Lista părții ue rezerve aplicabile în Uniunea EuropeanăYüklə 1,2 Mb.
səhifə1/61
tarix02.01.2022
ölçüsü1,2 Mb.
#13391
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   61
Lista părții UE

Rezerve aplicabile în Uniunea Europeană (aplicabile în toate statele membre ale UE, cu excepția cazului în care se prevede altfel)

Sectorul:

Toate sectoarele

Subsectorul:
Clasificarea sectorului de activitate:
Tipul de rezervă:

Accesul pe piață

Descriere:

Investiții
În toate statele membre ale UE, serviciile considerate servicii de utilități publice pe plan național sau local pot face obiectul unor monopoluri publice sau al unor drepturi exclusive acordate operatorilor privați.

Există servicii de utilități publice în sectoare precum serviciile conexe de consultanță științifică și tehnică, serviciile de cercetare și dezvoltare (C&D) în domeniul științelor sociale și al științelor umaniste, serviciile de testare și analiză tehnică, serviciile de protecție a mediului, serviciile de sănătate, serviciile de transport și serviciile auxiliare tuturor modurilor de transport. Deseori, pentru aceste servicii se acordă drepturi exclusive operatorilor privați, de exemplu operatorilor care beneficiază de concesiuni din partea autorităților publice, sub rezerva anumitor obligații specifice referitoare la servicii. Având în vedere faptul că serviciile de utilități publice există deseori și la nivel subcentral, nu este practic să se facă o enumerare sectorială detaliată și exhaustivă.

Această rezervă nu se aplică în telecomunicații și în serviciile din domeniul informaticii sau cele asociate acestora.Yüklə 1,2 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   61
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə