Fracturi şi rupturi de măruntaieYüklə 17,94 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü17,94 Kb.
#24143

Fracturi şi rupturi de măruntaie
Remediu pentru artroza, osteoporoză, oase şi încheieruri distruse 1

Fracturi şi rupturi 1

Ciorba de picioare de vita 1

Hernie, măruntaie rupte, organe rănite, operaţii 1

Suc de asmatui cu vin 1

Rupturi de maţe, de organe, intestine slăbite, stomac şi rinichi coborati, uter deplasat 1

Unguraş cu vin şi miere 3

Hernie, Ruptura de prapure 2

Iederă şi tătăneasă 2

Fractură 2

Ceai de tintaură 2

Oase de nisetru 2

Rădăcina de pătlagină şi Malva Sylvestris 2

Remediu pentru fracturi artroza, osteoporoză, oase şi încheieruri distruse, boli de stomac

Ciorbă cu picioare de vită şi măduvă de oase

Cine suferă din cauza încheieturilor (mâncâte sau distruse: artroză) şi atunci când suferă din cauza digestiei proaste a stomacului, acela să fiarbă zgarciul şi grăsimea de la picioarele vitelor (bună este şi măduva oaselor de vita”. Să se facă deci ciorba din picioare de vita cu ceva legume sănătoase şi eventual şi ceva făină integrală de grâu.) Să mănânce des şi mult din acestea şi el va fi vindecat iar durerea ascuţită din încheieturi şi din stomac va fi înlăturata”


Fracturi şi rupturi

Ciorba de picioare de vita
Ciorbă de picioare de vită cu mult zgârci şi ceva măduvă. Vezi reţeta.

Hernie, măruntaie rupte, organe rănite, operaţii

Suc de asmatui cu vin
Asmatui (Kerbel / Antrhiscus cerefolium )

stoarce sucul din asmătui şi pune-l în vin. Vinul asta dă-l des la cine are răni rupte la măruntaie şi el va fi vindecat”. Atenţie, asmătuiul, care este consumat că condiment de multe popoare nu este bun decât ca remediu. Hildegard scrie: „Asmătuiul este ca o buruiană şi face fum şi gaze în capul omului atunci când este mâncat crud. Nici gătit nici crud nu este bun pentru trupul omului”Rupturi de maţe, de organe, intestine slăbite, stomac şi
rinichi coborati, uter deplasat


Unguraş cu vin şi miere
Cine are măruntaiele slabe şi rupte să fiarbă unguraş în vin cu destulă miere, să păstreze ierburile şi vinul în vasul acesta şi să-l bea des şi el îi vindecă măruntaiele” . Trei linguri de unguraş se fierb în trei sferturi de litru de vin cu 100g de miere. Ierburile rămân în vas până se termină vinul şi se bea des din acest vin (de 3 ori pe zi) câte un păhărel de 20 ml. Tratamentul ţine câteva luni şi se poate face o pauză de 1-2 săptămâni la fiecare 4 săptămâni de cură.

Hernie, Ruptura de prapure

Iederă şi tătăneasă
Când unui om i se rupe prapurele printr-un accident să ia frunze de iederă (Efeu) şi de doua ori mai mult tătăneasă (Beinwell) şi să le fiarba în vin bun. După ce s-au fiert să se strecoare de vin şi să se pună calde peste locul unde a apărut ruptura şi ele vor împreuna şi suda ruptura. Iar în vin să se pună ceva curcuma albă şi tot aşa de mult zahăr ca şi cât au fost frunzele de efeu şi multă miere cu spuma scoasă şi să dea toate astea din nou în fiert. Strecoară totul printr-un săculeţ…Bea băutura asta des după masă şi noaptea (seara înainte de culcare).
În afara de asta taie rădăcina de la tătăneasă în bucăţi mici şi pune-o crudă (nefiartă) în vin pentru ca vinul să ia gustul ei şi vinul ăsta bea-l pană la vindecare (impreuna cu primul remediu)”
33 g de frunze de efeu, 66g de tătăneasă,10g de curcumă albă, 2 linguri de zahăr, 4-6 linguri de miere fiartă cu spuma scoasă, trei sferturi de litru de vin de calitate
Leacul 1 : Se bea un păharel din vinul cu curcuma după masă de prânz şi de seară.
Leacul 2 : 3 linguri de rădăcină de tătăneasă se pun 4 zile într-un litru de vin. Se bea o jumătate de pahar din acest vin (la masă).

Fractură

Ceai de tintaură
cui i s-a rupt un picior sau altceva să bea des (praf de) tintaură (Tausendgüldenkraut) şi rădăcina ei în apă sau în vin şi osul rupt se va lipi, adică vindeca. Însă încălzeste şi iarba în apă şi stoarce apa şi pune-o calda peste locul unde s-a rupt osul”

Oase de nisetru
să radă osul de nisetru şi praful ăsta să-l pună în apă curată, dar nu dintr-un izvor cu apă minerala şi să-l bea pe stomacul gol (înainte de masă). Asta să facă până s-a vindecat însă să ia praful cu măsură până când osul s-a vindecat treptat şi zdravăn. Nisetrul are capacitatea de a ajunge până la os pe care îl vindecă când este băut cu apă moale”
Rădăcina de pătlagină şi Malva Sylvestris
când unui om i se rupe un os printr-un accident să taie rădăcina de patlagină în miere şi să o mănânce zilnic pe stomacul gol. Să ia şi frunze de Malva Sylvestris (Malve) şi de 5 ori mai multe frunze sau rădăcini de patlagină care să le fiarbă nu prea tare în apă şi să le pună cu hărnicie peste locul de suferinţă şi osul rupt se va vindeca.”Yüklə 17,94 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə