Grupul şcolar borceaYüklə 6,31 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü6,31 Kb.
#63319

GRUPUL ŞCOLAR BORCEA

JUD. CĂLĂRAŞI


Raport final

privind desfăşurarea activităţilor proiectului

Activitatea proiectului “e-vacanţa” – element component în cadrul proiectului “Economia Bazată pe Cunoaştere” a fost coordonata de prof. Ianole Stela, inv. Asimacopol Gherghina, prof. Nedelcu Aniel şi prof. Costache Lenuţa.

Un prim pas facut a fost găsirea unui partener naţional-internaţional. Am găsit cu uşurintă un partener national, Grup Şcolar Agricol Făcăieni, jud. Ialomiţa, însă nu am reuşit să găsim un partener internaţional. A fost constituită apoi echipa de proiect şi s-a realizat planul de proiect care a fost încărcat în portalul www.ecomunitate.ro.

Pentru a doua activitate “Sărbătorile de iarnă în comunitate” elevii au realizat diferite desene, fotografii din care au fost selectate câteva pentru realizarea unor felicitări. Am intâmpinat ceva dificultăţi în scanarea, asamblarea desenelor si adaugarea unui fond muzical, dar dupa multă muncă în echipă am reusit să finalizăm felicitările. Cele mai frumoase au fost selectate şi trimise cadrelor didactice, şcolilor din apropiere, membrilor comunitatii cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

A treia activitate “ Eseu de iarnă” a stimulat creativitatea elevilor. Grupurile de elevi au căutat informaţii pe internet despre TIC si călătoriile la Pol şi apoi au redactat eseuri pe aceasta tema: O expeditie la Polul Nord, Polul Nord, TIC si Polul Nord, Tehologiile viitorului topesc “corăbiile de gheaţă”. Comisia internă a ales eseul “Tehnologiile viitorului topesc corăbiile de gheaţă” care a fost încărcat în portalul www.ecomunitate.ro.

Elevii au fost fascinaţi de multitudinea informatiilor existente selectând o mica parte din acestea, dar invăţând mult mai mult. Elevii s-au convins încă o dată de marele avantaj al utilitatii internetului.A patra activitate a constat in crearea unei pagini facebook, Bursa ideilor de dezvoltare a Grupului Şcolar Borcea. Elevii au fost foarte incântaţi şi au propus o serie de Proiecte de dezvoltare a şcolii: „O scoală, un parc”,”Terenul meu de Fotbal”, ”Comori din satul meu”. A fost ales pentru implementare proiectul muzeului virtual ”Comori din satul meu”. In perioada următoare, elevii au căutat informaţii, au răscolit „lada de zestre a bunicii”, au făcut fotografii şi au reaşizat un muzeu virtual pe care l-au postat pe postul local de televiziune LYL TV Sistem, Borcea, pe Facebook şi urmează a fi postat pe pagina şcolii de pe didactic.ro.

Yüklə 6,31 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə