İL : osmaniye ay yil : Nİsan 2008



Yüklə 18,39 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü18,39 Kb.
#23291

İL : OSMANİYE



AY – YIL : NİSAN 2008
TARİH : 18.04.2008

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَاراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ Tahrim 66/6

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ (23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI)


Muhterem Müslümanlar!
Cenab-ı Allah’ın biz kullarına vermiş olduğu sayısız nimetleri vardır. Bizlere düşen vazife, bu nimetlerin kadrim bilip, onları, Allahu Teala’nın emrettiği şekilde değerlendirmektir. İşte kıymetini bilip iyi değerlendirmemiz gereken nimetlerden biri de hiç şüphesiz evlat nimetidir. Bu nimetin karşılığını iki şekilde ödeyebiliriz Birincisi, bizlere, dünya hayatının meyvesi olan evlat ihsanda bulunduğundan dolayı Rabbimize şükretmek; İkincisi ise onları Allah ve Resulünün emrettiği şekilde yetiştirmektir.
Aziz Mü’minler!
Çocuklarımız bizim için bir nimet olduğu kadar birer emanettir. Allah bizi bunlardan sorguya çekecektir. Buna göre onları korumak, güzelce büyütmek ve yetiştirmek bizlerin vazifesidir. Bu konuda bizleri uyaran Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştur: "Ey müminler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyun ki onun yakıtı, insanlar ve taşlardır..." (1) Bu ayetle ilgili olarak Hz. Ömer (ra) Sevgili Peygamberimize "Ya Resulullah! Kendimizi ateşten koruruz. Ancak çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz?" diye sordu. Allah Resulü ( S.A.V. ) söyle buyurdu: "Allah’ın sizi nehyettiği şeylerden onları sakındırır ve Allah'ın size emrettiği şeyleri onlara emrederseniz"(2) bu şekilde onları korumuş olursunuz.
Değerli Mü’minler!

Çocuklarımıza karşı birinci derecede sorumluluğumuz onları güzel bir edep içerisinde eğitip yetiştirmektir. Çocuk, güzel terbiyeyi ilk önce ailesinden alır.


Sevgili Peygamberimiz:"Ey insanlar! Çoluk çocuğunuza din ve dünyaya ait faydalı bilgileri öğretiniz. Onları en güzel bir şekilde terbiye ediniz. Çünkü onlar yanınızda bir emanettir”(3) “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz”(4) buyurarak anne babayı çocuklarını iyi terbiye etmekle vazifelendirmektedir.

Değerli Kardeşlerim!


Çocuklarımızı yetiştirirken onlara dini değerler yanında milli değerlerini de öğretmeliyiz. Yavrularımıza iyi anlatmamız gereken bu milli değerlerimizden biride hiç şüphesiz gelecek hafta Çarşamba günü kutlayacağımız; geleceğimizin teminatı yavrularımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk tarafından hediye edilmiş olan 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
Aziz Mü’minler!
Bayramlar, dini olsun, milli olsun sevinç ve neşelerin milletçe paylaşıldığı, milli ve manevi duyguların coştuğu müstesna günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihinde yüce Atatürk, “Eğemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla, dualar eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve bu günü ebedileştirmek için de geleceğin büyükleri olan çocuklara armağan etmiştir. Milletimize ve tüm yavrularımıza kutlu olsun.
Aziz Kardeşlerim!
Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızla yeterince ilgilenelim. Onları, Yüce Rabbimizin emirleri doğrultusunda milli, dini ve ahlâkî değerler çerçevesinde yetiştirelim. Bu sayede hem kendimizin hem de onların dünya ve ahiretini kurtarmış oluruz. Unutmayalım ki Peygamber Efendimiz ( S.A.V.) kişinin ölümünden sonra amel defterine ancak şu üç şeyden dolayı sevap yazıldığını bildirmiştir: “Sadaka-i cariye, insanların faydalandığı bir eser ve kendisine dua eden hayırlı bir evlat”( 5)
HAZIRLAYANIN ADI: Kemal BAHÇE
ÜNVANI: Kazmaca Ky.Babaoğlan Mah.. C.İ.H.

OSMANİYE
1- Tahrim 66/6

2- Elmalı Hak Dini K. D. Cilt 7 S. 5122

3- Buhari Edep 18/4

4- Tilmizi Birr 33



5- Müslim, vasiye, 14 Tilmizi, Ahkam 36
Yüklə 18,39 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin