La date avecYüklə 106,57 Kb.
tarix27.07.2018
ölçüsü106,57 Kb.
#60288

DOSAR DE PRESĂ

8 noiembrie 2012


Dacia accELEREAZĂ

CU NOILE Logan, SanderO

ŞI Sandero StepwayPentru prima oară, Dacia reînnoieşte modelele sale emblematice:


  • Noul Logan: maşina de familie accesibilă, cu linii fluide şi elegante

  • Acesta va fi disponibil în România începând de la preţul de 6.690 euro (TVA inclus)

  • Comenzile pentru Noul Logan se pot prelua începând cu data de 9 noiembrie

  • Noul Sandero: un vehicul de oraş compact, cu un design modern, care oferă 5 locuri spaţioase la un preţ atractiv

  • Noul Sandero Stepway: modern, dinamic şi atrăgător.

Dacia îşi propune să fie o marcă modernă, generoasă şi fiabilă. Cu noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, ea propune clienţilor o ofertă şi mai atrăgătoare, la un preţ aproape neschimbat pe majoritatea pieţelor.

Dacia răspunde cu şi mai multă generozitate la aşteptările clienţilor.

Cele trei noi modele Dacia afişează un design robust şi atrăgător, prezentat în trei teme distincte: cea a eleganţei, în cazul Noului Logan, cea a seducţiei, în cazul Noului Sandero, şi cea a caracterului, în cazul Noului Sandero Stepway. Confortul a fost îmbunătăţit datorită unor echipamente preluate de la modelele Lodgy şi Dokker, cum este cazul sistemului multimedia Media Nav, precum şi a limitatorului/regulatorului de viteză, care îşi fac apariţia în gama Dacia. Şofatul este mai plăcut, printre altele şi datorită introducerii direcţiei asistate încă de la nivelul de intrare în gamă, precum şi datorită optimizării confortului acustic.


Dacia reprezintă, mai mult decât oricând, achiziţia inteligentă.

Economia în exploatare este asigurată de noile motorizări – benzină TCe 90 şi Diesel – care oferă mai multă plăcere la volan în condiţiile reducerii semnificative a consumului de carburant. Vehiculele Dacia sunt concepute pentru a oferi un spaţiu interior demn de segmentul superior. Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de acum de banchetă spate fracţionabilă 1/3-2/3 (în funcţie de versiune pe Noul Logan, în serie pe Noile Sandero şi Sandero Stepway). La achiziţie, cele trei noi modele sunt mai competitive faţă de predecesoarele lor.
Mai multă grijă pentru liniştea clienţilor.

Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway oferă o siguranţă sporită, în special datorită introducerii airbag-urilor laterale şi a sistemului de control al traiectoriei, ESP, încă de nivelul de intrare în gamă. Fiabilitatea Dacia, dovedită şi recunoscută, rămâne la cel mai bun nivel. Politica de întreţinere propusă de reţea, permite eliminarea cheltuielilor neprevăzute.

Noile Dacia Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România încă de la sfârşitul lunii septembrie 2012. Noua Dacia Logan va fi comercializată în România din luna noiembrie. Cele trei modele vor fi disponibile în scurt timp în majoritatea pieţelor Dacia din Europa şi bazinul mediteranean.


GENEROZITATE

Lumea evoluează şi odată cu ea şi aşteptările clienţilor, iar Dacia se adaptează. Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway se înscriu în noua generaţie de vehicule Dacia cu un design atrăgător şi prestaţii moderne.
Un design Dacia mai atrăgător


Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway afişează noua identitate vizuală Dacia, care pune în valoare calitatea vehiculelor, asemenea tuturor modelelor lansate de marcă în ultima vreme.

Un design exterior care accentuează noua identitate de marcă
Partea frontală omogenă este concepută în jurul emblemei Dacia bine instalate în centrul calandrului. Designul farurilor precum şi cel al grilei radiatorului dau un plus de expresivitate părţii frontale. Din profil, raportul între caroserie şi suprafaţa vitrată consolidează senzaţia de robusteţe a maşinii, afirmată de flancurile sculptate şi de liniile pronunţate ale pasajelor roţilor. La impresia de fluiditate a siluetei contribuie şi înclinarea pronunţată a părţii inferioare a parbrizului, care accentuează şi performanţa aerodinamică a maşinii.” David Durand – Director Design gama Entry
Noua identitate stilistică Dacia evidenţiază un sentiment general de calitate şi forţă. Fiecare model afişează caracteristicile de robusteţe ale mărcii.

Identitatea de marcă este consolidată de noul stil al părţii frontale, comun pentru cele trei vehicule. Apartenenţa Noului Logan, pe de o parte, şi a Noilor Sandero şi Sandero Stepway, de cealaltă parte, la aceeaşi familie, devine evidentă.


Noul Logan: eleganţa unei berline de familie tricorp
Atât la nivelul liniei generale, cât şi al grijii acordate fiecărui detaliu, designul Noului Logan este demn de cel al unei maşini din segmentul superior.

Modelul câştigă în eleganţă, fără a renunţa la stilul său clasic.Aspectul exterior al Noului Logan câştigă în dinamism, în special datorită noului design al calandrului şi al farurilor, care definesc de acum identitatea stilistică Dacia.

Profilul a devenit mai fluid datorită liniilor prelungite ale pavilionului.

În plus, silueta caroseriei pune în valoare spaţiul interior generos. Portbagajul încăpător, foarte accesibil, este încadrat în mod armonios de blocurile optice cu design modern.
Noul Sandero: Seducţia unei berline compacte
Modelul bicorp cu 5 uşi al mărcii Dacia trăieşte o nouă tinereţe. Noul Sandero se afirmă ca o berlină ce le oferă clienţilor esenţialul.

Designul reflectă atributele de polivalenţă inedite pentru un vehicul compact (1.733 mm lăţime şi 4.057 mm lungime).

Dincolo de calităţile sale practice, Noul Sandero exprimă o personalitate modernă şi dinamică.

Noile Logan şi Sandero dispun opţional de noile jante din aliaj uşor de 15’’ „Empreinte” cu aspect deosebit de atrăgător, precum şi de noile ornamente de jante de 15’’ „Groomy” pe nivelele superioare de echipare, care adaugă un plus de dinamism celor două modele. Două noi nuanţe de vopsea metalizată îşi fac apariţia pe Noile Logan şi Sandero : Bleu Persan (culoare nouă în gamă) şi Beige Ceindré.
Jantă „ Empreinte” Bleu Persan Beige Ceindré Ornament „Groomy”

Bleu Navy Blanc Glacier Gris Platine Rouge de Feu Noir Nacré
Noul Sandero Stepway : modern, dinamic şi atrăgător.

Noul Sandero Stepway este mai mult decât o simplă versiune a Noului Sandero. Mărturie stă şi faptul că dezvoltarea modelului a fost gândită încă din primele etape ale proiectului Sandero. Desigur, Noul Sandero Stepway adoptă toate caracteristicile de funcţionalitate ale Noului Sandero. Însă ea îşi afirmă în mod clar independenţa şi se afirmă ca o berlină cu design robust. Se adresează unor clienţi aflaţi în căutarea unui vehicul cu o personalitate puternică şi care doresc să acceadă la universul modelelor de tip crossover.

Noul Sandero Stepway este pregătit pentru aventură datorită unei gărzi la sol înălţate.


Noul Sandero Stepway îşi afirmă caracterul distinct prin noua parte frontală marcată de atribute specifice: ornamente faţă/spate, bare de protecţie bi-ton, proiectoare de ceaţă specifice, pasaje de roţi evazate, jante specifice de 16’’, bare de pavilion longitudinale bi-ton şi vopsea metalizată Bleu Azurite exclusivă.Interiorul reflectă, la rândul său, caracterul specific al Noului Sandero Stepway. Se remarcă tapiţeria cu broderie şi cusături de culoare gri.Un design interior atrăgător

Calitatea la nivelul interiorului a progresat mult, consolidând impresia de robusteţe degajată de aspectul exterior.

Stilul modern şi ergonomia îmbunătăţită dau ocupanţilor un sentiment de confort.
Stilul interior este dominat de alegerea unor materiale inspirate şi a unor forme curbe. Cele trei modele noi inaugurează o planşă de bord de nuanţă carbon închis sau bi-ton (în funcţie de model şi de versiune) având conturul cadranelor cromate. Conturul aeratoarelor, emblema de pe volan şi ornamentul levierului cutiei de viteze sunt şi ele cromate (în funcţie de nivelul de echipare). Faţada centrală a planşei de bord dispune de un ornament a cărui culoare (în funcţie de nivelul de echipare) este în armonie cu mânerele portierelor şi cu ornamentul de pe volan.
Noua echipare a planşei de bord este completă. În funcţie de versiune, ea cuprinde indicatoare ale temperaturii exterioare, ale orei, precum şi informaţii despre consumul de carburant, autonomia în litri şi kilometri, distanţa parcursă de la ultima alimentare şi distanţa rămasă până la următoarea revizie.
Comenzile de ultimă generaţie sunt mai funcţionale şi mai accesibile, spre exemplu comenzile instalaţiei de aer condiţionat şi cele de reglare ale oglinzilor retrovizoare.

Atât volanul, cât şi scaunul şoferului sunt reglabile în înălţime (în funcţie de versiune). Noile modele dispun de un spaţiu înclinat de sprijin pentru piciorul stâng al şoferului, precum şi de o cotieră centrală (în opţiune, în funcţie de versiune).
Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de tapiţerii noi, printre care una din piele. Opţional, în funcţie de versiune, mânerul levierului de viteze şi calota volanului pot fi îmbrăcate în piele (1).
(1) Piele de origine bovină – Scaunele sunt îmbrăcate în piele (pigment/piele de origine bovină) pe partea frontală a şezutului, spătarului, tetierelor şi părţilor laterale.

Echipamente noi pentru a îmbina utilul cu plăcutul


În condiţiile în care parcul de vehicule de ocazie cuprinde maşini tot mai echipate, anticipăm o creştere a exigenţei clienţilor noştri care provin din această zonă, în special în materie de confort. Cele trei noi vehicule propun prestaţii care au fost lansate recent pe modelul Lodgy, şi chiar mai mult decât atât, odată cu introducerea regulatorului de viteză.” David Holderbach – Director de Gamă Produs Entry
Dacia nu sacrifică nimic din filozofia sa: noile echipamente sunt funcţionale, simple şi 100 % utile.

Media Nav, sistemul multimedia complet
Inaugurat pe Dacia Lodgy şi Dokker, sistemul Media Nav îşi face apariţia pe cele trei noi modele. Dispunând de un ecran tactil color de 7 inch (18 cm), sistemul este uşor de utilizat datorită comenzilor intuitive, pagina de meniu asigurând trecerea rapidă de la o funcţie la alta.
Media Nav include, pe lângă aparatul radio, un sistem Bluetooth® care permite ascultarea fişierelor muzicale în audio streaming sau efectuarea unui apel telefonic hands-free.

Aparatele de gen i-pod se pot conecta cu ajutorul unei prize USB sau jack, amplasate pe faţada planşei de bord, comanda fiind apoi preluată de ecranul tactil sau de satelitul de comandă de la volan.


Media Nav propune de asemenea sistemul de navigaţie cu afişaj 2D şi 3D (Birdview).

Clienţii pot actualiza sau completa conţinutul Media Nav, în special cartografiile. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul internet https://dacia.Naviextras.com pe o cheie USB, şi transferate apoi pe Media Nav urmând instrucţiunile afişate de acesta.
Media Nav Dacia Plug&Radio
Dacia Plug&Radio, sistemul multimedia esenţial
Noile Logan și Sandero oferă o soluţie multimedia simplă şi eficientă, Dacia Plug&Radio. Ea dispune de un ecran perfect integrat în faţada centrală şi suficient de mare pentru a permite afişarea informaţiilor pe trei rânduri.

Dacia Plug&Radio cuprinde radio, un CD player care poate citi fişiere MP3 şi prize USB şi jack amplasate pe faţadă.

Dacia Plug&Radio asigură şi accesul la tehnologia Bluetooth® pentru efectuarea de apeluri telefonice hands-free cu sincronizarea agendei şi a listei de apeluri sau pentru ascultarea fişierelor muzicale de pe suporturi externe în audio streaming în boxele vehiculului. Comenzile pe volan completează acest echipament.


Limitatorul şi regulatorul de viteză
Regulatorul de viteză este disponibil pe Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway, alături de limitator (în funcţie de versiune). Comenzile celor două funcţii, precum şi cea de selectare a vitezei dorite sunt dispuse pe volan.


Asistenţa la parcarea cu spatele
Asistenţa la parcarea cu spatele este disponibilă pe noile Logan și Sandero, în funcţie de nivelul de echipare. Datorită senzorilor amplasaţi pe bara din spate, un semnal sonor îi semnalează şoferului apropierea de un obstacol. Funcţia se activează odată cu trecerea în marşarier.


O gamă largă de accesorii
Dacia propune o gamă largă de accesorii practice în viaţa cotidiană precum baghetele de protecţie laterale, covoraşele de interior sau plasele de reţinere pentru portbagaj. Pentru plecările în week-end sau în vacanţe sunt disponibile: portbagajul de pavilion, suportul pentru schiuri, atelajul de remorcare, suportul pentru biciclete sau lada frigorifică portabilă. Clienţii îşi pot personaliza modelul ales cu ajutorul unor stripping-uri, al unor jante exclusive sau al unor ornamente pentru proiectoarele de ceaţă.

Un confort de rulare îmbunătăţit


Deja recunoscut, confortul de rulare al modelelor Dacia evoluează şi mai mult odată cu apariţia Noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Direcţia asistată generalizată
Direcţia asistată este disponibilă de acum în serie încă de la nivelul de intrare în gamă pe Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Confortul la condus este astfel accesibil încă de la primul nivel.

Un confort sonor îmbunătăţit
O atenţie deosebită a fost acordată confortului sonor al Noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Suprafaţa pieselor de antifonare a fost mărită, iar calitatea materialelor utilizate pentru atenuarea zgomotului a fost îmbunătăţită, atât la nivelul compartimentului motor, cât şi la cel al parbrizului. Acest lucru a contribuit la reducerea semnificativă a zgomotului perceput în interior. În plus, noile injectoare ale motoarelor Diesel atenuează zgomotul de funcţionare.

La rândul său, aerodinamica îmbunătăţită a vehiculelor, precum şi etanşeizarea optimizată la nivelul portierelor, pentru limitarea zgomotelor provocate de scurgerea aerului, au contribuit la diminuarea zgomotului perceput în habitaclu. La acelaşi efect a contribuit şi ameliorarea anumitor piese de suprastructură în scopul eliminării rezonanţelor neplăcute în timpul rulării.


Habitaclul devine astfel o oază de linişte…sau un loc perfect pentru a asculta muzică, datorită unui nou tratament al semnalului sonor care îmbunătăţeşte confortul audiţiei.
Prestaţii dinamice superioare
Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway sunt mai agile.
Ele beneficiază de un sistem mai bun de asistenţă a direcţiei. Astfel, pentru a ţine sub control traiectoria la viteze ridicate, gradul de asistenţă este redus în virajele ample. În schimb, gradul de asistenţă este sporit în situaţiile în care trebuie efectuate viraje strânse, pentru asigurarea unei manevrabilităţi superioare la viteze mici precum şi pentru efectuarea manevrelor de parcare.

Cele trei modele beneficiază de prestaţii dinamice precum controlul traiectoriei sau asistenţa la frânarea de urgenţă încă de la primul nivel de echipare. Sunt disponibile noi funcţii de confort precum afişarea temperaturii exterioare, sistemele multimedia sau asistenţa la parcarea cu spatele.


De la bun început, vehiculele Dacia sunt concepute pentru a fi comercializate pe numeroase pieţe, în special în ţările emergente. În acest scop, caietul de sarcini este deosebit de exigent şi ţine cont de o mare diversitate a condiţiilor de rulare. Astfel, Noile Logan şi Sandero beneficiază de o gardă la sol ridicată şi de protecţii sub şasiu care le permit să se aventureze pe orice tip de şosele. Cu garda sa la sol supraînălţată, Noul Sandero Stepway este în largul său chiar şi pe drumuri neamenajate.
Cele trei noi modele folosesc platforma B0 utilizată pe toate vehiculele Dacia. Această platformă conferă calităţi de confort a suspensiei şi o ţinută de drum recunoscute ca fiind best in class.


ALEGEREA INTELIGENTĂ

Cumpărarea unui model Dacia este, mai mult decât oricând, o opţiune inteligentă. Raportul economie/performanţă este mai bun decât pe modelele precedente, raportul preţ/spaţiu interior rămânând de neegalat, iar preţurile, la fel de mici.Motoare: un raport şi mai bun economie/performanţă


Pentru prima oară, marca Dacia oferă un motor Diesel – noua generaţie 1.5 dCi – care aduce consumul de combustibil sub 4 litri la 100 kilometri (2) în timp ce emisiile de CO2 coboară sub 100 grame pe kilometru (2) ; precum şi un motor pe benzină – noul TCe 90 – care consumă un pic mai mult de 5 litri la 100 kilometri (2).” Philippe Prevel – Director de Gamă Tehnică Entry

Noul motor pe benzină TCe 90: economic şi dinamic
Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway primesc noul motor turbo pe benzină cu trei cilindri TCe 90 Euro 5, simbol al experienţei Grupului Renault în domeniul mecanic.
Motorul asigură acceleraţii şi reprize suple şi viguroase. Acest propulsor „Turbo Control efficiency” de 898 cm3 (cilindree de 0,9 l) este un concentrat de tehnologie şi downsizing care constă în dimensionarea motorului la strictul necesar. Colectorul cu inerţie foarte mică, asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250 rot./ min. Cuplul, de 135 Nm este disponibil încă de la turaţii joase (90 % de la 1 650 rot. / min).


Motorul TCe 90 este un supradotat cu greutate mică, el cântărind cu 15 kg mai puţin decât un motor de putere echivalentă. El îmbină plăcerea de a conduce, economia de carburant (5,3 l / 100 km(2) pentru Noile Logan şi Sandero) şi impactul redus asupra mediului (emisii de CO2 de numai 122 g / km(2)).
(2) Consum şi emisii omologate conform reglementărilor aplicabile.
Motorul TCe 90 înregistrează un consum inferior cu 1,4 litri/100 km(2) în ciclu mixt faţă de predecesorul său, propulsorul 1.6 MPI 85. Aceasta înseamnă o autonomie suplimentară de peste 200 km.
În plus, motorul TCe 90 beneficiază de un cost de întreţinere redus, în special ca urmare a introducerii lanţului de distribuţie. Acesta nu necesită nicio întreţinere, durata sa de viaţa fiind aceeaşi cu cea a motorului.

Noua generaţie 1.5 dCi: motoare şi mai economice
Recunoscut deja pentru fiabilitatea sa, pentru performanţele şi impactul redus asupra mediului, motorul 1.5 dCi, adevărat best seller al Grupului Renault, a beneficiat de eforturi deosebite pentru optimizarea performanţelor. Noua generaţie a motorului beneficiază de un sistem de injecţie şi de un turbocompresor mai eficiente care au ca rezultat o creştere a cuplului cu 20 Nm. Aceasta ameliorează atât plăcerea la volan, cât şi randamentul în materie de consum.
Motorul furnizează reprize şi acceleraţii superioare.

Propulsorul 1.5 dCi este disponibil pe cele trei modele noi, furnizând 66 kW (90 CP). Motorul 1.5 dCi este disponibil şi în versiunea de 55 kW (75 CP) pe noile modele Logan şi Sandero. Cuplul variază între 200 Nm la 1 750 rot./ min pentru versiunile de 75 CP şi 220 Nm la 1 750 rot./ min pentru versiunea de 90 CP. Astfel, motorul 1.5 dCi face dovada unor reacţii vii încă de la turaţii joase şi limitează nevoia schimbării vitezelor în oraş.
Consumul se situează la cel mai mic nivel din segment, iar impactul asupra mediului este şi el extrem de redus. Motorul 1.5 dCi afişează emisii de 103 g / km(2) de CO2 şi un consum de 3,9 l / 100 km(2) pe Noile Logan şi Sandero în ciclu mixt. Autonomia modelelor echipate cu acest motor depăşeşte 1 300 km. Pe noul Sandero Stepway, motorul 1.5 dCi 90 oferă un consum şi un nivel de emisii în scădere cu 13% faţă de generaţia precedentă.
(2) Consum şi emisii omologate conform reglementărilor în vigoare.
Motoare de intrare în gamă polivalente
Disponibil pe Noua Dacia Logan şi pe Noul Sandero, motorul 1.2 16v 75 CP este economic atât la achiziţie, cât şi la utilizare. Propulsorul este polivalent şi oferă prestaţii superioare atât în utilizarea urbană, cât şi la drum lung. Acest motor, de 1 149 cm3, dezvoltă 55 kW (75 CP).

Motorul 1.2 16v 75 CP afişează un consum de 5.9 l / 100 km(2), şi emite 137 g de CO2 / km(2).


Dacia continuă să promoveze GPL ca o alternativă economică la Diesel. În România, motorul 1.2 16v 75 CP este disponibil în versiunea GPL pentru modelul Logan berlină.

Reducerea consumului prin funcția Eco Mode
Noua funcţie Eco Mode* permite şoferului să optimizeze consumul de carburant.
Această funcţie efectuează corecţii ale unor parametri de conducere pentru a diminua nivelul consumului. Eco Mode menține confortul termic la un nivel optim în interiorul vehiculului.

În funcţie de stilul de şofat şi de condiţiile de rulare, Eco Mode permite o diminuare a consumului şi a emisiilor de CO2 de până la 10 %.


Funcţia se activează la simpla apăsare a unui buton pe planşa de bord şi se dezactivează la prima apăsare energică a pedalei de acceleraţie.
În plus, Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway indică şoferului momentul cel mai potrivit pentru schimbarea vitezei prin afişarea unei săgeţi ascendente sau descendente pe tabloul de bord.

(2) Consum şi emisii omologate potrivit reglementărilor în vigoare.

*disponibilă pe toate motorizările exceptând 1.2 16v 75 CP

Viaţa la bord: un raport preţ/spaţiu interior inegalabil

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway afişează dimensiuni specifice modelelor din segmentul superior.


În faţă, lăţimea la nivelul umerilor este cea mai bună din segment pentru toate cele trei modele: 1.387 mm. În ceea ce priveşte lăţimea la nivelul coatelor, de 1.417 mm, aceasta este inegalabilă în segmentul Noului Logan.
În cazul locurilor din spate, lăţimea la nivelul umerilor şi al coatelor, de 1 389 mm, respectiv 1.434 mm pentru Noul Logan, şi de 1.393 mm şi 1.436 mm pentru Noile Sandero şi Sandero Stepway, sunt best in class. Noile modele oferă suficient spaţiu pentru a găzdui în condiţii de confort deplin trei adulţi sau instalarea a trei scaune pentru copii.

La interior sunt disponibile mai multe spaţii de depozitare, incluzând un spaţiu suplimentar în partea superioară a planşei de bord. Partea inferioară a portierelor poate adăposti sticle de apă minerală de 0,5 l (în cazul portierelor din faţă) şi de 1,5 l (în cazul portierelor din spate).


Noul Logan: spaţiu practic la discreţie
Noul Logan este un veritabil vehicul de familie, care oferă tot confortul pentru 5 adulţi.
Pe lângă dimensiunile excepţionale la nivelul umerilor şi coatelor, atât pentru locurile din faţă, cât şi pentru cele din spate, Noul Logan oferă cea mai mare lăţime din segment la nivelul şoldurilor (1 285 mm) precum şi cea mai mare rază la nivelul genunchilor (177 mm). O adevărată realizare pentru modelul care are ambiţia de a fi cea mai ieftină maşină din Europa.

Volumul portbagajului, de 510 dm3 VDA în poziţia standard, este inegalabil în acest segment. Lăţimea capacului portbagajului (869 mm) şi înălţimea redusă a pragului de încărcare (754 mm) asigură un acces uşor la spaţiul de depozitare.

Ca noutate absolută faţă de modelul anterior: bancheta spate dispune, în funcţie de nivelul de echipare, de spătar rabatabil 1/3-2/3.

Noile Sandero şi Sandero Stepway: accesibile şi generoase
Noile Sandero şi Sandero Stepway beneficiază de calităţile recunoscute ale modelelor Dacia: spaţiu interior şi capacitate mare de încărcare.
Aspectul practic şi modularitatea sunt şi ele remarcabile. Astfel, portbagajul afişează un volum record, de 320 dm3 VDA.

Bancheta spate, cu spătar rabatabil în proporţie de 1/3-2/3, este disponibilă pe Noul Sandero încă de la versiunea de intrare în gamă. În cazul în care spătarul este complet rabatat, capacitatea de încărcare maximă este de 1.200 dm3 VDA.


Vehicule mai accesibile decât oricând

Dacia oferă mai mult în materie de design, de echipamente şi de motorizări… totul, la acelaşi preţ! Cele trei noi modele emblematice ale Dacia asigură acum şi mai multă competitivitate mărcii pe pieţele sale. Clienţii sunt primii beneficiari ai acestei evoluţii.” Eric Pasquier - Director Gamă Comercială EntryRaport preţ-prestaţii imbatabil
Dacia propune de acum în serie prestaţii noi, printre care unele încă de la primul nivel de echipare, aşa cum este cazul banchetei fracţionabile 1/3-2/3 pe Noul Sandero, direcţia asistată, sistemul de control al traiectoriei, ESP şi airbag-urile laterale faţă pe cele trei noi modele.
Cu toate acestea, niciuna dintre aceste prestaţii suplimentare nu este însoţită de o creştere a preţului. Noul Logan rămâne accesibil, începând de la 6.690 euro (TVA inclus), iar Noul Sandero are un preţ de pornire de 6.990 euro (TVA inclus).
O ofertă accesibilă, care vizează esenţialul
Noile echipamente şi motoare sunt propuse într-o logică de urcare în gamă simplă, care corespunde aşteptărilor clienţilor.
Noile modele Logan şi Sandero sunt disponibile în trei nivele de echipare care cuprind un număr limitat de opţiuni: nivelul de bază „Acces”, nivelul intermediar „Ambiance” şi vârful de gamă „Lauréate”.
Pentru a seduce un public cât mai larg, Noul Sandero Stepway oferă prestaţii complete, inclusiv sistemul multimedia Media Nav, aer condiţionat, limitatorul-regulator de viteză.
Modelul este mai accesibil decât predecesorul său pe majoritatea pieţelor. În România, modelul este astfel disponibil la preţul de 10.800 € (TVA inclus), cu motorizarea pe benzină TCe 90. În versiunea Diesel, modelul este disponibil la prețul de 12.200 € (TVA inclus).

Opţiuni la preţ inteligent
Noile opţiuni sunt propuse la preţuri atractive: sistemul MediaNav este disponibil la prețul de 300 euro (TVA inclus), Pack Sécurité (asistența la parcarea cu spatele, regulator-limitator de viteză și volan îmbrăcat în piele) la prețul de 400 euro (TVA inclus), Pack Look (jante de aluminiu 15‘’ Empreinte și geamuri electrice spate), la prețul de 350 euro (TVA inclus).

TOTUL PENTRU LINIŞTEA CLIENŢILOR

Achiziţia unui model Dacia înseamnă o achiziţie lipsită de griji. La volanul unei Dacia, nivelul de siguranţă nu lasă loc de compromisuri, fiabilitatea maşinilor este recunoscută, iar întreţinerea uşoară.
Un nivel de siguranţă mai bunSiguranţa activă
Sistemul de control dinamic al traiectoriei (ESP) îşi face apariţia în serie încă de la nivelul de intrare în gamă pe cele trei noi modele Dacia, conform reglementărilor europene. Acesta asigură stabilitatea vehiculului în condiţiile cele mai dificile, precum evitarea unui obstacol, pierderea aderenţei în viraj sau şofatul pe o şosea alunecoasă.

Asistenţa la frânarea de urgenţă (AFU) completează sistemul de anti-blocare a roţilor (ABS). În cazul unei frânări de urgenţă, AFU acţionează asupra sistemului hidraulic, aplicând o presiune maximă asupra frânelor, încă de începutul frânării, până la atingerea pragului de acţionare al sistemului ABS.


Pentru o mai bună vizibilitate pe timp de zi, toate nivelele de echipare dispun de sistem de aprindere automată a fazei de întâlnire a farurilor.
Siguranţa pasivă
Pentru a asigura o protecţie maximă a ocupanţilor, Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway beneficiază de experienţa inginerilor Grupului Renault.
Cele trei noi modele sunt echipate cu airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager, precum şi cu airbag-uri laterale pentru locurile din faţă, încă de la primul nivel de echipare.
Centurile de siguranţă pentru locurile din faţă sunt prevăzute cu limitator de efort pentru protecţia toracelui în caz de impact.

Un semnal vizual şi sonor avertizează şoferul în cazul în care ocupanţii locurilor din faţă uită să-şi ataşeze centura de siguranţă.


Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele două locuri laterale din spate. Acest sistem uşurează fixarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii.

Structura caroseriei integrează zone cu deformare programată.

Bara de protecţie şi capota motorului au fost concepute pentru a permite cea mai bună absorbţie a şocurilor, în special protecţia pietonilor în cazul unui impact în partea frontală a vehiculului.


O fiabilitate ireproşabilă


Oferta Dacia răspunde pe deplin aşteptărilor clienţilor. Fiabilitatea este un element fundamental al mărcii Dacia, fiind la baza relaţiei de încredere pe care o construim cu clienţii noştri.” Rafael Treguer – Director Dezvoltare marca Dacia

Exigenţa şi experienţa Grupului Renault
Dacia beneficiază de experienţa Grupului Renault în materie de calitate. Ca urmare a demersurilor iniţiate încă din 2003, Grupul este în prezent printre cei mai buni constructori generalişti în domeniul fiabilităţii.

Asemenea vehiculelor Renault, modelele Dacia sunt supuse la teste în condiţii extreme.

Pe lângă testele clasice pe bancurile de probă, toate modelele noi sunt supuse unor teste extreme în condiţii reale, pentru a verifica în special durabilitatea vehiculelor. Validarea Noilor Logan şi Sandero a presupus efectuarea unor teste care au însumat parcurgerea a peste 1,4 milioane de kilometri. 90 % din vehiculele testate au rulat în condiţii dificile, care au reprodus şosele degradate sau inundate.

Modelele Dacia beneficiază de experienţa Grupului Renault prin preluarea unor soluţii tehnologice verificate.

Dacia utilizează motoare din cadrul Grupului Renault, cum este cazul motorului 1.5 dCi – propulsor dezvoltat de Alianţa Renault-Nissan – precum şi de numeroase piese dezvoltate iniţial pentru vehiculele Renault.

Dacia beneficiază în plus de experienţa Grupului Renault şi a Alianţei în dezvoltarea standardelor şi a proceselor. Metoda „Design to Quality” este aplicată vehiculelor Dacia. Aceasta permite depistarea eventualelor probleme în fiecare etapă a concepţiei unui model sau a unui motor. Această metodă se bazează pe analiza experienţei dobândite în cazul pieselor deja cunoscute, pe studiile aprofundate privind riscurile şi pe elaborarea unui plan de validare sever pentru adoptarea noilor piese.


Sistemul de Producţie Renault (SPR) este aplicat în toate cele 38 de situri de producţie ale Grupului, printre care se numără şi cele care produc vehicule Dacia. Cele trei modele, noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, vor fi produse la uzina de la Mioveni, în România, dar şi în uzina SOMACA (Casablanca, Maroc) pentru piaţa regională (Maroc, Tunisia…). Începând din semestrul al doilea 2013, Noul Sandero va fi produs şi la uzina de la Tanger (Maroc).

Toate siturile de producţie ale Grupului Renault aplică aceleaşi standarde şi respectă aceleaşi exigenţe în termeni de calitate.O calitate recunoscută
Dacia afişează rezultate remarcabile în materie de calitate, reuşind astfel să câştige încrederea clienţilor săi.
Dacia a obţinut locul întâi într-un sondaj de fiabilitate realizat în rândurile a 30.000 de clienţi de către uniunea consumatorilor din cinci ţări vest-europene (Belgia, Franţa, Spania, Italia şi Portugalia) în februarie 2012.

Potrivit ultimelor rezultate publicate de ADAC în 2012, calitatea vehiculelor Dacia este în progres continuu în ultimii trei ani.


Garanţia de 3 ani/100 000 km este valabilă pentru toate modelele gamei. Aceasta asigură o reparaţie la cel mai ridicat nivel de calitate cu utilizarea pieselor de origine.

Garanţia prelungeşte relaţia dintre Dacia şi clienţii săi şi subliniază nivelul ridicat de calitate al modelelor.
O reţea Dacia demnă de încredere


Costurile scăzute de întreţinere şi utilizare, precum şi o reţea densă de showroom-uri şi ateliere service dedicate mărcii Dacia sunt avantaje importante pentru clienţi.
O întreţinere simplă şi economică
Ofertele post-vânzare Dacia sunt adaptate tuturor nevoilor şi asigură costuri de întreţinere şi de utilizare competitive. Avantajele sunt evidente: calitatea întreţinerii la nivelul preconizat de Dacia asigură o durabilitate optimă şi, în consecinţă, o valoare mai bună de revânzare a vehiculului. Printr-o întreținere a vehiculului la nivelul preconizat de Dacia, Noul Logan îşi va păstra calităţile originale în materie de securitate, confort şi de performanţă.

Politica de întreţinere a Dacia se bazează pe un principiu simplu în materie de revizii – o vizită anuală sau la fiecare 20 000 km – indiferent de model, de tipul de transmisie sau de motor.

Competitivitatea Noului Logan se datorează costurilor sale de întreţinere scăzute, fiind influențată și de noi tehnologii adoptate în materie de motorizări: spre exemplu noul motor TCe nu necesită întreținere la distribuție, acesta fiind prevăzut cu lanț de distribuție fără întreţinere periodică.

În plus, clientul poate opta pentru o Garanţie Extinsă de până la 5 ani.În serviciul clientului
Dacia beneficiază de extinderea geografică şi de experienţa reţelei comerciale a Grupului Renault.

Din cele 1.800 de puncte de vânzare instalate până în prezent în cele 36 de ţări în care este prezentă Dacia, 900 de showroom-uri sunt dedicate exclusiv vânzărilor mărcii. În funcţie de piaţă, sunt showroom-uri Dacia independente de showroom-urile Renault sau puncte de vânzare Dacia specifice. Numărul showroom-urilor dedicate a crescut cu 60% din 2010 până în prezent.

Personalul de vânzări dedicat mărcii Dacia este şi el în continuă creştere, urmând să ajungă la 1.400 de persoane până la sfârşitul anului 2012, adică dublu faţă de 2010. Programele de formare a personalului din reţeaua Dacia sunt realizate profitând de experienţa bogată a centrului internaţional de formare al Grupului Renault.

Potrivit unui sondaj intern realizat în 10 ţări, 85 % dintre clienţii Dacia recomandă reţeaua mărcii pentru achiziţionarea unei maşini.


POVESTEA DE SUCCES A DACIA CONTINUĂ


Dacia a inventat un nou mod de achiziţie a unei maşini, bulversând ordinea stabilită. Clienţii cu buget restrâns nu mai trebuie să se mulţumească cu o maşină de ocazie. Dacia oferă astfel viziunea sa unică în universul auto: valoarea lucrurilor nu mai este doar o chestiune de bani.
Cu 6 modele noi prezentate în 2012, gama Dacia este de departe cea mai tânără din Europa. Ea a crescut foarte repede. La oprirea din fabricaţie a modelului break MCV la sfârşitul anului 2012, cel mai vechi model din gamă va fi Duster… în vârstă de numai trei ani.

Dacia este şi cea mai dinamică marcă din Europa, vânzările sale anuale crescând de 8 ori între 2005 şi 2011. La jumătatea acestui an a fost depăşit pragul de 2 milioane de vehicule Dacia vândute în întreaga lume de la lansarea modelului Logan, în 2004.
La opt ani de la lansarea Logan, primul model Dacia realizat sub umbrela Grupului Renault, şi după extinderea permanentă a gamei, intrăm într-un nou ciclu. Pentru prima oară, Dacia înnoieşte modele existente. Atenţi la aşteptările clienţilor noştri, am gândit un nou design al modelelor, am îmbunătăţit performanţele şi consumul acestora şi am îmbogăţit gama de echipamente disponibile pe Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Am avut grijă să păstrăm calităţile recunoscute de clienţi: spaţiul interior, volumul portbagajului, fiabilitatea şi, desigur, preţul.” Arnaud Debœuf – Directorul Programului Entry.


Kataloq: sites -> default -> files

Yüklə 106,57 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə