Mayis 2018 haberler 28. 05. 2018 Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ kuruluyor



Yüklə 42,36 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü42,36 Kb.
#62984

21-29 MAYIS 2018 HABERLER

28.05.2018 Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ kuruluyor


Yıldız Teknik Üniversitesi öncülüğünde, Pendik-Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da, ulusal ‘Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ kurulacak. İnsansız gemiler ve denizaltılar üretilecek merkezin amacı, savunma sanayi projelerinde dışa bağımlılığı azaltmak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in verdiği bilgiye göre, savunma sanayi ve denizcilikle ilgili çalışmaların da yer aldığı Teknopark İstanbul’da yeni bir merkezin faaliyete geçmesi için tüm çalışmalar yapıldı. 

Türkiye’nin ilk ulusal ‘Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ yakında faaliyete geçecek. Proje kapsamında, Ar-Ge ve lisansüstü eğitim yapmak amacıyla bir merkez binası oluşturma çalışmalarına başlandı. 1.5 - 2 yıl içinde aktif olması planlanan merkezin 20 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Burada bir de ‘Ulusal Denizcilik Araştırma Enstitüsü’ ve ona bağlı çeşitli araştırma laboratuvarları bulunacak. Enstitüde, Türkiye’nin denizcilik alanında ihtiyacı olan personel yetiştirilecek, sektörün sorunlarına çözüm aranacak ve savunma sanayi projelerinde kamu ile özel sektöre destek olunacak. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği, deniz teknolojisi /açık deniz yapıları askeri deniz sistemleri gibi lisansüstü programlar verilecek.

Ayrıca özellikle askeri ve ticari gemilerin hidrodinamik deneylerinin yapılacağı Akredite Araştırma ve Test Laboratuvarları’nın kurulması planlanıyor. Bu laboratuvarın, enstitüyle ayrı veya birlikte tasarlanan, üniversitelerin öncülüğünde denizcilikle ilgili bazı kuruluşların da içinde yer alacağı bir yapıyla kurulması düşünülüyor. Burada insansız gemiler ve denizaltılar üretilebilecek. Merkezin kuruluş amacı, Türkiye’de savunma sanayi projelerinde dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalar yürütmek, AR-GE faaliyetleri yaparak stratejik ve gizli bilgilerin yurtiçinde kalmasını sağlamak. (Deniz Haber)


28.05.2018 Oliver Cromwell adlı gemi, sulara gömüldü


İngiltere'de restorasyon yapılmak üzere yeni sahibine götürülen tarihi bir gemi sulara gömüldü.

İngiltere’de Gloucester Limanı'nda demirli olan Oliver Cromwell adlı gemi, restorasyon görüp yeni sahibine teslim edileceği Kuzey İrlanda’ya doğru yola çıkmıştı.

Galler açıklarında acil yardım sinyali veren gemideki görevliler, su aldıklarını bildirdi. Ekipler bölgeye giderken 96 yıllık tarihi gemi batıyordu.

1922’de Hollanda’da yapılan geminin 1990’lı yıllarda otele çevrildiği, son yıllarda ise kullanılamaz halde olduğu belirtildi. Geminin restorasyonun ardından 245 bin sterline satılacağı ifade ediliyordu. (Deniz Haber)



28.05.2018 Antarktika’da üç kanyon keşfedildi


İngiltere'deki Northumbria Üniversitesinden Dr. Kate Winter ve ekibi radar taramalarıyla Antarktika'daki buz tabakalarının altında üç kanyon buldu.

"Foundation" adı verilen kanyonlardan en büyüğünün 350 kilometre uzunluğunda ve 35 kilometre genişliğinde olduğu kaydedildi. Bu kanyonların buz tabakalarının hareketinde önemli rol oynadığı belirtildi.

İngiliz Antarktika Araştırması'ndan (BAS) Dr. Fausto Ferraccioli, kanyonların bulunduğu bölgenin Antarktika'daki en az bilinen bölgelerden olduğunu söyledi.

Araştırmanın sonuçları "Geophysical Research Letters" dergisinde yayımlandı. (Deniz Haber)



28.05.2018 'Ocean Victory' yatına 23 tanker yakıt yüklendi


Kuşadası’na gelen Rus İş Adamı Victor Rashnikov’a ait 'Ocean Victory' isimli yata, Ege Port Limanı'nda 518 ton yakıt yüklendi. Yatta zengin iş adamı ile ailesinin bulunmadığı, sadece personelin yer aldığı öğrenildi.

İçerisinde 50 personelin olduğu 140 metre uzunluğundaki ultra lüks yat, sabah saatlerinde Kuşadası Ege Port Limanı'ndan 23 tanker yakıt aldı. 

Acente yetkilileri Ocean Victory isimli yatın yakıt ve yiyecek ikmalinden sonra Kuşadası’ndan ayrılarak Yunanistan’a hareket edeceğini bildirdi. 

Yatın sahibi Rus İş Adamı Victor Rashnikov’un Bodrum’da tatil yaptıktan sonra uçakla Rusya’ya döndüğü, Kuşadası’na sadece yat personelinin geldiğini bildirildi. Kuşadası'nda yalnızca yakıt ve yiyecek ikmalinin yapıldığı öğrenildi.  (Deniz Haber)


26.05.2018 Denizleri kirleten 130 gemiye ceza yağdı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, "2018'in ilk 4 ayında yapılan denetimlerde, denizi kirlettiği tespit edilen 130 gemiye 2 milyon 630 bin 847 lira idari para cezası uygulandı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, yılın ilk 4 ayında denizleri kirleten 130 gemiye 2 milyon 630 bin lira cezai işlem uygulandığını bildirdi.

Öztürk, Bakanlıkça yürütülen deniz ve kıyı yönetimi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde toplam 155 atık kabul tesisi ve 37 atık alım gemisi ile 294 kıyı tesisinde gemilere yönelik atık alım hizmeti verildiğini belirten Öztürk, Bakanlığın denizlerdeki kirliliğin önlenmesi amacıyla yaptığı denetimlerde, yasa dışı boşaltma yaptığı belirlenen gemilere ise cezai işlem uygulandığını söyledi.

Geçen yıl ülke genelinde 312 gemiye toplam 6 milyon 351 bin lira idari para cezası uygulandığını belirten Öztürk, "2018'in ilk 4 ayında yapılan denetimlerde, denizi kirlettiği tespit edilen 130 gemiye 2 milyon 630 bin 847 lira idari para cezası uygulandı." diye konuştu (Deniz Haber)

26.05.2018 M/V INCE INEBOLU'ya yapılan saldırıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama


Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, 11 Mayıs'ta Yemen açıklarında seyrederken üzerinde patlama meydana geldiği bildirilen Türk kargo gemisiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu olayın Husilerin füze saldırısı olduğu iddia edildi ve bunun yakından takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yemen'in Saleef Limanı'na 50 bin ton buğday götürmeye çalışan bir Türk kargo gemisinin 70 mil (112 kilometre) açıkta Husilerin füze saldırısına uğramasından dolayı alarma geçtik." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Yemen'in Saleef Limanı'na 50 bin ton buğday götürmeye çalışan bir Türk kargo gemisinin 70 mil (112 kilometre) açıkta Husilerin füze saldırısına uğramasından dolayı alarma geçtik." ifadesine yer verildi.

"Husilerin füze tehdidi" vurgusu

Ayrıca, söz konusu saldırının Yemen kaynaklı füze tehdidini bir kez daha gözler önüne serdiğine ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararının tamamıyla uygulanmasının önemini ortaya çıkardığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'de seyreden bir petrol tankerine de saldırı girişiminde bulunduğu ve bunun milyonlarca varil petrolün denizi ciddi şekilde kirletmesi ve bölge ülkelerini zora sokması riskini ortaya çıkardığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda ise İran hedef gösterilerek, İran Devrim Muhafızları'nın bölgedeki çatışmaları artırdığı ve İran destekli Husi bölgelerinin sefalet içinde olduğu kaydedildi.

11 Mayıs'ta Yemen açıklarında meydana gelen olayda M/V INCE INEBOLU gemisinde bilinmeyen bir nedenle patlama olduğu bildirilmişti. Olayın ardından, Yemen’de Husi güçlere karşı kurulan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon sözcüsü, “Koalisyon güçleri olay hakkında inceleme başlattı ve gemide içten dışa doğru bir patlama olduğu tespit edildi.” ifadesini kullanmıştı. (Deniz Haber)


26.05.2018 Margin Tech, dünyanın ilk denizcilik simülatör yazılımını geliştirdi


Margin Tech, sanal gerçeklik destekli ses tanıma teknolojisine sahip dünyanın ilk denizcilik simülatörü yazılımını geliştirdi.

VR Helmsman, denizcilik yazılımı konusunda dünyada türünün tek örneği olma özelliği taşıyor. Yazılım ana dilde yedi farklı konuda geminin nasıl kullanılacağını açıklıyor.

Simülasyon eğitimi sırasında kaptan, geminin dümenine gerçek dünyadaki gibi yönlendirme yapabiliyor. Eğitim sırasında mürettebatını dinleyip, ona emir verebilme imkanına da sahip oluyor. AI, VR ve Ses Tanıma teknolojileri, simulasyon eğitimini benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Yazılım profesyonel denizcilik şirketleri için özel olarak geliştirildi.

Simülasyon eğitimi için ekstra bir alana gerek yok, sadece dört metrekarelik bir alanda gerçekleştirilebilir. Bu simülasyon için gereken gözlük, bilgisayar ve diğer ekipmanlar Margin Tech tarafından sağlanıyor.

Yazılım, otomatik olarak denizcinin direksiyon yeteneğini ölçüyor. Yazılım eğer eğitim personeli denizcilik seviyesini ölçmek isterse, yazılımı manuel hale getirip kendisi sorular sorabilir.

Yazılımda denizcilikte ki en önemli probremlerden biri olan dalga ve rüzgar etkileri de uygulamaya eklendi. (Deniz Haber)


25.05.2018 Cemre Tersanesi, LNG yakıtlı balıkçı gemisi inşa ediyor


Cemre Tersanesi Norveçli Lie Gruppen’e dünyanın ilk LNG yakıtlı balıkçı gemisi inşa ediyor.

Cemre Tersanesi Norveçli Lie Gruppen’e dünyanın ilk LNG yakıtlı balıkçı gemisi inşa ediyor. LNG yakıtlı balıkçı gemisine aynı zamanda büyük bir akü paketi de monte edileceği öğrenildi. 86 metre uzunluğa sahip ‘LIBAS’ isimli balıkçı gemisinin tasarımı Salt Ship Design’a ait.

86 metre uzunluğa ve 17.80 metre genişliğe sahip olacak yeni gemi, Cemre Tersanesi tarafından LNG ve pil kombinasyonuyla güçlendirilerek inşa ediliyor. Balıkçı gemisi için 350 metre küplük LNG tankı ile beraber büyük bir pil gücü ile çevre dostu olacak şekilde inşa ediliyor.

MAN Diesel & Turbo'nun motorları, Man Alpha pervane sistemi dahil gemiye yakıt tahrik sistemlerini sağlayacağı ifade edildi.

MAN Diesel & Turbo’nun Satış Direktörü Wayne Jones, 'Bu bir öncü proje. MAN’de düşük emisyona sahip yakıtların denizcilik endüstrisini karbondan arındırmak için sihirli değnek olduğuna ikna olduk ve müşterilerimize bu geçiş yolunda rehberlik etmeyi misyon edindik' şeklinde konuştu.

Man Diesel & Turbo Denizcilik Müdürü Lex Nijsen, "Bu çok kayda değer bir sipariş. Verimli, düşük emisyonlu ve LNG yakıtlı tahrik sistemini sağlama yeteneğimiz çevreye duyarlı bölüm için bir ilk olacak’ diye konuştu. (Deniz Haber)


24.05.2018 MIP, konteyner işlem hacminde yeni bir rekor kırdı


Mersin Uluslararası Limanı, 2018 yılının ilk çeyreğinde 398 bin TEU konteyner işlem hacmine ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla yeni bir rekora imza attı.

Mersin Uluslararası Limanı, 2017 yılında ise 1 milyon 592 bin TEU konteyner elleçleyerek tarihi bir rekora imza attı. Türkiye'nin en büyük dış ticaret limanı olan Mersin Uluslararası Limanı'nda gerçekleştirilen bu rakam, konteyner elleçleme miktarında tarihin en yüksek performansı olarak ifade edilirken, MIP terminallerinde daha önce 2014 yılında 1 milyon 493 bin TEU elleçleme miktarına ulaşıldığı kaydedildi.  (Deniz Haber)


23.05.2018 Ahmet Arslan'a Fahri Doktora unvanı verildi


Piri Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü'nde düzenlenen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 'Fahri Doktora' unvanı verildi. Fahri doktor unvanı tevdi edilen Bakan Arslan'ın cübbesini Taner Berksoy, eşi Habibe Berksoy, PRÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan ve PRÜ Rektörü Oral Erdoğan birlikte giydirdi. Bakanlıkta görev yapanlar arasında çok sayıda denizci bulunduğunun altını çizen Arslan, Piri Reis Üniversitesi'nin de denizciliğe ve Türkiye'ye önemli katkılar sunduğunu anlattı. (Deniz Haber)

22.05.2018 Şükrü Fazıl Uzun: 2022'ye kadar dolu olan inşa tersanelerimiz var


Tersanelerde 2022'ye kadar doluluk olduğunu belirten Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, talepleri karşılayamayacak duruma geldiklerini ifade etti.

Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, taleplerde artış olduğunu belirterek, "Son zamanlarda buradaki belli tersanelerimize özellikle Norveç kaynaklı, büyük talep var. Hatta 2022'ye kadar dolu olan yeni inşa tersanelerimiz var. Yeni işler almakta da siparişleri öteliyorlar. Yani talepleri karşılayamayacak duruma geliyoruz." dedi.

Uzun, 10 yılı aşkın süredir tersane yatırımlarının devam ettiği Altınova bölgesinde, şu anda 37 tersanenin faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bu bölgede dünyada denizcilikte kendini kabul ettirmiş ülkelere yeni gemiler inşa ettiklerini vurgulayan Uzun, "Bu tersanelerde şu anda dünyanın en önemli denizci ülkelerine, Norveç, İngiltere, İzlanda, Belçika, Hollanda, Fransa, Danimarka, Almanya ve İtalya'ya çok önemli, kaliteli, pahada çok yüksek gemiler inşa ediyoruz. Türkiye, gemi inşa sanayinde kendisini dünyaya kanıtladı, kabul ettirdi." diye konuştu.

Altınova'da tamir tersanelerinin de bulunduğunu ancak yoğun olarak çok özellikli yeni inşa gemiler yaptıklarını anlatan Uzun, şöyle devam etti; "Artık biz, büyük 100-150 bin tonluk kuru yük gemileri, tankerler yapmanın peşinde değiliz. Onda fiyat olarak Uzak Doğu ile rekabet etmemiz mümkün değil. Çok da o işlerle mücadele etmeye de gerek yok. Biz yükte hafif ama pahada ağır gemiler yapıyoruz. Çok önemli spesifik işler yapıyoruz Yalova'mızda. Mesela dünyanın en büyük feribotları bu bölgede yapılıyor. Offshore gemileri, çok önemli balıkçı gemileri yapılıyor. Denizdeki petrol araştırmalarında kullanılan özel tip gemiler, römorkörler yapılıyor. Bu tip gemiler küçük evsaflı fakat teknolojisi çok yüksek gemiler. Dolayısıyla biz şimdi burada 100-150 bin tonluk gemi yapmanın peşine düşersek Uzak Doğu ile rekabet yapamayız. Benim görüşüm şu anda o tip gemiler yapmak çok da önemli değil."

"95 milyon avroluk gemi de yapıldı bu bölgede"

Uzun, burada inşa edilen gemilerin yüksek fiyatlı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"95 milyon avroluk gemi de yapıldı bu bölgede. 40 milyon avroluk gemi bağlantıları yapanlar var. Bugün Uzak Doğu'da yapılan 100-125 bin tonluk gemilerin fiyatları, neredeyse 30 milyon dolarlara düştü. Yani 75-100 bin tonluk dökme yük gemisi siparişi verseniz bugün 30-35 milyon dolara bu gemileri Uzak Doğu'da inşa ettirebiliyorsunuz. Bu gemilerin değerlerin 7-8 sene evvel, krizden önce 60-70 milyon dolarlar seviyesindeydi. Bugün benim 40 milyon avro dediğim gemiler o gemilere nazaran daha ufak fakat çok spesifik gemiler. Öyle taşıma kapasiteleri yok ama 200 metre boyunda feribotlar yapılıyor burada, İngiltere'ye, Norveç'e ve kuzey Avrupa ülkelerinin hepsine her türlü gemiler yapılıyor."

Fransa'dan yeni alınan projelerin olduğuna da değinen Uzun, denizlerde rüzgardan elektrik enerjisi elde edilecek bölgelere hizmet verecek destek gemilerinin inşasına başlandığını, bunların da 40-45 milyon avro değerinde gemiler olduğunu söyledi.

"Yeni inşada Yalova bölgesi, şu anda lokomotif"

Uzun, Türkiye'den ihraç edilen yeni inşa gemilerin çok büyük kısmının Yalova-Altınova bölgesinde yapıldığına dikkati çekerek, "Çok büyük kısmı derken, belki yüzde 85-90'ı bu bölgede yapılıyor ihraç edilen gemilerin. Yeni inşada Yalova bölgesi, şu anda lokomotif durumunda. Tuzla'da ağırlıklı olarak daha fazla havuz olduğu için tamir tersanelerimiz de önemli, Türkiye'ye döviz katkısında bulunuyorlar. Dünyanın her yerinden gelen gemilere hizmet veriyor, onların tamirlerini bakımlarını yapıyorlar." dedi.

Dövizin yüksek seyretmesinin tersaneler ve ihracatçılar için avantajlı yanlarının olduğunu ancak ani düşüş ve yükselişten ziyade kurların istikrara kavuşmasını beklediklerini aktaran Uzun, Avrupalı operatörlerin gemi satın alımlarında hem kalite hem de fiyat rekabeti açısından Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti.

Uzun, son dönemde ciddi talep artışlarıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti; "Taleplerde artış var. Son zamanlarda buradaki belli tersanelerimize özellikle Norveç kaynaklı büyük talep var. Hatta 2022'ye kadar dolu olan yeni inşa tersanelerimiz var. Yeni işler almakta da siparişleri öteliyorlar. Yani talepleri karşılayamayacak duruma geliyoruz. Bu tabii bir yandan çok iyi bir yandan da işi kaçırma adına tabii sıkıntılı ama ne yapıp edip bu talepleri bir şekilde yerine getireceğiz."

Milli Gemi (MİLGEM) Projeleri'ne de değinen Uzun, bu gemilerin şu ana kadar Tuzla'da inşa edildiğini anımsatarak, Yalova'daki bazı tersanelerin de askeri gemilerin inşası için ön hazırlıklarını yaptıklarını vurguladı.

Uzun, bölgede bu işi yapabilecek güç ve kalitede en az 5-6 tersane bulunduğunun altını çizerek, "Yakında inşallah bölgemiz de askeri gemiler inşasına mutlaka girecektir. Henüz anlaşma yok ama yeni çıkan projelere, mutlaka dahil olacaklardır. Bu kadar özel tip gemi yapan tersaneler, askeri gemileri de çok rahat yapacaklardır. Her türlü askeri gemiyi yapabiliriz, ben bunu heyecanla, rahatlıkla söyleyebilirim." ifadelerini kullandı. (Deniz Haber)


21.05.2018 Liman Tek Pencere Sistemi 1 Haziran’da hayata geçiyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında “Liman Tek Pencere Sistemi” protokolü imzalandı.

Törende konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, yakın zamanda Türk sahipli yabancı bayraklı gemi ve teknelerin Türk bayrağına geçmeleri için başta vize olmak üzere birçok kolaylık sağladıklarını belirterek, bugün itibariyle 5 bin 740 teknenin Türk bayrağına geçiş yaptığını bildirdi.

Liman Tek Pencere Sistemi’nin önemli bir uygulama olduğunu vurgulayan Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmanın tamamlanmasıyla, Tek Pencere Sistemi’nin 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren Tekirdağ, Mersin, ve Aliağa bölgelerinde pilot uygulama ile hayata geçirileceğini ve bir aylık sürenin ardından olası eksikliklerinde giderilerek 1 Temmuz 2018 Kabotaj Bayramında ülke çapında hizmete sunulacağını söyledi.

Benzer bir çalışmanın da limanlara gelen yatlar için düzenlendiğini kaydeden Arslan, Seyir İzin Belgesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile çalışma yapılacağını ve sektöre bir kolaylık getireceklerini ifade etti.



"Reform niteliğinde olan tek kart uygulamasını başlatacağız"

Arslan, Liman Tek Pencere Sistemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Liman Tek Pencere Sistemi, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından, deniz ticaretinin kolaylaştırılması konvansiyonu ile belirlenmiş standartlarda ve AB tarafından uygulanan direktiflerle de uyumlu olacaktır. Liman Tek Pencere Sistemi ile limanlarımıza gelen gemilere ait tüm bildirimler tek bir sistem üzerinden elektronik olarak yapılacak. Kurumlarca ihtiyaç duyulan bilgilerin bu sistem üzerinden alınması ile işlemler kolaylaşacak, etkin bir denetim mekanizmasıyla şeffaflık sağlanmış olacak ve bu sayede sektörün maliyetinin azaltılması, uluslararası rekabet gücünün arttırılması sağlanmış olacak. Şimdi sıra tek kart sisteminde. Limanlara gelen, işlem yapan muhataplarımız her bakanlıktan ayrı bir kart alıyor. İçişleri Bakanlığından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından ayrı bir kart alıyor. Bunun yerine sektör açısından reform niteliğinde olan tek kart uygulamasını başlatacağız ve böylece vatandaş taşıyacağı tek kartla bütün bakanlıkların iş ve işlemlerini yapabilir hale gelecek.”

Tüfenkci: "Rekabeti bir adım daha öne taşıyoruz"

Törende konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, “Türkiye’nin 2023 hedefleri var ve bizler 24 Haziran’da seçime giderken, sadece seçimlere yönelik çalışmalarla sınırlı kalmıyor, 2023 hedeflerimizi de gözeterek hedeflerimizden sapmadan neler yapabiliriz, o hedeflere hangi işlemleri gerçekleştirirsek daha çabuk ulaşabiliriz bunun hesaplarını yapıyoruz. Limanlarımız için tek pencere sistemi de, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması bakımından önemli. Türkiye ithalatının ve ihracatının önemli bir kısmını deniz yoluyla gerçekleştiriyor. AK Parti hükümetleri ile beraber limanlarımız çok gelişti, rekabete açık hale geldi ve uluslararası rekabette öne çıkmaya başladı. Bu tip uygulamalarla bu rekabeti bir adım daha öne taşımak istiyoruz” açıklamasını yaptı.



Tören, Bakan Arslan ve Tüfenkci’nin “Liman Tek Pencere Sistemi” protokolünü imzalaması ile sona erdi (İHA)
Yüklə 42,36 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin