Fulerenele sau "C60" reprezintă o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540) sau forme cilindrică de "tip cuşcă"Yüklə 445 b.
tarix24.12.2017
ölçüsü445 b.
#35896

Fulerenele sau "C60" reprezintă o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540) sau forme cilindrică de "tip cuşcă" (nanotuburile). Această clasă de substanţe este considerată, alături de carbonul amorf, grafitul şi diamantul o formă alotropică distinctă a carbonului. Din punct de vedere al legăturilor chimice dintre atomii de carbon constitueţi, fulerenele sunt înrudite structural cu grafitul.

  • Fulerenele sau "C60" reprezintă o clasă de compuşi de atomi de carbon, care prezintă per ansamblul structurii fie forme sferice de tip dom geodezic (C60, C540) sau forme cilindrică de "tip cuşcă" (nanotuburile). Această clasă de substanţe este considerată, alături de carbonul amorf, grafitul şi diamantul o formă alotropică distinctă a carbonului. Din punct de vedere al legăturilor chimice dintre atomii de carbon constitueţi, fulerenele sunt înrudite structural cu grafitul.

PROPRIETATILE FULERENELOR:

Nanotehnologia: “ingerii” microscopici ai viitoruluiLichidul antiglont revolutioneaza armurile de protectie ale soldatilor.Scopul este de a conduce căldura rezultată din funcţionarea computerului, ajunsă la punctul critic la care cipurile pot intra în contact, astfel încât să determine o ventilare puternică şi, de fapt, răcirea radiadoarelor (heat sink).  Nanotuburile sunt dispuse sub forma unei suprafeţe cu aspect de perie. Materialele sunt prinse între cipurile de silicon şi radiatoarele de metal şi umplu golurile şi denivelările, pentru o mai bună ventilare în zona radiatoarelor.

  • Scopul este de a conduce căldura rezultată din funcţionarea computerului, ajunsă la punctul critic la care cipurile pot intra în contact, astfel încât să determine o ventilare puternică şi, de fapt, răcirea radiadoarelor (heat sink).  Nanotuburile sunt dispuse sub forma unei suprafeţe cu aspect de perie. Materialele sunt prinse între cipurile de silicon şi radiatoarele de metal şi umplu golurile şi denivelările, pentru o mai bună ventilare în zona radiatoarelor.VIITORUL ESTE NANO!

Realizat de:
Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə