İL : osmaniye ay yil : 20 haziran 2008



Yüklə 13,9 Kb.
tarix28.10.2017
ölçüsü13,9 Kb.
#17658


İL : OSMANİYE
AY – YIL : 20 HAZİRAN 2008
TARİH : 27.06.2008

وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ Enfal 8/28


UYUŞTURUCU TEHLİKESİ VE ÇOCUKLARIMIZ
Muhterem Cemaat!
İnsan, Allah’ın en güzel şekilde yarattığı, sayısız nimetlerle donattığı (1) bir varlıktır. Yüce dinimiz İslam dünya ve ahiret saadetini engelleyen ferdi, ailevi ve toplumsal huzursuzluklara yol açan alkol, uyuşturucu ve kumar olmak üzere her türlü Zararlı alışkanlıkları yasaklamıştır.
Kimi zaman taklit, özenti, kötü arkadaş ve mutsuzluk sebebiyle ”bir defa denemekle bir şey olmaz” düşüncesiyle insan kötü alışkanlıklar edinebilmektedir.
Alkol ve uyuşturucu batağına batmış gençleri dinlediğimizde, çoğunluğu hep masumane ve saf duygularla Zararlı alışkanlıklara başladıklarından söz ettiklerini görürüz.
Bir arkadaş teklifiyle içilen az miktarda bir içki; kişiyi sonunda dönüşü olmayan felaketlere sürükleyebilmekte veya hayatının sona ermesine neden olabilmektedir.
Değerli Müminler!
Ne yazık ki, günümüzde alkol ve uyuşturucu felaketi her gün biraz daha yaygınlaşmaktadır. Kumar hastalığının ilk basamağı olan çeşitli oyun aletleri ile şans oyunlarının oynandığı salonlar maalesef çığ gibi fazlalaşmaktadır. Bu salonlarda her gün çocuklarımız başta kumar ve uyuşturucu kullanımı olmak üzere çeşitli kötü alışkanlıklara kapılabilmektedir.
Hepimiz biliyoruz ki, uyuşturucu kullanmak insanın akli dengesini, beden sağlığını bozup, sinir sistemlerini alt üst etmektedir. Uyuşturucu bağımlıları, Allah’ın en büyük lutfu
olan iradelerini kullanamaz, kendilerine sahip olamaz, kar ve zararlarını ayırt edemez hale gelirler. Bu duruma düşen kimseler artık günah işlemenin ötesinde ruhen ve aklende hasta kimselerdir. Bu duruma kendi evladımız, ciğerparemizde düşebilir. Bunun olmasını istemiyorsak kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmamız gerekmektedir
Muhterem Müslümanlar!
Bazı kötü niyetli kişiler çocukları bu kötü alışkanlıklara alıştırarak onları ruhen ve bedenen çökertmek ve yok etmek için çaba harcamaktalar.
Uyuşturulmuş bir insan, iyi bir atılım yapamaz; iyi karar veremez. Cemiyet adamı olamaz. Çünkü Ahlak diye bir şey tanımaz, hırsızlık yapar, yalan söyler, cinayet işler. Bir toplum ancak inançlı, ruhen ve bedenen sıhhatli ve dinamik gençlerle ayakta durur fikren ve bedenen olgun bir nesil bir milletin en sağlam dayanağıdır. Beyni uyuşturulmuş, hizmet gayret ve azmini yitirmiş bir nesil ise bir milletin yok olması demektir.
Aziz Cemaat!

Bize verilen dünya süsü çocukların birer imtihan vesilesi olduğunu ve bundan dolayı hesaba çekileceğimizi unutmayalım. Hutbeme bir ayet mealiyle son vermek istiyorum.” Bilin ki mallarınız ve çoluk çocuğunuz sizler için birer imtihan sebebidir. Allah katında ise büyük bir mükâfat vardır.”(2)



HAZIRLAYANIN ADI: Ergün KIRKÖSE
ÜNVANI: Yusuf İzzettin Köyü Cami İmam Hatibi
KADİRLİ/ OSMANİYE


  1. Mü’min 40/64

  2. Enfal 8 /28

Yüklə 13,9 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin