Introducere în limbajul htmlYüklə 3,05 Mb.
səhifə1/211
tarix03.01.2022
ölçüsü3,05 Mb.
#37935
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   211

CURS 1 - PROGRAMARE INTERNET

Scopul cursului :

  • Prezentarea tehnologiilor WEB necesare pentru realizarea de portaluri WEB : limbajul HTML, DHTML, XML, CGI: Perl, limbaje de scriptare: JavaScript, comert electronic în ASP(IDC), VRLM.

Scopul laboratorului:

  • realizarea de portaluri WEB folosind editoare specializate gen Macromedia DreamWever, FrontPage şi tehnologiile WEB prezentate la curs.


NOŢIUNI INTRODUCTIVE DESPRE REŢEAUA INTERNET
1. Definirea INTERENET-ului.

Ce este INTERNET-ul. Este o reţea de reţele de calculatoare interconcectate, răspândite pe întreaga planetă, reţea bazată pe protocolul TC/IP, reţea ce oferă o bibliotecă imensă de informaţii accesibile liber, ce permite oricărui utilizator de INTERNET să comunice cu altul aflat la mii de km distanţă , o “autostradă informaţională ” pe care datele circulă de la un computer la altul .

Ne-am întrebat cine este în spatele acestei reţele uriaşe, dacă există cineva care se ocupă de supravegherea acestei reţele . Răspunsul este afirmativ existând mai multe organizaţii de supraveghere a dezvoltării INTERNET-ului :


  • Internet Network Center ( Centrul de Informaţii al Reţelei Internet ) – se ocupă de alocarea de adrese numerice calculatoarelor şi reţelelor.

  • Internet Activities Board ( Comitetul pentru activităţile Reţelei ) - creat în ’80 pentru supravegherea reţelei INTERNET şi a protocoalelor.

  • Internet Engineering Task Force ( Detaşamentul Problemelor Tehnice din Internet) – se ocupă menţinerea în stare de funcţionare a INTERNET-ului.
Yüklə 3,05 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   211
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə