Mexic – guatemala – honduras belize marele Tur MayaYüklə 38,56 Kb.
tarix13.12.2017
ölçüsü38,56 Kb.
#34715

MEXIC – GUATEMALA – HONDURAS - BELIZE Marele Tur Maya

Perioada: 11– 26 noiembrie 2014


Bucuresti – Cancun – Campeche – Palenque – San Cristobal de las Casas – Atitlan – Chichicastenango – Antigua – Copan – Belize City – Chetumal - Cancun


Ruinele de la Copan Piramida de la Chichen Itza Plaja din Cancun
Cu mult inainte de sosirea aztecilor, o civilizatie extraordinara a inflorit timp de multe secole pe un teritoriu ce include astazi sudul Mexicului, Guatemala si Belize. Maiasii au construit orase imense si temple din piatra fara a avea la dispozitie unelte din metal, animale de povara sau roata, insa multe dintre acestea au fost abandonate in mod misterios inainte de sosirea spaniolilor in anii 1500. In zilele lor de glorie, mayasii foloseau o scriere hieroglifica nedescifrata complet, iar datorita cunostintelor lor remarcabile din domeniul astrologiei aveau un calendar extrem de precis.”

John Man – Ghidul calatorului – Editura Litera

Ziua 1 (11 nov): BUCURESTI – PARIS – CANCUN


Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:30 pentru imbarcare pe cursa internationala a companiei AIR FRANCE KLM cu destinatia Cancun (schimbarea cursei la Paris). Sosire la Cancun la ora 16:20. Transfer in oras la Hotel Ramada Cancun 3* sau similar, cazare.

Ziua 2 (12 nov): CANCUN – MERIDA – CAMPECHE (485 km)


Dupa micul dejun, incepem de dimineata calatoria avand Campeche ca destinatie finala a zilei. Pe drum, ne vom opri sa vizitam cel mai renumit sit arheologic maias, Chichen-Itza. Supranumit si ‘Taramul fagaduintei’. Acesta este una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. si jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si “Templul Sarpelui” pentru ca la fiecare echinoctiu o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Ne indreptam apoi spre Campeche. Cazare la Hotel Plaza Campeche 3* sau similar.

Ziua 3 (13 nov): CAMPECHE – PALENQUE (372 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Palenque, pe drum oprindu-ne sa vizitam Parcul Natural Misol-Ha. Localizat in Jungla Chiapas, parcul gazduieste superba cascada Misol-Ha. Mai departe, ne vom indrepta catre situl arheologic Palenque, dominat de un turn astronomic. Peisajul natural este superb – ruinele se ridica dintr-un luminis al junglei de smarald. Vom putea admira vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., care a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite. Nu in ultimul rand, situl este apreciat pentru cantitatea mare de informatii aflata in inscriptiile de pe ziduri si de pe pietrele decorative. Cazare in Palenque la Hotel Nututun 4* sau similar.Ziua 4 (14 nov): PALENQUE – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (213 km)

Mic dejun. Ne vom incepe calatoria de dimineata spre San Cristobal de las Casas. Vom vizita pe drum satele de munte indigene San Juan Chumla si Zinacantan, ai caror locuitori inca pastreaza legaturi culturale si lingvistice ale vechii populatii mayase. Dupa ce vom ajunge in San Cristobal, vom face si un tur al orasului. Cazare la Hotel Plaza Mangolias 3* sau similar.Ziua 5 (15 nov): SAN CRISTOBAL – LA MESILLA – QUETZALTENANGO – ATITLAN (443 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata ne vom indrepta catre granita dintre Mexic si Guatemala. Dupa finalizarea formalitatilor vamale, ne vom continua calatoria in Guatemala catre destinatia zilei: Atitlan. Pe drum vom putea admira orasul Quetzaltenango, supranumit si “Orasul-suflet al culturii”. Centrul orasului, “Xela” gazduieste numeroase festivaluri muzicale unde genuri precum blues si jazz se imbina perfect cu muzica nativa maiasa. Ne vom continua drumul catre Atitlan, admirand peisajele naturale din jurul Lacului Atitlan si ale celor trei vulcani (Toliman, Sam Pedro si Atitlan). Cazare la Hotel Posada de Don Rodrigo Panajahacel 3* superior sau similar.Ziua 6 (16 nov): ATITLAN – CHICHICASTENANGO (80 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata vom face o calatorie cu barca in jurul lacului Atitlan. Vom vizita orasele San Petro Atitlan si Santiago Atitlan, aflate printre putinele asezari care nu au fost afectate de Razboiul Civil din Guatemala (1960 -1996). Mai departe ne vom continua calatoria catre Chichicastenango. Orasul este cunoscut pentru piata sa, unde turistii pot cumpara flori, obiecte confectionate manual, legume si chiar animale vii. De asemenea, zona este renumita pentru confectiile textile si sculptura in lemn. Cazare la Hotel Santo Tomas 4* sau similar.Ziua 7 (17 nov): CHICHICASTENANGO – ANTIGIUA (107 km)

Mic dejun american. Vom incepe dimineata cu un tur de oras in Chichicastenango. Printre cele mai importante obiective turistice se numara Biserica Santo Tomas, o constructie veche de peste 400 de ani construita pe platforma unui vechi templu pre-columbian. Preotii K’iche’ Maya inca folosesc biserica pentru ritualurile lor, uneori sacrificand o gaina in numele zeilor. Fiecare din cele 18 trepte ale bisericii reprezinta una din lunile calendarului maias. Dupa turul de oras, ne vom indrepta catre Antigua. Cazare la Hotel Posada de Don Rodrigo 4* sau similar.


Ziua 8 (18 nov): ANTIGUA – COPAN (317 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata vom face un tur al orasului Antigua, oras declarat Patrimoniu UNESCO. Vom vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului: Piata Centrala, Fantana sirena si Catedrala Antigua. Dupa acest tur, vom avea ocazia sa vizitam o plantatie de cafea si un muzeu al cafelei (optional). Calatoria noastra continua cu deplasarea catre Copan, Honduras. Orasul a fost unul dintre cele mai frumoase si importante orase mayase. Astazi, Copan este unul din cele mai bogate situri arheologice de pe intregul continent american, numit Patrimoniu UNESCO. Vom avea ocazia sa vizitam Acropolele – divizat in doua piatete: cea de vest si cea de est. De asemenea, templele ridicate aveau rol de “portal catre lumea cealalta” dar si de basorelief pentru membrii dinastiei Copan. Cazare la Hotel Marina Copan 3* sau similar.

Ziua 9 (19 nov): COPAN – QUIRIGUA – FLORES (528 km)


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta catre situl arheologic Quirigua. Desi este catalogat de “dimenisune medie” (aprox. 3 km2), acesta adaposteste cea mai inalta sculptura din piatra ridicata vreodata in Lumea Noua. Ziua continua cu drumul catre Flores. Cazare la Hotel Casona de la Isla 3* (sau similar).

Ziua 10 (20 nov): FLORES – BELIZE CITY (220 km)

Mic dejun. Vom incepe dimineata cu o excursie in parcul Tikal. Fosta capitala mayasa si actual patrimoniu UNESCO, Tikal este unul din cele mai mare situri arheologice din regiunea Peten. Vom avea ocazia sa vizitam Templul I (inalt de 47 metri), Acropolele de la Tikal, Piramida Lumii Pierdute si nenumarate basoreliefuri. In afara de cladirile istorice, Parcul National Tikal adaposteste peste 285 de specii de pasari exotice si peste o suta de specii de orhidee. Vizitatorii au ocazia sa intalneasca si animale specifice zonei, precum maimutele urlatoare si specii de crocodili. Mai departe ne vom indrepta catre granita cu statul Belize. Dupa incheierea formalitatilor vamale, ne vom continua calatoria catre fosta capitala a statului Belize. Cazare la Hotel Biltmore 3* sau similar.Ziua 11 (21 nov): BELIZE CITY – Oceanul si Bariera de Corali

Mic dejun matinal. Transfer catre port, de unde vom lua feribotul catre minunata insula San Pedro. Impreuna vom vizita cochetul orasel San Pedro. Excursie cu barca catre bariera de corali, unde vom avea ocazia sa experimentam o sesiune de scufundari alaturi de pisici de mare. Pranz inclus dupa terminarea sesiunii de scufundari. Mai departe, vom lua feribotul catre insula Caye Caulker pe care vom avea ocazia sa o exploram la pas. Seara ne vom intoarce inapoi in Belize City. Cazare la Hotel Biltmore 3* sau similar.


Ziua 12 (22 nov): BELIZE CITY – CHETUMAL (157 km)

Mic dejun matinal. Dimineata vom pleca catre nord, in Districtul Orange Walk. Vom lua parte la o excursie pe New River. Vom trece prin kilometri de vegetatie neatinsa de om, cu flori supraterane, liane, orhidee si specii unice de copaci. Aceasta excursie cu barca este o ocazie foarte buna pentru observatorii de fauna, aici existand peste 100 de specii de pasari exotice si crocodili de apa dulce, ce plutesc ce marginea apei. Sosire la docul Lamanai. Acesta este unul dintre cele mai importante situri mayase din Belize, cu peste 800 de structuri adanc ingropate in padurile tropicale – Templul Mastii, Templul Mastilor de Jaguar si Templul Inalt (panorama ce acopera complexul arheologic si laguna raului). Lamanai (“crocodilul scufundat” in mayasa) a fost ocupat inca din 1500 i.Hr pana in 1700 d.Hr, perioada reprezentata de numeroase artefacte. Acestea pot fi admirate in Muzeul de Istorie Mayasa, din vecinatatea sitului. Pranzul va fi servit la pachet, dupa care se va realiza trecerea granitei catre Mexic. Cazare in Chetumal la Hotel Los Cocos 4* sau similar.Ziua 13 (23 nov): CHETUMAL – TULUM – CANCUN (379 km)

Mic dejun american. Dimineata vom porni catre destinatia finala a zilei, Riviera Maya – Cancun. Pe drum, vom vizita fostul port precolumbian Tulum. Ruinele sunt situate pe coasta de est a peninsulei Yucatan, la o inaltime de peste 12 metri. Tulum a fost unul dintre ultimele orase construite si locuite de catre mayasi intre sec. XII si XV. Cazare in Cancun la Hotel Krystal 4* sau similar.Ziua 14 (24 nov): CANCUN

Mic dejun. Timp liber la dispozitia fiecaruia. Cancun este locul ideal pentru a ne relaxa dupa atatea zile de aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si. Cazare in Cancun.Ziua 15 (25 nov): CANCUN – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. Ora 15:30 transfer la aeroportul din Cancun pentru imbarcare pe cursa companiei AIR FRANCE KLM catre Paris.Ziua 16 (26 nov): BUCURESTI

Sosire la Paris la ora locala 11:20. Schimbarea cursei, sosire in Bucuresti in cursul serii.


PRET / persoana: 2.295 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 530 EURO

frame1

 • Transport cu avionul Bucuresti – Cancun si retur cu compania AIR FRANCE KLM

 • 14 nopti cazare la hoteluri de 3* si 4* standard local: 3 nopti in Cancun, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in San Cristobal, 1 noapte in Atitlan, 1 noapte in Chichicastenango, 1 noapte in Antigua, 1 noapte in Copan, 1 noapte in Flores, 2 nopti in Belize City, 1 noapte in Chetumal

 • Mic dejun inclus

 • Transport cu autocar deluxe pe intreg circuitul

 • Vizite si intrari la obiectivele turistice precizate in program

 • Ghid local pentru vizite si insotitor roman de grup pe toata perioada excursiei


frame2

 • Taxele de aeroport 445 EURO/persoana, pot suferi modificari

 • Bacsis pentru soferi si ghizi locali (este o practica obisnuita) – 45 EUR, se achita insotitorului de grup

 • Asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale)

 • Taxe de intrare si iesire din tarile vizitate (se achita direct la granita): 65 USD/persoana


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

  • 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

  • 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

  • 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

  • 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

  • 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

  • 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

  • 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

  • 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

  • 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI

  • 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

  • 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

  • 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

  • 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES


frame3

Pentru grup 21 – 24 persoane se percepe un supliment de 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 21 participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.


frame4
frame5

20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.
frame6

 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de autoritatile de profil din tarile vizitate, conform standardelor proprii;

 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii si ordinea de vizitare a obiectivelor turistice in anumite conditii obiective;

 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat iar in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar;

 • taxele de aeroport pot fi modificate de compania aeriana, ca atare valoarea exacta va fi comunicata cand se emit biletele (cu cca 3 saptamani inaintea plecarii);

 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; daca exista in continuare nemultumiri, se va face o plangere la receptia hotelului iar o copie semnata va fi inmanata insotitorului de grup;

 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare;

 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna noiembrie 2013; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful;

 • agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

Kataloq: pdf
pdf -> Kataloq sərgi-Yarmarka Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunur
pdf -> XƏZƏR 2014, №2 bu sayda güMÜŞ DÖVRÜN ŞAİRLƏRİ
pdf -> Mühazirə otağı/Cədvəl 115 (old) / Cümə axşamı 11: 50-13: 20, 13: 40-15: 10 Məsləhət saatları
pdf -> F. H. Zeynalov
pdf -> F. H. Zeynalov
pdf -> HƏQİQƏTİ baki – 2011 azərbaycan miLLİ elmlər akademiyasi məHƏMMƏd füzuli adına Əlyazmalar institutu naiLƏ SƏMƏdova insan, zaman və HƏyat
pdf -> Xiii respublika elmi konfransının mater I allari (Bakı, 24 may, 2013) Bakı – “Elm və təhsil” – 2013 azərbaycan miLLİ elmlər akademiyasi
pdf -> Mühazirə otağı/Cədvəl B. e. 10: 10-11: 40, Ç. a. 10: 10-11: 40, C. a 10: 10-11: 40 Məsləhət saatları
pdf -> AZƏrbaycan miLLİ elmlər akademiyasi folklor institutu səDNİk paşa pirsultanli
pdf -> AZƏrbaycan respublikasi təHSİl naziRLİYİ GƏNCƏ DÖVLƏt universiteti

Yüklə 38,56 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə