Nmr indicates that carbonmonoxy hemoglobin adopts the R2 conformation, rather than the classical r conformation, in solutionYüklə 14,08 Kb.
tarix28.10.2017
ölçüsü14,08 Kb.
#18766


Saint Andrew the Apostle Romanian Orthodox Church

Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Apostol Andrei

56 Glenn Way, McKees Rocks, PA 15136 Tel. 412-400-0808


Adunarea Generala 2005 13 Februarie 2005


Raportul Presedintelui Consiliului Parohial

Cucernice Parinte, iubiti credinciosi:


La fiecare inceput de an trebuie sa ne adunam cu totii pentru a analiza felul in care Consiliul Parohial a administrat activitatile si bunurile parohiei in anul trecut, pentru a alege un nou Consiliu si a stabili jaloanele activitatilor pentru anul curent.

Anul 2004 s-a incheiat financiar mult mai bine decat anul precedent. Dupa cum se va vedea din rapoartele pregatite de epitropul parohiei, domnul Sarbu si de casierul parohiei, domnului Coca, am reusit sa ne incadram in buget si chiar sa terminam anul financiar cu un modest surplus. Acest succes reflecta insa, de fapt, imbunatatirea vietii spirituale in biserica noastra, participarea crescuta a enoriasilor la Sfanta Liturghie precum si la diversele activitati organizate pentru strangerea de fonduri si contributii. Am organizat evenimentele devenite deja traditionale: masa de peste la Florii, festivalul culinar romanesc in Septembrie cu foarte mare succes avand in vedere uraganul care devastat regiunea Pittsburgh-ului. Serbarea Hramului s-a bucurat de o mare participare. Am intampinat marea sarbatoare a Nasterii Domnului cu rugaciuni si colinde, precum si cu un brad de Craciun, frumos impodobit de mainile pricepute ale tinerilor si mai putin tinerilor enoriasi.

Un aspect important al vietii noastre la biserica este formarea unui spirit de comuniune prin agapa de dupa liturghie. Prin discutiile care se angajeaza intre noi si cu parintele , prin pregatirea in comun a celor necesare, prin contributiile fiecaruia, s-a creat o atmosfera placuta si care complecteaza, cred, rugaciunile noastre. Un rol deosebit in crearea acestei ambiante au avut si au doamna si domnul Cisloiu, Roxana si Cezar. Tin sa le multumesc in mod special!

In privinta activitatii consiliului, as dori sa mentionez ca, desi nu am avut multe sedinte oficiale, consiliul a functionat destul de eficient prin consultarea reciproca permanenta, asa cum s-a vazut din reusita tuturor actiunilor intreprinse. Este insa de dorit ca noul consiliu sa respecte mai indeaproape cerinta de a se intruni formal lunar sau la cel mult doua luni. Doresc sa multumesc aici doamnei Anca Stefanescu pentru munca ei de secretara, pe care a indeplinit-o pana la plecarea dansei din Pittsburgh toamna trecuta. Familia Stefanescu s-a mutat inapoi la Saint Louis, Missouri; ne pare rau ca nu mai sunt cu noi, dar le dorim tot binele acolo unde sunt. Din Octombrie 2004, doamna Seia Comsa a preluat cu succes si sarguinta functia de secretara.
Domnul Sorin Achim a indeplinit functia de controlor, impreuna cu domnul Florin Oprea. Dansii au verificat activitatea finaciara a casierului si epitropului si de asemenea inventarul bunurilor parohiei. Domnul Achim a alcatuit prima pagina de web a parohiei noastre si a muncit pentru publicizarea activitatilor noastre, a tiparit buletine si afise color pentru festivalul culinar, publicat anunturi pe diverse 'buletin boards'. Din pacate, in ultimul timp programul incarcat nu i-a permis sa mai participe la fel de activ.
Una din misiunile de baza ale parohiei este propasirea credintei ortodoxe si educarea credinciosilor pentru a-si aprofunda intelegerea si participarea la rugaciunile bisericii. Urmare a convorbirilor dintre noi, cu aprobarea parintelui Barsan, propunem publicarea unui buletin oficial al parohiei, precum si realizarea unei noi pagini de web. Domnul Adrian Tudorascu a inceput construirea paginii, iar domnul Cezar Cisloiu s-a oferit sa o tina la zi. De asemenea, domnul Cisloiu se ofera sa redacteze si sa publice buletinul, sub calauzirea spirituala a parintelui Barsan si cu sprijinul tuturor celor ce doresc sa contribuie cu scrisul lor. Sper ca suntem cu totii de acord cu aceste initiative si le dorim deplina reusita.
Am lasat la urma doua din activitatile importante, chiar daca lumesti, si anume munca epitropului, domnul Traian Sarbu, si a casierului, domnul Simion Coca.

Dumnealor au strans cu sarguinta contributiile banesti ale credinciosilor, au tinut evidenta financiara, au avut grija sa depuna banii la banca si sa faca la timp platile pe care le avem de facut; au luat in primire donatiile in obiecte.

Cred ca sunt in asentimentul tuturor daca le exprim multumirile noastre pentru aceasta munca a lor din ultimii patru ani - mai ales ca vor trebui sa treaca la alte activitati, conform statutului Episcopiei, daca vor fi realesi in Consiliu.
Domnul Ovidiu Comsa, pe langa faptul ca este cantorul bisericii noastre, a fost vicepresedintele Consiliului si a contribuit cu spiritul sau organizatoric si gospodaresc la decorarea Sfantului Altar, la ordinea in biserica si la toate activitatile (nu mai vorbesc de curatat zapada mai zilele trecute...).
In ce ma priveste, doresc in primul rand sa multumesc tuturor celor de fata, precum si celor care s-au mutat pe alte meleaguri in decursul ultimilor patru ani, pentru increderea ce mi-a fost acordata prin alegerea mea in consiliul parohial si in functia de presedinte. Va multumesc tuturor pentru intelegerea dumneavoastra cand am trecut prin momente mai dificile si pentru conlucrarea si sprjinul dumneavoastra in a le depasi. La terminarea acestei adunari, voi preda stafeta de presedinte, dar voi ramane de drept membru in consiliul ce se va alege astazi. Privind in urma, in decursul acetor patru ani am trecut impreuna prin evenimente importante: s-a facut sfintirea (tarnosirea) bisericii in Mai 2001, apoi misiunea Sfantul Apostol Andrei a fost ridicata la rangul de parohie si au slujit aici intre timp trei preoti parohi! Printre realizarile pe care le consider importante sunt obtinerea scutirii de impozite catre oras si county, precum si refinantarea imprumutului de la banca (ipoteca pe cladire) acum un an, repararea instalatiei de aer conditionat.

Anul 2005 este un an important pentru mica noastra parohie: la 15 August vom implini zece ani de exisenta! Va trebui sa organizam din timp sarbatorirea acestui eveniment, si aceasta va implica o serie de reparatii o data ce vremea se va mai incalzi: tavanul din bucatarie si sala sociala, lemnaria exterioara trebuie vopsita, la fel si turla, iar clopotul trebuie reparat si el (e nevoie de acces pe acoperis), trebuiesc ferestre noi.


Doresc sa multumesc tuturor credinciosilor, care au contribuit in masura mai mica sau mai mare la succesul activitatilor noastre. Multumirile noastre se adreseaza si prietenilor nostri de aproape sau de mai departe, care ne-au ajutat in diverse moduri. Dumnezeu sa-i binecuvanteze din belsug!
In cele din urma, dar nu mai putin important, doresc sa aduc multumiri Parintelui Vasile Barsan pentru dragostea sa pentru noi si pentru indrumarile sale in calitate de conducator spiritual al parohiei noastre,. iar noului consiliu parohial ce va fi ales, deplina reusita, mult noroc si buna inspiratie!

Doamne ajuta!Virgil Simplaceanu
Presedintele Consiliului Parohial
Yüklə 14,08 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə