İnsan kaynaklari ve destek hizmetleri Şube müDÜRLÜĞÜ



Yüklə 252,58 Kb.
səhifə1/3
tarix07.11.2017
ölçüsü252,58 Kb.
#30961
  1   2   3

c:\users\hakan.nasuhbeyoglu\desktop\2.jpg


30 MAYIS 2013

İNSAN KAYNAKLARI VE DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


PERSONEL:

 

 

 

TESİS :

 

 

 

 

 

 

Memur

:56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S/S İşçi

:8

 

 

Müdürlüğümüz; Valilik binası 4. katta,

 

 

 

Toplam

:64

 

 

770 m2 toplam alanda, 34 odada hizmet vermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Müdürü

: 1

 

 

Müdürlüğümüzün İlimiz Fener Mahallesinde

 

 

 

İl Müdür Yard

: 2

 

 

12 daireli lojmanı ve zemin katında Müdürlüğümüzün Yapı Malzemeleri Laboratuvarı mevcuttur.

 

Şube Müdürü

: 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şef

: 2

 

 

Müdürlüğümüzün herhangi bir sosyal tesisi yoktur.

 

 

(Bir Kişi Geçici Görevle
Çayeli Mili Eğitim Müd. Emrinde )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnşaat Mühendisi

: 7

 

 

ARAÇ:

 

 

 

 

 

 

Mimar

: 5

 

 

53 DN 863 plakalı 2012 Model Minibüs (Denetim ve Numune Alma Aracı)

Makine Mühendisi

: 2

 

 

53 AH 841 Plakalı 1999 Model Minibüs (Ford Transit)

 

Elektrik Mühendisi

: 3

 

 

06 DE 1336 Plakalı 2010 Model Kamyonet (İsuzu D-Max Çift Kabin 4x2)

Şehir Plancısı

: 2

 

 

53 AD 899 Plakalı 1997 Model Otomobil (Tofaş-Kartal)

 

(1 kişi geçici görevli)




 

 

53 AF 798 Plakalı 1998 Model Otomobil (Tofaş-Kartal)

 

Harita Mühendisi

: 2

 

 

2 Adet şoförleriyle birlikte kiralık araç

 

 

Jeoloji Mühendisi

: 1

 

 

( Şoför sayısı 2 adet; 1’ i kadrolu, 1’ i Valilik oluru)

 

Jeofizik Mühendisi

: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre Mühendisi

: 8

 

 

DONANIM:

 

 

 

 

 

 

Tekniker

: 8

 

 

Tüm personelin bilgisayarı ve yeterli sayıda yazıcısı mevcuttur. Ayrıca Müdürlüğümüzde renkli ve renksiz olmak üzere 2 adet fotokopi makinesi, 1 adet tarayıcı ve proje çekimi yapan 1 adet ploter makinesi mevcuttur ve kullanılmaktadır.

Teknisyen

: 1

 

 

Memur

: 3

 

 

Yard. Hizmetler

: 1

 

 

İşçi

: 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



İMAR ve PLANLAMADAN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ




A-KIYI KANUNU İLE İLGİLİ UYGULAMALAR
04.04.1990 tarihinde yürürlüğe giren 3621 sayılı Kıyı Kanununun 9. Maddesi gereğince Valiliğimizce oluşturulan İnşaat Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Harita Mühendisi, Ziraat Mühendisi Mimar veya Şehir Plancısından oluşan 5 kişilik komisyonca kıyı kenar çizgisi tespitleri yapılmaktadır.
İlimizin kıyı içeren 98 km. uzunluğundaki kıyı şeridinin tamamının Kıyı kenar Çizgisi tespiti yapılarak mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca onaylanmıştır.

3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. Maddesi doğrultusunda yatırımcı kuruluşlarca hazırlanan Dolgu İmar Planları ilgili mevzuat kapsamında incelenerek Valilik Görüşü ile birlikte Bakanlığımıza sunulmaktadır.


Bu doğrultuda ülkemizde düzenlenecek FİFA U20 Dünya Kupasının bir bölmünün ilimizde yapılması nedeniyle müsabaka, konaklama ve antrenman tesislerinin bazılarının kıyıda dolgudan kazanılmış alanlar üzerinde yapılması gerekmiştir. Bu tesislerin 3621 sayılı Kıyı Kanunu doğrultusunda uygulama imar planları onanmak üzere Bakanlığımıza sunulmuştur. Sözkonusu dolgu imar planlarıyla ilgili Bakanlığımızca inceleme ve onama süreci devam etmektedir.
Bakanlığımız Merkez birimleri ile yapılan görüşmede FİFA U20 Dünya kupası kapsamında İlimizde yapılacak faaliyetlerde kullanılacak tesisler için hazırlanan dolgu imar planlarından, İyidere, Derepazarı ve Göndoğdu Belediyelerinde bulunan tesislere ait planların Makam Olurlarının alındığı, Rize belediyesinde bulunan 3 Adet tesislere ait planların Makam Oluruna sunulmak üzere tüm hazırlıklarının tamamlandığı bilgisi verilmiştir.
Ayrıca FİFA U20 Dünya kupası kapsamında Gündoğdu Belediyesi sınırları içerisinde Çaykur Rizespor’a ait spor tesisi alanına ait dolgu imar planı teklif dosyası Müdürlüğümüze sunulmuş ve Müdürlüğümüzce yapılan incelemelerde teklif dosyasında eksiklikler belirlenmiş ve belirtilen eksikliklerin tamamlanması durumunda Bakanlığımıza tekrar sunulmuştur.
SORUNLAR, ÖNERİLER
İlimizin de içerisinde yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesi topografık olarak diğer bölgelerimizden farklılıklar taşımaktadır. İlimiz, 3621 Sayılı Kıyı Kanunda tarif edilen “Kıyı ve Sahil Şeridi Tanımlarını” tam olarak yansıtmamaktadır. İlimizinde içerisinde yer aldığı Doğu Karadeniz bölgesinin doğu bölünde denizin karayla birleştiği çizgiden itibaren yüksek eğimli (%70-90) yamaçlar bulunmaktadır. Bu yapı kıyı mevzuatında tanımlanan alçak basık veya dar yüksek kıyı tanımları ile örtüşmemektedir.

Doğu Karadeniz Bölgesinin sahil şeridinin ilk 50 m’ sinin ulaşım ve yerleşim açısından zorluklar taşıyan yüksek eğimli yamaçlardan oluşması nedeniyle 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinde bu hususun dikkate alınarak, yeni düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç olduğu düşünülmektedir.



B-)YAPI KOOPERATİFLERİ:

13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü giren 5983 sayılı Kanun ile 1163 sayılı Kooperatifler Kanununda yapılan değişiklikle daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca yürütülen Yapı Kooperatifleri ve üst kuruluşları ile ilgili İş ve İşlemler, bunlara dair hak, yetki ve görevler Bayındırlık ve İskan Bakanlığına devredilmiştir.


5983 sayılı Kanunun yürürlük maddesi gereğince, 13.12.2010 tarihi itibariyle, 7 sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 107 Konut yapı Kooperatifi (14 tane yapı kooperatifi tasfiye halindedir) ve 181 adet tasfiyesi tamamlanmış ticaret sicilinden terkini yapılmış kooperatife ait klasörler ile diğer bilgi ve belgeler Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğünden teslim alınmıştır.
13.12.2010 tarihi itibari ile Yapı Kooperatifleri ve bunların üst kuruluşlarına ait iş ve işlemler Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Bakanlığımızca, Yapı Kooperatifleri ve Üst Kuruluşlarının Genel Kurullarına Bakanlık Temsilcisi olarak katılacak personelin eğitimi için seminer düzenlenmiş olup, bu personellerin 2011 yılında 92, 2012 yılı içerisinde 88 adet yapı kooperatifinin Genel Kuruluna katılımı sağlanmıştır.

Müdürlüğümüzce, 2013 yılı içerisinde bu güne kadar 19 adet yapı kooperatifinin genel kurulu Bakanlık Temsilcisi görevlendirmesi yapılarak katılım sağlanmıştır.

Ayrıca yapı kooperatiflerinin bakanlığımızca devralındığı tarihten bu yana ilimizde 6 adet yeni yapı kooperatifinin kuruluşuna izin verilmiştir.
C-İSKAN KANUNU UYGULAMALARI
İlimizde 5543 sayılı İskân Kanunu uygulaması bulunmamaktadır.

YAPI DENETİMİ VE YAPI MALZEMELERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ



A) Yapı Denetim:


  • Rize İlinde faaliyet gösteren ve YDK onay alan Yapı Denetim kuruluşları 7 adet olup, isimleri aşağıda belirtilmiştir.

1- Hür Yapı Denetim Ltd. Şti. 6-Yap-Tek Yapı Denetim Ltd. Şti.

2- Kalamoz Yapı Denetim Ltd. Şti. 7-Rize Yapı Denetim Ltd. Şti.

3- Ölçüm Yapı Denetim Ltd. Şti.

4- Rize Beta Yapı Denetim Ltd. Şti.

5- Gündoğdu Yapı Denetim Ltd. Şti.


  • 21.12.2012 tarihinde ilgili Şube Müdürü atanmış ve şube personelleri yeniden görevlendirilmiştir.




  • Müdürlüğümüzce yukarıda adları geçen 7 (yedi) adet firmanın büro denetimleri yapılıp, ilgili form tanzim edilerek elektronik ortamda sisteme girişleri yapılmıştır. Firmalarla ilgili şantiye ve büro denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır.

  • Rize İlinde 242 adet 766.309 m2 denetlenen güncel alan vardır. 151.522 m2 ruhsat bekleyen alan bulunmaktadır.

  • İlimizde, yetki belgeli müteahhit sayısı 869 adet, usta sayısı 1922 olarak YAMBİS sistemine kayıtları yapılmıştır.

B) Yapı Malzemeleri:

  • Müdürlüğümüz bünyesinde faal olarak çalışan Fener Mahallesinde lojmanlarımızın zemin katında konuşlandırılmış yapı malzemesi laboratuvarı mevcuttur. Laboratuvarımızda aşağıda belirtilen hizmetler gerçekleştirilmektedir.


Yüklə 252,58 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin