Mersin büYÜKŞEHİr belediye başkani meski Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı



Yüklə 157,86 Kb.
tarix14.02.2018
ölçüsü157,86 Kb.
#42672



c:\users\sermin.isik\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.ie5\r9d1me9i\tanitim - kopya.jpg

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI


MESKİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı

c:\users\sermin.isik\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.ie5\176xhsn8\baskan_kocamaz_zabitalar_halkin_nabzidir.jpg

Burhanettin KOCAMAZ

Bu kitapçık; kalite bilincinin temel alındığı kurumumuzda aramıza yeni katılan yada rotasyana uğrayan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede kuruma/birimine uyum sağlamaları amacıyla yürütülen oryantasyon programına katkı amacıyla hazırlanmıştır. Kurumumuza yeni katılan sizlerin adaptasyonunu hızlandırmak, kurumumuzla ilgili bilgilere en güvenilir ve sağlıklı bir şekilde ulaşmanız temel hedefimizdir. Sizden beklentimiz; Mevcut yasa, yönetmelik ve etik kurallara uyarak kurumumuzun vizyon, misyon ve kalite politikası ışığında görevinizi en iyi şekilde yapmanızdır.”



MESKİ GENEL MÜDÜRÜ





Baha Günhan GÜNGÖRDÜ



1991 yılında 9 Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Aynı yıl 657 sayılı DMK tabii olarak Gaziantep ili Sakçagözü Belediyesinde İnşaat Mühendisi olarak göreve başladım. 1992-1993 yılları arası vatani görevimi Muş Merkez Komando Bölüğünde Tim Komutanı olarak tamamladım. 1993 yılında İller Bankası 10.Bölge Müdürlüğü' ne Mühendis olarak naklen geçiş yaptım. 2001 yılında İller Bankasında Başmühendis olarak görev yaptım. 2006 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GASKİ) Su Kanal ve Arıtma Daire Başkanı olarak naklen geçiş yaptım. 2006/2014 yılları arasında Su Tesisleri Daire Başkanı(asil) 8 yıl süre ; Kanalizasyon Daire Başkanı(vekalet), Arıtma Tesisleri Daire Başkanı(vekalet) ve Çevre Daire Başkanlığı (vekalet) 4 yıl süre ile yürüttüm. Eylül 2014 tarihi itibarıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ Genel Müdür yardımcısı olarak naklen geçiş yaptım. 16/12/2016 tarihi itibarıyla Genel Müdür vekili olarak atandım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.


İçindekiler Tablosu


MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 2

Burhanettin KOCAMAZ 2

MESKİ GENEL MÜDÜRÜ 3

Baha Günhan GÜNGÖRDÜ 3

GENEL MÜDÜRLÜK 17



TEŞKİLAT YAPISI
MESKİ Genel Müdürlük teşkilatı; Genel Kurul, Denetçiler, Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlükten oluşmaktadır. Genel Müdüre bağlı Kalite Yönetim Temsilcisi, Kalite Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, İhale Birimi, Özel Kalem Birimi, Teftiş Kurulu Başkanlığı, İç Denetim Birimi Başkanlığı, 1.Hukuk Müşavirliği, 3 Genel Müdür Yardımcılığından oluşmaktadır. Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığına bağlı daire başkanlıkları ve bu başkanlıklara bağlı şube müdürlükleri bulunmaktadır

MESKİ’NİN TARİHÇESİ

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek, 2560 sayılı Kanunun ve değişik 3009 sayılı Kanunda belirtilen görevleri yerine getirmek amacı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşuna yönelik 09/09/1993 tarih ve 504 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ardından Bakanlar Kurulu'nun 04/05/1995 tarih ve 95/6750 sayılı kararı ile kurulmuştur. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur. MESKİ personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir. 2004 yılında 5216 sayılı Kanun ile 19 belediye ve 47 köyü (39'u orman köyü vasfında) Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanması ile hizmet alanı genişlemiş; 2008 yılında 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile bu 19 ilk kademe belediyesinden Gözne, Soğucak ve Değirmençay Belediyeleri Mersin Büyükşehir Belediye sınırları dışına çıkarılmıştır. Geriye kalan 16 ilk kademe belediyenin ise 5747 sayılı Kanunun Geçici 2 inci Maddesi doğrultusunda, anılan Kanunun yürürlüğe girmesinden sonraki ilk genel mahalli idareler seçiminin yapıldığı 29.03.2009 tarihinde tüzel kişilikleri kaldırılarak Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar ilçe belediyesi sınırları içerisine alınmıştır. Bu yasa ile Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan ilçe belediyeleri Değirmençay Belediyesi Yenişehir Belediyesi'ne, Gözne ve Soğucak ilçe belediyeleri ise Toroslar Belediyesi'ne bağlanmıştır. Bu 3 belediyenin Büyükşehir Belediye sınırları dışına çıkarılmasından sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden yararlanabilmeleri için protokol yapılarak bu hizmetlerden yararlanmaya devam etmeleri sağlanmıştır. 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6360 sayılı “Ondört İlde Büyükşehir ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 1. madde ve 2. fıkrasına göre Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları 1 Nisan 2014 tarihi itibarı ile il mülki sınırı olmuştur. Bu yasaya bağlı olarak, MESKİ görev alanı da il mülki sınırı olmuştur.



KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARIMIZ
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Kurumumuz arasında 08.05.2014 tarihinde imzalanan İyi Niyet Bildirgesi ile Ulusal Kalite Hareketine katılan Kurumumuz; EFQM Mükemmellik Modelinin kurum bünyesinde uygulanmasına yönelik ilk öz değerlendirme çalışmalarını tamamlamış, bu yolda ilk aşama olan “Mükemmellikte Kararlılık” aşaması için geniş katılımlı ekiplerle çalışmalarını başlatmıştır.

İdaremiz bünyesinde kalite anlayışının gelişimini, sürekliliğini ve Kurum içi iletişimde iyileşmeyi sağlamak üzere gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; Türk Standartları Enstitüsü tarafından Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen belgelendirme tetkiki Genel Müdürlüğümüz bünyesinde TS EN ISO 9001:2008 standardına uygun bir kaliteli yönetim sistemi kurulduğu onaylanmış; 11.06.2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüz TSE-EN-ISO 9001:2008 KYS belgesini kullanma hakkını kazanmıştır.

MESKİ Kurumsal süreç haritamız ve birimler bazında iş akış süreçlerimiz, Kurumun tabi olduğu mevzuat, Dış Kaynaklı Dökümanlar Listesi, Kalite El kitabı, İç Kontrol Uyum Eylem Planı ve Kayıtlar Listesine kurumumuz www.meski.gov.tr. web sayfası portalinde bulunan QDMS yazılımı entegre yönetim sistemininde yer almaktadır. Her çalışan kendine ait şifresi ile bu bilgilere ulaşılabilmektedir.

MESKİ Genel Müdürlüğünün faaliyetlerine ilişkin ücret tarifeleri, Yönetmelikleri ve Yönergeleri ile ilgili tüm bilgileri resmi internet sitemiz olan www.meski.gov.tr. adresimizden görebilirsiniz.


MİSYONUMUZ – VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ

Mersinde İnsan ve çevre sağlığını esas alarak, kesintisiz su temini ve atıksu bertaraf hizmetlerini, mevzuat çerçevesinde sürekli iyileştirerek sunmak.


VİZYONUMUZ

Su temin ve atıksu bertaraf hizmetlerinde kurumsal mükemmellik anlayışını uygulayan örnek bir kurum olmak.


TEMEL DEĞERLERİMİZ


  • Çevreye duyarlılık

  • Güvenilirlik

  • Kalite

  • Çözüm odaklılık

  • Tarihi, kültürel ve etik değerlere saygı

  • Paydaşlarla katılımcı yönetim


POLİTİKALARIMIZ
ÇEVRE POLİTİKAMIZ

  • Çevre ile ilgili sorumluluklarımızı yasal mevzuat çerçevesinde yerine getirmeyi,

  • Çevre kirliliğinin önlenmesi ve azaltılması için gerekli çalışmaları yapmayı,

  • Atıksuların ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde bertarafını sağlamayı,

  • Paydaşlar arasında çevre duyarlılığının arttırılmasına yönelik olarak bilgi ve deneyimimizi paylaşmayı,

  • Çevre ve insan sağlığını korumayı ve bu yöndeki faaliyetleri sürdürülebilir kılmayı,

  • Atıkların değerlendirilebilmesi için gerekli çalışmayı yapmayı, değerlendirilmeyen atıkları en uygun yöntemlerle bertaraf etmeyi,

  • Su kirliliğini önleme ve su kaynaklarını, su havzalarını koruma ile ilgili gerekli önlemleri almayı, taahhüt ederiz.


YENİLEŞİM POLİTİKAMIZ

  • Ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek ve yenilerini uygulamaya almak üzere araştırma - geliştirme çalışmaları yapmayı,

  • Teknolojik yenilikleri izlemeyi ve teknoloji uygulamalarını kurumsal faaliyetlerimizle ürün ve hizmetlerimizde yaygın bir biçimde kullanmayı,

  • Yenileşimi kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi, taahhüt ederiz.


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

  • Tüm çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin ve ziyaretçilerimizin sağlıklarını korumayı ve güvenliğini sağlamayı

  • Riskli durumların tespitini ve kontrolünü sağlayıp iş kazalarının azalmasını sağlamayı, İSG Bilincini geliştirmek için gerekli eğitimleri düzenlemeyi taahhüt ederiz.


KALİTE POLİTİKAMIZ

  • Ulusal ve uluslararası kalite standartlarını hayata geçirerek kalite anlayışını kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmek ve yönetim sistemi şartlarına uyarak etkinliğini sürekli iyileştirmek.

  • Ürün ve hizmetleri, zamanın gereklerine ve teknolojik gelişmelere göre kurumsal kurumsal mükemmellik anlayışı ile uygulamak.

  • Mersin sınırlarında en uç hizmet noktasına kadar aynı kalite ve standartlarda, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde müşteri odaklı ürün ve hizmet sunmak.

  • İçme ve kullanma sularının kaynaktan alınıp kullanıcılara ulaşımına kadar geçen sürede güvenli, sağlıklı, temiz ve kalitesinden ödün vermeden ulaştırmak

  • Planlı ve sistematik faaliyetlerle hataları ve problemleri en aza indirmek, yüksek verimli minimum maliyet, maksimum kalite ilkesini benimsemektir.



BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ



  • İş hedeflerimize ulaşmak için kurumun değerli bilgi birikimini oluşturan ve paydaşlarımıza katma değer sağlayan bilgi varlıkları çeşitli ortamlarda üretilmekte, paylaşılmakta ve saklanmaktadır. İş süreçlerimiz büyük ölçüde bu bilgilerin işlendiği bilgi ve iletişim sistemlerine bağımlıdır.

  • Bilgi güvenliğinin genel olarak amacı, ilgili yasalar ve sözleşmeler çerçevesinde tüm ilgili tarafların bilgi güvenliği farkındalığı arttırılarak hassas kurum bilgilerinin, gizliliğini, bütünlüğünü ve bu bilgileri barındıran veya bilgilerin işlenmesinde kullanılan bilgi ve iletişim sistemlerinin erişilebilirliğini uygun düzeyde sağlamaktır. Bu düzey, mevcut bilgi güvenliği tehditler göz önünde bulundurularak kurum bilgi varlıkları ve hizmetleri açısından riskler ve önlemler arasında uygun bir denge sağlayan bilgi güvenliği risk yönetimiyle belirlenir.

  • Bilgi varlıklarımızın gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini temin etmek için uyulması gereken temel kurallar aşağıda tanımlanmıştır. Ayrıca BGYS kapsamında oluşturulan diğer alt politikalarda ve prosedürlerde de uyulması gereken diğer kurallar tanımlanmıştır.



İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI


  • Görevinin gerektirdiği bilgi ve beceri ve yetkinliğe sahip kaliteli insan gücünü bünyesine kazandırmayı,

  • Çalışanlarının yaratıcılıklarını kullanabilecekleri ve fikirlerini dile getirebilecekleri etkin bir iletişim ve motivasyon ortamı sağlamayı,

  • Farklı bakış açıları ve bilgi birikimlerini bir arada barındıran katılımcı yönetim politikası izlemeyi,

  • Çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerini ön planda tutarak, sürekli öğrenme ve gelişimi desteklemeyi,

  • Kurumsal hedefleri bireysel hedeflere indirgeyerek stratejik hedeflere etkin ve verimli bir şekilde ulaşmayı,

  • Çalışan performanslarını objektif kriterlerle değerlendirerek, yüksek performansı ödüllendirmeyi ve teşvik etmeyi,

  • Yenilikçi insan kaynakları uygulamalarını hayata geçirerek çalışanlarına daima en iyiyi sunmayı insan kaynakları politikası olarak benimsemiştir.


GÖREV VE YETKİLERİ

MESKİ Genel Müdürlüğü görev ve yetkileri, 2560 sayılı Kanunun ek 5 ve geçici 10 uncu maddeleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik ile diğer kanun ve ilgili yönetmeliklerle belirlenmiştir.




  1. İçme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yerüstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için; kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak, bu projelere göre tesisleri kurmak veya kurdurmak, kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek,

  2. Kullanılmış sular ile yağış sularının toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması veya bu sulardan yeniden yararlanılması için abonelerden başlanarak bu suların toplanacakları veya bırakılacakları noktaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak; gerektiğinde bu projelere göre tesisleri kurmak ya da kurdurmak; kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek,

  3. Bölge ve içindeki su kaynaklarını, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yeraltı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıkları ile kirletilmesini, bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak tesis kurulmasını ve bu tür faaliyetlerde bulunulmasını önlemek, bu konuda her türlü teknik, idari ve hukuki tedbiri almak,

  4. Su ve kanalizasyon hizmetleri konusunda hizmet alanı içindeki belediyelere verilen görevleri yürütmek ve bu konulardaki yetkileri kullanmak,

  5. Her türlü taşınır ve taşınmaz malı satın almak, kiralamak, ekonomik değeri kalmamış araç ve gereçleri satmak, MESKİ'nin hizmetleriyle ilgili tesisleri doğrudan doğruya yahut diğer kamu veya özel kuruluşlarla ortak olarak kurmak ve işletmek, bu maksatla kurulmuş veya kurulmakta olan tesislere iştirak etmek,

  6. Kuruluş amacına dönük çalışmaların gerekli kılması halinde her türlü taşınmaz malı kamulaştırmak veya üzerinde kullanma hakları tesis etmek.




İLGİLİ DİĞER KANUNLAR


2560 sayılı İSKİ Kanunu

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu

5393 sayılı Belediye Kanunu

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu

3194 sayılı İmar Kanunu

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

831 sayılı Sular Hakkında Kanun

167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun

1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu

6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu

2872 sayılı Çevre Kanunu

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu

4759 sayılı İller Bankası Kanunu

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

4587 sayılı İş Kanunu

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu

5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu

818 sayılı Borçlar Kanunu

2004 sayılı İcra İflas Kanunu

237 sayılı Taşıt Kanunu

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu

3065 sayılı KDV Kanunu

6245 sayılı Harcırah Kanunu

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu

7201 sayılı Tebligat Kanunu

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu

6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu




MESKİ'NİN YETKİ ve SORUMLULUKLARINI DÜZENLEYEN YÖNETMELİKLER

Yönetim Kurulunun Çalışma Esasları Yönetmelik

Meski Kuruluş Yetki Ve Teşkilat Yönetmelik Değişikliğine Dair Yönetmelik,Taşınır,Taşınmaz, Kaynak Ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Teftiş Kurulu Yönetmeliği

Hukuk Müşavirliği Kuruluş Görev Ve Yetki Yönetmeliği

Tarifeler Yönetmeliği Disiplin Amirleri Yönetmeliği

Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği

Temsil Tören Ve Ağırlama Giderleri Yönetmeliği Taşınır, Taşınmaz, Kaynak Ve Hakların Değerlendirilmesine İlişin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği

KURUMUN FAALİYET ALANLARI VE AMAÇLARI


FAALİYET ALANLARI

İLGİLİ AMAÇLAR

İÇMESUYU YÖNETİMİ

AMAÇ 1: SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ İÇMESUYU TEMİNİ

ATIKSU YÖNETİMİ

AMAÇ 2: ATIKSULARIN ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN BERTARAF EDİLMESİ

AMAÇ 3: SEL VE TAŞKINLARIN ÖNLENMESİ

ÇEVRESEL YÖNETİM

AMAÇ 4: ÇEVRESEL STANDARTLARIN GELİŞTİRİLMESİNE AKTİF BİÇİMDE DESTEK OLUNMASI

KURUMSAL YÖNETİM

AMAÇ 5: SU KULLANIM KÜLTÜRÜNÜN VE BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ

AMAÇ 6: KURUM TANITIMININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI

AMAÇ 7: BİLGİ VE BİLGİ BİRİKİMİNİN ETKİLİ KARARLAR VERİLEBİLMESİNE DESTEK OLACAK VE KURULUŞUN ETKİNLİĞİNİ GELİŞTİRECEK BİÇİMDE YÖNETİLMESİ

AMAÇ 8: FİNANSAL KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI GÜVENCE ALTINA ALACAK BİÇİMDE YÖNETİLMESİ

AMAÇ 9: BİNA, ARAÇ VE DONANIMLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BİÇİMDE YÖNETİLMESİ

AMAÇ 10: KURUM ÇALIŞANLARININ, KAYNAKLARIN VE SÜREÇLERİN İYİ BİR LİDERLİKLE YÖNLENDİRİLEREK DAHA YÜKSEK VATANDAŞ MEMNUNİYETİNEVE DAHA BAŞARILI BİR KURUMSAL PERFORMANSA SÜREKLİ İYİLİŞTİRMELER YAPILARAK ULAŞILMASI


KURUMUN HİZMET BİRİMLERİ VE TESİSLERİ

6360 sayılı Kanun çerçevesinde MESKİ Genel Müdürlüğü 13 ilçe, 41 mahalleye dönüşen belde ile 509 köye hizmet verdiği için, tüm ilçelerde yerinde ve etkili bir hizmet gerçekleştirebilmek amacıyla, yeni bağlanan ilçelerde MESKİ Hizmet Birimleri oluşturulmuştur.



SIRA NO

HİZMET BİRİMLERİ

1

GENEL MÜDÜRLÜK HİZMET BİNASI

2

ABONE İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİNASI (MATİAT İŞ MERKEZİ)

3

TEKNİK BİRİMLER HİZMET (FİLTRE) BİNASI

4

ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİNASI

5

MESKİ 1.HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ (YENİŞEHİR) BİNASI

6

HUZURKENT HİZMET BİRİMİ

7

MEZİTLİ ŞUBE ŞEFLİĞİ

8

GÖZNE HİZMET BİRİMİ

9

TARSUS-ÇAMLIYAYLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

10

BOZYAZI-AYDINCIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

11

ERDEMLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

12

SİLİFKE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

13

MUT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

14

GÜLNAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

15

ANAMUR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ



ALO 185 ARIZA İHBAR HATTI

“ALO 185” uygulaması ile vatandaşların ihbarlarına hızlı bir şekilde müdahale edilmekte. Arıza ihbarları MESKİ ekiplerinin tablet bilgisayarlarına anında düşerek daha hızlı müdahale imkanı sunuyor.

c:\users\sermin.isik\appdata\local\microsoft\windows\temporary internet files\content.ie5\r9d1me9i\alo 185.jpg

MESKİ

  • GENEL KURUL

    • DENETÇİLER

  • YÖNETİM KURULU

  • GENEL MÜDÜR / BAHA GÜNHAN GÜNGÖRDÜ

    • TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI / TEKİN KARABIYIK

    • 1.HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ / MEHMET İLKER YALÇIN

    • İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI

    • ÖZEL KALEM BİRİMİ

    • BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Hasan APÇİN

    • YAZI İŞLERİ VE KARARLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Şükrü AYÇİÇEK

    • KALİTE YÖNETİM MERKEZİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Hasan APÇİN

    • KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİLİĞİ

    • İHALE BİRİMİ/Aliye TANIR

    • GENEL MÜDÜR YARDIMCISI - 1 / CAN TAŞKIN

      • ABONE İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI / FATİH MURAT AYDINLI

        • ABONE İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Emine ÖZAY

        • TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ / Deniz ÇİNGİSİZ

        • KAÇAK KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Mehmet Ali ÇAĞLAR

      • İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI / ABDULLAH SARIKABAK

        • MEMUR İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Jale POLAT

        • İŞÇİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Fatma ÜNEL

        • EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Rüya KARADAĞ

      • MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI / YUSUF OĞUZ

      • DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI / AYSEL KOÇAŞ

        • İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ / Kabil Cengiz İMERTAN

        • SATIN ALMA VE AMBAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Fatma ERYÜREK

        • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Saniye Selvi TEZCAN

      • STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI / OSMAN TOPÇU

        • STRATEJİK YÖNETİM VE İÇ KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Nimet KARATAŞ

      • BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI / H.GÜZİN TÜRE

        • YAZILIM GELİŞTİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Adnan Mutlu BAYLAN

        • AĞ VE SİSTEM YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Adnan Mutlu BAYLAN

    • İÇME SUYU DAİRESİ BAŞKANLIĞI / ALİ YANIK

      • İÇMESUYU İŞLETME BAKIM VE ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Emre Gürkal GÖKÇE

      • İÇME SUYU ELEKTRİK VE MEKANİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Şahin YILMAZ

      • İÇMESUYU PROJE VE TEDARİK İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /İskender CAZDAN

    • KANALİZASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI / MUSTAFA TERZİ

      • KANAL PROJE VE TEDARİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Mahmut ÜLGEN

      • KANALİZASYON ELEKTRİK VE MEKANİK İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Cem ÇUBUKÇU

      • KANAL İŞLETME, BAKIM VE ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Niyazi KEÇEBAŞ

    • YATIRIM VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI / HANDAN SOLMAZ

      • YATIRIM PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Ayşegül BIYIKLI

      • YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

    • MAKİNA İKMAL VE TESİSLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI / ENGİN YILDIZ

      • ARAÇ BAKIM, ONARIM VE İŞLETME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

      • TEDARİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /İlyas GÜNEŞ

    • PLAN PROJE DAİRESİ BAŞKANLIĞI / TOMRİS OKŞAR

      • PLAN VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Hasan YILDIZ

    • İŞLETMELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI / ALİ RIZA ÖZDEMİR

      • TARSUS-ÇAMLIYAYLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Erhan TOY

      • ERDEMLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /HALİS GAZİ HIZ

      • SİLİFKE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Begüm ÇELİKDELEN

      • MUT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/Burak AKSU

      • GÜLNAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /MUSTAFA BENLİ

      • ANAMUR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /NAZIM TOPRAK

      • BOZYAZI-AYDINCIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /ADEM PARLAK

    • EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI / FİDAN ÖNCÜ

      • EMLAK İSTİMLAK VE HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Halil YAYLA

    • ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI / HALİL KABAK

      • İÇMESUYU ARITMA VE HAVZA KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Zafer ÖZER

      • ATIKSU ARITMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Emel Deniz ÜNAL

      • LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ /Vahdet Vural KAHRAMAN

    • GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

    • GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

MESKİ

TELEFON REHBERİ




MESKİ GENEL MÜDÜRLÜK SANTRAL

0 324 337 08 41-45

0 324 336 02 77 (Fax)



Tarsus Şube

337 08 41 - 1421 

Çamlıyayla Şube

337 08 41 - 1629 

Erdemli Şube

337 08 41 - 4300 

Silifke Şube

337 08 41 - 4400 

Aydıncık Şube

337 08 41 - 1653 

Bozyazı Şube

337 08 41 - 1940 

Anamur Şube

337 08 41 - 1960 

Mut Şube

337 08 41 - 1920 

Gülnar Şube

337 08 41 - 1900 

Mezitli Şefliği

337 08 41 (4010 – 4011) 

357 11 59 -357 11 60 



Huzurkent Abone Birimi

337 08 41 - 3010 

646 25 50  -646 40 08 



Gözne Abone Birimi

337 08 41 - 1619 - 1620 

Meski Filitre Santral

321 46 54 - 322 10 10 

Su Kanal Arıza 24 Saat Acil

185 


GENEL MÜDÜRLÜK


Genel Müdür

337 08 41 

Yönetim Kurulu Üyeleri

337 17 67

Genel Md. Yard.(Teknik)

321 24 02Faks : 321 15 52 

Teftiş Kurulu Başkanlığı

337 38 23 

1. Hukuk Müşavirliği

328 47 66 -328 43 55 

Faks :329 20 09 



Destek Hizmetleri Dai. Başk.

337 08 41 

Strateji Geliştirme Dai. Başk.

337 08 41 

Mali Hizmetler Dai.Başk.

336 43 49 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Hizmetleri Dai. Başk.

336 26 44 

Bilgi İşlem Dai. Başk.

336 18 18 

Basın Yay. ve Halkla İlşk. Şb Md.

336 09 67 


ADRES : Mahmudiye Mh. Zeytinli Bahçe Cd. No: 99 Akdeniz/MERSİN
KURUMUN KURALLARI

Etik Kurallar:

  • Halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak,

  • İnsan haklarına saygı, saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda çalışmak,

  • Dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranmak,

  • Görevle ilişkisi bulunan hiçbir gerçek veya tüzel kişiden hediye almadan, maddi ve manevi fayda veya bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan, herhangi bir özel menfaat beklentisi içinde olmadan çalışmak,

  • Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmamayı ve kullandırmamayı, bu mal ve kaynakları israf etmemek,

  • Kişilerin dilekçe, bilgi edinme, şikayet ve dava açma haklarına saygılı davranmayı, hizmetten yararlananlara, çalışanlara ve diğer muhataplara karşı ilgili, nazik, ölçülü ve saygılı hareket etmek,

  • Kamu Görevlileri Etik Kurulunca hazırlanan yönetmeliklerle belirlenen etik davranış ilke ve değerlerine bağlı olarak görev yapmak

Kimlik Kartı:

Üzerine Ad-Soyad-Unvan gibi bilgilerinizin kayıtlı olduğu kimlik kartlarını görünür bir şekilde taşıma zorunluluğu vardır. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Kurum Kimlik Kartları yaptırılarak çalışanlara verilmektedir. Yeni işe giren personeller için yaptırılan kimlik kartlarından ücret talep edilmemektedir.



Kıyafet Kuralları:

Görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.



Kadınlar : Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

Erkekler : Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

ÇALIŞMA KOŞULLARI

4857 sayılı İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi

657 sayılı Devlet Memurları ve Sözleşmeli Memurları Kanununda yer almaktadır

YILLIK İZİNLER

4857 sayılı İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi



657 sayılı Devlet Memurları ve Sözleşmeli Memurları Kanununda yer almaktadır


Yüklə 157,86 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin