Global Girişimcilik Kongresi İstanbul’da Dünyanın ve Türkiye’nin Önde Gelen İsimlerini Ağırlamaya Devam Etti



Yüklə 24,44 Kb.
tarix29.07.2018
ölçüsü24,44 Kb.
#62565

c:\users\aertem\desktop\gec bid\2018istanbul-logo.png


Global Girişimcilik Kongresi İstanbul’da Dünyanın ve Türkiye’nin Önde Gelen İsimlerini Ağırlamaya Devam Etti
Türkiye’de ilk ve tek kez düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi’nin son günü dünyanın önde gelen iş ve girişimcilik ekosistem liderlerinin konuşmaları ile sona erdi.
Dünyanın en kapsamlı girişimcilik ekosistem liderleri paydaş toplantısı olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi (Global Entrepreneurship Congress - GEC), Hilton Bomonti İstanbul’da ilham veren ve ufuk açan konuşmacılar ile sonlandı.

Dünyanın girişimcilik gündemini İstanbul’da belirleyen Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC18IST) resmi açılışı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin  teşrifleri ile  16 Nisan 2018 Pazartesi günü yapıldı. Türkiye'de ilk defa düzenlenen ve 10. senesini kutlayan Global Girişimcilik Kongresi (GEC18IST), Global Entrepreneurship Network (GEN) Başkanı Jonathan Ortmans ve GEC İstanbul Organizasyon Komitesi Platform Başkanı Ali Sabancı’nın 17 Nisan 2018, Salı günü açılış konuşmaları ile başlamıştı.



Kongrenin son gününde dünyanın ve Türkiye’nin iş ve girişimcilik ekosistemlerine yön veren konuşmacılar sahne aldı.

Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane ve Babson Girişimcilik Ekosistem Platformu Kurucu Direktörü Dan Isenberg, girişimci düşünce yapısı, var olan ve potansiyel fırsatlar ve sağlıklı girişimcilik ekosistemleri inşa etmek konularında deneyimlerini paylaştılar. “Finansmana Erişim” konu başlıklı karşılıklı söyleşide Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve Silikon Vadisi Yönetici Direktörü Vera Shokina yer aldılar. “The Driver in the Driverless Car” adlı kitabın yazarı Alex Salkever ilham veren bir sohbete imza attı. “Gelecekte Veriyi Nasıl Kullanacağız? adlı bir diğer söyleşi’de de MyGov India CEO’su Arvind Gupta ve Garanti Bankası Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, verinin dünyadaki öneminin altını çizdi. “Uzay girişimciliği” adlı panelde de, NASA Astronotu Greg Johnson, GEN Space Direktörü Stephan Reckie ve VSpace News Kurucusu Valerie Vlasenko da uzay girişimciliği alanında yepyeni bir ufuk açtılar.

Emre Kurttepeli- Endeavor Türkiye Başkanı: Endeavor, Türkiye’ye Türkiye girişimcilik ekosistemine giriş kapımız oldu. Türkiye’nin en büyük melek ağının kurucu ortağı olarak girişimcilere yatırım da yapıyorum. Şirketlere gereken mentorluğu melek yatırımcılar veriyorlar. Melek Yatırımcı, her şeyi bilir derler ama melek yatırımcılar her şeyi bilmese de şirketi doğru kişilere yönlendirebilirler. Onları bir tür ara bulucu gibi düşünebiliriz. Çok iyi şirketlerin melek yatırımcı bulamadığını gördüm ama melek yatırımcı bulmak günümüzde artık çok kolay. İyi bir şirket sadece nasıl fon bulacağını değil, nereden fon bulacağını da bilmeli.
Stephen Reckie , GEN Space Direktörü: Girişimcilik, uzayla ilgili fırsatları keşfetmek için bir olanak sunuyor. Farklı girişimciler ile birlikte deneyim kazanmak için evrensel olarak çalışabiliriz. Uzay girişimciliği her yaş ve her kültür için çok yaygın bir şekilde kullanılabilir. Global girişimcilik ekosisteminin birlikteliğinden uzayın da artık bir potansiyel olduğunu görmek mümkün.
Greg Johnson, NASA Astronotu: Uluslararası uzay istasyonunu, yenilikçilik platformu olarak artık düşünebilirsiniz. Uzay, ekosistem girişimciliği ile ilgili önemli bir nokta. Uzayı artık geleneksel yöntemlerle düşünmemek gerekir.
Valerie Vlasenko, VSpace News Kurucusu: Uzay, teşviğin artacağı bir alan. Doğamızda kaşif olmak var, buna odaklanmak çok önemli. Konfor alanımızdan dışarı çıkarak bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sınırların ötesine gitmek çok önemli. Fonlar, hükümetler ve melek yatırımcılar, startupların uzay çalışmalarına yönelik girişimlerine yardımcı oluyorlar.
Alex Salkever, “The Driver in the Driverless Car” Kitabı Yazarı: Her konuyla ilgili sınırlarımız ortadan kalkıyor. Gelecek sadece silikon vadisinde değil. Büyük teknoloji aslında başka yerde üretiliyor. Teknoloji bizim en büyük zorluklarımızı çözmeye başladı. Bir girişimci destek sistemlerine artık daha hızlı erişebiliyor.
İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirecek GEC İstanbul Organizasyon Komitesi; Ali Sabancı’nın başkanlığında Endeavor, Habitat, TİM ve TOBB'dan oluşuyor. Kongre’nin stratejik partnerliğini Koç Holding ve Sabancı Holding üstlenirken, resmi Havayolu Sponsoru da Pegasus Hava Yolları oldu. Toplam 65 kurum destekçiler arasında yer alıyor. Tüm bu kurumların desteği sayesinde, kongre 8 Milyon TL’yi bulan bir bütçeyle gerçekleştiriliyor.
GEC18IST’te 19 Nisan’a kadar, 170’i aşkın ülkeden 3.000’den fazla katılımcı yer alacak olup 300’ün üzerinde uluslararası uzman konuşmacı, 150’den fazla oturumda izleyicilerle buluşacak.
Türkiye’de de kutlanan Global Girişimcilik Haftası (Global Entrepreneurship Week – GGH) kampanyası, GEC, GBAN, GIST, Startup Nations Ministerial ve Global İş Melekleri Ağı, GEN’in en gelişmiş ve yaygınlaşmış çalışmalarının örneklerinden biri. GEN Buluşması, her sene GEC’in ilk günü, tüm dünyadan delegasyon üyelerinin katılımıyla tam günlük kapalı bir çalıştay şeklinde gerçekleştiriliyor.
Dört günlük kongrenin ilk ve son günü kapalı etkinliklerden oluşurken, 17-18 Nisan günleri halka açık paneller ve atölyeler gerçekleşiyor.  Kongre; “Innovation Culture”, “Exponential Thinking” ve “Zero Barriers” çerçevesinde STK, üniversite, lise, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra girişimci ve yatırımcıları da ağırlıyor.
Her sene farklı bir ülkede gerçekleşen GEC’nin onuncu yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi ülkemizin girişimcilik gücünün uluslararası sahnede sergilenmesi için büyük bir fırsat oldu.
Kongre’nin sloganı “GLOBAL BİR EKOSİSTEM İNŞA ETMEK”
Tüm dünyada girişimcilik gündemini İstanbul’da belirleyen Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesi ile ülkemizden “born-global” şirketler çıkmasına katkıda bulunulması ve İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirerek, ülkemizi bir yatırım merkezi olarak konumlandırılması amaçlanıyor.
İstanbul’da 10. yılını kutlayan Kongre boyunca Muhtar Kent (Coca Cola YK Başkanı), NASA Astronotu Greg Johnson, Guy Peri (P&G Chief Data Officer), Fadi Ghandour (Wamda Capital Chairman), Jeff Hoffman (Colorjar YK Başkanı), Yossi Vardi (4 Years From Now YK Başkanı), Daniel Isenberg (Babson Üniversitesi Girisimcilik Ekosistemi Projesi YK Başkanı), Christopher Schroeder (Yatırımcı ve “Startups Rising” Kitabı Yazarı), Kristen Schrieber (AB KOBİ Komisyon ve Politikalar Başkanı), Alex Salkever (Futurist ve “The Driver in the Driverless Car” Kitabı Yazarı) ve Zainab Salbi (#MeToo Kadın Hareketi Öncüsü) gibi uluslararası iş ve girişimcilik dünyası liderleri sahne alıyor. GEC’de, ana seansların yanı sıra endüstri ve ekosistem trendlerinin tartışılacağı Paneller, konu bazlı araştırmalar ve vaka çalışmalarının paylaşılacağı Learning Hub’lar, atölyelerin gerçekleşeceği Workshop Hub'lar ve networking fırsatı yaratacak saha ziyaretleri gibi 150’den fazla seans ve birçok farklı aktivite gerçekleşiyor.
Kongre boyunca iş ve girişimcilik dünyasının önde gelen fikir önderlerinin ağırlandığı ana seanslar, ilham verici konuşmacılarla endüstri ve ekosistem trendlerinin tartışılacağı paralel seanslar, konu bazlı araştırma ve atölyelerin gerçekleşeceği Learning Hub, Workshop Hub’lar ve networking fırsatı yaratacak birçok farklı alan bulunacak.

Kongrenin detaylı programı ve kayıt: gec.co
Türkçe bilgilendirme sitesi: gec18istanbul.com

Twitter: @unleashinideas (Global) & @girisimcilik (TR)

Facebook: www.facebook.com/GEC18IST
İletişim: Privée PR Istanbul, Demet Oğuz, 0532 587 0343/0212 249 0522





Yüklə 24,44 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin