stapanii din umbra sunt niste "creaturi" perfide. Vom incerca sa nu le facem jocul. Vom incerca sa iesim din tarcul de boi pe care ni-l traseaza. Multora dintre noi nu ne sunt cunoscute faptele lor si intentiile. De aceea va vom spune noi cate ceva despre ei.

IMPERIUL OCULT FINANCIAR!

Inceputurile lui se pierd in timp. Nu stim nici noi exact cand au aparut. Cu siguranta stim ca exista. Va vom prezenta mai multe fapte care vor atesta acest lucru. Numai cine nu vrea sa vada, nu va vedea. Persoanele despre care aducem vorba sunt absolut independente de orice religie si nu apartin nici unei natiuni. Ei nu sunt nici de dreapta si nici de stanga, nici liberari, dar folosesc toate institutiile pentru scopurile lor. Sunt membri ai unei sau altei organizatii, dar numai cu scopul de a ingreuna orice investigatie, de a produce deruta printre cei "curiosi" si a-i aduce pe o filiera gresita. Ei se folosesc de crestini ca si de evrei, de fascisti ca si de comunisti, de sionisti ca si de mormoni, de ateisti ca si de satanisti, de cei bogati ca si de cei saraci...DE TOTI!


Ei nu sunt oameni de rand, ei sunt cei mai bogati oameni de pe pamant. Nu apar nici la televizoare, nici in mass-media, ei sunt cei care controleaza aceste foruri.
Ei doresc stapanirea lumii si atunci trebuie sa provoace cat mai multa neintelegere intre popoare, acestea fiind cat mai incurcate in plasa dezinformarii. Mijloacele cele mai puternice prin care ei raspandesc neintelegerea intre oameni sunt "organizatiile secrete internationale".

PRINCIPIILE SISTEMULUI :


1. a crea conflicte in care oamenii lupta unui contra altora si nu contra adevaratei cauze a conflictului;
2. a nu aparea la vedere ca autor al conflictului;
3. a sustine cu bani toate partile beligerante;
4. a aparea ca instanta impaciuitoare, care doreste terminarea conflictului.

* * *


Citind cele de sus poate si intelegeti evenimentele actuale, gen razboaie/conflicte interetnice din Yugoslavia sau intre palestinieni si israeliti.
Un sistem bancar care a acordat un credit unei tari ce poarta razboi, este desigur foarte interesant ca razboiul sa nu se termine repede. Prin razboi si situatii care creeaza nelinisti, natiunile pot fi aduse in situatia sa accepte, de exemplu, intrarea in NATO, in ONU, lucru pe care nu l-ar fi facut in conditii normale, de liniste.

####################################################################

FEDERAL RESERVE BANK ---F.E.D.---

Benjamin Franklin si Thomas Jefferson au fost impotriva crearii unei bancii centrale americane dupa modelul celei engleze.


Dupa moartea lui Franklin, Alexander Hamilton, numit ministru de finante, a intemeiat "First National Bank of the United States". In 1811, cand concesiunea acestei banci s-a sfarsit, nu a mai fost prelungita pe cinci ani. Dar dupa razboiul din 1812-1814, ea a functionat. In 1836 presedintele Jackson i-a retras din nou concesiunea pentru ca in 1836 sa i se dea din nou dreptul sa functioneze. In sfarsit, in 1913, a devenit "Federal Reserve Bank" (FED), care exista pana azi ca puternica banca particulara.
Cum functioneaza FED?
Comitetul de bancheri ai acestei banci tipareste "Federal Reserve" bacnote, adica dolari. Guvernul american nu are dreptul sa tipareasca bacnote. Banca FED da guvernului acesti dolari in schimbul unor obligatii (polite de imprumut), care folosesc bancii ca garantie. Aceste obligatiuni sunt tinute de cele 12 filiale ale bancii FED care incaseaza anual procente. Datoriile au crescut. In 1982, ministerul de finante american publica suma de 1.070.241.000.000 dolari pentru care FED incasa de la contribuabilul american suma de 115.800.000.000 dolari procente anual. Pe acesti bancheri ii costa numai vopseaua, hartia si tiparitul dolarilor!
Charles Lindbergh, un membru al Congresului de atunci, este primul care a numit-o pe FED "guvenul invizibil".

Detinatorii actiunilor acestei banci sunt :


1. Bancile Rotschild din Paris si Londra;
2. Banca lazard Brothers din Paris;
3. Israel Moses Seif Bank din Italia;
4. Banca Warbung din Amsterdam si Hamburg;
5. Banca Lehmann din New-York;
6. Banca Chase Manhattan din New-York;
7. Goldman Sach Bank din New-York.
Toate aceste banci sunt evreiesti.

Aceste banci imprumuta guvernului american prin FED, iar procentele le suporta contribuabilul, platind impozite. O multime de incercari de a anula legea prin care se asigura existenta acestei banci au dat gres, s-a incercat prin instante ale justitiei. De drept, cetateanul american nu poate cere acesti bani inapoi, deoarece FED nu e o institutie de stat, ci o structura particulara.


Persoana folosita de bancheri pentru introducerea legislatiei care sa permita infiintarea unei banci centrale a fost senatorul din Rhode Island, mason si bunic pe linie materna al fratilor Rockefeller, pe numele sau Nelson Aldrich. Acesta a facut parte din Comisia Monetara Nationala, cu insarcinarea de a face "un studiu aprofundat al practicilor financiare in scopul formularii unei reforme legislative cu privire la sistemul bancar si monetar."

Au existat oameni care, la vremea respectiva, s-au opus public crearii sistemului. Unul dintre acestia a fost congresmanul Charles Lindbergh, Sr. La clubul Jekyll Island Hunt Club (ce-i apartinea lui Morgan) s-au intalnit : senatorul Aldrich, Piatt Andrew (asistentul secretarului Trezoreriei), Frank Vanderlip (presedintele bancii nationale Kuhn Loeb's din New York), Henry Davidson (asociat principal al lui J. P. Morgan), Charles Norton (presedintele bancii nationale Morgan din New York), Paul Warbung (asociat in banca Kuhn Loeb's & Company) si Benjamin Strong (presedintele companiei Morgan's Banker's Trust). Acestia au scris legislatia care a dat Americii o banca centrala pe care au numit-o SISTEM AL REZERVEI FEDERALE. Primul guvernator al reprezentantei Rezervei Federale in New York a fost Benjamin Strong, iar primul guvernator al Comitetului Director a fost Paul Warburg. Congresmanul Wright Patman, presedintele Comitetului Afacerilor Bancare si Monetare, a spus : "In Statele Unite de astazi exista de fapt doua guverne. Exista guvernul normal, conform Constitutiei si, in fara de acesta, exista un guvern independent, necontrolabil si necoordonabil, in cadrul Sistemului Rezervei Federale, care detine puterea de a controla moneda, putere care ar trebui in mod obisnuit sa apartina Congresului, asa cum se stipuleaza in Constitutie." In 23 martie 1933, congresmanul Louis McFadden a dat in judecata Comitetul Director al Rezervei Federale, invinuindu-l de : cresterea si diminuarea in mod arbitrar si ilegal a cursului monetar, diminuarea si cresterea volumului masei monetare urmarind interese particulare etc. S-au incercat asupra acestui congresman 2 asasinate prin impuscare si a murit la cateva ore dupa ce participase la o petrecere si probabil a fost otravit.

RUBRICA DE DOVEZI :
===============================================================================

1. In LONDRA exista un stat independent CITY-UL, la fel ca statul Vatican de la Roma. El este socotit ca cel mai bogat areal din lume, ocupand in inima Londrei 2,7 kilometri patrati. Guvernul City-ului se numeste "COROANA". Aici se afla cele mai bogate si cele mai influente institutii economice din lume, ca : BANCA ANGLIEI, controlata de Rotschild, SOCIETATEA LONDONEZA Lloyd, BURSA DE ACTIUNI din LONDRA, birourile concernelor de comert, "FLEET STREET"-ul, inima lumii ziarelor si a editurilor etc. City-ul nu apartine Angliei.


================================================================================

2. "Gosbank", banca rusa, functioneaza dupa principiul bancii "Federal Reserve Bank". Ea aduna bani din "nimic" si controleaza orice tranzactie comerciala din Rusia.

================================================================================

3. Theodor Rosevelt, presedinte al Statelor Unite intre 1901-1909, s-a exprimat in felul urmator : "In spatele guvernului la vedere troneaza un guvern invizibil care nu este credincios si nici raspunztor fata de popor. A distruge acest guvern invizibil, alianta fara Dumnezeu intre afacerile corupte si politica marsava, este datoria sefului statului!"

================================================================================

4. Cu cativa ani in urma a fost turnat un film despre "Club of Rome", care astazi este interzis peste tot in lume. Mai sunt in circulatie cam 5 copii. Acest film (The Club of Rome) descrie actiunile si oamenii din umbra ai gruparii cu uneltirile lor criminale. Toate persoanele care au colaborat la turnarea filmului sau au avut in vreun fel legatura cu productia au murit dupa aparitia filmului.

================================================================================

5. FINANTAREA REVOLUTIEI BOLSEVICE


Cei care au primit sumele au fost Lenin si Trotzki. Circuitul financarilor este incurcat. Vom fi cat se poate de expliciti. Cei care au finantat revolutia bolsevica (au fost, ciudat, aparatorii capitalismului) :
- Max Warbung (6.000.000 $)
- Rotschild (5.000.000 $)
- Alfred Milner
- Morgan
Acestia au fost finantatori directi. Ceilalti au actionat prin intermediul colonelului House (care a detinut un rol de vaza in tratatul de la Versailles).
- Vanderlip
- Harriman si
- Rockefeller au actionat prin intermediul lui Paul Warburg si Jacob Schiff (20.000.000 $), care la randul lor l-au contactat pe colonelul House. Acest nume in mare parte va sunt necunoscute. Cateva dintre ele mai sunt pomenite in cursul acestei pagini. Cititi si va veti dumeri.
In anul 1929, pe 29 martie, ziarul "TIMES" scria ca fenomenul interesant in revolutia bolsevica este procentul mare de elemente straine si nu rusesti. Din cei 30 comisari ce au avut rol conducator, trei sferturi au fost evrei.
Alti bancheri care au finantat au fost : Otto Kohn, Jerome Hananer, Max Breitung, Olaf Aschburg, Jivtovski.

==============================================================================

6. In 1951 un autor englez - ROBERT PAYNE - a publicat o carte intitulata "ZERO - istoria terorismului", in care incerca sa arate ca, inainte de folosirea sistematica de catre diferite forme de regimuri totalitare, exista forte oculte care folosesc aceasta arma teribila in umbra guvernelor vizibile. Dupa publicarea cartii s-au produs o serie de "coincidente" curioase : misteriosi emisari au cumparat intregul stoc disponibil si cu tot caracterul senzational al revelatiilor cartii, nici o cronica n-a aparut in marea presa; casa de editura, una din cele mai solide de pe piata londoneza, a ajuns in pragul falimentului; mai multi oameni au murit misterios cateva luni mai tarziu.

==============================================================================


7. In 1919, o tanara care traia in mijlocul avangardei artistice a momentului - Irene Hillel-Erlanger, fiica unui israelit, publica la o editura pariziana o foarte curioasa carte "Voyager en kaleidoscope", in care, sub forma unui derutant poem suprarealist, revela importante secrete ale Marii Opere alchimice. La coctailul care sarbatorea editarea cartii, in aceeasi noapte, autoarea moare intoxicata, desi toti comesenii servisera aceleasi meniuri. Inainte de punerea in vanzare a cartii, misteriosi "cititori" au cumparat intregul stoc disponibil, desigur pentru a-l distruge. Presa n-a publicat nici o recenzie asupra lucrarii.

==============================================================================


8. Ziaristul canadian Serge Monaste a murit in circumstante suspecte. El se ocupa cu studierea ocultei financiare si chiar descoperise ceva. Manuscrisele lui Monaste au ramas incomplete, cauzate de moartea sa prematura, in conditii neelucidate. Toate documentele confidentiale folosite de autor au disparut - nu stim daca recuperate de asasini sau preluate de prieteni, pe care victima i-ar fi pus in tema cu posibila sa ucidere. Manuscrisul incomplet a fost publicat cu grija lui Michael A. Beaumonn in cartea : PROTOCOALELE DE LA TORONTO.

==============================================================================


9. PUTEREA LUI HITLER venea de la un cartel de chimicale numit I.G.Farben (Interssen Gemeinschaft Farben). Insa puterea economica de care se bucura I.G.Farben isi avea sursa in Wall Street, SUA. Fara capitalul oferit de Wall Street, nu ar fi existat nici un I.G.Farben, si, aproape sigur, nici un Adolf Hitler si nici un al doilea razboi mondial. I.G.Farbn s-a infiintat in 1924, cand bancherul american Charles Dawes a contractat o serie de imprumuturi externe totalizand 800 milioane dolari pentru a organiza marile companii de otel si chimicale in carteluri, printre care si I.G.Farben. Profesorul Carrol Quigley defineste Planul Dawes : "in mare, un proiect al lui J.P.Morgan". Trei companii participante la Wall Street, Dillon, Read&Co, Harris, Ford&Co, impreuna cu National City, s-au ocupat de 3 sferturi din imprumuturile folosite pentru crearea acestor carteluri. Proprietatile I.G.Farben din America erau controlate de o companie numita American I.G.Farben. Urmatorii indivizi, printre altii, erau membri in Comitetul Director al acestei corporati : Edsel Ford, presedintele Ford Motor Co.; Charles E. Mitchell, presedintele bancii lui Rockefeller, National City Bank din New York; Walter Teagle, presedintele filialei Standard Oil din New York; Paul Warburg, presedintele Rezervei Federale si fratele lui Max Warburg, finantatorul efortului german de razboi, si Herman Metz, unul dintre directorii bancii Manhattan, controlata de clanul Warburg. DECI, Hitler a fost "opera" finantatorilor occidentali, caci un razboi se face pe bani grei.

=============================================================================


10. Sir JOHN J. LOUDEN - o posibila eminenta cenusie?

Acesta este un om, unul mai special, pentru functiile pe care le detine ii ofera o putere de imaginat, mai ales ca este vorba de o putere economica. Functiile detinute ne fac sa ne intrebam daca nu cumva in spatele sau se ascunde altceva. Aceste functii sunt :


- membru in "Comitetul celor 300";
- reprezentantul Bancii N.M. Rotschild din Londra;
- presedinte al Bancii "Chase Manhattan" a lui Rockefeller;
- presedinte al "Royal Dutch Petroleum";
- director al "Shell Petroleum Company";
- administrator al FUNDATIEI FORD.
##############################################################################

BATALIA DE LA WATERLOO

In 20 iunie 1815, unul dintre curierii lui Nathan Rotschild, care a venit direct de pe campul de lupta, ii adusese stirea ca francezii sunt invinsi.
Nathan a aruncat pe piata bursei londoneze actiunile sale "English Consul" simuland ca englezii ar fi cei invinsi. Zvonul s-a raspandit ca un fulger si actionarii, de teama sa nu piarda totul au pus in vanzare si ei actiunile lor "English Consul".
Currul unei actiuni a scazut la 5 centi. In secret, Rotschild le cumparase pe toate la acest pret derizoriu.
A sosit apoi vestea oficiala despre opertiunile militare de pe campul de lupta. In cateva ore cursul actiunii "English Consul" a crescut fulgerator, astfel ca averea lui Nathan rotschild a crescut de douazeci de ori.
Dupa infrangere, francezii cu probleme financiare s-au imprumutat cu o suma foarte mare de la bancile Ouvrard din Paris si baring Brothers din Londra. Nu insa si de la Banca Rotschild.
In 15 noiembrie 1818 cursul hartiilor de imprumut ale statului francez a scazut, desi aveau un curs ridicat pana atunci. La curtea lui Ludovic al XVIII-lea domnea o atmosfera tensionanta. Fratii Kolman si Jacob Rotschild, cu imensele lor rezerve banesti, au cumparat in octombrie un numar imens de obligatiuni ale statului francez, emise de banca Ouvrard si Baring Brothers. Astfel, cursul lor a crescut in octombrie. La 5 noiembrie insa, au inceput sa vanda aeste titluri la toate bursele din capitalele europene, creand o mare panica. Guvernul francez si-a dat seama ca Nathan Rotschild are o mare influenta asupra pietei financiare franceze. Astfel curtea franceza i-a acordat iar o atentie mare bancii Rotschild.

##############################################################################

RAZBOIUL DE SECESIUNE AMERICAN

In razboiul de secesiune american (1861-1865) au luptat statele din Nord (care erau impotriva sclavagismului) contra statelor din Sud (care erau pentru sclavagism). Inainte de razboi, agentii familiei Rotschild au dus o mare propaganda "Pentru Uniune" in statele din Nord. In acelasi timp, alti agenti ai aceleiasi familii Rotschild duceau o campanie "Contra Uniunii" in statele din Sud. La izbucnirea razboiului, Banca Rotschild din Londra a finantat razboiul din statele din Nord, Banca Rotschild din Paris a finantat statele din Sud. Singurii care au castigat razboiul au fost numai membrii familiei Rotschild.

###############################################################################

--BAZA DE DATE--


================================================================================
1. In 1812, Nathan Rotschild a infiintat banca "Nathan Mayer Rotschild si Fiii", la Londra, cu filiale la Viena, Berlin, Paris. In America, banca lui a fost reprezentata de bancile Cuhn Loeb&Co., J.P.Morgan&Co., August Belmont&Co. Prin bancile Cuhn-Leob, al caror director este Jacob Schiff (fiica acestuia a fost sotia lui Trozki) si prin banca Morgan, Belmont si Warburg au ridicat imperiul Rockefeller "Standard Oil", liniile ferate Harriman si fabrica de otel Carnegie. Establishment-ul Coastei de Rasarit e stapanita de Rockefeller.

2. Dupa revolutia bolsevica, imperiul lui Rockefeller "Standard Oil Company" a cumparat 50% din campurile de petrol de la rusi, cu toate ca oficial s-a spus ca au fost nationalizate. In 1927, Standard Oil a construit prima rafinarie in Rusia, pentru ca rusii sa vanda petrol in Europa.

3. In 1729, East India Merchant Company (BEIMC) a infiintat organizatia "COMITETUL CELOR 300". Banci care sunt in acest comitet sunt : Banca Hong-Kong si Shanghai; The British Bank of the Middle East; Midland Bank; National and Westminster Bank; Barclays Bank; The Royal bank of Canada si Baring Brothers Bank.

4. Imperiul feroviar Harriman a fost finantat de N.M. Rotschild & Sons Bank din Londra.

5. Paul Warburg, directorul bancii "M.M. Warburg (reprezentanta "N.M. Rotschild and Sons" din SUA) si totodata conducatorul de la FRB ("Federal Reserve Bank"), a fost directorul de la I.G.Farben, cartelul care a fabricat substanta Ciclonul B, folosita de nazistii germani pentru camerele de gazare a evreilor. Si el este un evreu ("khazar").

6. John Clayton scria in THE CHICAGO TRIBUNE : "Trotzki conduce pe evreii radicali spre stapanirea lumii. Bolsevismul este numai un instrument pentru acest plan".++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cazul directoratului politic, social si economic "Bilderberg", care impinge pe tabla de sah pionii vizibili

Din presa centrala republicana
Evenimentul Zilei 19. 09. 2004:
Marea conspiratie mondiala

La adapostul societatilor secrete, puternicii lumii hotarasc evolutia omenirii fara a da socoteala opiniei publice

Cine conduce lumea? Unde se iau deciziile care guverneaza vietile a miliarde de oameni? La prima vedere, raspunsul este simplu: sefii de stat si de guvern, care se intilnesc frecvent in reuniuni tinute sub egida unor institutii internationale: ONU, NATO, UE, OSCE etc. Foarte putina lume stie insa ca multi dintre inaltii demnitari ai planetei sint membri ai unor societati nu neaparat secrete, dar foarte secretoase, din care fac parte si reprezentanti ai elitei economico-financiare, bancheri sau patroni ai unor corporatii transnationale. Aici se iau in discutie noi masuri sau orientari politice cu mult inainte ca ele sa ajunga la cunostinta opiniei publice, direct interesate. Scopul tuturor acestor societati, prea multe pentru a fi analizate toate in detaliu, ar fi unul singur - instaurarea unei noi ordini mondiale, in care toata puterea se va concentra in miinile unui grup restrins, un guvern planetar.


Oricite dovezi s-ar aduce despre existenta unor grupari oculte, oricite acuzatii s-ar lansa, ramine totusi intrebarea fundamentala - la ce serveste toata aceasta conspiratie, ce urmaresc cu adevarat acesti oameni? “Inteleg cum, dar nu inteleg de ce”, spune tragicul erou orwellian din “1984”, referindu-se la incrincenarea Partidului de a-i supune pe toti. “Partidul doreste puterea doar de dragul ei. Nu sintem interesati de binele altora, ne intereseaza doar puterea. Nu bogatia sau luxul, viata lunga sau fericirea, doar puterea, puterea pura”.


Multi oameni au tendinta sa dea neincrezatori din umeri atunci cind aud de societati secrete sau de noua ordine mondiala, considerind ca sint bazaconii scornite de indivizi dispusi sa vada peste tot conspiratii malefice. Probabil ca majoritatea acestor teorii sint chiar basme, insa aceasta eticheta nu poate fi aplicata atunci cind vine vorba de putin cunoscutul Grup Bilderberg, care reuneste multi dintre cei mai influenti oameni ai lumii, care recunosc ca au participat si participa la reuniuni “informale”, despre care refuza sa dea amanunte. Cel mai bun argument pentru a demonstra importanta pe care o are acest grup este o trecere, selectiva, in revista a personalitatilor care au participat la una sau mai multe reuniuni Bilderberg: presedintele bancii Chase-Manhattan, David Rockefeller, fostul director CIA, John Deutch, fostul secretar de stat Henry Kissinger, fostii secretari generali ai NATO, Javier Solana si George Robertson, presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, directorul FMI, Stanley Fischer, Bill Clinton (in 1991, cu putin inainte de a se lansa in cursa pentru Casa Alba), raposatul patron de la FIAT, Gianni Agnelli, presedintele Ford, Alexander Trotman, si lista ar putea continua. Chiar daca e vorba de “reuniuni informale”, este clar ca atunci cind se aduna la un loc atitea personaje de mare calibru nu o fac pentru a discuta despre vreme.

50 de ani de secrete

Grupul Bilderberg a sarbatorit anul acesta 50 de ani de existenta printr-o reuniune organizata in orasul italian Stresa. Ideea infiintarii unei astfel de societati oculte i-a apartinut lui Joseph Retingerii (1888-1960), un exilat polonez care, fara a detine vreodata o functie oficiala, si-a petrecut intreaga viata in preajma mai-marilor lumii, fiind printre promotorii constituirii unei Piete Comune europene. Oficial insa, Bilderberg s-a format la initiativa unuia dintre cei mai influenti discipoli ai sai, printul Bernhard al Olandei. Prima intrunire, avind scopul declarat de a discuta problemele comunitatii transatlantice in contextul razboiului rece, a avut loc la hotelul Bilderberg, din orasul olandez Oosterbeek, in perioada 29-31 mai 1954. De atunci incoace, toate aceste reuniuni de taina s-au numit “intalniri Bilderberg”.Demnitari “privati”

Fondatorul societatii, printul Bernhard al Olandei, care i-a fost presedinte timp de 22 de ani, spunea ca orice participant “este eliberat ca prin magie de functiile oficiale” cind vine la intilnire, devenind, pe toata durata conferintei, “un simplu cetatean al tarii sale”. Desigur ca astfel de asigurari sint imposibil de crezut, iar faptul ca discutiile sint secrete nu poate decit sa alimenteze speculatiile ca acolo se iau decizii importante de care opinia publica nu are habar. In 1998, pe cind era inca ministru britanic al apararii, fostul secretar general al NATO, George Robertson, a fost interpelat in Camera Comunelor asupra deplasarii sale la reuniunea Bilderberg de la Turnberry (Scotia). Cum folosise un avion oficial, in care fusese insotit de secretarul de atunci al NATO, Javier Solana, Robertson a trebuit sa precizeze exact durata si costul deplasarii. Demnitarul a declarat ca trebuia sa participe la “o discutie relevanta pentru calitatea sa ministeriala”, afirmatie ce contravine teoriei ca participantii merg la reuniuni in calitate privata. Cu toate acestea, cind a fost rugat sa prezinte o informare privind cele discutate, Robertson a declarat ca aceasta “nu intra in atributiile sale ministeriale.” La fiecare reuniune, participa aproximativ 120 de personalitati, doua treimi europeni si restul americani. Invitatiile se fac de catre presedintele grupului, iar lista participantilor variaza de la an la an. In ultimii ani se remarca o largire a ariei geografice, astfel ca in 2004 au fost invitati si fosti outsideri - un politician polonez, unul rus, precum si un bancher chinez. Pentru a-si asigura confidentialitatea, reuniunile Bilderberg se desfasoara in locatii cit mai izolate, participantii rezervind un hotel intreg, care este protejat de un dispozitiv de securitate impresionant. Ziaristii care incearca sa patrunda in “zona interzisa” sint respinsi fara menajamente. De altfel, putini jurnalisti incearca sa se apropie de sediile acestor reuniuni pentru ca oricum articole despre Bilderberg apar foarte rar in presa internationala. Explicatia e simpla - printre membrii grupului figureaza si mari patroni din mass-media, care au grija ca astfel de subiecte sa nu apara.Discutii deschise cu usile inchise

Idealurile care au stat la baza crearii acestui grup sint dintre cele mai nobile, judecind dupa cum sint descrise in documentele oficiale. “Prima intilnire a avut loc pe fondul ingrijorarii exprimate de multi cetateni de frunte de pe ambele maluri ale Atlanticului ca Europa Occidentala si America de Nord nu coopereaza pe cit de strins ar trebui in probleme de importanta cruciala. S-a ajuns la concluzia ca reuniuni regulate, cu caracter informal, ar putea ajuta la o mai buna intelegere a fortelor complexe si a curentelor importante ce afecteaza natiunile vestice in dificila perioada postbelica”, se explica intr-un document datat 1989. Astfel de intruniri in spatele usilor inchise sint considerate foarte utile de membrii grupului Bilderberg pentru ca, odata asigurata cea mai mare discretie, fiecare participant isi poate exprima foarte sincer parerile, iar dezbaterea in acest cadru a problemelor arzatoare ale comunitatii internationale nu poate fi decit benefica.Oamenii trebuie sa renunte la identitatea nationala

Din aceasta secretomanie s-a nascut temerea ca Bilderberg se ocupa cu lucruri dubioase si, implicit, periculoase. Cei care denunta activitatile acestui grup spun ca societatea Bilderberg se considera o organizatie supraguvernamentala, idee de altfel mentionata de printul Bernhard: “E greu sa reeduci oameni crescuti in spiritul valorilor nationale, astfel incit ei sa accepte ideea cedarii suveranitatii, fie si partial, unui organism supranational”. Aceasta problema, enuntata acum citiva de ani de fondatorul grupului este si astazi de actualitate, ca dovada puternica opozitie manifestata in unele tari fata de aderarea la UE. Interesant de mentionat este ca, la reuniunea de la Stresa, Marea Britanie a fost criticata pentru incapatinarea de a ramine in afara UE. Se poate argumenta ca unitatea serveste pacificarii framintatului continent european, insa la fel de bine se poate spune ca delegarea competentelor nationale unui organism suprastatal duce la concentrarea puterii in miinile unui grup restrins de oameni despre care nu se stie prea bine ce politica fac. Este oare intimplator faptul ca la reuniunea Bilderberg de anul acesta au participat patru inalti demnitari de la Bruxelles?Moneda universala
In al doilea rind, grupul Bilderberg este acuzat de manipularea finantelor mondiale, prin stabilirea unor norme si rate de schimb rigide, care afecteaza intreaga lume. Un astfel de argument e greu de contrazis tinind cont ca la Stresa au fost prezenti 15 mari bancheri, inclusiv cei de la Banca Mondiala si Banca Centrala Europeana. Este firesc ca aceste personalitati sa se intilneasca periodic, dar de ce in secret? Adeptii teoriilor conspirationiste spun ca pe agenda Bilderberg se afla eliminarea monedelor nationale din toata lumea, pe modelul euro. Urmatorul pas ar fi instaurarea dolarului ca moneda de schimb pe teritoriul celor doua Americi, iar apoi crearea unei devize unitare pentru zona asiatica. Aceasta ar permite un mai bun control asupra fluxurilor monetare internationale si, implicit, a guvernelor. “Dati-mi controlul asupra finantelor unei natiuni si nu-mi pasa cine face legile”, spunea cu multa vreme in urma Mayer Rothschild, intemeietorul uneia dintre cele mai puternice dinastii financiare.
Nu in ultimul rind, Bilderberg este acuzata ca isi promoveaza interesele prin manevrarea itelor politice, asigurind alegerea celor pe care ii doreste in functii de conducere si indepartarea de la putere a celor incomozi. Si din nou se pune intrebarea daca este intimplatoare prezenta la reuniunea de anul acesta a candidatului democrat la functia de vicepresedinte al SUA, senatorul John Edwards. Raspunsul se va afla, probabil, la alegerile din noiembrie.

Banii si puterea se aduna in umbra

Multi dintre participantii la reuniunile Bilderberg se regasesc si in componenta altor grupuri, dintre care unele opereaza la vedere, despre care se crede ca ar sluji acelorasi interese oculte de stabilire a unei noi ordini mondiale, in care omenirea sa fie condusa de un guvern unic. Printre acestea, multe suspiciuni trezeste Consiliul pentru Relatii Externe (Council on Foreign Relations) din SUA, infiintat in 1921, care are corespondente cu nume similare si in multe tari europene. Spre deosebire de misteriosul grup Bilderberg, CRE are o bogata activitate publica, editind reviste si organizind seminarii. Adversarii spun insa ca rolul sau este acela de a manipula opinia publica, pentru a netezi calea in vederea acceptarii ideilor celor care se afla in culise. Reteta e simpla si eficienta. Se constituie un grup, care este foarte activ, isi cistiga notorietate, membrii sai capata renume de experti, iar in timp parerile lor ajung sa aiba mare greutate. Printre cei care au acuzat CRE de urmarirea unor interese oculte figureaza si un fost membru al Consiliului, amiralul Chester Ward. Potrivit acestuia, in interiorul organizatiei exista “un grup mult mai mic, dar mai puternic, alcatuit din bancheri de pe Wall Street si principalii lor agenti. Scopul lor principal este acela de a obtine un monopol bancar mondial de la indiferent ce putere va ajunge sa controleze guvernul global. Aceasta factiune este condusa de fratii Rockefeller”. Din rindurile CRE provin numerosi demnitari din ultimele administratii americane si un fost presedinte, George Bush, tatal actualului lider de la Casa Alba. O organizatie similara este Comisia Trilaterala, care se deosebeste de cele prezentate mai sus prin aceea ca are si o importanta componenta asiatica.Illuminati americani

Multe dintre numele mentionate anterior sint deseori amintite si in legatura cu asa-numitii Illuminati, un grup extrem de obscur, despre care se afirma ca isi are radacinile intr-un ordin vechi de sute de ani, cu vagi legaturi masonice. Miscarea secreta a fost creata in 1776 de un fost iezuit, Adam Weishaupt, profesor de drept canonic, in Bavaria. Acea grupare de republicani liber-cugetatori nu a avut o existenta prea lunga, guvernul bavarez interzicind societatile secrete in 1784. In ciuda existentei efemere, grupul Illuminati a cistigat faima, gratie, mai ales, numerosilor detractori. Illuminati au fost acuzati ca ar fi conspirat in vederea inlocuirii tuturor religiilor cu umanismul si unirea tuturor tarilor sub un guvern planetar. Unii spun ca Illuminati si-a continuat existenta in diferite tari, sub alte nume, printre care si societatea secreta Skull and Bones (Craniul si oasele), de la Universitatea Yale, din care au facut parte atit George W. Bush, cit si contracandidatul sau actual, democratul John Kerry.

Yüklə 38,93 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin