În nord și „hamna tabuYüklə 27,04 Kb.
tarix30.01.2018
ölçüsü27,04 Kb.
#42117

 1. Suntem siguri că toți vor răspunde corect la această întrebare. Vorbitorii de swahili din Tanzania spun „hamnashida” în nord și „hamna tabu” în sud. Dar cum spun cei din Zanzibar și Kenya?

Răspuns: HakunaMatata

Comentariu: Am fost optimiști în introducere. „Hakunamatata” înseamnă „totul va fi bine”.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Hakuna_matata


 1. Timp de 11 luni, 250 de muncitori de la fabrica din Haymills au fabricat un produs cu o lungime totală de 48 mii de kilometri și o greutate de 1600 de tone. Produsul era necesar pentru a construi ceea ce a optimizat timpul de la 10 zile la câteva ore sau chiar minute. Numiți ceea ce a fost construit prin trei cuvinte.

Răspuns: Cablul telegrafic transatlantic

Criteriu: Legătura telegrafică transatlantică

Comentariu: Muncitorii de la Haymills au fabricat sârma necesară pentru cablu.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_telegraph_cable

 1. Într-un articol de revistă au fost publicate fotografiile unor animale din cîteva gradini zoologice: a unui păun, a unui tigru, a unui cangur și chiar a unui ornitorinc.

Lipsea însă fotografia unei păsări - subiect a unei expresii binecunoscute.

Numiți cu un singur cuvînt animalele, căror le-a fost dedicat articolul.


Răspuns: Albinoși

Comentariu: erau publicate fotografiile animalelor albinoși, însă nu era prezentă cioara albă.
 1. O legendă urbană spune că odată un compozitor fară talent îi marturisea vestitului compozitor vienez Franz Lehar că noaptea este cel mai bun timp pentru a scrie muzica. “Notele parcă singure se nasc la mine în cap”, spunea acesta.

Lehar a replicatironic : “Desigur,aşa şi este, pentru că noaptea este cel mai bun timp pentru a face asta”. A face ce?

Răspuns: afura (sutrage, după sens)

Sursa:http://www.peoples.ru/art/music/composer/leher/facts.html 1. În total, ele erau patru, dintre care două erau cunoscute sub numele Miniluv și Minipax. Numiți-l pe cel care în activitatea sa utiliza o celebră formulă matematică.

Răspuns: Ministerul Adevărului

Criteriu: Minitrue

Comentariu: Miniluv este Ministerul Iubirii, Minipax este Ministerul Păcii din romanul „1984” de George Orwell. Al treilea era Ministerul Bunăstării. Ministerul Adevărului era, printre altele, responsabil de a propaga ideea că 2+2=5 atunci când acest lucru este necesar.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Ministries_of_Nineteen_Eighty-Four 1. Se zice că înainte de una din lupte Alexandru Macedon a zis: ”Dacă cîștigăm, nu ne vom mîndrim cu un astfel de cîștig, iar dacă vom fi învinși, va fi o adevărată rușine ” Despre lupta cu cine spunea Alexandru Macedon?


Răspuns: Cu Amazoane

 1. Actriţa de origine franceză, Marion Cottiliard susţine ca graţie tatălui său ştie să meargă pe bicicletă fărăa avea bicicletă sau să mănânce un măr fără a avea de fapt mărul. Numiţi print-un cuvântscurt profesia tatălui actriţei?

Răspuns: mim

Sursa: http://esquire.ru/wil/marion-cotillard 1. Se spune că în anii 1970 în timpul unui turneu de șah din Iugoslavia, marele maestru Gligorici a organizat o excursie în munți pentru șahi știi invitați. Gligorici era la volanul autobuzului și la un moment dat a pierdut controlul acestuia. Din fericire, autobuzul s-a oprit în bordura de protecție. Șahiștii au ieșit din autobuz, iar Gligorici, vădit afectat, spunea: „Doamne, din cauza imprudenței mele prostești era să ucid zece mari șahiști ai lumii!”. Bobby Fischer i-a privit pe toți ceu din jur și i-a șoptit la ureche lui Mihail Tal două cuvinte. Restabiliți aceste două cuvinte care încep cu aceeași literă.

Răspuns: Doar doi

Sursa: http://www.proza.ru/diary/oleg114/2016-01-31 1. Proverb francez: ”Pentru orice femeie există doar două păreri: prima – este propria părere, iar a doua ..” continuați proverbul.


Răspuns: …cea incorectă/greșită 1. În una din cele şase bucăți ale acestuia, castravetele este înlocuit cu wasabi. Numiţi-l prin 3 cuvinte care încep cu aceeași literă.

Răspuns: Roll Ruleta rusească

 1. Bliț dublu. Două întrebări a câte 30 de secunde.

Prima întrebare. Ce definea Oscar Wilde drept triumful imaginației asupra inteligenței?

A doua întrebare. Ce definea Oscar Wilde drept triumful speranței asupra experienței?

Răspuns: 1. Căsătoria, 2. A doua căsătorie

Sursa: https://www.goodreads.com/quotes/525273-marriage-is-the-triumph-of-imagination-over-intelligence-second-marriage 1. Într-un roman de ThomanPynchon, eroina intră în baie şi începe a pune pe ea: 6 perechi de slipi coloraţi, 3 perechi de colanţi, o curea, 3 perechi de sutieni, 2 perechi de pantaloni, 4 fuste, o rochie neagră de seară, 2 rochii uşoare de vară, câteva fuste lungi de vară, 3 pulovere, 2 bluze, o capotă, după care a mai îmbrăcat câteva brăţare, broşe, cercei şi un pendantiv.

Dar ce i s-a propus eroinei cu puţin timp înainte de aceste acţiuni ?

Răspuns: a paria in joaca pe dezbrăcat

Cuvinte cheie: joaca şi dezbrăca, Strip Poker

Sursa: Thomas Pynchon

(http://lib.aldebaran.ru/author/pinchon_tomas/pinchon_tomas_vykrikivaetsya_lot_49/). 1. Care este unicul deputat al Parlamentului Republicii Moldova în cinstea căruia a fost instalat un monument în apropiere de clădirea Guvernului?

Răspuns: Grigore Vieru

Comentariu: Grigore Vieru a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 și 1994. Bustul lui se află pe Aleea Clasicilor, nu departe de Clădirea Guvernului.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grigore_Vieru


 1. În timpul celui de-al doilea război mondial, unele ziare scriau că datorită venirii ei, în micul oraș francez Montaubane a fost conectată încălzirea termică. Aşa-zisul ei părinte ar fi inventat cîteva părţi importante ale sistemului de încălzire, cum ar fi de exemplu manometrul lichid. Dar sub ce nume este cunoscută ea ?

Răspuns: Mona Lisa / Gioconda

Comentariu: În timpul războiului mai multe obiecte de artă au fost evacuate din Luvru. Mona Lisa în particular, se păstra în Montabaune 1. Biograful trupei LedZeppelin susține că piesa ”Stairways to heaven”, care durează aproximativ 8 minute, era pusă des la radio anume pentru că era ideală pentru Aceasta.

Pentru ce?

Răspuns: coffe-break/ pauză de cafea/pauză de țigară..e.t.cYüklə 27,04 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə